ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:180/475)

Tort czekoladowo – pomarańczowy 365

200g gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60% 350g śmietanki kremówki 36% Dodatkowo: 100g masła w temperaturze pokojowej 1-2 łyżki spirytusu lub likieru pomarańczowego (można pominąć) czekoladki, bezy i maliny do ozdoby     Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC). 2. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, dodawać stopniowo cukier(...)krem nie był mdły, można dodać 1-2 łyżki alkoholu. Krem przełożyć do woreczka z metalową końcówką (użyłam końcówki Wilton 22) i ozdobić nim wierzch ciasta. 14. Na kremie poukładać czekoladki, bezy i maliny. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Wielkanocny wieniec drożdżowy z białą czekoladą i malinami 209

Wielkanocny wieniec drożdżowy z białą czekoladą, malinami (mrożonymi o tej porze) z nutą cytrynową i płatkami migdałów. Idealny dla tych, którzy mają ochotę na coś innego

Moja Delicja
Tarta tutti frutti z kremem mascarpone 138

gorny arkusz. Ciasto odwrócić nad formą drugim papierem do góry, zdjąć go. Ciasto lekko docisnąć do formy, schłodzić w lodówce min. przez 30 minut. Piekarnik rozgrzać do 200°C. Ciasto nakłuć widelcem, przykryć papierem do pieczenia i obciażyć kulkami ceramicznymi lub grochem, ryżem, fasolą, itp. Piec ok.10-12 minut. Usunąć papier z obciążeniem i piec jeszcze ok. 10 minut, aż tarta(...)Ważne: mleko i mascarpone muszą być bardzo mocno schłodzone - min. 24 godziny w lodówce 350 g mascarpone 240 g skondensowanego słodzonego mleka Dodatkowo duuużo rożnych owoców np. miks truskawek, malin, jagód, borówek, jeżyn, porzeczek, czereśni, moreli Mascarpone przełożyć do misy miksera, dolać mleko. Zmiksować do uzyskania gęstego kremu. Krem przełożyć na wystudzony spód, schłodzić w lodówce przez ok. 2 godziny

Pełny talerz
Keto galette z rabarbarem i frangipane (Paleo, LowCarb) 160

Sezon na rabarbar = sezon na ciasta z rabarbarem Sezon na rabarbar w pełni, nie mogło zatem zabraknąć keto ciasta z nim w roli głównej. Tym razem nie jest to ciasto na zimno tak, jak w przypadku sernika kokosowo – rabarbarowego , lecz prawdziwy wypiek. Zacznijmy od krótkich wyjaśnień – co to jest dokładnie galette i frangipane? Nie są to bowiem pojęcia wszem(...)wyczuwalny posmak kokosa , przez co niektórzy nie stosują jej w wytrawnych potrawach. W słodkich deserach oraz ciastach , a także omletach sprawdza się jednak wyśmienicie. Tuta jest to podstawowy składnik ciasta kruchego , jak i kremu frangipane. Keto galette z rabarbarem Rabarbar Częsty składnik wiosennych ciast. Jest kwaskowaty w smaku i nie zawiera zbyt wielu węglowodanów, co czyni go perfekcyjnym składnikiem niskowęglowodanowych

Modern Cave Girl
babeczki czekoladowe z malinami 153

łyżeczka proszku do pieczenia  szczypta soli 1 jajko 150 ml kefiru 5 łyżek oleju na krem: 1/2 szklanki malin 2 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone dodatkowo: 6 łyżek kremu typu Nutella 6 łyżek wiórek czekoladowych Suche składniki ciasta wymieszać, w osobnej misce wymieszać kefir, jajko i olej. Zawartości(...)misek połączyć rózgą. Formę do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami i napełnić ciastem do połowy, nałożyć po łyżce Nutelli i przykryć ciastem do 3/4 wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 20 minut.  Z malin odłożyć sześć sztuk do dekoracji. Resztę zasypać cukrem i zagotować. Przetrzeć przez sitko i wystudzić. Mascarpone utrzeć z przecierem malinowym. Kremem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ślimaczki z budyniem i malinami 169

udaje. Chciałam przygotować wersję taką, żeby można było łatwo wziąć w rękę, czy to w domu, czy dla dzieci do szkoły. Ciasto wyszło łatwe do formowania i niezwykle lekkie jak na drożdżowe. Dzieciom bardzo smakowało. Ja użyłam mrożonych malin, nie rozmrażałam ich wcześniej i sok z nich rozlał się na bułeczki, ale kwaskowaty smak przełamywał doskonale słodycz bułek, budyniu(...)koniec wlej mleko oraz 7 dag rozpuszczonego i schłodzonego masła. Z przygotowanych składników zagnieć gładkie i elastyczne ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce pod przykryciem do podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na prostokątny blat. Polej resztą masła, posyp cukrem wanilinowym, zwiń wzdłuż dłuższego boku w roladę, pokrój na plasterki, ślimaczki. 16-18 sztuk. Ułóż na blasze, odstaw na 10 minut

dom-agi.pl
Początek. EKSPRESOWE CZEKOLADKI Z MALINĄ. 240

   Rozpoczęłam dziesięciomiesięczną walkę z budzikiem, który o 5 rano krzyczy wniebogłosy.Próbuje mnie obudzić, w bardzo brutalny sposób. W oczach piasek. Jednak nie zaobserwowałam

W kuchni Karmel-itki
Jogurtowo malinowe serca walentynkowe 131

Jogurtowo malinowe serca walentynkowe Jogurtowy deser możemy przygotować z różnych owoców. Użyłyśmy soku z malin, które latem zasypałyśmy cukrem w słoikach, a następnie poddałyśmy pasteryzacji. Można

Tajemnice Smaku
Tort z chrupiącą warstwą i malinową żelką 515

malin 2 łyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny (+2 łyżki wody) 300 ml śmietanki 30% 100 g mascarpone Tynk milky-way (wierzchnia warstwa): 400 g masła w temp. pokojowej (2 kostki) 100 ml mleka 3 łyżki cukru pudru 160 g mleka w proszku Pracę nad tortem rozpoczynamy 3 dni wcześniej od rozpuszczenia czekolad w śmietance, przygotowania malin i na końcu upieczenia(...)Wystudzony biszkopt można zostawić przykryty na noc w temp. pokojowej lub w lodówce (schłodzony się lepiej kroi). Uwaga: Gdy pieczemy na jedną tortownicę i potrzebujemy jej do drugiej połowy ciasta, to pamiętamy, że drugi biszkopt możemy upiec dopiero, gdy pierwszy całkowicie wystygnie (dopiero wtedy można oddzielić nożem od brzegów). Gdy mamy dwie tortownice lub rant zostawiamy biszkopt w blaszce

Poezja smaku
Mini tarty z malinami i kremem z białej czekolady 303

bazie śmietany i białej czekolady. W połączeniu z malinami które są lekko kwaśne było pysznie. Co do kremu to spotykałam się z proporcjami 1:1 czyli 200 ml kremówki i 200 g czekolady ale to musi być słodki ulepek, nie dla mnie. Dżem malinowy możemy zastąpić frużeliną malinową klik . Składniki: Ciasto kruche 1,5 szkl mąki pszennej 1 szkl mąki(...)zimnego masła 2 żółtka 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego Krem 400 ml kremówki 200 g białej czekolady dżem malinowy maliny Przygotowanie:   Wszystkie składniki na cisto włożyć do misy z miksera i zmiksować. Wyjąć ciasto uformować kulkę włożyć do woreczka i schładzać przez godzinę w lodówce. Odrywać po kawałku ciasta i wylepiać foremki do mini tart

Ala piecze i gotuje
Tarta Marshmallow 254

żytniej 1/3 szklanki cukru 2 łyżki rumu Na masę: 150g pianek Marshmallow Pół szklanki mleka 150g śmietany kremówki Dodatkowo:100g mrożonych miękkich owoców (u mnie maliny) Łyżeczka cukru Sposób przygotowania: Z podanych składników na ciasto wyrobić jednolitą masę i wyłożyć ją na nasmarowaną tłuszczem formę do tarty. Piec 30-35 minut w temperaturze 180 stopni C. Pianki podgrzać na malutkiej

Pyry na Gaz
AKSAMITNA CZEKOLADOWA TARTA Z CHILLI 239

( Recipe in English ) Jestem zadowolona :). Moja czekoladowa tarta okazała się hitem wśród moich gości. Delikatny czekoladowy mus zaskakiwał, kiedy nagle wybuchała w buzi ostrość chilli. Chilli

Przepisy Aleksandry
Piknikowe ciasteczka z owocami lata 239

znajduje.  Idąc tym tropem postanowiłam upiec moim małym Rozbójnikom ciasteczka z ich ulubionymi owocami- truskawkami, jagodami i malinami (te okazały się dla mnie najsmaczniejsze i aż żałowałam,że nijak nie zaznaczyłam ich przed pieczeniem...wiadomo po co 😜) Do wyrabiania ciasta użyłam tym razem nie masła, a margaryny Optima Omega 3, która na co dzień dba o zdrowe serce(...)moje.  Wyrosły, były niezwykle chrupiące i ta porcja okazała się stanowczo za mała! Składniki na ok 16 sztuk   Ciasto: 1½ szklanki mąki 1 żółtko ½ szklanki śmietany 18% 100g margaryny Optima Omega 3 Dodatkowo: Owoce sezonowe- maliny, truskawki, jagody Białko jaja Cukier kryształ Sposób przygotowania w urządzeniu wielofunkcyjnym: Przesianą mąkę, śmietanę, margarynę oraz żółtko umieszczamy w misie. Uruchamiamy

Kuchnia w czekoladzie
Drożdżówki z twarogiem 217

takie ciasto drożdżowe pochodzi  stąd ..Ja zrobiłam inaczej wykończenie bułeczek....Moje bułeczki są tylko z twarogiem z dodatkiem budyniu malinowego ..są bez malin i kruszonki.. ale wiadomo każdy może robić wg siebie .. CIASTO  400 g mąki pszennej tortowej 50 g mąki kukurydzianej 85 g cukru 70 g masła 30 g świeżych drożdży 230 ml mleka 1 średnie

Moje domowe kucharzenie
Ciasto sezonowe z rabarbarem 170

robię to ciasto jak tylko pojawiają się świeże owoce. Bo wszystkie owoce do niego pasują, a najbardziej te "lekkie" typu porzeczki, jagody czy maliny (bo nie opadają tak szybko na dno). Dlatego nazywam je ciastem sezonowym. Dzisiejsza wersja zawiera rabarbar, który znalazłam u mamy w ogródku. W zasadzie to już ostatnie łodygi rabarbaru w tym roku. Rabarbar świetnie smakuje

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie