ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:167/475)

Sernik na zimno z malinami i mascarpone. 141

Przepis na pyszne, domowe ciasto bez pieczenia. Ciasto malinowe z galaretką i dodatkiem świeżych owoców. Oszukany sernik na zimno z ciasteczkowym spodem. Dodatek mascarpone i śmietanki sprawia, że jest bardzo delikatne. Poza sezonem może być z dodatkiem mrożonych malin. To także świetny sposób na wykorzystanie mrożonych owoców. Idealnie pasuje do pysznej porannej, popołudniowej i wieczornej kawy. Doskonale sprawdzi się jako

To co lubię - gotuję i polecam
Torcik z mlekiem w proszku 155

cukier waniliowy 2 szkl. mleka w proszku, 200 g masła Mus malinowy:  1 galaretka malinowa, 120 g malin Polewa czekoladowa: 50 g czekolady gorzkiej, 50 g czekolady mlecznej, 1 łyżka masła  Dodatkowo:  kawa do nasączenia ciasta Ciasto: W 1 misce łączymy suche składniki, w 2 mokre – następnie łączymy razem, przekładamy do tortownicy o średnicy 24 cm. Pieczemy(...)studzimy. Miękkie masło ucieramy, dodajemy po trochu mleka, a na końcu mleko w proszku. Mus malinowy: Galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl. wrzątku. Maliny miksujemy, mieszamy z galaretką. Polewa: Czekolady rozpuszczamy z masłem w kąpieli wodnej.  Przełożenie ciasta: W tortownicy układamy pierwszy blat ciasta, smarujemy 1/3 kremu, wykładamy tężejący mus malinowy. Odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Smarujemy 1/3 kremu

słodki bratek
Jogurtina z owocami i galaretką 174

galaretkę na wierzch i dzięki temu ciasto jest jeszcze bardziej kolorowe i orzeźwiające. Bardzo Wam polecam - to deser w sam raz na panujące upały. Wszak to prawdziwy smak lata. Składniki: 700 g gęstego jogurtu naturalnego 250 g śmietanki 30% 4-5 łyżek cukru pudru 2 czubate łyżki żelatyny 1 puszka brzoskwiń 250 g malin 200 g truskawek 2 galaretki bananowe(...)Dorzucić maliny, truskawki i brzoskwinie. Całość zamieszać łyżką. 5. Masę przełożyć do tortownicy (u mnie silikonowa ze szklanym dnem o średnicy 23cm). Wyrównać i włożyć do lodówki. Kiedy stężeje na wierzch ułożyć pokrojone brzoskwinie lub inne owoce. 6. Obie galaretki rozpuścić 500 ml gorącej wody. Ostudzić. Zimną, lekko tężącą galaretkę wylać na owoce. Schłodzić do lodówki. Smacznego!!! Źródło: Ciasta

Kuchnia domowa Ani
Zemsta teściowej 308

Witajcie kochani! Czy znacie ciasto Malinowa Chmurka? Jeśli tak, to ciasto Zemsta Teściowej jest praktycznie takie same, ale zamiast malin są wiśnie. Myślę, że ta wersja jest jeszcze bardziej smaczniejsza. A czy wiecie skąd wzięła się nazwa tego ciasta? Otóż teściowa robiąc to ciasto do kawałka, który podała zięciowi nie wydrylowała wiśni 😊 Składniki(blaszka 23/33): ciasto: mąka pszenna

kulinarne odsłony pati
CIASTO NA OLEJU Z CZEREŚNIAMI Z BABCINEGO ZESZYTU 165

wilgotne i wspaniale smakuje. Ciasto na oleju przygotowujemy szybko więc na spokojnie możemy przygotować go jak goście zadzwonią, że za godzinę będą u Was.   Ciasto możemy przygotować z naszych ulubionych owoców (truskawki, morele, maliny, jagody, brzoskwinie, jabłka, gruszki itp). Poza sezonem idealnie sprawdzą się owoce mrożone a latem świeże. Osobiście uwielbiam to ciasto z jagodami a także z czereśniami

Kuchnia w oparach
Kruche ciasto z truskawkami i lekką budyniową pianką 410

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne kruche ciasto z delikatną budyniową pianką z sezonowymi owocami: np. malinami, jagodami, borówką amerykańską lub tak jak u mnie z truskawkami. Smakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym. Post Kruche ciasto z truskawkami i lekką budyniową pianką pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Sernik z ricotty i mascarpone z maliną i borówką 158

Masa serowa: 750 g serka ricotta 500 g serka mascarpone 100 g cukru 4 jajka M 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (40) Dodatkowo: borówka amerykańska maliny 4 łyżki dżemu z owoców leśnych Ciasto: 1. Wszystkie składniki na ciasto łączymy i zagniatamy gładkie ciasto. Owijamy w folię spożywczą i wkładamy na 1 godzinę do lodówki.  2. Tortownicę (spód) wykładamy

kruche babeczki
Tort z pianką malinową 131

mąki pszennej torowej 20 g kakao gorzkie dobrej jakości Składniki na piankę malinową 200 g śmietany 30% zimna 1 opakowanie galaretki malinowej przeznaczonej na 500 ml wody 1 szklanka malin mogą być mrożone Składniki na poncz 1/2 szklanki herbaty malinowej lub wody 8 łyżek soku z cytryny w wersji dorosłych może to być alkohol Instructions Przygotowanie biszkoptu Piekarnik rozgrzać(...)suche w dwóch porcjach do masy jajecznej, delikatnie miksując na najniższych obrotach, choć lepiej jest wymieszać delikatnie szpatułką , tę czynność należy wykonywać naprawdę ostrożnie, aby piana jak najmniej opadła. Ciasto przelać do przygotowanej formy delikatnie wyrównać wierzch, wstawić do nagrzanego piekarnia na środkową półkę. Biszkopt pieczemy bez termoobiegu przez 30-40 minut . Podczas pieczenie nie otwieramy piekarnika, po około

