Jeśli marzą Wam się pączki w trochę innym wydaniu, to spieszę z propozycją pączków pieczonych. Pączki są z dodatkiem bitej śmietany bez cukru, ale doskonałym uzupełnieniem
Słodki sentymentW ubiegłoroczne Święta Wielkanocne miałam okazję zrobić „Czekoladowe ciasto z kremem i jajeczkami”, z przepisu Doroty Świątkowskiej. Zawsze uważałam się za
Słodki Pomysłdeser każdy ma ochotę :) Dlatego zapraszam na przepis, który nie wymaga może zbyt długiego siedzenia przy gorącym, ale smak wynagradza nam wszystko :) Składniki: ciasto francuskie opakowanie budyniu 1/2 l mleka owoce - maliny i borówki (ale mogą być Wasze ulubione) Przygotowanie: piekarnik rozgrzej do 180-200 st - zobacz co jest napisane na opakowaniu ciasta francuskiego :) formę wysmaruj masłem
Gotowanie z pasjąDzisiaj prosty i szybki w przygotowaniu sernik z jogurtem i owocami na spodzie z herbatników. Bardzo kremowy, wilgotny, w stylu serników amerykańskich. Po ostygnięciu może trochę
Mała Cukierenkapracy. Jest dość czasochłonne, ale uwierzcie - naprawdę warto! Lekkie, przepyszne letnie ciasto, które koniecznie musicie spróbować. SKŁADNIKI: spód: 1/2 porcji ciasta kruchego z tego przepisu lub bezglutenowe ciastka typu petitki Warstwa malinowa: 600 g malin 3 galaretki malinowe 700 g wrzącej wody Warstwa śmietankowa: 500 ml śmietanki kremowej 30% - mocno schłodzonej 250 g serka mascarpone 2 czubate łyżki cukru(...)22x34 cm). Ciasto ponakłuwaj widelcem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut - musi mieć złoty kolor. Ciasto całkowicie wystudź. Warstwa malinowa: Galaretki dokładnie rozpuść we wrzątku, przestudź i wymieszaj z malinami. Odstaw do lodówki do lekkiego stężenia i następnie wylej galaretkę z owocami na kruchy spód. Odstaw do lodówki do całkowitego stężenia. Warstwa śmietankowa: Serek
Kuchnia bezglutenowaMyślę, że będzie to ostatni sernikowy przepis na jakiś czas :). Ostatnio zaszalałam w pieczeniu różnych wersji serowych słodkości. Mam nadzieję, że przydadzą się Wam w planowaniu
Przepisy Aleksandrymasła szczypta soli Na krem: 500 ml śmietany kremówki (36%) 250 g serka mascarpone 1,5 tabliczki czekolady białej Dodatkowo: sezonowe owoce - jeżyny, truskawki, maliny, porzeczki Przygotowanie: Składniki na kruche ciasto - mąkę, sól, cukier, jajka, masło, wyrobić na gładką masę. Owinąć w folię i wstawić na minimum 30 minut do lodówki. W tym czasie można przygotować krem
Gotowanie, czyli hobby dla każdegosię u nas dużą popularnością. Tarta na kakaowym kruchym cie ś cie z lekko cytrynynowym kremem pasticcera idealnie komponuje si ę z brzoskwiniami, malinami, porzeczkami, bor ó wkami i winogronami. Jednym s ł owem rozkosz dla podniebienia, s macznego! **** Se siete alla ricerca di un dolce gustoso, vi invito a provare la ricetta della(...)Buon appetito! SK Ł ADNIKI Kakaowe ciasto kruche 300 g m ą ki pszennej 100 g cukru 130 g masła 20 g kakao szczypta soli 1 jajko Krem pasticcera 2 żółtka 25 g cukru 25 g m ą ki pszennej 500 ml mleka 1 cytryna Owoce borówki, brzoskwinie, maliny, porzeczka, winogrona **** INGREDIENTI Pasta frolla al cacao
La grande e la piccola cuocaLekkie malinowe ciasto na kakaowym biszkopcie z bitą śmietanką z mascarpone, herbatnikami i biszkoptami. Na wierzch ciasta można upiec drugi biszkopt dzięki czemu ciasto będzie o wiele wyższe lub wylać galaretkę. W każdej wersji jest przepyszne. Składniki blaszka 23 /33: Biszkopt: jajka 5 szt, cukier 1 szklanka, mąka pszenna 3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka(...)oraz cukier puder i zmiksować do połączenia. Krem podzielić na dwie części i do jednej dodać połowę malin i zmiksować krótko mikserem do połączenia. Biszkopt posmarować delikatnie jasnym kremem, wyłożyć pozostałe maliny, które należy przykryć pozostałym białym kremem. Na cieście ułożyć herbatniki, posmarować pozostałą wodą z cukrem. Wyłożyc krem malinowy. Na wierzchu ułożyć podłużne biszkopty. Ciasto włożyć do lodówki, najlepiej
kulinarne odsłony patiwięc postawiłam na ulubione smaki mojego syna. A ciasto czekoladowe jakie posłużyło jako blaty to już jego ulubione, poznał je niejednokrotnie jadając Tort Straciatella z Malinami . Po wykonaniu tortu zostało mi trochę masy, wierzch ciasta i mus, więc poskładałam deserki o identycznym składzie i połączeniu jak w tym torcie i wiecie co? Jeden deserek sama zjadłam, był przepyszny. Wszystko wyszło
Blondynka GotujePyszne ciasto , trochę podobne do sernika na zimno. Można zamiast malin użyć jagód czy innych ulubionych owoców. Do masy serowej można dać pół na pół serek mascarpone. Warto trochę pokombinować by smakowało całej rodzinie. Składniki : * 3 tabliczki białej czekolady * szklanka płatków kukurydzianych * kilogram gotowego sera do serników * 2 śmietany kremówki * szklanka cukru pudru * pół kilograma malin * 2 galaretki malinowe(...)Odstawić do lodówki. Galaretki rozpuścić w jednej szklance wody. Zimne kremówki ubić z cukrem pudrem. Serek zmiksować z rozpuszczoną galaretką, dodać maliny i kremówkę. Zmiksować i wylać masę na czekoladowy spód. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Gotowe ciasto kroić w kostkę. Można ozdobić według własnego pomysłu
Magiczne Życie Martyciasta ścinamy wierzch ciasta. Wodę zagotować i rozpuścić w niej dwie galaretki, odstawić do lekkiego stężenia. Przygotowanie kremu Żelatyną rozpuścić w zimnej wodzie, gdy napęcznieje upłynnić w kąpieli wodnej. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na małych obrotach, gdy pojawią się pierwsze fale na śmietance małymi porcjami dodajemy serek mascarpone i na koniec dodajemy upłynnioną (nie gorącą ) żelatyną. Ciasto wkładamy(...)tortownicy lub rantu, i smarujemy cienką warstwą kremu. Na kremie układamy maliny i zalewamy tężejącą galaretką. Na galaretkę dajemy drugą warstwę kremu. Oprószamy kawałeczkami ze ściętego wcześniej ciasta. Gotowe ciasto zostawiamy w lodówce na kilak godzin lub całą noc. Artykuł Leśny mech pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia
Pomysłowa kuchniamiękkości buraki pół szklanki malin ( rozmrożonych lub w sezonie świeżych) 3 łyżki twarożku łyżka miodu opcjonalnie cukier puder i pokruszone lioflizowane truskawki Drożdże zasypujemy cukrem i odstawiamy aż się rozpuszczą. Maślankę roztrzepujemy z jajkami oraz olejem. Mąkę pszenną przesiewamy i mieszamy z krupczatką. Dodajemy do niej mokre składniki oraz rozpuszczone drożdże. Wyrabiamy na gładkie ciasto(...)odstawiamy aż podwoi objętość. Po tym czasie dzielimy na 10-12 części i każdą z nich rozwałkowujemy na prostokąt. Buraki obieramy i miksujemy z malinami i miodem. Mieszamy z twarożkiem. Na każdy kawałek ciasta nakładamy po łyżce masy i rozsmarowujemy ją. Ciasto zwijamy ( z dłuższej strony) w roladę po czym rozcinamy na pół. Skręcamy ze sobą obydwie części i sklejamy
Mienta blogsposób koło tego duetu przejść obojętnie ;) Brownie kawowo- czekoladowe to wypiek który zawsze wychodzi, no bo nie ma opcji, że może coś pójść nie tak, w połączeniu z malinami i polewą wywołuje natychmiastowy uśmiech na twarzy…a filiżanka małej czarnej arabiki od Przyjaciele Kawy dopełnia całości. Odmiana Peru ma mocny wyrazisty zapach z nutami czekolady, cytrusów(...)umieścić jajka, wsypać trzcinowy cukier i krótko zmiksować, dodać masę czekoladową z masłem, na niskich obrotach wymieszać, na sam koniec wsypać mąkę i ponownie wymieszać. Ciasto przelać do wyłożonej pergaminem blaszki, posypać malinami. Piec w nagrzanym do 180*c piekarniku przez 20-25 minut. Po upieczeniu wystudzić. Polewa: Śmietankę i połamaną czekoladę umieścić w miseczce nad gorącą parą
Wanilia i KardamonAby tradycji stało się zadość, mam dziś dla Was przepis na urodzinowe ciacho. Jutro mija 7 lat, odkąd zaczęłam dzielić się z Wami przepisami i zdjęciami
Mienta blog