ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:157/475)

Tarta pana cotta, dwu kolorow,a mocno piernikowa 154

czekolady mlecznej, 30 g gorzkiej czekolady 90% cacao, 2 kopiaste łyżeczki żelatyny (na 500 ml płynu), ponadto: ok. 150 g świeżych malin, 1 opakowanie piernika Kopernik Toruń - Torcik Piernikowy z Nadzieniem Owocowym (180 g). Przygotowanie: ciasto: Wiórka kokosowe prażymy na suchej patelni, studzimy. Pierniki „Flisaczki”, dzielimy na mniejsze kawałeczki i miksujemy. Dodajemy wiórka, masło, roztrzepane jajko i całość mieszamy, zagniatamy(...)przestygnięcia, od czasu, do czasu mieszamy.  Kiedy masa będzie delikatnie zastygać, ale jej konsystencja będzie jeszcze płynna, przelewamy na ciasto. Torcik Piernikowy z Nadzieniem Owocowym kroimy na małe kawałeczki. Część piernika dodajemy do białej pana cotty, dokładamy maliny i pozostawiamy do zastygnięcia w chłodne miejsce. czekoladowa pana cotta: W rondelku podgrzewamy mleko, dodajemy żelatyny, dokładnie mieszamy, do całkowitego rozpuszczenia

Moniki Smakołyki
SERNIKOBROWNIE Z MANGO I MALINAMI 140

się nasycić.  Masa czekoladowa szybko gęstnieje dlatego polecam zrobić masę serową przed czekoladową.  Należy pamiętać, aby nie przekraczać czasu pieczenia nawet jeśli wydaje nam się, że ciasto nie jest upieczone. Zgęstnieje podczas chłodzenia. SKŁADNIKI SPÓD BROWNIE 200 g gorzkiej czekolady  200 g masła 150 g cukru 3 jajka 140 g (niepełna szklanka) mąki pszennej / 50 g mąki(...)wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową 250 g tłustego twarogu  2 łyżki cukru 2 jajka 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 150 ml pulpy z mango DODATKOWO: 125 g malin, 1 łyżka cukru WYKONANIE SPÓD BROWNIE : Piekarnik rozgrzewamy do 180༠C bez termoobiegu.  Foremkę o średnicy 22 cm wykładamy papierem do pieczenia i zapinamy obręcz. Czekoladę łamiemy na kostki

cool and minty
Ciasto mocno owocowe 182

Tworzyłam i tworzyłam i stworzyłam takie oto ciasto pełne owoców. Ciasto to zlepek kilku przepisów. Z jednego wykorzystałam biszkopt, z drugiego pomysł na masę i jeszcze jest też coś z sernika na zimno. Wyszło coś pysznego, cieszy oko i nie takie trudne w przygotowaniu. Można wykorzystać dowolne owoce i dowolne smaki galaretki. składniki: biszkopt 6 jajek 3/4 szklanki cukru(...)borówkami 800 g serka homogeniowanego wanilowego 2 galaretki truskawkowe 1 galaretka o smaku owoców egzotycznych 100 borówek amerykańskich na wierzch 2 galaretki truskawkowe ok 500 g owoców, u mnie maliny, borówki, czereśnie, winogrono jasne Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej.  Wcześniej przygotować także galaretkę o smaku owoców egzotycznych. Rozpuścić ją w szklance gorącej wody (250ml) i wylać

Monia miesza i gotuje
Ekspresowe ciasto z borówkami 128

borówkami posypane cukrem pudrem, bez miksera, na tortownicę o wymiarach 28 cm. Ciasto dla każdego, proste, do kawy idealne, puszyste, z sezonowymi owocami smakuje najlepiej. Do ciasta możecie wrzucić inne owoce, np. truskawki, maliny, śliwki, jabłka, gruszki, jagody, lub z nich zrezygnować, podobnie jak z dodatku kakao, wsypać wiórki kokosowe, rodzynki, żurawinę lub posiekane drobno orzechy, migdały. Przepis elastyczny! Ciasto

Zasmakuj Kuchni
Tort bezowy z czekoladą i malinami 165

Przepyszny tort bezowy przełożony bitą śmietaną, serkiem mascarpone i malinami. Dzięki gorzkiej czekoladzie blaty bezowe nie są za słodkie, a całość po prostu rozpływa się w

Oryginalny smak
Puszyste FIT ciasto z owocami 94

najprostsze, najszybsze i najsmaczniejsze, cudownie puszyste FIT ciasto z owocami. Niezastąpione w okresie letnim, kiedy królują sezonowe, pachnące słońcem truskawki, morele, jagody, borówki, porzeczki czy maliny. Co więcej, zawsze … The post Puszyste FIT ciasto z owocami appeared first on FitSweet

Fitsweet.me
Ciasto drożdżowe z truskawkami 134

należy więc pamiętać, aby przechowywać je w szczelnie zamkniętych pojemnikach. Można również owinąć je folią spożywczą, to zabezpieczy je przed wyschnięciem. 🍒 Może inne owoce? Do ciasta można użyć również innych owoców takich jak maliny, rabarbar czy śliwki pamiętajcie jednak aby nie przesadzać z ich ilością. Zbyt duża ilość owoców może obciążyć ciasta zbyt mocno i nie urośnie tak, jak powinno

SprawdzonaKuchnia.pl
Murzynek z kremem śmietanowym 304

ciasta. Największą popularnością cieszą się wypieki na dużą blachę, proste i szybkie w przygotowaniu, na przykład BROWNIE Z MALINAMI . To nie znaczy, że Bogusia piecze tylko ciasta. Na stronie znajduje się mnóstwo: deserów, ciastek, tart i babeczek jej autorstwa. Kolejnym cukierniczym arcydziełem jest Murzynek z kremem śmietanowym

kuron.com.pl
Mazurek migdałowy z malinami i czekoladą 178

cytryny 1 płaska łyżeczka żelatyny składniki na masę czekoladową: 100 g gorzkiej czekolady (70% kakao) 1 łyżka masła 1 łyżka serka mascarpone do dekoracji: maliny migdały w płatkach wykonanie:  Wszystkie składniki na ciasto zagnieść razem na gładkie ciasto. Formujemy kulkę i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciastem wykładamy blaszkę wysmarowaną masłem. Ciasto jest elastyczne

Przysmaki Karolki
Tartaletki z jeżynami i malinami 155

Bardzo często kupuję owoce na targowisku. Na to targowisko oczywiście pędzę z Frankiem w wózku. Jego reakcja na kolorowe owoce i warzywa na straganach jest niesamowita

bistro mama
Ciasto owocowe z pianką 76

Bardzo szybkie i bardzo aromatyczne ciasto z owocami, które rozpływa się w ustach. Składniki 3 jajka 1,5 szklanki mąki tortowej orkiszowej 3/4 szklanki ksylitolu 3/4 szklanki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki ksylitolu do białek owoce – jeżyny, borówki, maliny Przygotowanie Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z ksylitolem, dodać(...)śmietanę, mąkę i proszek do pieczenia i wymieszać. Wylać na blaszkę i piec około 30 min. w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni. Ciasto wyjąć z piekarnika nakłuć, poukładać owoce ja dałam jeżyny, borówki i maliny na górę. Ułożyć ubite wcześniej z ksylitolem białka. Włożyć do piekarnika i piec jeszcze około 10 min. Posypałam górę kakao. Autor przepisu: Agnieszka Artykuł

Wasze Przepisy
Ciasto czarny las w wersji wegańskiej 221

naprawdę się opłaci. Poza tym nadaje się na specjalne okazje np. w roli tortu urodzinowego. Czarny las o ciasto składające się z trzech warstw: brownie, kremu waniliowego i owocowej fużeliny. Zazwyczaj owocowa warstwa jest w wiśni, ale zrobiłam ją z malin, bo aktualnie mam jej wysyp w ogrodzie, a poza tym połączenie czekolady, wanilii i malin jest perfekcją smaku(...)agar, nie może być żadnych grudek! Powstały krem wstaw do lodówki (2 h) , musi być ścięty tak w 2/3 zanim położysz go na spód ciasta. Frużelina, czyli ostatnia warstwa: około 400 g owoców (maliny, wiśnie, jeżyny) 50 g cukru łyżka mąki ziemniaczanej 10 g agaru trochę soku z cytryny (łyżeczka) Owoce umieść w rondelku, zasyp cukrem i zagotuj. Do mąki

greenscarf
Gofry francuskie z bitą śmietaną i jagodami 155

Szybka bita śmietana plus jagody i mamy pyszny deser, nie straszni więc goście, którzy pukają do drzwi… Zamiast jagód mogą być truskawki, maliny czy borówka amerykańska. Składniki: • 1 opakowanie ciasta francuskiego • 250 ml śmietanki 30% • 2 łyżki cukru pudru • 1 szklanka jagód • olej do smarowania gofrownicy Wykonanie: • Płat ciasta francuskiego pokroić na kawałki odpowiadające

To co kocham
Ciasto z borówkami i malinami które zawsze się udaje 173

Mamy lato i świeże owoce dlatego czas na szybkie ciasto ucierane które zawsze wychodzi Składniki: - maliny i borówki - 250 g margaryny - 220 g mąki pszennej - 25 g mąki ziemniaczanej - 150 g cukru - 4 jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli Przygotowanie: Owoce myjemy, suszymy, jeśli są pestkowe to usuwamy je. Żółtka oddzielamy od białek. Margarynę miksujemy z cukrem(...)dodajemy pojedynczo żółtka cały czas ucierając. Gdy cukier będzie rozpuszczony dodajemy przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia i wszystko dokładnie miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do ciasta i mieszamy delikatnie łyżką. Przygotowane ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia lub posmarowaną masłem i obsypaną bułką tartą kwadratową formę. Na wierzch wykładamy owoce i pieczemy ok. 60 minut

Kulinarne życie
Kruche z pianką i borówkami 744

Musicie zrobić to ciasto, jest rewelacyjne. Mamy jeszcze świeże owoce więc warto to wykorzystać. Jest kruche z pyszną lekką pianką. Można powiedzieć, że rozpływa się ustach.  Składniki: 1 kostka margaryny 1,5 szk mąki pszennej 1 szk mąki krupczatki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego(...)żółtek Pianka 5 białek 1 szk cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 szt budynie waniliowe 1/2 szk oleju rzepakowego Rapso 300 g borówki amerykańskiej 100 g malin cukier puder do oprószenia Przygotowanie:   Ciasto kruche; Wszystkie składniki ciasta włożyć do miski i zagnieść na jednolitą masę. Ciasto przełożyć na stolnicę, zagnieść i uformować wałek. Wałek podzielić na 5 części

Ala piecze i gotuje