ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:964/1282)

Ciasteczka brzoskwinie 131

około 20 minut. Ciastka powinny być lekko rumiane. Po wystudzeniu z każdego ciastka od spodu wydrążyć łyżeczką małe wgłębienie do nałożenia masy. Wydrążone okruchy pozostawić. Nadzienie okruszki z ciasta 1 szklanka domowej nutelli (przepis) Wszystko razem wymieszać i smarować masą każde ciastko. Sklejać po dwa razem. Dekoracja 1 szklanka mleka barwnik żółty, czerwony, pomarańczowy cukier Szklankę mleka podzielić na trzy(...)Każde ciasteczko moczyć kolejno w barwnikach z każdej strony, a następnie obtaczać w cukrze. Pozostawić do wyschnięcia , a najlepiej na całą noc. Żródło mojewypieki.com Zamiast nutelli można wykorzystać dowolny krem lub dżem. ciasteczka brzoskwinie

O kuchni z uczuciem
ciasto dla Mamy 26 maj -- torta per la mamma il 26 maggio 209

ubitych z cukrem białek. Całość mieszamy silikonową łopatką. Wsypujemy 60 g mąki i dalej mieszamy trzepaczką podciągając ją do góry, aby biszkopt jak najlepiej napowietrzyć. Do przygotowanej formy wykładamy ciasto,wyrównujemy je łopatką. Biszkopt pieczemy ok. 10-12 minut. Wyciągamy z piekarnika i studzimy. Drugi biszkopt przygotowujemy w ten sam sposób. Poncz(...)jajka, dodajemy 100 g cukru, 100 g soku z limonek i wstawiamy garnek na palnik. Masę podgrzewamy na średniej mocy palnika , cały czas mieszamy i ubijamy trzepaczką, żeby krem nie przywarł do dna . Po kilku minutach (6-8 minut)mieszania masa stanie się jasnożółta, gładka i gęsta Gdy masa będzie już gęsta i kremowa, ściągamy rondel z palnika, dodajemy

w mojej kuchni
Grzybki 177

kółka za pomocą szklanki oraz foremki do babeczek.  Większymi krążkami oblepiam zewnętrzną stronę foremek posmarowanych tłuszczem.  W mniejszych krążkach wycinam kółeczka za pomocą kieliszka.  Z pozostałego ciasta robię wałek i formuję nóżki do "grzybków", których jeden koniec maczam w rozmąconym jajku i obtaczam w suchym maku.  Kapelusze  i spody piekę(...)rozprowadzam proszek budyniowy. Resztę mleka gotuję z cukrem waniliowym i na gotujące wlewam budyń. Wierch nakrywam folią  zabezpieczając przed utworzeniem się kożucha. Masło miksuję z cukrem na puszysty krem i dodaję zimny budyń oraz zmielone orzechy.Kremem napełniam kapelusze, przykrywam spodem z otworkami, w który m umieszczam nóżkę grzybka. Składniki na polewę rozpuszczam na wolnym ogniu, studzę i smaruję kapelusze

Ciasteczkowy Potwór
Tort Mikołajkowy 172

Ostatnio zostałam wytypowana na zrobienie ciasta na wigilię klasową córki. Stwierdziłam, że upiekę jakąś babkę i będzie dobrze, ale dla mojej córki nie było dobrze. Zażyczyła sobie tort świąteczny. A więc zgodziłam się i upiekłam tort o smaku czekoladowym na kremówce, ponieważ nie używam surowych żółtek do masy. Figurki zaczęłam lepić już parę dni wcześniej aby dobrze wyschły(...)cukier waniliowy          1 budyń śmietankowy          1 łyżeczka proszku do pieczenia     Krem czekoladowy:          500 ml śmietany kremówki 30%          1 czekolada gorzka          1 czekolada mleczna

Amatorka kuchenna
Pomarańcze! 211

połowę lub dodać skórkę otartą tylko z jednej pomarańczy. Krem będzie wtedy równie dobry, słodki i pomarańczowy, ale bez wyczuwalnej goryczki. Ja proponuję jednak wersję z większą ilością skórki, ponieważ według mnie ma o wiele ciekawszy, głębszy smak. Na prawdę pycha :) Smacznego! PS. Orange curd można wykorzystać do przełożenia ciasta, udekorowania babeczek lub jako smarowidło do naleśników, gofrów

Ratunku obiad
Brak tytułu 205

powyższego przepisu. Tak przygotowany krem nakładać na biszkopt. Porcja kremu wystarcza na przełożenie, pokrycie i udekorowanie tortu o średnicy 24cm. Do dekoracji mojego tortu wykorzystałam: 1. Motylki cukrowe Dr.Oetker. 2. Perełki srebrne Dr. Oetker.  3. Listki i cyferki z czekolady deserowej Dr.Oetker. Wszystkie te produkty mają zastosowanie do dekoracji ciast, lodów i deserów. Literki i cyferki z czekolady deserowej

kolorowotorcikowo
Kakaowe ciastka z kremem czekoladowym 229

wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Margarynę utrzeć z cukrem i dodać jogurt naturalny. Połączyć z suchymi składnikami. Zagnieść ciasto. Następnie na rękę wziąć trochę ciasta, rozpłaszczyć, na środek nakładać odrobinę kremu czekoladowego. Formułować kule, spłaszczyć. Zresztą ciasta postępować analogicznie.  Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 10-15 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego

Fabryka pomysłów
Tort Słonecznikowy w Kształcie Beczki – Idealny na Urodziny 129

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jeśli szukacie ciekawych inspiracji i przepisów na nietypowy tort urodzinowy, to jesteście w dobrym miejscu. W tym wpisie zaprezentuję Wam tort, który upiekłam

Przepiski.pl
grillowane brzoskwinie z mascarpone 176

składniki: 4 świeże brzoskwinie 250 g sera mascarpone 100 ml śmietanki 30% ok. 1/2 szkl orzechów włoskich olej słonecznikowy syrop klonowy parę świeżych listków mięty wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z białą czekoladą. 166

Składniki : Masa serowa: 1kg sera 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3 łyżki mąki pszennej 200g białej czekolady 100g masła 1 opakowanie cukru wanilinowego szczypta soli Spód

Kuchnia Łukasza
Tort malinowy 122

Tort malinowy pojawił się z okazji urodzin w naszej rodzinie. W dość nietypowy sposób były świętowane urodziny, bo na odległość. No cóż, trzeba sobie jakoś radzić

gotuj ze mną
Sernik waniliowo-truskawkowy na zimno 132

wielu tygodniach pieczenia ciast przyszła pora na delikatny i puszysty sernik waniliowo-truskawkowy na zimno . Do waniliowo-truskawkowej serowej masy daliśmy chrupiący, czekoladowy spód. Bardzo dobrze się to komponuje – zarówno pod względem różnych konsystencji, jak i smaków. Przed przystąpieniem do zrobienia sernika trzeba pamiętać o wcześniejszym wyjęciu z lodówki sera i kremówki, żeby zdążyły się ogrzać, bo wlewa się(...)nich ciepłą żelatynę. Składniki na sernik waniliowo-truskawkowy na zimno Spód: 200 g płatków kukurydzianych 100 g gorzkiej czekolady 100 g kremu nutella Masa serowa: 1 kg sera o smaku waniliowym (z wiaderka) o temperaturze pokojowej 200 ml śmietany kremówki o temperaturze pokojowej 1 szklanka cukru pudru 1 / 2 szklanki wody 20 g żelatyny (lub ilość wg opakowania

niecodziennikpary
ciasto balowe 183

składniki na biszkopt: 80 g mąki orkiszowej lub pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 180 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do

Domowy Smak Jedzenia
Słodkie koszyczki 144

średnicy 9 cm, smaruję, przekładam ciasto, a nadmiar odrywam. W ten sposób formuję pozostałe babeczki, przykrywam folią aluminiową , wysypuję groch żeby ciasto nie urosło. Wkładam do lodówki.  Resztę ciasta rozwałkowuję na pasek prostokątny i odcinam przy pomocy linijki paski o szerokości 0,4 mm. Potrzebujemy 12 pasków. Biorę po trzy paski sklejam ich końce i pletę warkocz. Układam(...)dół wstawiam foremki z babkami i rączki koszyczków. Foremki piekę około 20 minut aż się zrumienia, ale rączki piekę krócej około 10 minut, i pilnuję żeby się nie spaliły. Krem: Śmietanę, cukier, skórkę przekładam do miski i ubijam mikserem. Żelatynę namaczam w trzech łyżkach wody zimnej, rozpuszczam i do lekko przestudzonej dodaje dwie łyżki śmietany. Dolewam do ubitej śmietany, dodaje

wesoła kuchnia
Domowa kostka rosołowa / pasta bulionowa 625

Czytaliście kiedyś skład kostek rosołowych albo sosów " w torebce " dostępnych na sklepowych półkach ? To przeczytajcie ! Możecie się mocno zdziwić, kiedy dowiecie się, że kostka rosołowa składa

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata