solą. Jeśli cebulka jest dość sucha, dodatkowo również skrapiamy ciasto oliwą. Chlebek pieczemy ok. 20 min. Wyśmienicie smakuje ciepły, ale można go także podawać w temperaturze pokojowej. Polecam również jako pieczywo śniadaniowo-kolacyjne lub jako dodatek do zup i sosów. Naszą focaccię zjedliśmy z resztą paprykowo-pomidorowej zupy krem i muszę przyznać, że idealnie się uzupełniały :) Smacznego
Ratunku obiadcukierniczych (głównie z kakao), musztard. Znajdziemy go też w kremach do smarowania pieczywa, likierach czy mrożonych rybach. Ksylitolem możemy zastąpić biały cukier we własnym domu. Świetnie nadaje się do słodzenia herbaty lub kawy oraz dosładzania wypieków, deserów, konfitur, napojów i innych dań. Uwaga – cukier brzozowy nie nadaje się do pieczenia ciast drożdżowych (drożdże na nim nie wyrastają)*. Jest odpowiedni
Smaczne Zdroweprzez 25 min i stopniowo przedłużałam czas, aż ciasto będzie gotowe (co jakiś czas zaglądałam i sprawdzałam ) PS. Niestety w małej blaszce piekłam ten biszkopt pierwszy raz dlatego taki nie dokładny czas, ale jak wszystko sprawdzę dokładnie ( zapowiada się częstsze pieczenie) to na pewno naniosę poprawki. Jeżeli chodzi o krem do tortu korzystałam z bardzo dobrego przepisu. Znalazłam
cookplPrzepyszny tort, którego nie powinno zabraknąć na żadnej imprezie urodzinowej. Puszysty biszkopt, żelka truskawkowa i jeżynowa, krem śmietankowy, krem truskawkowy a całość elegancko ale skromnie udekorowana owocami. Taki torcik przygotowałam na urodziny dla koleżanki. Przyznam Wam, że za każdym razem jak mam przygotować tort czy to dla rodziny czy dla przyjaciół, bardzo się stresuję czy tort się spodoba, czy będzie(...)końcu do masy jajecznej dodać przesianą przez sitko mąkę. Wymieszać najlepiej drewnianą łyżką lub szpatułką. Formę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piekarnik nagrzać do 170'C. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut, do tzw. "suchego patyczka". Biszkopt wyjąć z piekarnika i zrzucić na podłogę z wysokości kolan. Biszkopt najlepiej
Zrób to smacznieJa się przeogromnie cieszę, że FIT seria spotkała się z tak dużym zainteresowaniem z Waszej strony! To dla mnie ogromna radość, a jednocześnie niesamowita motywacja do
Ostra na SłodkoTort bezowy z bitą śmietaną . Nie pavlova, tylko tort ze zwykłych bez, tort z blatów bezowych z bitą śmietaną. Do śmietany dodałam liofilizowane maliny, które nadały
królestwo garówMnóstwo cennych składników,dobre kalorie a więc idealny deser dla wielbicieli czekoladowych smaków. Składniki: 1 dojrzałe awokado 2 banany 2 łyżki kakao Łyżeczka soku
Niespełnione zdolności kulinarneDzisiaj przepis nietypowy, dlaczego? Dlatego, że większość z Was pewnie nie słyszała o hummusie na słodko. Osobiście zazwyczaj przygotowuję hummus klasyczny , paprykowy, ziołowy, z pieczonych buraków
Be Fit Be StrongBatoniki Kinder Bueno chyba każdy zna, ja swego czasu jadłam je … aż za często. Są tak pyszne, że trudno się oprzeć, z cudem graniczy zjedzenie
moj przepis naTaki deser możemy podać drugiej połówce z okazji Walentynek, ale nie tylko. Ja przygotowałam na kilka dni przed Walentynkami. Tak po prostu :) nie wyszedł idealny, ale
Kolorowy Przepisownikzakupów Jak gotowaliśmy W niedzielę za jednym zamachem upiekliśmy ryby i frytki, warzywa do makaronu stir free i burrito, piersi kurczaka, piersi indyka do burrito, dynię i pomidory do kremu dyniowego. Tylko makaron z sosem pomidorowym na piątek zrobiliśmy w całości w czwartkowy wieczór – ale zajęło nam to mniej niż godzinę, a sos niepostrzeżenie zrobił się sam! Polecamy(...)poszukiwaniach, testując różne receptury, udało nam się wreszcie trafić na właściwy przepis, z którego placki wychodzą jak marzenie. Prawie zawsze Z tortillą jest w końcu jak z każdym innym ciastem – ma swoje humory i raz wychodzi idealne, a kiedy indziej zupełnie przeciętne. Jeśli nie macie czasu i ochoty na własnoręczny wyrób, kupcie gotowe placki, zwijajcie buritto i cieszcie się
Niedzielny kucharzdość drobno orzechy i zagniatamy ręcznie ciasto. Formujemy kulę, owijamy w folię i wkładamy na około godzinę do lodówki ( może spędzić tam nawet całą noc ). Rozgrzewamy piekarnik do 170 stopni, blaszkę wykładamy papierem lub podkładką silikonową do pieczenia. Z ciasta odrywamy kawałeczki, z których w dłoniach formujemy kuleczki, wielkości małego orzeszka włoskiego. Ciasto nie powinno lepić się do rąk(...)deseczce. Bardzo smaczne jeszcze lekko ciepłe, mocno wyczuwalny jest wówczas aromat orzechów. Ale jak już wspomniałam, z czasem nie tracą walorów. Kilka sztuk złożyłam razem, smarując ich spody kremem czekoladowym i zlepiając w markizowy duet. Polecam głównie ( ale nie wyłącznie ) wielbicielom orzechów i zbóż wszelakich
Kronika PiekarnikaWiem, dobrze wiem, że uwielbiacie tę FIT SERIĘ! Dziś wpadam do Was z kolejnym FIT przepisem. Przygotowałam tym razem nie FIT ciasto, ale deser jedno-porcjowy. Co to znaczy jedno-porcjowy? To taki deser, który możecie zjeść samemu ( no dobra, można się też podzielić! ) w domu, albo zabrać ze sobą na siłownię, do pracy, szkoły czy też na piknik(...)mąka ( pszenna, owsiana, gryczana – jaką wolisz ) – 2 łyżki * kakao – 1 łyżeczka * proszek do pieczenia – 1 płaska łyżeczka * słodzidło ( erytrytol, ksylitol, cukier, miód ) KREM KOKOSOWY : * jogurt wysokobiałkowy np. SKYR – 1 op * mleczko kokosowe ( gęsta część ) – 1 łyżka * wiórki kokosowe – 3 łyżki * słodzidło ( erytrytol, ksylitol, cukier, miód ) POLEWA: * kakao – 1 łyżka * mleko kokosowe ( płynne
Ostra na Słodko