ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:36/475)

Sernik z malinami 154

Postanowiłam podzielić się z Wami przepisem na ten pyszny sernik, idealny do kawy. Składniki: - 25 dag malin świeżych bądź mrożonych Ciasto: - 1/2 kostki masła - 1 i 1/3 szklanki mąki - 3 łyżki cukru - 1 żółtko - 2 łyżki zimnej wody Masa serowa: - 6 jajek - 2/3 szklanki cukru - 1 budyń waniliowy - 1/2 kostki stopionego masła - 50 dag mielonego twarożku - 2 torebki cukru waniliowego(...)budyniem, cukrem waniliowym i skórką z cytryny. Do masy serowej dodajemy roztopione (wystudzone) masło oraz pianę ubitą z 6 białek z cukrem. Delikatne wszystko mieszamy i wylewamy na ciasto. Posypujemy malinami. Pieczemy 45 minut w temperaturze 175 C. Po 30 minutach smarujemy sernik przygotowaną bezą i pieczemy pozostałe 15 minut. Dzisiaj chciałam Wam polecić małego pomocnika jakim jest obieraczka

Zainspirowana w kuchni
Ciasto ucierane (kokosowe) z agrestem i malinami 184

Pomysł na weekendowe ciasto - ucierane, z dodatkiem wiórków kokosowych, nadziane agrestem i malinami. Proste i smaczne połączenie smaków. Ciasto jest pulchne, słodkie i lekko kwaśne w smaku. Pamiętajcie o tym, aby przed podaniem posypać je dużą ilością cukru pudru :) Składniki na tortownicę o średnicy 23 cm: ciasto 1 kostka masła (200 g; może być zwykłe jak i klarowane) 1 szklanka(...)łyżeczki skórki cytrynowej 1 łyżeczka cukru wanilinowego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia do nadziania 220 g oczyszczonego agrestu 130 g malin do dekoracji cukier puder Uwaga: pamiętajcie o tym, że do ciast ucieranych wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej! Owoce umyć, osuszyć. Miękkie masło przełożyć do miski. Za pomocą miksera utrzeć na jasną, puszystą masę. Podczas ucierania, stopniowo

Ugotować
Owsiana tarta z jogurtem i malinami 159

u0142adamy do lod\u00f3wki na ok. 1 godzin\u0119, a\u017c masa jogurtowa st\u0119\u017ceje."],"recipeCategory":"Ciasto","recipeCuisine":"S\u0142odko\u015bci"} Owsiana tarta z jogurtem i malinami Danie Ciasto Kuchnia Słodkości Porcje 4 porcje Porcje 4 porcje Składniki ciasto 1/4 szklanki mąka migdałowa lub zmielone migdały 1/4 szklanki erytrol lub inne słodziwo 7 łyżek masło 400 g jogurt grecki(...)nadzienie 1 1/4 szklanki mąka owsiana 1 szklanka maliny 3 listki żelatyna 2-3 łyżki erytrol lub inne słodziwo Sposób przygotowania Wszystkie składniki na ciasto łączymy w zwartą masę, którą wkładamy do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie wykładamy ciastem foremki do tarteletek lub jedną formę ok. 20 cm średnicy. Pieczemy ok. 25 minut

Kucharzyca
Prosta tarta rustykalna z dużą ilością owoców 263

cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 4 szklanki owoców jagodowych (użyłam truskawki, porzeczkę, borówki, maliny) Wierzch: 2 łyżki cukru pudru sok wyciśnięty z 1/2 cytryny około 1 i 1/2 szklanki owoców Dodatkowo: 1 jajko + 1 łyżka wody około 1 łyżka brązowego cukru listki melisy do ozdoby Ciasto: 1. Do miski wsypać mąkę, przesiać cukier puder, dodać szczyptę soli, skórkę z cytryny

Mała Cukierenka
Pianka malinowa 293

Pianka malinowa to ciasto, które zauroczy każdego, kto lubi maliny. Pianka nie wymaga pieczenia, więc idealnie wpasowuje się w upalną pogodę, która nas ostatnio nawiedziła. Jest to delikatny i dość mało kaloryczny deser, gdyż do uzyskania piankowej struktury zamiast wysokokalorycznej śmietanki użyłam białek, które zawierają niewiele kalorii. Ciasto jest dość szybkie w przygotowaniu, również jeśli chodzi o czas tężenia(...)maliny do dekoracji oczyścić i osuszyć - galaretkę rozpuścić w 150ml gorącej wody, pozostawić do całkowitego ostygnięcia - zimną galaretkę wylać na wierzch zastygniętej masy serowej - maliny układać w niewielkich odstępach od siebie, zanurzając w galaretce - ciasto ponownie schłodzić do zastygnięcia galaretki, przechowywać w lodówce Pianka malinowa jest mocno owocowa w smaku, ma delikatną strukturę i pięknie prezentuje się na talerzu. Ciasto

