niestety z braku czasu nie zagościła na naszym blogu. W te wakacje z pewnością zrobimy ją ponownie, bo przepis jest świetny i wychodzi smaczna, kolorowa tarta z malinami . Składniki na tartę malinową Ciasto: 200 g mąki 100 g masła 100 g drobnego cukru 1 żółtko 2-3 łyżki zimnej wody Nadzienie: 3 białka 150 g cukru pudru 500 g malin(...)niej, przyciąć boki i ponakłuwać widelcem. Ponownie wstawić do lodówki na 10 minut. Piekarnik rozgrzać do 180 o C ( z termoobiegiem ), włożyć do niego ciasto i piec 10 minut . Przestudzić. Nadzienie: Z połowy malin przygotować sos, gotując owoce kilka minut na małym ogniu. Pozostawić do ostygnięcia. W czasie, gdy upieczone ciasto się chłodzi, przygotować pianę z białek, ubijając
niecodziennikparyMamy dzisiaj dla Was pyszny placek drożdżowy - z dużą ilością kruszonki i ze świeżymi sezonowymi owocami - u nas nektarynki, brzoskwinia, czarne maliny i czerwone porzeczki! W sezonie letnim trzeba zrobić ciasto drożdżowe z owocami, więc może spróbujecie? Składniki: 480 g mąki, 140 g cukru, 14g suszonych drożdży, szczypta soli, 3 jajka rozm. L, skórka otarta z cytryny(...)miękkiego masła, 80 g mąki, 60 g cukru dodatkowo: owoce - u nas 3 nektarynki, 1 brzoskwinia, czarne maliny i czerwona porzeczka Mąkę, cukier, drożdże i sól wsypać do miski i wymieszać. Dodać jajka, skórkę otartą z cytryny i mleko - ciasto wyrabiać przy pomocy miksera z końcówką do ciasta drożdżowego, przez około 5-7 minut, następnie dodawać po kawałku masło
Plate of Joyopakowania serka mascarpone Ponadto: amaretto maliny wiórki czekoladowe Biszkopt: Białka ucieramy na puszysta masę, dodajemy małymi porcjami cukier. Następnie, cały czas miksując, dodajemy po trochu przesianą mąkę i kakao. Do żółtek dodajemy proszek do pieczenia i ocet. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok 1 minutę. Dodajemy do masy ciasta, delikatnie mieszamy. Ciasto wlewamy na blaszkę (20x30cm) wyłożoną papierem(...)pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 160st C piekarnika i pieczemy ok 20 minut. Sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest już upieczone. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Mus czekoladowy : Śmietankę podgrzewamy, wrzucamy do niej połamaną czekoladę, odstawiamy na ok 3 minuty, dokładnie mieszamy aż czekolada się rozpuści i powstanie jednolita masa. Studzimy, a następnie wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny aby śmietana
Słodki Zakątekróżowym obowiązku! To jeden z warunków, by dni jakie na nas czekają, nigdy się nie zaplątały na dobre .... RÓŻOWY TYDZIEŃ - niech trwa przez cały rok ... CIASTO CZEKOLADOWE Z JABŁKAMI I MALINAMI - NA SMUTKI I NA DESZCZOWE DNI 125 g masła 1 filiżanka cukru, najlpiej ciemnego 250 g kwaśnej śmietany 3 jajka 1,5 filiżanki mąki 1,5 łyżeczki proszku(...)pieczenia natłuścić lub wyłożyć papierem do pieczenia. Gotową masę przelać do formy. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Jabłka obrać i pokroić na cząstki. Układać na wierzchu ciasta. Między jabłkami rozłożyć maliny. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez. ok. 40-50 minut, do momentu aż przejdzie pozytywnie test "suchego patyczka". Ciasto w smaku bardzo, bardzo przypomina brownie - jest
KUCHARNIAczekoladą idzie w mig. Po pączkach już nie ma śladu. Brownie dopiero co upiekłam… To ciasto jest tak mocno czekoladowe i ciężkie, że zawsze piekę je w małych porcjach. Jak dla mnie jeden kawałek wystarczy…na parę godzin. Czekolada i maliny to idealne połączenie. Intensywny, słodko-kwaśny smak malin doskonale balansuje słodką czekoladę. Dla mnie jest perfekcyjny deser(...)koniec dodaj mąkę i wymieszaj łyżką. Foremkę wyłóż papierem do pieczenia. Napełnij masą i wygładź powierzchnię. Rozprowadź równomiernie maliny i lekko wciśnij w czekoladową masę. Nie rozmrażaj malin. Wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20 minut. Upieczone ciasto ostudź i pokrój na kwadraty. Brownie z malinami można posypać cukrem pudrem. Jest wtedy bardziej dekoracyjne. Ze względu na owoce
