ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:844/1282)

Biszkopt z kremem jagodowym 234

Biszkopt: 6 jajek 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia krem: 1 opakowanie budyniu waniliowego + 2 łyżko

czarrna od kuchni
SERNIK TIRAMISU 178

 przepyszny sernik bez pieczenia, poleca się na letni deser SKŁADNIKI   Spód: 100 g biszkoptów, 60 g masła Krem jasny: 250 g mascarpone, 150 g

słodki bratek
Sernik "Kubuś" - na zimno 249

  Kremowy, puszysty i delikatny sernik na zimno. Jak zwykle mój ulubiony sernik na zimno :) Dziś w wersji z pysznym kremem na bazie soku przecierowego. Składniki

Gotowanie i blogowanie
Czekoladowo-truskawkowe LOVE. Czekoladowy torcik z truskawkami i mascarpone. 228

pieczenia i stopniowo dodajemy do masy jajecznej, mieszamy przy pomocy np. plastikowej szpatułki. Ciasto przelewamy do wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia tortownicy (24 cm średnicy). Pieczemy w 170 st. C przez ok. 35 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Składniki na krem: 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki cukru brązowego

Kocham Czekoladę
Tiramisu - przepis tradycyjny 215

biszkoptów wykładamy połowę kremu. Na kremie układamy drugą część biszkoptów, a na nich resztę kremu.  Naczynie z tiramisu szczelnie owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na co najmniej kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem obficie posypujemy gorzkim kakao. Kroimy jak ciasto.  Smacznego

bistro mama
Tarta cytrynowa z lemon curd i melisą 140

ćwierć kostki zimnego masła 3 łyżki cukru drobnego cukier waniliowy żółtko Zagnieć albo zmieszaj ciasto w malakserze ze  składników podanych wyżej . Odłóż do lodówki na 30 minut. Wyjmij i rozwałkuj. Spód tarty ponakłuwaj widelcem i obciąż fasolą. Piecz ok 20 minut w 180 stopniach. Krem lemon curd: 2 ekologiczne cytryny skórka otarta z cytryn 2 jaja ekologiczne

AZgotuj!
Tort przekładany kremem wiśniowym 432

4 sierpnia 2015 obchodziliśmy z mężem 3 rocznicę ślubu. Z tej okazji zrobiłam torcik biszkoptowy z kremem wiśniowym. Polecam! Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Czekoladowy sos Ganache 170

Czekladowy Ganache, to pyszny sos sporządzony na bazie śmietanki i czekolady, posiadający wiele smacznych zastosowań. Możecie wykorzystać go do ciast, tortów, lodów, deserów czy trufli lub

Domowe Torty
Lemon curd – krem cytrynowy na pochmurne dni 200

Lemon curd to zdecydowanie to co lubię - intensywnie żółty, intensywnie kwaśny a jednocześnie słodki krem wspaniale współgrający ze słodkimi biszkoptami czy bezami. Jakoś wcześniej nie miałam

sierotka maRysia w kuchni
Orzechowiec z szyszką 231

orzechami należą do moich ulubieńców. Natomiast te z kajmakiem uwielbia mój Mąż. To ciasto to połączenie naszych smaków. Bez pieczenia, w kilka minut można przygotować pyszny deser, który zadowoli najbardziej wybredne gusta. Nam smakował bardzo!  Składniki: (na małą keksówkę) duże opakowanie kakaowych herbatników KREM: 300ml kremówki 2 śmietan-fixy 200g mielonych orzechów laskowych (bardzo drobno mielonych, na mąkę

Cakes By Kejt
Rumowe Kakałko ze śmietanką 166

ciepłą wodą i skrapiamy biszkopty. Równie dobrze możemy użyć naparu z czarnej herbaty. Spód ciasta układamy w tortownicy. Nakładamy pierwszą masę. Na środkową część biszkoptu nakładamy konfiturę jagodową. Przykrywamy wierzchem biszkoptu i nakładamy ostatnią masę. Dekorujemy owocami. Możemy je również dodać do pierwszego, budyniowego kremu. Całość chłodzimy w lodówce

Karczma Honorietty
Tort przekładany kremem wiśniowym 457

4 sierpnia 2015 obchodziliśmy z mężem 3 rocznicę ślubu. Z tej okazji zrobiłam torcik biszkoptowy z kremem wiśniowym. Polecam! Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Ciasto a'la Ferrero Rocher 6076

obrotach.  Do ubitej piany, dodajemy stopniowo całą mąkę, mieszając delikatnie np. trzepaczką. Gotowe ciasto przekładamy do blachy o wymiarach 25x40 wyłożonej papierem i pieczemy w 160 stopniach z termoobiegiem przez 40-45 minut do tzw. suchego patyczka. Przestudzić. Zimny biszkopt przekroić na pół. Krem Rocher: 400 g serka mascarpone 400 g nutelli 100 g mlecznej czekolady ½   szklanki drobno

kulinarnyswiatdomi
Babeczki z owocami i bitą śmietaną 285

180g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 160g miękkiego masła 160g cukru 3 jajka 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego 12 umytych, obranych truskawek lub malin, jagód Krem: 250ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 1-2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego fix do śmietany 12 malin lub truskawek   1. Mąkę przesiać i wymieszać(...)każdej wcisnąć po jednej truskawce lub malinie (ciasto powinno przykryć owoc), wierzch wyrównać łyżeczką. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji góra-dół (na funkcji termoobieg w temperaturze 160oC) przez około 25-27 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem: 5. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem

Mała Cukierenka
Babeczki z owocami i bitą śmietaną 256

180g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 160g miękkiego masła 160g cukru 3 jajka 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego 12 umytych, obranych truskawek lub malin, jagód Krem: 250ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 1-2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego fix do śmietany 12 malin lub truskawek   1. Mąkę przesiać i wymieszać(...)każdej wcisnąć po jednej truskawce lub malinie (ciasto powinno przykryć owoc), wierzch wyrównać łyżeczką. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji góra-dół (na funkcji termoobieg w temperaturze 160oC) przez około 25-27 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem: 5. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem

Mała Cukierenka