ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:843/1282)

Jak upiec idealny biszkopt 149

magia, bariera nie do pokonania. Ze mną dowiesz się na co zwrócić uwagę, podczas przygotowywania ciasta na biszkopt, poznasz moje sposoby na idealny biszkopt. Mój biszkopt jest puszysty, mało słodki, nie opada, nie zawiera tłuszczu czy proszku do pieczenia, zawsze wychodzi. Możesz przełożyć go kremem i powstanie tort, możesz też użyć go do rolady biszkoptowej, a jak masz ochotę, możesz(...)wyjęta ze zmywarki) najlepiej metalowa lub szklana. mieszadła służące do ubijania też muszą być czyste, suche, odtłuszczone, w temperaturze pokojowej. mikser – zwykły ręczny mikser świetnie radzi sobie z ciastem biszkoptowym, dla wygody możesz zainwestować w robot planetarny, do ubijania białek użyj końcówki „trzepaczki”, jak na obrazku poniżej. piekarnik nagrzej do wskazanej w przepisie temperatury, nigdy nie wstawiaj

moj przepis na
Jak upiec idealny biszkopt 507

magia, bariera nie do pokonania. Ze mną dowiesz się na co zwrócić uwagę, podczas przygotowywania ciasta na biszkopt, poznasz moje sposoby na idealny biszkopt. Mój biszkopt jest puszysty, mało słodki, nie opada, nie zawiera tłuszczu czy proszku do pieczenia, zawsze wychodzi. Możesz przełożyć go kremem i powstanie tort, możesz też użyć go do rolady biszkoptowej, a jak masz ochotę, możesz(...)wyjęta ze zmywarki) najlepiej metalowa lub szklana. mieszadła służące do ubijania też muszą być czyste, suche, odtłuszczone, w temperaturze pokojowej. mikser – zwykły ręczny mikser świetnie radzi sobie z ciastem biszkoptowym, dla wygody możesz zainwestować w robot planetarny, do ubijania białek użyj końcówki „trzepaczki”, jak na obrazku poniżej. piekarnik nagrzej do wskazanej w przepisie temperatury, nigdy nie wstawiaj

moj przepis na
Dietetyczne batoniki Kinder Bueno 220

dobry', ale myślę, że te batoniki są wręcz maravilloso, czyli wspaniałe! Chyba każdy z nas uwielbia popularne batoniki Kinder Bueno... no bo jak można pogardzić chrupiącym wafelkiem wypełnionym aksamitnym kremem i polanym czekoladą... paraíso culinario amigos! Niestety  taki batonik to aż 571 kcal w 100g :( Mam jednak dobre wieści :) Teraz, możecie przygotować zdrowe, dietetyczne i nieziemsko pyszne batoniki(...)Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Ciasto wylać do silikonowej formy, tak, aby utworzyło warstwę ok 0,5 cm (nie martwcie się - urośnie). Piec 4-5 minut w mikrofali lub 20 minut w 180*C (tej wersji nie próbowałam - korzystam z szybkiej mikrofali). Wyjąć i wystudzić. Pokroić na prostokąty ok. 9 x 2,5 cm.  Krem: 100 g orzechów włoskich

Chocolate Muffin Blog
Kokosowy tort musli z owocami (bez glutenu, cukru białego) 151

skrobi kukurydzianej -100g mąki ryżowej -szczypta soli Krem jogurtowo-kokosowy -240g ricotty -400g jogurtu typu greckiego -ksylitol (indywidualne preferencje) -4-5 łyżek białej mąki kokosowej Krem kokosowy -400ml mleczka kokosowego (puszka schłodzona kilka dni w  lodówce) -łyżka ksylitolu Inne dodatki -2 banany, truskawki, kiwi -woda+ sok z cytryny+ ksylitol (do nasączenia blatów) -ulubiona mieszanka MOJE(...)miksować do jego rozpuszczenia. Nadal ubijając dodawać po jednym żółtku. Skrobie i mąkę wymieszać i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Mieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy

Candy Pandas
Tarta bananowa z kremem patissiere 193

tartę,napchaną mnóstwem kremu i słodkimi bananami. Spód na tartę: 225 g mąki pszennej 180 g zimnego masła jajko (małe) 3 łyżki kakao 70 g cukru pudru cukier wanilinowy szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę i kakao przesiać.Zimne masło pokroić w małą kosteczkę.Wszystkie składniki wrzucić do malaksera i zmiksować do połączenia składników.Ciasto wyłożyć na stolnicę(...)ryż.Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika (180 º  C) i piec przez 15 minut,po tym czasie zdjąć folię z obciążeniem i piec jeszcze ok.13 minut.Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Tartę piekłam w formie o średnicy 25 cm.Ciasta spokojnie starczy na większą blachę lub jak u mnie,na drugą prostokątną tartę o średnicy 35x12 cm. Krem patissiere

Anielskie wypieki
Kokosowy deser a’la Tiramisu 104

Tiramisu to włoski deser składający się z dwóch warstw biszkoptów nasączonych mocną kawą i warstwą kremu na bazie serka mascarpone. Całość posypana jest startą czekoladą lub

Danka Pichci
Orzeszki z kremem kokosowym 857

łyżeczka sody 2 łyżki śmietany 18% kostka masła 200 g  1 żółtko 2 jajka Krem: Mleczko kokosowe puszka Wiórki kokosowe szklanka Mleko w proszku 1 i 3/4 szklanki Cukier puder łyżka kopiasta  Płatki migdałów lub orzechy garść ( drobno posiekać) Przygotowanie: Zagniatamy ciasto z podanych wyżej składników. Formujemy małe kuleczki i pieczemy w opiekaczu przez kilka minut, aż ładnie

Kulinarne przygody
Ciasto z jagodami na herbatnikach 316

Ciasto na herbatnikach kakaowych z dodatkiem jagód leśnych. Szybkie w przygotowaniu, lekkie, owocowe, nie wymaga pieczenia, a przede wszystkim jest bardzo smaczne. ok 300 g herbatników kakaowych KREM JAGODOWY: 250 g serka mascarpone 1 szklanka śmietanki kremówki 30% 1 szklanka jagód leśnych 1 galaretka o smaku owoców leśnych 1 szklanka wody KREM ŚMIETANKOWY: 250 g serka mascarpone 1 szklanka śmietanki

https:KKuchniaMniam
Deser z bitą śmietaną i malinami 190

Polecam też kilka innych przepisów z malinami: Maliny w syropie Rolada biszkoptowa z lodami i malinami Ciasto kokosowe z pianką i owocami Kaszka manna z malinami Dietetyczny mus z malinami Dietetyczny koktajl z owoców leśnych Deser piankowy z malinami Torcik kakaowy z kokosowym kremem i malinami Rolada bezowa z malinami Najlepsze lody owocowe bez maszynki Sezon na maliny trwa

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Fale dunaju 165

pierwszy las przed wieloma laty, wtedy było hitem. Myślę, że dzisiaj też znajdzie swoich wielbicieli. Składniki Ciasto 350 g mąki pszennej 250 g masła 250 g cukru 6 jajek 500 g mrożonych wiśni bez pestek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Krem … Czytaj dalej Fale dunaju

gotuj ze mną
Gryczane pierogi z twarogiem i ziołami 101

twarogiem, ziołami i okrasą z kaszy gryczanej dorsz na kiszonej kapuście z pomidorami kakaowy krem z suszonych owoców i dojrzałego banana.  Ponieważ po opublikowaniu zdjęcia pierogów na instagramie i funpage'u na fb wzbudziły one spore zainteresowanie, poniżej podaję przepis. Samo ciasto nie jest specjalnie wymagające, zagniatamy go tak samo jak pszenne. Jednak żeby było bardziej elastyczne i dało

Obiad gotowy
Torcik brownie z kremem i malinami 113

Ostatnio pogoda nas nie rozpieszcza. Na taką pogodę proponuję tylko czekoladę i torcik brownie z kremem i malinami. Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Pomarańczowe muffiny ze śnieżną pierzynką. 126

robimy nic. Wypełniając foremki ciastem nalezy pamiętać aby ciasto sięgało do ¾ ich wysokości. Ja nakładam ciasto, gałkownicą do lodów, szybko i czystko jednocześnie. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 175 st C, piec około 20 minut Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, wystudzić nałożyć krem. