ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:177/475)

Serniczek migdałowy 100

puszyste, a z drugiej strony dość zwarte i wilgotne z wyraźną nutą cytryny. Bezglutenowy serniczek migdałowy smakuje wszystkim bez wyjątku, koniecznie wypróbujcie! Jeśli lubicie migdałowe ciasta, to zapraszam również do spróbowania torciku migdałowego z malinami . Print Serniczek migdałowy .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Migdały i serek ricotta, to połączenie jest wspaniałe, a ciasto jest przepyszne

SprawdzonaKuchnia.pl
KETO LEŚNY MECH (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu, laktozy i cukru) 539

ciasta wystudzić. Na dolnej warstwie wyłożyć bitą śmietanę lub serek mascarpone. Górną część pokruszyć wykładając na kremie a następnie ozdobić owocami leśnymi typu borówki, jeżyny, maliny lub granatem, który bardzo ładnie prezentuje się na cieście. Opcjonalnie dla osób spożywających nieco więcej węglowodanów polecam po nałożeniu kremu posmarować go warstwą dżemu z czarnej porzeczki 100%. Ciasto nie tylko wygląda

Ola la LCHF
Kostka malinowa bez pieczenia 167

Błyskawiczne, banalnie proste ciasto malinowe na zimno, do przygotowania którego wystarczą tylko 4 składniki. Dobrze schłodzone będzie idealnym deserem podczas upałów :) Składniki  na małą blaszkę 20x25cm: ok 1/2 paczki herbatników maślanych 2 galaretki malinowe 250 ml kremówki 36 % 1/2 - 1 szklanka świeżych malin Przygotowanie: Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wyłożyć herbatnikami. Jedną galaretkę rozpuścić w niepełnej szklance gorącej(...)ostudzić. Kiedy zacznie tężeć, ubić śmietanę. Dodać do niej tężejącą galaretkę i krótko zmiksować.  Następnie dodać maliny i wymieszać. Masę wyłożyć na herbatniki. Schłodzić. W tym czasie w szklance gorącej wody rozpuścić drugą galaretkę. Schłodzić. Gdy zacznie gęstniej wylać na ciasto. Schłodzić przed podaniem, przechowywać w lodówce

Ze smakiem i z pasją
Ciasto na maślance z owocami i kruszonką 158

Klasyczne letnie ciasto na maślance z owocami i kruszonką, przepis bardzo prosty i szybki do wykonania. Najlepiej smakuje z mieszanką sezonowych owoców; truskawek, jagód, malin czy czereśni. Czas przygotowania: 15 min Czas pieczenia: 30 min   Składniki: (na blaszkę 24×24 ) 3 jajka 1/2 szklanki cukru (110 g) 1 łyżka cukru waniliowego szczypta soli 1/2 szklanki maślanki(...)średnie i wlej maślankę i olej, zmiksuj przez chwilę. Mąkę i proszek do pieczenia przesiej do miski z masą jajeczną i zmiksuj całość do powstania jednolitej konsystencji. Przelej gotowe ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu poukładaj owoce i posyp je kruszonką. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 30 min, do suchego patyczka. [Głosów

Słodki Blog
Ciasta z białek 148

nawet na trzy miesiące – ja często tak robię, po czym po rozmrożeniu piekę wybrane ciasto.       *** Babeczki na białkach PRZEPIS TUTAJ Ciekawy przepis na pyszne babeczki, które wykonamy na samych białkach! Do muffinek możemy wykorzystać dowolne owoce – ja użyłam mrożonych malin, których wcześniej nie rozmrażałam. Wierzch babeczek możemy wedle upodobań – poleć polewą czekoladową, lukrem lub posypać cukrem(...)puszysta.   *** Czekoladowe ciasto na białkach PRZEPIS TUTAJ Wilgotne, delikatne i mocno czekoladowe ciasto wykonane na samych białkach.   *** Zebra – ciasto z białek PRZEPIS TUTAJ Bardzo smaczny, mocno maślany i wspaniale puszysty wypiek. Polecam!   *** Piankowiec bezowy z malinami PRZEPIS TUTAJ Lekka jak piórko bezowa pianka z pyszną frużeliną malinową na delikatnym i mega kruchym spodzie. Jednym zdaniem – niebo

