ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:37/475)

Kruche migdałowe z jeżynami i malinami 156

owoce ciągle można jeszcze kupić, dlatego polecam ciasto z jeżynami i malinami :) Składniki na ciasto kruche: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki zmielonych migdałów pół łyżeczki proszku do pieczenia 240 g masła zimnego 1 szklanka brązowego cukru 1 jajko Ponadto: 20 dag jeżyn i 20 dag malin 3 łyżki brązowego cukru 3 łyżki zmielonych migdałów Przygotowanie : Wszystkie składniki(...)wyjęciu ciasta podzielić je na 2 części, mniejszą i większą Blachę 23 x 34 cm wysmarować masłem lub papierem do pieczenia, wylepić spód ciastem, oprószyć zmielonymi migdałami ( 3 łyżki ), wyłożyć maliny i jeżyny. Posypać brązowym cukrem, na wierzch  zetrzeć mniejszą część pozostałego kruchego ciasta Piec w temp. 180 *C przez ok. 50 min. lub do zrumienienia ciasta Przed podaniem

Proste Potrawy
Drożdżowe ptaszki malinowe - witaj Wiosno! 74

więcej i zastąpcie maliny ulubionymi ziołami, a goździki ziarnami czarnego pieprzu i zajadajcie z przyjemnością! :) Zagniatajcie drożdżowe, supłajcie ptaszki i niech dzieje się Wiosna! Drożdżowe bułeczki ptaszki z malinami - wegańskie! na 10-12 sztuk Potrzebujesz: 20g świeżych drożdży 2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 300g mąki pszennej 125ml letniej wody 40ml oleju rzepakowego 2 łyżki mrożonych malin goździki na oczy(...)Sposób przyrządzenia: 1. W letniej wodzie dokładnie rozpuść drożdże, cukier i sól. 2. Do miski przesiej mąkę i wlej zaczyn drożdżowy - zacznij wyrabiać ciasto. 3. Dodaj olej i maliny i zagniataj całość do uzyskania jednolitego, sprężystego ciasta - przykryj ściereczką i odstaw do wyrastania w ciepłe miejsce na 1h. 4. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć i podziel na 10-12 równych części

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Wegański sernik malinowy bez pieczenia 326

Dieta bezmleczna nie oznacza, że musimy zrezygnować z ciast i słodyczy! Możemy zrobić nawet roślinną wersję sernika na zimno. Mój mąż stwierdził, że to najlepszy sernik, jaki jadł. W cieście tym nie znajdziecie mleka, jajek ani mąki, więc z pewnością przypadnie ono do gustu alergikom. Jeśli macie problem z kupieniem śmietanki kokosowej nic prostszego – możecie przyrządzić ją sami(...)masy. Orzechy nerkowca są w tym „serniku” prawie niewyczuwalne, a nadają mu idealną konsystencję. Masę malinową przekładamy do foremki i rozkładamy równomiernie. Wierzch ciasta dekorujemy świeżymi malinami. Następnie ciasto wkładamy na 2 godziny do zamrażalnika. Gotowe! *kupując kakao zwróćcie uwagę na informacje na alergików. Ja kakao bez adnotacji o możliwej zawartości mleka kupiłam dopiero w sklepie ze zdrową

Dieta bez mleka
Kruche ciasto z truskawkami i waniliową pianką 1027

śmietany w lodówce  ) gęsty jogurt naturalny , i sądzę ,że to właśnie świetnie wpłynęło na kruchość ciasta . Zamiast truskawek można oczywiście zastosować inne owoce  - maliny , jagody , wiśnie , porzeczki  ... wiele możliwości . Składniki : Ciasto: 4 szklanki mąki pszennej 1 kostka masła 1 szklanka cukru 2 łyżeczka proszku do pieczenia 6 żółtka 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego Pianka : 6 białek

Malinowa Kawiarenka
Ciasto z malinami 4313

tego jest też super proste do przygotowania. Ciasto można też upiec z malinami mrożonymi lub też z jagodami czy borówkami.  Dodatek prawdziwego masła oraz twarogu sprawia, że ciasto z malinami jest wilgotne i długo zachowuje świeżość. Świetne jest również ciasto jogurtowe z truskawkami . Warto upiec oba ciasta

AniaGotuje.pl
Tarta z kremem miętowym i malinami 176

masę miętową: - 200 g śmietany 30% - 250 g mascarpone - opakowanie żelatyny deserowej - 4-5 łyżek syropu barmańskiego o smaku miętowym * Poza tym: - 250 g świeżych malin - skórka z limonki - cukier puder Przygotowanie:  Ciasto zagnieść i wstawić na godzinę do lodówki. Następnie wyłożyć nim formę na tartę i po nakłuwać spód widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego(...)wyłożyć nimi wierzch tarty. Posypać skórką z limonki i cukrem pudrem, po czym wstawić ciasto na 2 godziny do lodówki, żeby krem stężał.  Ciasto świetnie smakuje podane z sosem ze zmiksowanych i przetartych malin zredukowanych odrobiną czerwonego wina. A tu więcej zdjęć na zachętę

W poszukiwaniu inspiracji
NALEŚNIKI Z SEREM POD PIERZYNKĄ BISZKOPTOWĄ 142

sprawdzą się również jako propozycja śniadaniowa np. na weekend, gdy mamy więcej czasu na jego przygotowanie. P.S. Najlepiej smakuje na świeżo lekko ciepły, bo na drugi dzień maliny puszczają sok 😉 Składniki: Ciasto naleśnikowe: 3 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka wody mineralnej gazowanej 1 łyżka kakao 1 łyżka cukru 2 szklanki mąki pszennej 2-3 łyżki oleju szczypta soli Nadzienie(...)bieżącą wodą i dokładnie osuszamy na papierowym ręczniku. Naleśniki smarujemy nadzieniem serowym i zwijamy w rulon. Układamy w naczyniu żaroodpornym, jeden obok drugiego. Następnie na naleśniki wykładamy ciasto biszkoptowe. Na wierzchu układamy maliny. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30-35 min. Studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem

Kuchnia MagdaLeny
Wegańskie, owsiane ciasto czekoladowe z malinami 87

maliny… Och, cóż za szkoda, że moich pomruków zadowolenia nie mogę przełożyć na pisemną formę, oddającą doznania smakowe, jakie duet ten dostarcza. Za sprawą wilgotnego, mocno kakaowego ciasta, ze skąpanymi słodkimi malinami oraz kawałkami czekolady te doznania są wszak po wielokroć silniejsze. A kiedy owe ciasto jest w dodatku umiarkowanie słodkie, przygotowane na bazie pełnoziarnistej mąki owsianej („kleista” natura mąki(...)wierzchu ułożyć maliny, posypać kawałkami czekolady. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 18 – 20 minut, do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto pozostawić w formie do całkowitego wystudzenia. Smacznego! The post Wegańskie, owsiane ciasto czekoladowe z malinami appeared first on Blog o gotowaniu

Even Better Food
Fantazyjna drożdżówka z malinami 109

pewnego czasu mam bzika na punkcie kształtów ciast, które piekę. Podobnie było ostatnio, gdy zamiast kupnych cukierków na imieniny wolałam poczęstować ciastem. Ostatnio w naszych rozmowach przewija się często słowo "wąż", więc znów formowałam węża, ale tym razem trochę inaczej ułożonego, a niespodzianka w postaci malin pojawiała się dopiero po przekrojeniu ciasta. Składniki : Ciasto 500 g mąki pszennej tortowej(...)Ciasto wyłożyć na blat roboczy, lekko wyrobić, by je odgazować. Ciasto rozwałkować na długi i cienki (ok. 5 mm) placek. Szerokość placka powinna być taka, by moc owinąć nim pojedynczy owoc z małą zakładką. Nie każdy ma długi blat, więc ciasto można podzielić na części i każdą z nich wałkować osobno. Wzdłuż jednego z brzegów ciasta ułożyć sznureczek malin. Owinąć

Weekendy w domu i ogrodzie
Malinowy banoffee pie – bez pieczenia 128

bita śmietana i tyle Naprawde tyle wystarcz, żeby zrobić ciasto, którym zachwyca się niemal każdy. A teraz do tych słodkości (bo nie ma co ukrywać, że ciasto jest dość słodkie) dorzućcie kilka malin dla przełamania smaku i dodania odrobiny orzeźwienia. To jest dopiero niebo w … Zbliża się weekend, nic nie zaszkodzi spróbować Składniki na małą tortownice o średnicy(...)sokiem z cytryny (żeby nie ściemniały) i układamy je na masie krówkowej, delikatnie dociskając, w we wszystkie szczeliny pomiędzy bananami wciskamy maliny. Śmietankę ubijamy wraz z cukrem puderem i przekładamy na owoce. Przed podaniem posypujemy ciasto kakao. Ciasto przechowujemy w lodówce. Gotowe Szybkie i łatwe ciasto na niedzielę Proste ciasto bez pieczenia Proste ciasto z owocami Malinowe banoffee pie Smacznego

Relaxtime
Trzy musy 203

szukania w internecie przepisu na rybę jaką jedliśmy w Delcie Dunaju (szkoda że nie znalazłam). Przepis pochodzi ze strony rumuńskiej GUSTOS. Ciasto dosłownie rozpływa się w ustach. W oryginale zamiast żółtej warstwy powinna być różowa. Nie miałam malin więc zastąpiłam je brzoskwiniami z puszki i też było smaczne . Składniki na spód: 250 g herbatników oreo 50g masła Ciastka zblendować(...)schłodzeniu i wyjęciu ciasta z tortownicy przygotowujemy polewę. Śmietankę należy podgrzać, dodać posiekaną czekoladę i wymieszać na jednolitą masę. Odstawić niech lekko przestygnie i wylać na schłodzone ciasto. Udekorować malinami

Mam apetyt na ...
Tarta z malinami 160

margaryny 1 żółtko  1 łyżka cukru pudru szczypta soli krem 250 g serka mascarpone 150 ml śmietanki 30% 2 tabliczki czekolady deserowej lub gorzkiej 350 g malin Ze składników zagnieść ciasto jeśli będzie zbyt sypkie dodać 1 łyżkę śmietany 18%. Z ciasta uformować kule owinąć w folię i włożyć do lodówki na 1 godzinkę. Potem ciasto rozwałkować i przełożyć(...)kąpieli wodnej i wystudzić. Śmietanę ubić. Serek mascarpone wymieszać szpatułką i porcjami dodawać bitą śmietanę. Potem do masy dodać rozpuszczoną i wystudzoną czekoladę. Krem wyłożyć na wystudzone ciasto, udekorować malinami i schłodzić

Monia miesza i gotuje
Dwukolorowa rolada biszkoptowa z malinami 536

Dwukolorowa rolada biszkoptowa z malinami Smaczne i efektowne ciasto z delikatnym kremem malinowym. Palce lizać!     Składniki: Ciasto: 5 jajek 6 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki 80ml wody 45ml oleju 3 łyżki kakao Krem malinowy: 250g malin 3 łyżki cukru 1 galaretka malinowa 250ml śmietanki kremówki Dodatkowo: 150g malin     *** Białka jaj ubijamy na sztywno z 3 łyżkami(...)kilka godzin *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ       Artykuł Dwukolorowa rolada biszkoptowa z malinami pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Ciasto z malinową nutką 258

krzaczka, ale gościć będą one teraz w moich śniadaniach, przekąskach i ciastach. I dziś także zapraszam Was na pysznego przekładańca z kremem i galaretką malinową. Ciasto samo w sobie nie jest mocno słodkie, a maliny dodają mu dodatkowego smaczku. Biszkopt: 4 jaja 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki  1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia  szczypta(...)rzadka to wstawiam ją na chwilę do lodówki by lekko zgęstniała, a następnie rozsmarowuję na ostudzonym biszkopcie. Galaretki rozpuszczam w 3/4 litra wody. Na kremie układam maliny, a następnie zalewam je tężejącą galaretką. Ciasto należy schłodzić 2-3 godziny przed podaniem. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Tarta z Malinami i Jeżynami z Pysznym Domowym Kremem Budyniowym oraz Galaretką 179

Przepyszna tarta z kremową masą budyniową z aromatycznymi malinami i jeżynami oraz orzeźwiającą galaretką. Ciasto idealne na letnie dni i świetny pomysł na wykorzystanie sezonowych owoców przy tworzeniu deserów. Tarta z Malinami i Jeżynami z Pysznym Domowym Kremem Budyniowym i Galaretką - Składniki: Kruche Ciasto: 150 g mąki tortowej 100 g masła (zimnego) 1/3 szklanki cukru żółtko 1-2 łyżki śmietany(...)pszennej cukier waniliowy 170 g masła w temperaturze pokojowej ok. 200 g malin ok. 200 g jeżyn galaretka owocowa (najlepiej malinowa) Tarta z Malinami i Jeżynami z Pysznym Domowym Kremem Budyniowym i Galaretką - Sposób przygotowania: Ciasto: Masło drobno siekamy. Wszystkie składniki na ciasto szybko zagniatamy i umieszczamy w lodówce na 30 minut. Po tym czasie ciastem wykładamy formę do tarty

Słodka Strona