ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:26/475)

Tarta serowo - owocowa 141

owoce: kończące się śliwki oraz maliny i rozpoczynające winogrona wyszła tarta z serem łącząca w sobie wiele smaków: słodkość sera z waniliowym posmakiem, gorycz śliwek, kwaśność winogron i malinCiasto wyciągnięte z zamrażalnika wykonane przy okazji pieczenia tarty śliwkowej . Ciasto 25 dag mąki pszennej 12 dag masła 1 żółtko 1 łyżka brązowego cukru szczypta soli 3 łyżki wody Masa

Kuchenne aromaty
Sernik z mascarpone bez pieczenia 247

Pyszny sernik bez pieczenia z mascarpone, galaretką i malinami. Ciasto jest łatwe do zrobienia, o umiarkowanej słodyczy i wyglądzie, który niewątpliwie zachęca do jedzenia. Sernik z serka mascarpone świetnie smakuje latem podany na deser. W porze letniej najczęściej przygotowuję serniki bez pieczenia, do których wykonania nie muszę wkładać wiele pracy. Tym razem sernik zrobiłam z serka mascarpone i aromatycznych malin

Kuchcik gotuje
Ciasto Malinowa Chmurka 96

Malinowa chmurka to pyszne ciasto, na które składa się połączenie kruchego spodu, bezy, malin, galaretki i kremu. Czas przygotowania:    2.5 godziny Ilość porcji:  >6 osób Trudność przygotowania:  średnie Cena:  przystępna SKŁADNIKI KRUCHE CIASTO: 200 g mąki tortowej (1,5 szklanki) 100 g masła lub margaryny 5 żółtek 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka(...)SKŁADNIKI GALARETKA: 500 g malin 225 g galaretki malinowej (3 opak.) 875 ml wody (3,5 szklanki) SKŁADNIKI KREM: 250 g serka mascarpone 650 ml śmietanki 30% 130 g cukru pudru (3/4 szklanki) 1,5 łyżki żelatyny 125 ml wody 1. Blachę (25 x 35 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Wszystkie składniki na kruche ciasto łączymy i ugniatamy na jednolitą

karolgotuje
Jogurtowe ciasto z malinami i kruszonką 191

Dawno nie było ciasta, a miałam w domu akurat trochę zerwanych malin i tak na szybko powstało ciasto..skorzystałam z przepisu  Danusi .Na początku przeczytałam opis i aby ciasto wyszło trzeba trzymać się kilku zasad, takich jak np.nie zamieniania składników, temperatury składników itd..A ja w sumie nie trzymałam się tych zasad, bo nie planowałam wcześniej i np.jajka , jogurt(...)stopni C. Mąkę wymieszać z budyniem i proszkiem do pieczenia- dodatkowo przesiać, następnie przesypać  do płynnej masy i wymieszać dłonią [ ja mieszałam łyżką]. Przelać do formy- ciasto jest gęstawe.Maliny  ułożyć  na cieście, wcisnąć lekko [ zapomniałam] i posypać kruszonką. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec z  włączoną górą i dołem, bez termoobiegu  ok. 45 minut

Moje domowe kucharzenie
Tarta z malinami na kruchym, orzechowym cieście 137

Tarta z malinami na kruchym, orzechowym cieście z malinową pianką . Inspiracją do stworzenia tego deseru był austriacki Linzer Torte, czyli tarta z Linzu, charakteryzująca się kruchym, orzechowym spodem, nadzieniem malinowym i kratką z tego samego ciasta co spód. Początkowo to właśnie te ciasto chciałam przygotować, ale szkoda mi było zamieniać na dżem tak pięknych i jędrnych malin, jakie udało(...)robieniu “Pierogów z borówkami” (zamiast borówek dałam jagody). Całość udekorowałam orzechami włoskimi oraz zielonymi listkami. Wyszło pięknie i pysznie!   The post Tarta z malinami na kruchym, orzechowym cieście appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Tradycyjne pączki (z kajmakiem i malinami) 134

gotowa masa kajmakowa (100-150 gram) + kilkanaście malin 1 litr oleju rzepakowego do smażenia lukier limonkowy : 1 szklanka cukru pudru + kilka łyżek soku z limonki, ewentualnie jakaś dekoracja np. kandyzowany imbir Mąkę mieszam z drożdżami. Dodaję resztę składników: mleko, żółtka, cukier, sól, ziarenka wanilii, sok z limonki, alkohol i wyrabiam gładkie ciasto. Na koniec wyrabiania dodaję olej. Jeśli ciasto klei(...)godziny, do podwojenia objętości ciasta. Ciasto dzielimy na 7-8 części. Każdą część delikatnie spłaszczamy w dłoniach i nakładamy łyżkę masy kajmakowej oraz 2-3 maliny. Ciasto zlepiamy i układamy na desce obsypanej mąką. Postępujemy tak samo z pozostałą częścią ciasta. Pączki odstawiamy do wyrośnięcia na minimum 30 minut- aż podwoją swoją objętość. W garnku rozgrzewamy tłuszcz i smażymy

Mango Papaja
Brownie z malinami 137

Maliny i czekolada to bardzo udany związek. Bezpieczny i przewidywalny, ale przecież nie zawsze mamy ochotę na doznania ekstremalne. Tu siła tkwi w prostocie. Warto wykorzystać tę porę roku i czerpać garściami z produktów sezonowych. Tak, aby nasycić się nimi na kolejny rok.  Polecam też  brownie z truskawkami . Składniki: 200 g czekolady deserowej 200 g masła 4 jajka(...)masy jajecznej dodać rozpuszczoną czekoladę, sól, wymieszać mikserem. Następnie dodać mąkę i wymieszać do połączenia składników. Spód tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto. Wierzch wyłożyć malinami i pozostałą czekoladą pokrojoną w mniejsze kawałki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec około 25 minut. Ciasto powinno pozostać w środku wilgotne

zadanie-gotowanie
Tort „Owocowy Raj” 433

nią boki i wierzch tortu. Ze śmietanki, która nam zostanie po wyrównaniu brzegów zrobić rozetki na wierzchu tortu (śmietankę przełożyłam do woreczka z metalową końcówką Wilton M1). Ciasto ozdobić pokrojonym ananasem, malinami, jeżynami i kawałeczkami kiwi. 12. Czekoladę roztopić na parze lub w mikrofalówce, dodać 1/2 łyżeczki oleju kokosowego wymieszać (jeśli nie mamy oleju kokosowego możemy go pominąć). Czekoladą ozdobić

Mała Cukierenka
Ciasto malinowo-piankowe 198

ognia, wsypać galaretki, miesdzać do całkowitego rozpuszczenia. Wystudzić. Wstawić do lodówki, do schłodzenia do momentu, aż zacznie lekko tężeć. Wierzch ciasta posypać Śmietan-Fixem. Na tak przygotowane ciasto rozłożyć równomiernie odsączone maliny. Schłodzoną śmietankę ubić (trochę zostawić do dekoracji). A następnie powoli(...)dodawać tężejącą galaratkę, cały czas miksując (fot.3) . Masę śmietanową przełożyć do formy. Wyrównać masę, aby na całym cieście była równomiernie rozprowadzona (fot.4) . Pozostałą śmietankę nakładać łyżką na kawałki ciasta. Udekorować malinami

Świat Ciasta
Adwokatowy torcik z malinami 226

Torcik składający się z kakaowego biszkoptu pieczonego na samych białkach. Przełożony alkoholowym kremem, którego bazą jest domowy, gęsty ajerkoniak. Całości dopełnia mus z malin, który wnosi kwaskowaty i owocowy smak. Torcik jest delikatny i bardzo smaczny. CIASTO BIAŁKOWE: 1 szklanka białek (z ok 6 jaj) szczypta soli 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki(...)razem z ajerkoniakiem i rozpuszczoną żelatyną. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić i miksując porcjami dodawać do wystudzonego budyniu. Gęsty krem podzielić na trzy równe części i wykładać na blaty ciasta z malinami. Ostatni krem wycisnęłam przez rękaw cukierniczy z krągłą tylką. Wierzch posypałam rozdrobnionym ciastem, które ścięłam po upieczeniu. Górę można ozdobić malinami. Torcik wstawić do całkowitego stężenia. Smacznego :) Pozostały ajerkoniak

https:KKuchniaMniam
Babeczki z owocami i bitą śmietaną 243

waniliowego 12 umytych, obranych truskawek lub malin, jagód Krem: 250ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 1-2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego fix do śmietany 12 malin lub truskawek   1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Masło utrzeć z cukrem (ucierać mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez około 4 minuty). Następnie dodawać(...)dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, krótko, ale dokładnie wymieszać mikserem. 4. Ciasto równomiernie przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami. W środek każdej wcisnąć po jednej truskawce lub malinie (ciasto powinno przykryć owoc), wierzch wyrównać łyżeczką. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji góra-dół (na funkcji termoobieg w temperaturze 160oC) przez około

Mała Cukierenka
Babeczki z owocami i bitą śmietaną 226

waniliowego 12 umytych, obranych truskawek lub malin, jagód Krem: 250ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 1-2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego fix do śmietany 12 malin lub truskawek   1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Masło utrzeć z cukrem (ucierać mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez około 4 minuty). Następnie dodawać(...)dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, krótko, ale dokładnie wymieszać mikserem. 4. Ciasto równomiernie przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami. W środek każdej wcisnąć po jednej truskawce lub malinie (ciasto powinno przykryć owoc), wierzch wyrównać łyżeczką. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji góra-dół (na funkcji termoobieg w temperaturze 160oC) przez około

Mała Cukierenka
Babeczki w owocami i bitą śmietaną 255

waniliowego 12 umytych, obranych truskawek lub malin, jagód Krem: 250ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 1-2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego fix do śmietany 12 malin lub truskawek   1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Masło utrzeć z cukrem (ucierać mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez około 4 minuty). Następnie dodawać(...)dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, krótko, ale dokładnie wymieszać mikserem. 4. Ciasto równomiernie przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami. W środek każdej wcisnąć po jednej truskawce lub malinie (ciasto powinno przykryć owoc), wierzch wyrównać łyżeczką. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji góra-dół (na funkcji termoobieg w temperaturze 160oC) przez około

Mała Cukierenka
Mazurek chałwowy z malinami 174

pewnością zaskarbi sobie nie jedno wielkanocne podniebienie :) Spróbujcie, bo chałwa, kwaskowate owoce i chrupiące, lekko słone pistacje na maślanym spodzie to połączenie nie do podrobienia! Mazurek chałwowy z malinami Potrzebujesz: Ciasto: 200g mąki pszennej 100g zimnego masłą 2 łyżki cukru 1 jajko Masa malinowa: 4 łyżki mrożonych malin 1 czubata łyżeczka cukru kilka kropel soku z cytryny Masa chałwowa: 200g(...)chałwy waniliowej/ waniliowo-kakaowej 70ml śmietanki 30% Do tego: garść pistacji maliny do przyozdobienia Sposób przyrządzenia: Ciasto: 1. Z podanych składników szybkimi ruchami zagnieć gładkie ciasto. 2. Uformuj z ciasta kulę, zawiń w folię spożywczą i schłódź w lodówce przez 20min. 3. Schłodzone ciasto wyjmij i rozwałkuj na grubość 5mm. 4. Wyłóż ciastem foremkę lub wytnij z niego pożądany kształt

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciasto na wiosnę. Różowe 177

wszystko dla zrównoważenia kwaskowatego, malinowo-hibiskusowego musu w bajecznym kolorze. Wierzch oblałam polewą lustrzaną - na drugim zdjęciu widać, jak się w niej wszystko pięknie odbija. Udekorowałam ciasto bezikami posypanymi liofilizowanymi malinami oraz świeżymi owocami. I choć oblewanie nie wyszło mi tak dobrze, jakbym sobie tego życzyła, to i tak z ciasta zadowolona jestem. Uroczo różowe, tchnie optymizmem. Bardzo wiosenne - moim(...)będzie tylko gorzej. Dlatego z podanego przepisu polewy Wam zostanie - dzięki temu jednak pole manewru jest szersze, łatwiej całą sprawę załatwić. Do ciasta jak najbardziej można użyć malin mrożonych. A właśnie ciasto z mrożonymi owocami było tematem naszego wspólnego gotowania. Koniecznie więc zajrzyjcie do Ani i sprawdźcie, co ona upichciła. Sernik z białą czekoladą, musem malinowo-hibiskusowym i malinową polewą

Pożeraczka, czyli raz adobrze