Blog z Apetytem
DROŻDŻÓWKA Z TRUSKAWKAMI (NA OLEJU) 188

słodka kruszonka, która równoważy smak kwaśnych owoców.  Sezon truskawkowy w pełni, dlatego ja nie mogłam odmówić sobie zrobienie drożdżówki z truskawkami. Jednak do tego ciasta pasują także inne owoce, jak np. maliny, porzeczki, borówki, jagody lub śliwki - lepiej żeby owoce nie były zbyt słodkie. Drożdżówka wygląda i smakuje rewelacyjnie, a swoim zapachem kusi już podczas pieczenia. Po wyjęciu(...)dodajemy cukier, suszone drożdże oraz szczyptę soli. Mieszamy składniki suche, a następnie wlewamy ciepłe mleko oraz olej i wbijamy jajka. Wszystko mieszamy łyżką do połączenia składników i wyrabiamy ciasto na pulchne i sprężyste. Gdy klei się nam za bardzo do rąk, możemy podsypać jeszcze odrobiną mąki. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinę, aby potroiło swoją objętość

Kuchnia MagdaLeny
DROŻDŻÓWKA Z TRUSKAWKAMI (NA OLEJU) 188

słodka kruszonka, która równoważy smak kwaśnych owoców.  Sezon truskawkowy w pełni, dlatego ja nie mogłam odmówić sobie zrobienie drożdżówki z truskawkami. Jednak do tego ciasta pasują także inne owoce, jak np. maliny, porzeczki, borówki, jagody lub śliwki - lepiej żeby owoce nie były zbyt słodkie. Drożdżówka wygląda i smakuje rewelacyjnie, a swoim zapachem kusi już podczas pieczenia. Po wyjęciu(...)dodajemy cukier, suszone drożdże oraz szczyptę soli. Mieszamy składniki suche, a następnie wlewamy ciepłe mleko oraz olej i wbijamy jajka. Wszystko mieszamy łyżką do połączenia składników i wyrabiamy ciasto na pulchne i sprężyste. Gdy klei się nam za bardzo do rąk, możemy podsypać jeszcze odrobiną mąki. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinę, aby potroiło swoją objętość

Kuchnia MagdaLeny
Mazurek z kremem malinowo-porzeczkowym z bezikami 161

delikatny, lekki i mocno owocowy. Kwaskowy, ze względu na dużą ilość owoców maliny i porzeczki w kremie. Kremowy bo bazą kremu jest śmietana 36%. Spód jest kruchy i delikatnie waniliowy. Tym mazurkiem definitywnie się nie przesłodzisz a dzieci go uwielbiają. Składniki: (na tortownicę ok 18 cm) Ciasto: 180 g mąki 55 g cukru pudru 100 g zimnego masła lub margaryny(...)kilku miejscach ponakłuwać widelcem. Piec:  20-35 min w temperaturze 200 stopni. Ciasto ostudzić przed nałożeniem nań kremu. Krem malinowo-porzeczkowy: 1.Najpierw przygotować frużelinę: 2. Owoce podgrzewać w małym garnuszku, na wolnym ogniu z cukrem i sokiem z cytryny. Podgrzewamy aż owoce puszczą sok, maliny się rozpadną a syrop owocowy znacznie zgęstnieje. 3. Dodajemy do owoców rozpuszczoną w wodzie

KreatywnePiny
Tarta bez pieczenia z borówkami 136

które warto przygotować latem na deser. Tarta składa się z kilku prostych składników, a smakuje wybornie. Moja tarta jest z borówkami, ale można je zastąpić malinami, truskawkami lub innymi niezbyt kwaśnymi owocami. Spód do ciasta zrobiłam z herbatników, masła i czekolady w proporcjach, jak na mój gust idealnych, gdyż schłodzona tarta nie kruszy się i dobrze się kroi. Krem

Kuchcik gotuje
ŁABĘDZI PUCH 193

jest ono bardzo delikatne oraz puszyste, ale żeby nie było tak miło😉 przełamane jest kwaskowym dżemem malinowym ja użyłam frużeliny malinowej, niektórzy podmieniają, maliny na dżem z czarnej porzeczki,  również świetnie smakuje. Ciasto kryje w sobie specyficzny krem na bazie kajzerek, jest on po prostu rewelacyjny. Łabędzi Puch myślę że świetnie sprawdzi się na nadchodzący sezon komunijny,oraz

RAROSSA
SIOSTRY ANIELI SZARLOTKA 237

więcej cynamonu ponieważ go uwielbiam. . Ciasto . jest . zarówno . w . przygotowaniu . jak . i . w smaku podobne do ciasto kruchego które, już  było  podstawą do  placka z malinami i budyniem . Szarlotka godna polecenia. Składniki Masa  jabłkowa 1 kg jabłek (ja użyłam 2 kg) Cukier (według uznania) 1 łyżeczka

RAROSSA
Brzoskwiniowe easy love 128

weekend, więc zdecydowałam się na najprostszą opcję, ciasto ucierane. Potrzebujemy: * 200g masła * 200g cukru drobnego * 4 jajka * 200g mąki * 16g proszku do pieczenia * 100g mąki migdałowej lub mielonych innych orzechów * 50g migdałów w płatkach lub siekanych * brzoskwinie - ja użyłam 14 owoców świeżych, mogą być też z puszki * garść malin (nie są niezbędne) * garść płatków migdałów * cukier puder Wszystkie składniki trzeba(...)zmieszaną z posiekanymi migdałami. . Gotowe średnio gęste ciasto rozprowadziłam w tortownicy. Użyłam 28cm, jej dno wyłożyłam papierem do pieczenia.  Na ciasto ciasno położyłam owoce, w całości lub połówki, ale oczywiście bez pestek. Między brzoskwinie jeszcze kilka malin i na koniec płatki migdałów. I już. Chyba mówiłam, że będzie łatwo? Formę włożyłam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni

I tu będę miała takie te
Czekoladowo-jabłkowe ciasto z migdałami 156

Piekąc ciasta owocowe w okresie zimowym musimy liczyć się z tym, iż dostępność niektórych owoców jest dość ograniczona. Czekoladowo-jabłkowe ciasto z migdałami Możemy dostać truskawki, jagody czy maliny jednak nie smakują one tak samo jak te kupione w sezonie. Głównie z powodu smaku albo raczej jego braku w tychże owocach, w zimie najczęściej sięgam po jabłka czy banany

mecooks
tartaletki z owocami 245

opakowanie budyniu waniliowego łyżka mąki łyżka cukru  100 g masła 4 kostki czekolady z nadzieniem z masła orzechowego owoce: jagody, porzeczki, maliny, nektarynki, maliny, poziomki, agrest dodatkowo: papilotki na tartaletki Składniki ciasta zagnieść. Ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę. W tym czasie foremki do tartaletek wysmarować masłem i oprószyć mąką. Nektarynki pokroić w plasterki. Piekarnik

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Letnie ciasto z owocami – babciny przepis, który zawsze wychodzi 382

borówek – akurat takie owoce były w pobliskim sklepie, ale można użyć waszych ulubionych owoców. Fajnie połączyć truskawki i agrest, śliwki i jabłka, maliny i borówki, morele i jagody – albo zrobić tutti frutti. Ciasto jest wilgotne i puszyste. Za takie ciasto kocham lato – nawet upały nie przeszkadzają mi, gdy podkradam drugi kawałek. Letnie ciasto z owocami: 2 lekko(...)temp. pokojowej 6 ekologicznych jajek – w temp. pokojowej dowolne owoce – najlepiej mieszanka waszych ulubionych: np.: jabłka, gruszki, morele, śliwki, porzeczki, truskawki, jagody, borówki, brzoskwinie, agrest, maliny, rabarbar (ja do tego użyłam moreli, truskawek i borówek) cukier puder do posypania Przygotowujemy owoce. Masło i jajka powinny być w temperaturze pokojowej (masło musi być miękkie). Jeśli mamy jajka z lodówki

Poezja smaku
Drożdżowe babeczki z malinami i kruszonką 146

maleństwa z chrupiącą kruszonką i owocowym wnętrzem. Idealny letni deser na przyjęcie w ogrodzie.  Ciasto drożdżowe: 500 g mąki pszennej 7 g drożdży instant szczypta soli 1/2 szkl cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 szkl mleka 80 g masła jajko Nadzienie: 1/2 l malin 1/4 l jagód cukier do smaku Kruszonka: 50 g masła 10 łyżek mąki 4 łyżki(...)wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok 1,5 godziny. Po tym czasie ciasto jeszcze raz zagnieść i podzielić na 16 części. Z każdego kawałka formować placuszek, nałożyć po 2 maliny i łyżeczkę jagód, posypać odrobiną cukru. Zlepić i uformować kuleczkę. Formę na muffinki posmarować olejem i wkładać do każdego otworu babeczkę

Smakołyki Asi

Proponowane wyszukiwania