ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:41/475)

Koperty Drożdżowe z Serem i Malinami 140

razem z piekarnika wyskoczyło drożdżowe z serem i malinami. Bo chwilę wcześniej na moich kolanach były "Ciasta drożdżowe" Tadeusza Barewicza. Wybrałam koperty z serem, które lekko zmodyfikowałam dokładając maliny, a ciasto doprawiając laską wanilii. Z wyglądu bardziej przypominają mi bułeczki, ale niech już zostaną te koperty, bo jak się im dobrze przyjrzeć.... ;) Składniki: 500 g mąki pszennej 1,5 szklanki(...)której dodaję mąkę ziemniaczaną, jajko i słodzę cukrem z wanilią do smaku. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość rozwałkowałam ciasto na duży prostokąt, który podzieliłam na mniejsze kwadraty. Na każdy kwadrat wykładam po łyżeczce sera, w który wciskam po 4 maliny (u mnie mrożone, bo sezon malinowy dopiero za kilka tygodni się zacznie). Każdy kwadrat sklejam łącząc przeciwległe końce ze sobą

Blondynka Gotuje
Brownie z pieczonymi burakami 148

piekło się w piekarniku i wrzuciłam kilka buraków owinięte w folię. Z dwóch wyszło pyszne ciasto czekoladowe. buraki pieczone - 2 szt. mąka ryżowa, z amarantusa lub inna - 200 g gorzka czekolada 1,5 opakowania 2 łyżki kakao opakowania cukier kokosowy - 3/4 szklanki liofilizowane maliny jaja  3 szt. szczypta soli wanilia mielona - 1/2 łyżeczki olej rzepakowy  50 ml soda(...)Wyjąć ciasto i wystudzić. 50 gram czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać łyżeczkę oleju kokosowego lub stałej części z mleka kokosowego. Rozsmarować na cieście i pokruszyć liofilizowane maliny. Moje ciasto  było wilgotne. Ale nie miało typowej konsystencji brownie ( mokrego w środku). Po prostu nie dodałam rozpuszczonej czekolady, tylko 4 łyżki kakao

AZgotuj!
Proste PYSZNE ciasto z PORZECZKAMI i kruszonką 364

łyżeczki proszku do pieczenia 500-550g porzeczki (można użyć jagód, truskawek, malin) Kruszonka: 200g mąki pszennej (użyłam tortowej) 120g cukru 100g miękkiego masła Dodatkowo: cukier puder do posypania Kruszonka: 1. Do miski wyspać mąkę, dodać cukier, masło i rękoma zagnieść kruszonkę, patrz FILM . Ciasto: 2. Piekarnik nastawić na 180C na funkcji góra – dół. Tortownicę o średnicy 26cm wyłożyć papierem

Mała Cukierenka
Jogurtowa babka 89

czekoladą i malinami Pyszne jogurtowe ciasto „na bogato”. Puszyste i wilgotne. Kwaskowy smak malin fantastycznie przełamuje czekoladowy smak. Ciasto: 2 szklanki mąki (ok. 300 g) 1/2 szklanki ksylitolu lub innego słodziwa 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka kurkumy 2 jajka 1 szklanka jogurtu naturalnego 50 g oleju 100 g czekolady gorzkiej lub deserowej(...)sodą. W osobnej misce ubijamy jajka z ksylitolem. Gdy masa będzie puszysta dodajemy jogurt, olej i mąkę z dodatkami. Miksujemy do czasu uzyskania jednolitej masy. Dodajemy pokruszoną czekoladę i maliny, mieszamy. Masę wkładamy do formy wysmarowanej tłuszczem. Pieczemy w 180 st. C przez około 45 minut lub do suchego patyczka. Babkę wyciągamy z formy, gdy ostygnie. Polewa: Czekoladę topimy

Kucharzyca
Marcinek . 211

Już jutro imieniny Marcina ... wszyscy wokół pieką (lub kupują) i zajadają słynne rogale Marcińskie ... swoją droga niezwykle pyszne. A ja postanowiłam z tej okazji upiec ciasto

Malinowa Kawiarenka
Ptysie tradycyjne z cytrynową nutą. 191

Dłuższy czas mnie tu nie było ,  ale już dziś wracam i zapraszam po nowe przepisy. Na mojej liście  "do zrobienia" już od dawna zapisane

Malinowa Kawiarenka
Antonówka w cieście. 208

No cóż taka kolej rzeczy  ... lato się skończyło :( Nawet dzisiejsza pogoda za oknem to potwierdza  , szaro , buro i ponuro  a do tego mokro

Malinowa Kawiarenka
Najprostsze muffinki malinowe 178

minut! W tym tygodniu w akcji Ciasto na niedzielę pieczemy Muffinki . Ogromna dowolność przepisu, nadzienia i polewy! Każdy prezentuje swoje ulubione muffinki w preferowanym smaku, wariancie składników i kształcie. Moja propozycja to najprostsze muffinki z możliwych ! Bez żadnych dodatków w postaci kremów czy toppingu. Bronią się smakiem same, wyłącznie przy pomocy nadzienia z malin i pasty waniliowej.  Piekłam już(...)tyle aby wszystko mniej więcej się połączyło, im więcej zostanie w cieście grudek, tym babeczki będą wilgotniejsze i bardziej puszyste . Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, nałożyć warstwami ciasto i maliny - u mnie całość dochodziła prawie do wysokości papilotek . Do każdej muffinki wypadło po około 6 szt. malin - przekładałam nimi porcje ciasta . Wyszło mi 12 sztuk babeczek.  Wstawić do rozgrzanego

