sezonie letnim zaraz po malinach i truskawkach, to właśnie borówki jadam najczęściej. Dodaję je do jogurtu naturalnego lub owsianki, świetnie sprawdzają się też do szybkich ucieranych ciast. To przygotowałam z myślą o drugim śniadaniu do pracy. W lodówce miałam serek ricotta, który jest delikatny w smaku, więc wyszło lekkie i jednocześnie wilgotne pełnoziarniste ciasto z borówkami. Składniki na keksówkę
Fabryka pomysłówcurdem z malin, ozdobione kremem malinowym przypadną do gustu małym i dużym łasuchom. Można je zrobić na przykład na letnie przyjęcia dla dzieci zamiast ciasta. CYTRYNOWE MUFFINKI Z KREMEM MALINOWYM Składniki: puree z malin: 250g malin muffiny: (14 szt) 200 g mąki 200 g cukru 125 g masła 2 jajka 1/2 szkl mleka 2 łyżki soku z cytryny
Bon appetit mon amiepuszczą sok wyjdzie nam zakalec, przy innych owocach, np. jabłkach można ułożyć gęściej). Całość pieczemy około 40-45 minut w 180 stopniach. RADY: Do tego ciasta można wykorzystać różne owoce, np. truskawki, jabłka, czereśnie, maliny, śliwki, agrest, porzeczki, wiśnie, itp. Z każdym owocem smakuje wyśmienicie! Świeże owoce z powodzeniem zastępują marynowane (trzeba odpowiednio wcześniej odsączyć). Do ciasta można dodać odrobinę
Kolorowy Przepisownikserowo-śmietanową na zimno. Połączenie okazało się niesamowicie smaczne, nawet mój mąż sięgnął po dokładkę:) Truskawki już się kończą, ale można użyć dowolnych owoców, np. malin czy jagód albo jak ktoś lubi porzeczek. Ciasto: 4 jajka, 200g masła, 180g cukru, cukier waniliowy, 220g mąki pszennej, łyżeczka proszku do pieczenia, 5 łyżek mleka. Masło o temperaturze pokojowej utrzeć
Z miłości do słodkościcukier-1 szklanka mąka-1 szklanka proszek do pieczenia-1 łyżeczka kakao- 4 łyżeczki ocet- 1 łyżeczka olej - 3 łyżeczki sól tłuszcz do formy Masa owocowa winogrona ciemne - 800 g maliny - 1,5 szkl cukier - 3/4 szkl mleko skondensowane niesłodzone - 0,5 l żelatyna - 10 płaskich łyżeczek woda do żelatyny - 6 łyżek Dodatkowo ; krokant z orzecha laskowego - CUKIETERIA czekoladowe rurki(...)delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem tortownicy o wymiarach 27 cm. Włożyć ciasto do piekarnika i piec w 175 stop.przez ok.30 minut. Upieczone i ostudzone ciasto przekroić na 3 blaty. Masa owocowa Maliny i winogrona umyć, odcedzić na sicie. Najpierw winogrona, później maliny zmiksować. Zmiksowane owoce przetrzeć przez sito. Do miksera wlać mleko skondensowane, wsypać cukier, dodać mus owocowy
Kuchnia Danusichwilę. Zapraszam i życzę smacznego! Print Mazurek kokosowo-malinowy .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Delikatne kruche ciasto, dżem malinowy i lekki krem koksowy to wspaniały deser Wielkanocny! Course Desery Cuisine Polska Keyword maliny, wiórki kokosowe Prep Time 35 minutes Cook Time 15 minutes Total Time 50 minutes Servings 8 Author Anna Ingredients Składniki na ciasto(...)włożyć serek mascarpone dodać cukier i wiórki kokosowe delikatnie zmiksować następnie dodać ubitą śmietanę całość zmiksować. Na wystudzony spód ciasta rozsmarować kilka łyżek dżemu na dżem nałożyć krem kokosowy delikatnie rozsmarować. Wierzch mazurka udekorować wiórkami kokosowymi. Do dekoracji można użyć malin liofilizowanych lub świeżych malin. Mazurek przechowujemy w lodówce. Smacznego! [one-half-first] [/one-half-first] [one-half] [/one-half] Artykuł Mazurek kokosowo
SprawdzonaKuchnia.plnaszej diecie, głównie ze względu na synka. I jak wyszło doświadczenie? bardzo pozytywnie, ciasto pięknie wyrosło, nie było żadnego zakalca, ciasto nie było suche, w smaku delikatnie maślane. Bardzo mało słodkie, bo zmniejszyłam ilość cukru trzykrotnie. Masło, jajka muszą być w temp. pokojowej, inaczej z ciasta może wyjść zakalec. Inspiracja Moje Wypieki . Składniki na tortownicę o średnicy(...)lubi), mieszać krótko tylko do połączenia składników szpatułką. Ciasto przełożyć do formy, wyrównać, na wierzch wysypać rabarbar, wyrównać. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 50 min (do suchego patyczka). Ciasto wyjąć z piekarnika, zostawić do lekkiego ostygnięcia, posypać cukrem pudrem. Super smakuje lekko ciepłe. *mogą być też maliny, porzeczki, jagody, wiśnie, truskawki czy śliwki :) Smacznego! (Nie)zwykłe ciasto ucierane
moj przepis nanaszej diecie, głównie ze względu na synka. I jak wyszło doświadczenie? bardzo pozytywnie, ciasto pięknie wyrosło, nie było żadnego zakalca, ciasto nie było suche, w smaku delikatnie maślane. Bardzo mało słodkie, bo zmniejszyłam ilość cukru trzykrotnie. Masło, jajka muszą być w temp. pokojowej, inaczej z ciasta może wyjść zakalec. Inspiracja Moje Wypieki . Składniki na tortownicę o średnicy(...)lubi), mieszać krótko tylko do połączenia składników szpatułką. Ciasto przełożyć do formy, wyrównać, na wierzch wysypać rabarbar, wyrównać. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 50 min (do suchego patyczka). Ciasto wyjąć z piekarnika, zostawić do lekkiego ostygnięcia, posypać cukrem pudrem. Super smakuje lekko ciepłe. *mogą być też maliny, porzeczki, jagody, wiśnie, truskawki czy śliwki :) Smacznego! (Nie)zwykłe ciasto ucierane
moj przepis naokoło 50 min (do suchego patyczka). Ciasto wyjąć z piekarnika, zostawić do lekkiego ostygnięcia, posypać cukrem pudrem. Super smakuje lekko ciepłe. *mogą być też maliny, porzeczki, jagody, wiśnie, truskawki czy śliwki :) Smacznego! (Nie)zwykłe ciasto ucierane z rabarbarem (Nie)zwykłe ciasto ucierane z rabarbarem (Nie)zwykłe ciasto ucierane z rabarbarem
moj przepis naCiasto jogurtowe, które zawsze się sprawdza! U mnie w wersji z rabarbarem i kruszonką, ale tak naprawdę jest to ciasto uniwersalne i pasują do niego prawie każde owoce - truskawki, maliny, borówki, porzeczki, wiśnie, śliwki, morele - co kto lubi... Za każdym razem można je upiec z innymi owocami. Ciasto jest wilgotne i ciężkie, a w smaku trochę przypomina drożdżówkę. Tak pyszne
Kuchnia MagdaLenyCiasto jogurtowe, które zawsze się sprawdza! U mnie w wersji z rabarbarem i kruszonką, ale tak naprawdę jest to ciasto uniwersalne i pasują do niego prawie każde owoce - truskawki, maliny, borówki, porzeczki, wiśnie, śliwki, morele - co kto lubi... Za każdym razem można je upiec z innymi owocami. Ciasto jest wilgotne i ciężkie, a w smaku trochę przypomina drożdżówkę. Tak pyszne
Kuchnia MagdaLenyokoło 50 min (do suchego patyczka). Ciasto wyjąć z piekarnika, zostawić do lekkiego ostygnięcia, posypać cukrem pudrem. Super smakuje lekko ciepłe. *mogą być też maliny, porzeczki, jagody, wiśnie, truskawki czy śliwki Smacznego! (Nie)zwykłe ciasto ucierane z rabarbarem (Nie)zwykłe ciasto ucierane z rabarbarem (Nie)zwykłe ciasto ucierane z rabarbarem listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1/2 szklanki
moj przepis naszpinaku!:) Moi goście nie mieli kompletnie pojęcia, że jedzą szpinakowe ciasto, dopóki im tego nie powiedziałam, gdy już skończyli jeść:D Miny, jakie zrobili - bezcenne:)) Bardzo polecam! SKŁADNIKI NA CIASTO: 450 g mrożonego szpinaku (rozdrobnionego, NIE w liściach!) 3 jajka 1 1/3 szklanki cukru 1 cukier z prawdziwą wanilią (lub wanilinowy) 16 g 1 1/3 szklanki oleju (użyłam rzepakowego(...)mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru Skórka otarta z 1 limonki 2 łyżeczki soku z limonki DODATKOWO: 1 granat (lub w sezonie jagody, borówki, jeżyny, maliny, porzeczki albo inne drobne owoce) WYKONANIE: CIASTO: Szpinak wyjmij z opakowania i pozostaw do całkowitego rozmrożenia. Odzedź z niego wodę, jeśli powstanie po rozmrożeniu (u mnie wody praktycznie nie było, ale dla pewności podgrzalam
Słodko-Słony Świat IlonyPamiętacie orzeźwiający sernik cytrynowo-borówkowy ? Tak nam smakował, że zrobiłam jego odpowiednik z ciemną czekoladą, limonką i malinami. Mi zdecydowanie bardziej do gustu przypadła biała wersja
Poezja smakunich potrafiłam zrobić najlepszą zabawkę... W naszym ogrodzie rosło mnóstwo kwiatów i owoców, było kilka drzew, w tym śliwka, czereśnia i ogromny orzech... Były tez krzaczki z malinami i maleńkie grządki z poziomkami, o które często się z Bratem kłóciliśmy 😉 Rosły pięknie irysy i tulipany, ale to, co szczególnie utkwiło mi w pamięci to stokrotki... Było ich setki(...)najlepszych, jakie robiło się w czasach PRL-u. Uwielbiałam wylizywać ten krem prosto z miski! Mama przekładała blaty ciasta domowej roboty dżemami z owoców, które zbieraliśmy w ogrodzie: malin, agrestu, śliwek, czereśni... albo jagód, zbieranych w lesie.. Połączenie kremu maślanego i kwaskowych owoców to było coś obłędnego! Do tego pyszne
Słodko-Słony Świat Ilony