Smakołyki Bereniki
Kruche ciasto z jabłkami, malinami i kokosową kruszonką 97

Zapraszam na pyszne kruche ciasto z jabłkami i malinami z kokosową nutką. Smakuje wybornie zaraz po upieczeniu jak i następmego dnia. Ciasto kruche ma to do siebie właśnie, że w przeciwieństwie do wielu innch, leżakowanie mu służy. Zdjęcia robione pod koniec lata, co widać po słońcu i liściach na drzewach. Składniki na ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej wrocławskiej(...)lekko naoliwić, zeby papier się nie przesuwał. Ciasto podzielić na 3 części. Rozwałkować 2 na spód i wyłożyć nim blachę. Na cieście ułożyć jabłka, a na nich maliny. Przykryć pozostałym rozwałkowanym ciastem. Wstawić do piekarnika z termoobiegiem nagrzanym do 180 stopni na 45-50 minut. Śmietanę, wiórki i cukier połączć w całość i posmarować tak przygotowaną papka wierzch ciasta. Pozostawić

Gosia gotuje
Kruche ciasto z jabłkami, malinami i kokosową kruszonką 142

Zapraszam na pyszne kruche ciasto z jabłkami i malinami z kokosową nutką. Smakuje wybornie zaraz po upieczeniu jak i następnego dnia. Ciasto kruche ma to do siebie właśnie, że w przeciwieństwie do wielu innych, leżakowanie mu służy. Składniki na ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej wrocławskiej 2/3 szklanki cukru 200 g masła 4 żółtka 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany(...)lekko naoliwić, żeby papier się nie przesuwał. Ciasto podzielić na 3 części. Rozwałkować 2 na spód i wyłożyć nim blachę. Na cieście ułożyć jabłka, a na nich maliny. Przykryć pozostałym rozwałkowanym ciastem. Wstawić do piekarnika z termoobiegiem nagrzanym do 180 stopni na 45-50 minut.  Śmietanę, wiórki i cukier połączyć w całość i posmarować tak przygotowaną masą wierzch ciasta

Gosia gotuje
Kwintesencja malinowości. I przdślubny stres 162

gotować i prać brudne skarpetki...?  No cóż, chyba dopada mnie przedślubny stres. Proszę, pocieszcie mnie, że nie ja jedna tak mam... Tymczasem mam dla Was wyjątkowo udane ciasto z malinami. Bardzo chciałam wykorzystać syrop, który przygotowałam w bzowym sezonie, a poza tym marzyło mi się ciasto udekorowane półkulami z musu. Widziałam je już chyba wszędzie; czyżby nowa moda...? Pierwszy(...)musu przełożyć do foremek w kształcie półkul, zamrozić. Pozostały mus wyłożyć na sernik, wyrównać powierzchnię i wstawić do lodówki. Całkowicie zamrożone półkule wyjąć z formy. Udekorować ciasto zamrożonym musem, świeżymi i liofilizowanymi malinami, bezami i kwiatami. Smacznego! Tymczasem wolny weekend dobiegł końca. Za szybko, oj, za szybko. Na szczęście przede mną kolejny - już za tydzień. Chyba muszę zagrać w lotka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Brownie z orzechami i malinami / Brownie with Raspberries and Nuts 76

Brownie z orzechami i malinami  Brownie z orzechami i malinami to pyszne, wilgotne , amerykańskie ciasto dla miłośników czekolady. Jest intensywnie w smaku, zupełnie wyjątkowe i uzależniające - to naprawdę najlepszy, oryginalny przepis na brownie. Zobaczcie przygotowanie brownie z malinami krok po kroku na poniższym filmie: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Aby nasze ciasto brownie z malinami udało(...)większej ciasto może być gotowe kilka minut szybciej, a na mniejszej warto o kilka minut wydłużyć czas pieczenia . Warto zaznaczyć, że takie mokre ciasto czekoladowe ,,zachowuje się" troszkę inaczej niż tradycyjne ciasto pieczone z użyciem proszku do pieczenia. Brownie po upieczeniu natychmiast wyciągamy z piekarnika - podczas studzenia delikatnie opadnie, a skórka popęka.  Brownie z orzechami i malinami to wspaniały

Lekcje w kuchni
Ciasto kakaowe z kremem z masłem orzechowym i malinami 111

październik a u mnie w ogrodzie lato i w dalszym ciągu dojrzewają maliny. Malutka, niewielka miseczka ale do ciasta wystarczająca. A ciasto? Kakaowy biszkopt genueński z przepisu ze strony  Moje Wypieki ; krem z serka mascarpone, kremówki i masła orzechowego, maliny i gorzka czekolada - połączenie rewelacyjne. Polecam serdecznie :) Składniki: Kakaowy biszkopt genueński: 6 dużych jajek 150 g cukru(...)zmiksować. Polewa: czekoladę rozpuścić z masłem nad parą wodną. Gotowy krem podzielić na dwie części, połowę wyłożyć na spód biszkoptu, przykryć drugim blatem, wyłożyć resztę kremu. Wierzch ciasta udekorować malinami i polewą czekoladową. Formę wstawić do lodówki aby ciasto z kremem stężało.  Smacznego

Kocham..lubię..gotuję..
Rabarbarowiec z malinami i bezą 161

Uwielbiam ciasta z rabarbarem. Do nadzienia dodałam jeszcze trochę malin, które miałam w zamrażarce. Połączenie bardzo udane. Polecam takie sezonowe ciasta. Składniki (23x33cm): Kruchy spód: 4 żółtka 150 g masła / margaryny 1 łyżka smalcu 2 szklanki mąki 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie: kilka łodyg rabarbaru 200 g malin 2 łyżki cukru Beza: 4 białka szczypta(...)szczyptą soli, dodawać po łyżce cukru, miksować do wyczerpania cukru. Piana powinna być szklista i sztywna. 4. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto z zamrażarki, lekko oprószyć bułką tartą, dodać rabarbar z cukrem i maliny, całość przykryć warstwą piany. Wierzch posypać płatkami migdałów. 5. Piec 50 minut w 170 st.C. Wystudzić w piekarniku, by beza była chrupka. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Krem malinowy 85

Maliny mrożone bądź świeże należy przez kilka minut pogotować z wodą i cukrem, wystudzić i zmiksować. Kolejno połączyć z żelatyną a w kolejnych krokach z mascarpone i bitą śmietaną. Muszę się przyznać, iż nawet w sezonie na świeże maliny zdarza mi się sięgać po te mrożone. Mrożone maliny zawsze mam w zamrażalniku i jeśli nie mam potrzeby dekoracji ciasta(...)kilka minut do lodówki i dopiero po wyjęciu wylewać na ciasto. Musicie również uważać, aby po włożeniu kremu do lodówki nie trzymać go tam zbyt długo. Żelatyna sprawi, iż krem całkowicie zgęstnieje i wtedy nie uda się go Wam dobrze rozłożyć na cieście. Szukasz przepisów na ciasta z malinami? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Szybki mus z białej

MeCooks
A co ze środkiem biszkoptu?! 390

biszkopt - zawsze kiedy go piekę, myślę o L. i wspominam nasze dziewczęce pogaduszki. I oczywiście w myślach głośno wołam "Dziękuję za ten przepis!".  BISZKOPT BEZ ŚRODKA Z MALINAMI Na ciasto 4 jajka 1 szklanka cukru 4 łyżki oleju 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Jajka ubić z cukrem do białości. Masa powinna być niemal biała(...)nacięcie powinno sięgać do połowy wysokości biszkoptu. Lekko podważając brzegi usunąć wycięty środek. Powstałe wgłębienie można wyrównać wyskrobując ciasto łyżeczką, tak aby powstało coś na kształt misy.Część okruszków zachować do nadzienia.  Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier waniliowy, maliny oraz okruszki biszkoptowe (zagęszczą masę i wpiją sok z malin, dzięki czemu nadzienie będzie sztywniejsze i łatwiejsze w krojeniu

KUCHARNIA
Karpatka z kremem na nerkowcach (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 124

kombinujemy z nimi jak możemy. Ostatnio również i Wasze serca skradła karpatka z  masłem z fistaszków, tym razem przedstawiamy wersję z masłem z nerkowców i jasnym ciastem z malinami. Przysięgamy, że to jest cud na talerzu, w ustach a później w brzuszku 😊 Taki krem na orzechach bez masła czy margaryny to zupełnie inna bajka, więc jeśli jakimś cudem znajdzie(...)x40g budyniu z wanilią -1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej -200g ksylitolu -300g masła z nerkowców Primavika -6 łyżek śmietany kokosowej (stałej części z puszki mleka) -sól Dodatkowo -maliny -orzechy nerkowca CIASTO PARZONE 1. Wodę i olej umieścić w garnuszku i zagotować. 2. Mąki wymieszać, wsypać do gotującej się mieszanki i szybko wymieszać tworząc "kluski", które nadal na małym ogniu

Candy Pandas
Sernik bezglutenowy z kalafiorem i malinami (paleo, bez cukru i pieczenia) 170

kokosowego, szczypta soli. Nadzienie: 2 szklanki ugotowanych różyczek kalafiora, 2-4 łyżki miodu, ½ szklanki śmietanki kokosowej, ⅓ szklanki oleju koksowego, laska wanilii, szczypta soli. Malinowy wierzch: 1 szklanka malin. Przygotowanie: Składniki na spód ciasta blendujemy. Formę o średnicy 11 cm wykładamy ciastem i równo rozprowadzamy. Odstawiamy do zamrażarki. Nadzienie: Kalafiora gotujemy aż będzie(...)miękki, blendujemy go z resztą składników na gładką masę. Około ⅔ uzyskanego ciasta wylewamy na spód i odstawiamy z powrotem do zamrażarki. N adzienie malinowe: Do pozostałego w blenderze ciasta dorzucamy maliny. Ponownie mieszamy, wylewamy maliny na wierzch jako górną warstwę naszego deseru. Pamiętajcie, że poprzednia warstwa też musi już być twarda, dzięki temu obie masy się Wam nie wymieszają

PaleoLife