codojedzeniaurodziny mojego narzeczonego zrobiłam, czekoladowe ciasto z malinami z dodatkiem orzechów laskowych. Połączenie czekolady z malinami to po prostu strzał w dziesiątkę i ciasto bardzo smakowało gościom. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 1/2 szklanki orzechów laskowych 4 łyżki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru Krem: 5 łyżek nutelli 100 g czekolady 300 g malin do dekoracji szklanka(...)wodnej, pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie miksujemy z nutellą i masłem na gładką masę. Gdy ciasto ostygnie, przekrawamy je na pół i przekładamy kremem, na krem wysypujemy wafle, a na to kładziemy drugą część biszkoptu. Wierzch i boki smarujemy kremem, na wierzch układamy umyte maliny
Delusional Trinewesoło i… polatane. Dziś dowiedziałam się, że ciasto smakowało, więc cieszę się, że choć tak mogłam podziękować za wszystkie wypocone wspólnie godziny. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Kokosanka z malinami Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 10 Składniki 130 g mąka kokosowa 75 g mąka ryżowa 2 łyżeczka proszek do pieczenia 60 g erytrol lub inne słodziwo 70 g wiórki
KucharzycaPrzepyszne ciasto Brownie z malinami, orzeszkami i korzenną nutą. Składniki: 200 g masła 200 g gorzkiej czekolady 50-100 g mlecznej czekolady 3 jajka 250 g cukru Diamant - cukier biały 135 g mąki pszennej tortowej 150 - 200 g malin 50 g orzechów włoskich bez skorupki 1 łyżeczka przyprawy korzennej cukier puder firmy Diamant Wykonanie: Piekarnik nastawić(...)Gotową masę wylać na blaszkę. Poukładać na wierzch owoce, posypać orzeszkami i mleczną czekoladą, piec przez około 35 minut aż ciasto lekko urośnie. Ciasto idealne do kawy czy herbaty na każdą okazję. Zamiast malin można dodać wiśnie czy truskawki. www.uczymyjakslodzic.pl
W Moim Magicznym DomuLekkie i puszyste ciasto na bazie mascarpone i malin, osadzone na spodzie z ciasta parzonego. Doskonały deser na lato, nie przesłodzone i nie zamulające. Można je zrobić z malin świeżych a poza sezonem z mrożonych. *foremka 25*34 cm Składniki: na spód parzony: 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki mąki 62 g masła 2 jajka 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia(...)zasypać cukrem, postawić na ogniu i smażyć kilka minut. Zdjąć z ognia, wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać, wystudzić. Kremówkę ubić, zmiksować z mascarpone a następnie dodać maliny i dokładnie połączyć. Wylać na ciasto. Biszkopty nasączyć wodą z cytryną i układać na cieście, lekko docisnąć, żeby przykleiły się do masy malinowej. Czekoladę rozpuścić nad parą i popisać nią wierzch ciasta. Wstawić
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaPamiętacie szarlotką z delikatną pianką. Dziś chcę Wam zaproponować kruche ciasto z taką pianką z malinami i borówkami. SKŁADNIKI: ciasto kruche: 2,5 szklanki mąki pszennej 250 g masła lub margaryny, zimnego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek pianka: 5 białek 1/2 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego(...)miksując na najwyższych obrotach, po czym delikatnym strumieniem wlewamy olej(ciągle miksując), piankę wylać na ostudzone ciasto, wyrównać,wyłożyć gęsto owoce,lekko wciskając je w piankę(maliny kładziemy otworami do góry), ścieramy resztę ciasta i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30-40 min.do zrumienienia, wyjąć posypać cukrem pudrem i gotowe
Kuchnia BeatyCiasto różowa pychotka Dziś zapraszam Was na pyszne i proste w przygotowaniu ciasto różowa pychotka. Nazwę wymyśliła moja córeczka, która uwielbia różowy kolor Połączenie kruchego ciasta z pyszną budyniową pianką, malinami i dżemem porzeczkowym. Całość przygotowuje się naprawdę szybko. Ciasto różowa pychota jest idealne do filiżanki kawy, na przyjęcia i święta. Bo kto powiedział, że jak święta, to tylko pierniki(...)strużką olej, miksujemy. Wyciągamy nasz podpieczony spód, nie wyłączamy piekarnika. Na podpieczony spód wykładamy cały dżem porzeczkowy. Na to wylewamy delikatnie naszą różową piankę. Następnie dajemy maliny odsączone z syropu. Wyciągamy nasze ciasto z lodówki. Odrywamy małe kawałki, spłaszczamy w palcach i układamy na naszej różowej piance płaty ciasta. Ciasto wkładamy do piekarnika na środkowy poziom i pieczemy około
Słodkie okruszkicukru) Składniki mokre: - 400ml mleczka kokosowego (cała puszka) - 100g oleju kokosowego (stopionego) - 2/3 szklanki mleka ryżowego lub owsianego - 4 jajka Dodatkowo: - 2 jabłka - 200g malin (dałam mrożone) - mielony ksylitol do oprószenia ciasta (nie trzeba) - płatki migdałów do posypania ciasta Składniki kruszonki: - 170g mąki orkiszowej typ750 - 50g stopionego oleju kokosowego - 100g ksylitolu - 30g płatków migdałów - 1 łyżka mleka ryżowego lub owsianego(...)suche składniki. Następnie do miski ze składnikami suchymi dolewamy składniki mokre i mieszamy całość, tylko do połączenia składników. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównujemy. Układamy na cieście zamrożone maliny i obsypujemy całość przygotowaną wcześniej kruszonką. Ja posypałam jeszcze dodatkowo płatkami migdałów. Pieczemy w piekarnika nagrzanym do 200*C ok.35 minut na programie góra-dół. Wystudzone ciasto posypałam mielonym
Smaczne Zdroweżółtko Nadzienie: 1 kg serka waniliowego President 1 duży budyń (na 3/4 L mleka) waniliowy lub śmietankowy 2 jabłka kilkanaście malin 2 łyżki gęstej śmietany 4 łyżki cukru Wszystkie składniki ciasta wymieszać łyżką. Wylać na blaszkę(...)wyłożoną papierem do pieczenia. Ser wymieszać ze śmietaną, cukrem i proszkiem budyniowym. Masę wyłożyć łyżką na ciasto (nie trzeba wyrównywać). Jabłka obrać, pokroić na cienkie plastry, ułożyć na cieście. Posypać malinami poszarpanymi na mniejsze kawałki. Z podanych składników przygotować kruszonkę, wysypać na owoce. Ciasto piec około godziny, w temperaturze 175 stopni. Kroić gdy całkowicie ostygnie
Praktyczna plSernik na zimno z białą czekoladą i malinami to proste ciasto bez pieczenia. Sernik jest bardzo delikatny i ma nieco piankową strukturę. Słodycz białej czekolady ciekawie w nim kontrastuje z kwaskowatością malin. Robi się go prosto, a największą wadą (tak jak i innych serników na zimno) jest to, że nie można go jeść od razu, tylko musi stężeć w lodówce
Poezja smakuKlasyczne ciasto drożdżowe połączone z delikatną masą budyniową o smaku śmietankowym i orzeźwiającymi słodko-kwaskowymi świeżymi malinami to doskonała propozycja sezonowego ciasta z owocami. Składniki: Ciasto drożdżowe 460g mąki pszennej 130g masła extra 2 jajka 6 łyżek cukru 1/2 szklanki mleka 45g świeżych drożdży szczypta soli Masa budyniowa: 400ml mleka 1 budyń śmietankowy 2 żółtka 3 łyżki cukru Kruszonka(...)szerszych plastrów. Plastry rolady układać na spodzie formy (moja o średnicy 31 cm) wysmarowanej masłem i posypanej kaszą manną wyłożonej papierem do pieczenia. Na całej powierzchni ciasta powciskać umyte maliny, posypać kruszonką i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 40-35 minut.Ciasto wystudzić i posypać na wierzchu cukrem pudrem
Szalona Kuchnia Eweliny