Grunt to przepis!
Tort malinowy 155

miksujemy. Wsypujemy cukier (oraz śmietan fix) i wlewamy sok z cytryny, całość mieszamy. Masę dzielimy na pół i do pierwszej części wsypujemy dwie duże garście malin i mieszamy. Krem malinowy rozkładamy na nasączonej części ciasta(...)Następnie nakładamy drugą część i nasączamy ją ponczem. Wykładamy pozostały krem i równo rozsmarowujemy go na cieście oraz na rancie tortu (tego momentu najbardziej nie lubię). Układamy maliny na wierzchu i gotowe. Ciasto powinno trafić na godzinę do lodówki i już możemy wstawiać wodę na kawę. Prawda, że wygląda pysznie? ;)  Słonecznej niedzieli Emska

Emskie Smaki
Torcik z malinami i bitą śmietaną 101

zrobiłam z malinami. Jest równie pyszny, idealne zakończenie obiadu, czy odrobina słodyczy do popołudniowej kawy. Zapraszam. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Torcik z malinami i bitą śmietaną Składniki Składniki na biszkopt: 3 jajka 0,5 szklanki cukru ¼ łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki mąki pszennej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 250 ml schłodzonej śmietanki kremówki 30 % lub 36 % opakowanie malin 1 galaretka malinowa(...)zależności jak słodkie ciasto lubimy). Ciasto wkładamy do tortownicy, w której się piekł, na wierzch wykładamy ubitą śmietaną, a na nią wykładamy część malin. Przykrywamy drugim kawałkiem biszkoptu i układamy pozostałe maliny. Jeśli ciasto mocno wystaje poza tortownicę możemy je lekko docisnąć dłońmi. Na wierzch wylewamy tężejącą galaretkę i wstawiamy do lodówki na min. 2-3 godziny. Artykuł Torcik

To co lubię - gotuję i polecam
Malinowa rozpusta 97

teraz wspominany już przez mnie przepis na najlepsze ciasto z malinami jakie kiedykolwiek jadłam! :) rozkosz dla podniebienia ;) pisząc tutaj - zajadam popijając kawą :) pierwszy raz upiekłam w tym roku i nadal nie mam go dość, co się skończy robię nowy :) jakie jest? Nie za słodkie, lekko kwaskowe, kremowe, kruche i delikatne :) Zresztą - co ja będę go zachwalać - przekonajcie się sami(...)wykonania można też użyć mrożonych malin - oczywiście je wcześniej rozmrozić, żeby ociekły z wody. Składniki: Ciasto: 3 i 3/4 szkl. mąki pszennej 1 i 3/4 kostki masła (82% tłuszczu) w temp. pokojowej 7 łyżek cukru 8 żółtek 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Malinowy mus: 8 białek 1 szkl. cukru 3 budynie o smaku malinowym Dodatkowo: 1 koszyczek świeżych malin

Kolorowy Przepisownik
Kefirowe ciasto z owocami 119

Kefirowe ciasto z owocami będzie idealne! Możesz do niego użyć dowolnych sezonowych owoców, zarówno świeżych, jak i mrożonych. Ja do swojego wykorzystałam świeże borówki i mrożone czarne maliny. Inne przepisy na ciasta znajdziecie TUTAJ . Składniki /blaszka ok. 26x32cm/: 3 duże jajka 1 szklanka kefiru 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanki cukru 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 2 i 1/2 łyżeczki

Pasja Smaku
Na początek lipca- pistacjowe maliny 136

chociaż żadne odzienie poza koszulką na ramiączka nie wchodziło w grę...) i upiekłam na letni deser kruche babeczki. Najlepiej trochę schłodzone ;) Kruche babeczki z kremem pistacjowym i malinami Potrzebujesz:   Na ciasto: 125g zimnej, pokrojonej na kawałki margaryny 225g mąki pszennej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 75g cukru 1 jajko Na krem: 100g wyłuskanych pistacji 250g serka mascarpone(...)łyżki cukru pudru Do tego: świeże maliny  Sposób przyrządzenia: 1. Ze składników "Na ciasto" szybkimi ruchami zagnieć kruche ciasto, uformuj kulkę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na ok.20min. 2. Pistacje rozkrusz w moździerzu. 3. Pokruszone orzeszki połącz z serkiem mascarpone i cukrem pudrem. 4. Wyjmij ciasto z lodówki, zagnieć ponownie. 5. Ciastem wykładaj spody foremek

Kuchnia w Słońcu Skąpana
malinowa pierzynka 259

Wreszcie doczekałam się takiej ilości malin w moim ogródku, żeby wystarczyło na duże ciasto. Zrobiłam kruche kakaowe z malinową masą i bezą oprószoną migdałami. Maliny troszkę przełamały słodycz bezy więc całość była idealnie wyważona, nie za słodka. Polecam na rodzinne przyjęcia, nada się doskonale.  *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 300 g mąki 200 g masła(...)minut. Ciasto z pianą piec jeszcze dodatkowo 10 minut w 160*C. Wystudzić.  Kremówkę ubić, pod koniec wsypując proszek malinowy. Odłożone ciasto pokruszyć do masy, dodać maliny i wyłoży na ciasto kakaowe. Przykryć blatem z bezą. Wstawić do lodówki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia