ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:28/475)

Malinowa chmurka – idealny przepis na ciasto 116

kochać ;) Kruchy spód (możecie zastąpić go ewentualnie herbatnikami lub pokruszonymi ciasteczkami owsianymi wymieszanymi z masłem, jak np. w tym przepisie: Sernik na zimno z malinami (z serka The post Malinowa chmurka – idealny przepis na ciasto appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Tort Bezowy z Malinami i Kawą 272

Tort Bezowy z Malinami i Kawą – W Małej Cukierence kolejny tort bezowy , tym razem z kawą i malinami. Jest pyszny, kwaskowaty od malin i wygląda pięknie

Mała Cukierenka
Czekoladowa beza z malinami i borówkami 308

Czekoladowa beza z malinami i borówkami – Dzisiaj zapraszam na pyszną, mocno czekoladową, słodką bezę. Ozdobiona jest niesłodzoną śmietanką i owocami. Bardzo aromatyczna, cudownie pachnie podczas

Mała Cukierenka
RabArbar Pod Chmurką 183

proszkiem do pieczenia piekarnik ustawiamy na 200*C maliny i rabarbar wrzucamy na ciepłą patelnię, dokładamy 2 łyżki masła, odrobinę cukru i rozgniecioną trawę cytrynową, podsmażamy kiedy owoce puszczą sok, dosypujemy łyżkę mąki ziemniaczanej i wyjmujemy łodyżkę trawy cytrynowej białka ubijamy ze szczyptą soli i pozostałym cukrem, dosypujemy łyżkę mąki ziemniaczanej ciasto wyklejamy na oprószoną mąką foremkę, może być

Luźna Kuchnia
Malinowy król 274

galaretki malinowe, 300 ml kremówki, 3 łyżki cukru pudru, łyżka żelatyny, 70 ml wrzątku, dodatkowo: maliny, czekolada mleczna . Wykonanie: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Z białek ubijamy pianę, stopniowo dodajemy po jedynym żółtku oraz cukier. Cały czas mieszając wsypujemy proszek do pieczenia i mąkę. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia i natłuszczonej tortownicy, wkładamy do nagrzanego do 180 stopni(...)wody i przykrywamy blatem biszkoptu. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Śmietanę kremówkę ubijamy, stopniowo dodajemy cukier puder i na końcu wlewamy wystudzoną żelatynę. Śmietaną dekorujemy wierzch ciasta, posypujemy malinami i starkowaną czekoladą. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin przed podaniem. Smacznego

paapilotkaa
Tarta z malinami i kremem z serka mascarpone i czekolady 143

masę, następnie dodawać po łyżce serka mascarpone. Mieszać już delikatnie. Czekoladę rozpuścić nad garnkiem z parującą wodą. Lekko przestudzić i dodać do śmietany. Wymieszać. Wylać masę na ostudzone ciasto, obłożyć malinami. Przykryć ciasto folią spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin. Jak już masa stężeje posypać cukrem pudrem i gotowe. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Malinowa a'la delicja bez pieczenia 159

Ciasto na spodzie z biszkoptów, z galaretką i owocami, czekoladową masą, oblane gorzką czekoladą. Inspiracją były ciasteczka Delicje - ale w wersji ulepszonej!:) Składniki: ok 200 g biszkoptów, 2 łyżki masła (w temp. pokojowej) 600 g malin, 3 galaretki malinowe, 800 g śmietany 30%, 300 g czekolady gorzkiej, łyżka żelatyny, 2 łyżki cukru, ok 2 łyżek kakao, Przygotowanie: Biszkopty kruszmy bardzo(...)lodówki na kilka minut. W tym czasie rozrabiamy galaretki w 1 200 ml gorącej wody oraz żelatynę w pół szklanki ciepłej wody - odstawiamy do ostygnięcia. Na spód naszego ciasta wykładamy maliny, na które bardzo powoli - najlepiej łyżką wylewamy galaretkę i wstawiamy do lodówki do stężenia. Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno. Czekoladę - 200 g rozpuszczamy w kąpieli wodnej i ostudzoną

Lena Gotuje
MALINOWY JOGURTOWIEC. 127

sklepie mieliśmy akurat w promocji jogurty Jogobella ... więc postanowiłam coś z nich stworzyć 😎 Inspiracją było ciasto z pysznego bloga Ewy  Z cukrem pudrem . Wyszło bardzo smacznie 😍 Na masę malinową I:   500 g jogurtu owocowego (u mnie malinowy) 100 g malin 2 galaretki malinowe 200 ml gorącej wody. Warstwa malinowa przezroczysta: 2 galaretki malinowe 800 ml gorącej wody(...)malinową i wstawiamy do lodówki. Kiedy II warstwa stężeje układamy na niej maliny. Ostatnie dwie galaretki malinowe rozpuszczamy w 900 ml wrzątku, schładzamy, kiedy zaczną tężeć, wylewamy je na maliny. Ciasto schładzamy w lodówce najlepiej przez całą

Walijskie Pichcenie
Malinowy Obłoczek 54892

naszych ogrodach właśnie rozpoczęły się zbiory malin. Korzystajmy z okazji i przygotowujmy z tych przygotowujmy pysznych owoców ciasta, desery, a nawet przetwory. Ja użyłam malin do przygotowania ciasta. Nie wymaga ono dużego nakładu  pracy, a efekt końcowy jest znakomity. Polecam!!! SKŁADNIKI : Biszkopt: 3 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki mąki, 4 łyżki oleju, 1,5 łyżki kakao, 1/2 łyżki(...)dodaję zimny budyń. Dokładnie ucieram. Na końcu wlewam likier advocat. Ucieram. Masę wykładam na ciemny biszkopt. Wyrównuję. 3. Galaretki malinowe rozpuszczam w 750ml wrzącej wody. Odstawiam do przestudzenia. Maliny układam na cieście. Owoce zalewam tężejącą galaretką. Ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Szybkie ciasto z cukinią i borówkami 172

tylko połączyć Przełoż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyłożyłam tylko dno formy, a boki posmarowałam olejem. Dla bajeru na wierzchu ułozyłam kilka znalezionych w czeluściach zamrażarki malin. Ciasto piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 C na środkowej półce piekarnika przez około 45-50 minut.   Dla pełni szczęścia i efektu wow w jeszcze ciepłe ciasto wcisnęłam kilka kawałków

greenscarf
Sernikobrownie z malinami 510

Słynne już połączenie dwóch znanych i lubianych ciast: sernika i brownie, czyli sernikobrownie z malinami wg przepis Nigelli Lawson. Po mojemu oczywiście, gdyż zmniejszyłam nieco ilość cukru, a malin dałam zdecydowanie więcej.  Jak smakuje?Tak jak lubię;) Brownie - charakterystyczne, ciężkie, zakalcowate (to chyba jedynie na świecie ciasto, w którym zakalec jest wskazany). Z kolei sernik jest kremowy i aksamitny(...)ciasta, na ciasto wyłożyć masę serową, z wierzchu wyłożyć kleksy pozostałego ciasta. Trzonkiem łyżki zrobić na cieście kilka esów-floresów, sięgając aż do dolnej warstwy ciasta. Na ciasto wyłożyc maliny i delikatnie je zanurzyć. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 45 minut w temp. 170stC. Masa serowa powinna być ścięta, ale miękka. Po upieczeniu studzić przez godzinę przy uchylonych drzwiczkach

Obiad gotowy
MALINOWY OBŁOCZEK 258

proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 4 żółtka, ewentualnie 1 łyżka śmietany Pianka: 4 białka ½ szkl. cukru, 2 opakowania budyniu śmietankowego, 1/3 szkl. oleju Dodatkowo: maliny i jagody, cukier puder WYKONANIE Ciasto: blaszkę o wymiarach 20x25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Mąki łączymy z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy masło pokrojone w kostkę oraz żółtka, szybko zagniatamy, możemy(...)grubych oczkach, lekko dociskamy. Pieczemy w 180 stopniach ok. 15 minut. Pianka: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem, dodajemy budyń oraz olej, mieszamy. Pianę wykładamy na podpieczone ciasto, układamy maliny i jagody (lekko wciskając w pianę), ścieramy mniejszą część odłożonego kruchego ciasta. Pieczemy ok. 30-35 min. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem

słodki bratek
Malinowa fantazja 384

Wspaniałe ciasto z malinami. Biszkopt przełożony masą jogurtową, masą śmietanową i galaretką. W środku maliny. Możecie takie samo ciasto upiec również  z truskawkami. Przygotowanie malinowej fantazji wymaga trochę pracy i czasu, ale smak powinien Wam to wynagrodzić.Polecam Wam również inne ciasto, które jest na moim blogu sernik na zimno z truskawkami Biszkopt 6 jajek 3/4 szklanki cukru(...)wody. Na dwie galaretki trzy szklanki wody. Polewa  80 g czekolady mlecznej 80 g czekolady białej Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i polać wierzch ciasta. Składanie ciasta biszkopt masa jogurtowa maliny galaretka biszkopt masa śmietanowa polewa czekoladowa malinowa fantazja

O kuchni z uczuciem
Ciasto a’la karpatka z malinami 898

Ciasto a’la karpatka z klasycznego ciasta parzonego, przełożonego dużą ilością pysznego kremu budyniowego (pâtissière) z mascarpone i malinami. Po schłodzeniu krem nie wypływa i ciasto dobrze się kroi. Połączenie kremu budyniowego i kwaskowatych malin to strzał w dziesiątkę. Pyszne, letnie ciasto Polecam! Składniki: Ciasto parzone: 4 duże jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 125 g masła szczypta(...)soli Krem budyniowy: 3 szklanki mleka 6 żółtek 7 łyżek cukru 4 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 500 g mascarpone 400 g malin Dodatkowo: cukier puder do posypania Przygotowanie: Ciasto parzone: Zagotować wodę z masłem i szczyptą soli. Ustawić ogień na najmniejszy, wsypać mąkę i energicznie mieszać, aż składniki się połączą. Ostudzić. Następnie dodać jajka, zmiksować i podzielić na dwie części

Oryginalny smak
Cytrynowa tarta z malinami 294

koleżanki Magdy. Przepis czekał rok zanim go wypróbowałam, gdyż w tamtym roku nie wyrobiłam się już z sezonem malinowym, a tak się złożyło, że nie mroziłam jakoś malin. Magda stwierdziła, że ciasto   najlepsze jest właśnie z tymi owocami, tak więc idąc za radą grzecznie poczekałam na sezon i w tym obiecałam sobie, że wreszcie je spróbuję. W tym roku(...)foremce, wcześniej posmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Lekko dociśnij. Ciasto posyp łyżką bułki tartej (gdy owoce puszczą sok, wchłonie go, aby nie zrobił się zakalec). Na surowe ciasto połóż maliny i posyp je cukrem pudrem, rozkrusz na wierzchu pozostałą 1/3 ciasta. Piec w 200 stopniach, aż nabierze złotego koloru. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Tarta z ricottą, białą czekoladą i malinami 249

pojemniczek letnich, pachnących malin. Warto je wykorzystać właśnie teraz, robiąc miejsce na nowe zapasy. Z takich mrożonych malin przygotujemy frużelinę do niebiańsko pysznej tarty z ricottą i białą czekoladą. Namówiłam Was ? No to do dzieła. Składniki: ( na blachę średnicy 18 cm ) kruche ciasto: 120 g mąki tortowej   75 g zimnego masła   40 g cukru pudru(...)pozostawić do ostygnięcia. Serek ricotta połączyć z ostygniętą czekoladą, mieszając mikserem na wolnych obrotach.  Ubić śmietankę, dodać do kremu - wymieszać delikatnie szpatułką. Krem wyłożyć na kruche ciasto. Przygotować frużelinę. Maliny umieścić w rondlu, wsypać cukier, dolać sok z cytryny - gotować na małym ogniu, aż maliny się rozpadną. Pod koniec gotowania dodać rozrobioną w odrobinie wody mąkę ziemniaczaną. Połowę malin

kolorowotorcikowo
Proste Ciasto „Owocowa Pychotka” na kruchym Cieście 177

pieczenia szczypta soli 250g dobrze schłodzonego masła 1 jajko Masa owocowa: 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka cukru 300g malin 150g borówki 250g umytych, pokrojonych truskawek 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Ciasto: 1. Piekarnik nastawić na 190C na funkcji góra – dół. Blaszkę o wymiarach 33x23cm wyłożyć papierem do pieczenia. 2. Mąkę przesiać, dodać cukier, skórkę

Mała Cukierenka