ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:968/1282)

ŚWIĄTECZNY TORT BEZOWY 142

 Nie wyobrażam sobie świąt bez tortu bezowego. Mega słodki z nutką soczystej maliny i orzeźwiającą miętą. Mmm uwielbiam...  Składniki na bezę: 6 białek 1

Słodki Zakątek
Zupa krem z dyni z domowymi grzankami 216

Witam Kochani tego jesiennego popołudnia Jako, że ostatnio było sporo słodkości, czas na coś nie słodkiego :P  Wraz z nadejściem jesieni mamy do dyspozycji warzywo

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tort czekoladowo wiśniowy z frużeliną i musem wiśniowym 359

Ostatnio mieliśmy przyjemność przygotować tort dla Frisco.pl . Tematem przewodnim dla nas były wiśnie i postanowiliśmy wykorzystać je w kilku wariantach - do nasączenia tortu, przygotowania frużeliny wiśniowej

Plate of Joy
Wszystkie kobiety zachwycają się tym niesamowitym kremem! Ty też chcesz poznać jego sekret? Czyli Naturalne Kosmetyki z Ameryki 473

Jeśli masz delikatną skórę pod pachami, doceniasz naturalne i tanie kosmetyki, to jest produkt właśnie dla ciebie! Delikatny, naturalny i bezpieczny dezodorant. Ten Naturalny Krem ma

IzaGotuje
Żurek na domowym zakwasie 86

Czas czytania: 2 min Żurek na domowym zakwasie , którego nic nie zastąpi! Żurek to bardzo prosta zupa i jedna z lepszych zup w naszej kuchni. Nie

SprawdzonaKuchnia.pl
Krem PRINCESSA kokosowa 642

Hej! Widać że kremy są bardzo lubiane przez Was więc dziś czas na premierę bardzo prostego kremu którego inspiracją jest wafelek princessa o smaku kokosowym. Ten

Kuchnia PROzdrowotna
Deser brzoskwiniowa straciatella 101

Wesołe deserki pszczółki z pewnością wywołają uśmiech na nie jednej twarzy. Pyszny krem mascarpone z kawałkami czekolady do tego mus brzoskwiniowy. Mega prosty i mega smaczny deser. Trochę fantazji i sukces gwarantowany :) 6 dużych deserów 1 puszka brzoskwiń 250 gramów serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru około 80 gramów czekolady użyłam gorzkiej 1 galaretka o smaku(...)serek mascarpone. Całość ubijamy na gęsty krem. Następnie wlać połowę rozpuszczonej galaretki i miksować do połączenia składników. Czekoladę połamać na kawałki i drobno posiekać następnie dodać do kremu i ponownie całość wymieszać. Odcedzone z zalewy brzoskwinie zmiksować na jednolity mus następnie dodać drugą część galaretki i ponownie krótko zmiksować. Do pucharków nakładać porcję kremu straciatella na wierzch wylać porcjami

Andzia Pichci
ORZESZKI KAKAOWE 145

szklanki cukru pudru * pół kopiatej łyżeczki sody oczyszczonej * 200 g masła * 2 jajka * 2 łyżki kwaśnej śmietany * 2 łyżeczki kakao Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w misce, zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Odrywać małe kawałki i kulać kuleczki średnicy około 1,5 cm. Maszynkę lub patelnię nagrzać. W każdym zgłębieniu umieścić jedną kulkę, zamknąć maszynkę (patelnię) i upiec ciasteczka około(...)zarumienienia (czas pieczenia zależy od maszynki lub patelni).  Do nadziewania ciastek użyłam gotowego nadzienia termo stabilne  Lauretta  o smaku cytrynowym, malinowym i toffi. Połówki orzeszków nadziewać kremem i składać je ze sobą. Ciasteczka bez nadzienia można przechowywać przez dłuższy czas w szczelnie zamkniętym pudełku

Zrób to smacznie
Stefania z jagodami i czekoladą 465

Ciasto na herbatnikach z kaszą manną, znane pod nazwą Kaszak. U mnie w wersji fioletowej, bo przygotowane z jagodami. Warstwa bitej śmietany z tartą czekoladą i świeżymi jagodami, wnosi nieco lekkości i świeżości. ok 200 g herbatników maślanych 4 szklanki mleka 1 szklanka kaszy manny 200 g masła 1 szklanka cukru 1 szklanka jagód leśnych (ok 160 g ) BIAŁY KREM

https:KKuchniaMniam
Ciastka oreo paleo, (bez glutenu, bez cukru) 155

kremu, a później zjedzenie ciasteczek. Składniki na ciastka: (5-6szt w zależności jakie grube) szklanka orzechów pecan szklanka orzechów nerkowca lub orzechów laskowych szklanka daktyli ⅓ szklanki miodu szczypta soli Składniki na nadzienie: 160 gram orzechów nerkowca (namoczonych) 5-6 łyżek oleju kokosowego 1 łyżka miodu 3 łyżki mleka kokosowego (gęstego z góry puszki) Przygotowanie: Blendujemy wszystkie składniki na ciasto

PaleoLife
76 przepisów na jesienne obiady 151

ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Zielone babeczki z pecorino Zielona soczewica w pomidorach pelati Ziołowe spaghetti z zieloną fasolką szparagową Zupa jarzynowa Zupa jarzynowa z brukselką i fasolką szparagową Zupa jarzynowa z brukselką, fasolką szparagową i kalafiorem Zupa jarzynowa z białą kapustą i groszkiem Zupa krem

Moja smaczna kuchnia
Fit ptyś 228

Ciasto: 1 jajko 2 łyżki mąki jaglanej i 1 łyżka mąki kokosowej 4 łyżki mleka kokosowego 1 łyżeczka cynamonu - lub kakao (ja nie przepadam) słodzik - u mnie bez kilka kropli aromatu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Jajka miksujemy z proszkiem i pozostałymi składnikami :) Wstawiamy do piekarnika w foremce (ja mam taką małą z Pepco) 180 stopni, 20 minut. Krem

Tetiisheri
Naleśniki z serkiem, brzoskwiniami i bitą śmietaną+ film 190

ciasto naleśnikowe Do wysokiego naczynia wsypujemy przesianą mąkę oraz szczyptę soli, wbijamy jajka, wlewamy mleko oraz wodę mineralną, dodajemy również olej. Wszystko miksujemy aż otrzymamy gładkie, jednolite ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanej patelni do naleśników na małym ogniu bez dodatku tłuszczu smażymy naleśniki z obu stron. Gotowe naleśniki zabezpieczamy przed wystygnięciem (np. w ciepłym piekarniku(...)brzoskwinie kroimy w większą kostkę, 3-4 połówki owoców  kroimy w ćwiartki i odstawiamy do dekoracji. Do miski przekładamy serek,wsypujemy cukier waniliowy i całość miksujemy na gładki krem. Do masy serowej wrzucamy pokrojone brzoskwinie i delikatnie łączymy je z serkiem. W wysokim naczyniu ubijamy na sztywno z cukrem pudrem śmietankę kremówkę. Na każdym naleśniku układamy porcję nadzienia serkiem

Smakowite Dania
Muffiny "Ciasteczkowy Potwór" 135

Ciasto nakładamy do foremek na ok 2/3 wysokości i wstawiamy do piekarnika na ok 25 minut w temperaturze 180 stopni C. Dodatkowo: Dowolna masa ( u mnie tym razem akurat była gotowa masa śmietankowa Dr.Oetkera barwnik niebieski ciasteczka "Pieguski" śmietankowe draże odrobina brązowej masy cukrowej Masę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, na koniec dodajemy odrobinę niebieskiego barwnika. Szprycą cukierniczą nakładamy krem

Słodka Kraina Wypieków
Restauracja Nowa Łódź (Al. Piłsudskiego 76) 202

krem z fasolki szparagowej, który okazał się być dwukolorowy. Jedna część z żółtej, druga z zielonej fasolki, podane na pięknym talerzu. Tak naprawdę już po tym daniu byliśmy najedzeni, co tu dużo mówić, przeceniliśmy nasze możliwości w ilości jedzenia ;). Wszystko co dotąd jedliśmy bardzo mi smakowało, ale saszetki z nadzieniem z kurek i suszonych pomidorów okazały się hitem. Przepyszne ciasto

Corner With Recipes