SprawdzonaKuchnia.pl
Łatwe ciasto ucierane 112

nymi posypkami i to prosto z lodówki! Ciasto banalnie proste, łatwe ciasto mo ż na   modyfikowa ć wedle w ł asnego uznania. Podaj ę przepis na mega du żą blach ę , łatwe ciasto ucierane   zrobi ł am z podwójnej porcji. Mo ż ecie sk ł adniki na to łatwe ciasto podzieli(...)chcecie je zrobi ć w standardowej blaszce. Ale tego robi ć nie warto. !   A oto i przepis na duuuuuuu żą blach ę łatwego ciasta ucieranego : Ciasto: 3 szklanki m ą ki (w tym da ł am 250 g m ą ki kokosowej ,ale mo ż e by ć tylko pszenna tortowa) 8 wiejskich jaj pó ł torej szklanki cukru

Z Kuchni Do Kuchni
Tarta z mirabelkami i budyniem (tarta kukurydziana z owocami) 228

rosną żółte i czerwone. Letnia tarta z mirabelkami i budyniem jest lekka i kolorowa. Ciasto przygotowane jest głównie z mąki kukurydzianej, jednym z dodatków jest też kaszka kukurydziana. Budyń do tarty jest domowy, przygotowany na bazie mleka i syropu z malin z tego przepisu. Można również upiec samą tartę z tego przepisu i wyłożyć tartę bitą śmietaną, czy inną zimną(...)udekorować świeżymi lub mrożonymi owocami, najlepiej jagodowymi np. malinami, jagodami, borówkami, jeżynami, czy też truskawkami, ślicznie i apetycznie tarta będzie wyglądać jak wymieszamy owoce, będzie bardzo kolorowa. Ta tarta kukurydziana z owocami zaspokoi apetyt na słodycze, będzie ozdobą przyjęcia, czy domowej tzw. popołudniowej rodzinnej herbatki z ciastkiem. Składniki na ciasto kruche: 1 szklanka mąki kukurydzianej 1 szklanka mąki pszennej + trochę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Malinowa chmurka z chrupiącą bezą 4165

malin u mnie mrożone ( nie rozmrażane wcześniej) 3,5 szklanki wody Przygotowanie: Galaretki rozpuścić w 3,5 szklanki wrzącej wody. Wystudzić, wsypać zamrożone maliny, wymieszać i tężejącą galaretkę równo wylać na wypieczone kruche ciasto. Schłodzić. Warstwa śmietanowa: 500ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 śmietan-fix 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego Podane składniki ubić

W garach u Gosi
Ptysiowy okrąg z owocami 178

Lato się jeszcze nie skończyło, nadal można cieszyć się smakiem owoców np malin, jeżyn czy borówek. Dlatego polecam przygotować proste, szybkie ciasto czyli dużego ptysia z nadzieniem ze śmietany i owoców. Ptysiowy okrąg zaskoczy gości, umili spotkanie z rodziną czy zaspokoi słodki głód. Owoce można wybrać dowolne, takie jakie akurat są w danym sezonie. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Francuskie poduszeczki z jabłkami 210

niedrogą i bardzo smaczną przekąskę na słodko. Przed pieczeniem ciasto francuskie nacięłam, aby uzyskać ciekawy wzór. Jeżeli macie ochotę na inne słodkości z użyciem ciasta francuskiego to zachęcam Was do przygotowania serduszek z nutellą i malinami  lub ciastek nadzianych twarogiem i gruszką . Składniki dla 3-4 osób: 1 płat ciasta francuskiego 1 łyżka brązowego cukru 1 jajko

Ugotować
Puszysty omlet miodowy z malinami / Fluffy honey pancake with raspberries 268

Następnie delikatnie wmieszaj ubite białko. Rozgrzej patelnię o średnicy ok 15 cm (dostosowaną do zapiekania w piekarniku), rozpuść masło, po czym wlej ciasto i smaż przez chwilę na średnim ogniu aż zacznie się ścinać na brzegach. Posyp malinami i włóż do piekarnika i piecz przez około 7 minut do zarumienienia. Polej miodem i ewentualnie cukrem pudrem i podawaj! Przygotowanie Tefal(...)wmieszaj ubite białko do ciasta. Rozgrzej patelnię o średnicy ok 15 cm (dostosowaną do zapiekania w piekarniku), rozpuść masło, po czym wlej ciasto i smaż przez chwilę na średnim ogniu aż zacznie się ścinać na brzegach. Posyp malinami i włóż do piekarnika i piecz przez około 7 minut do zarumienienia. Polej miodem i ewentualnie cukrem pudrem i podawaj! Smacznego! English

karmelowy
Ciasto malinowo czekoladowe 167

Ciasto malinowo czekoladowe upiekłam w silikonowej foremce w kształcie serca. Ale oczywiście ciasto można upiec w tortownicy o średnicy 22-24 cm. ciasto: 120 g przecieru malinowego (zmiksowane, przegotowane maliny mrożone), 100 g cukru, 2 jajka, 60 ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, 50 g masła, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 200 g mąki pszennej typu 450, krem

królestwo garów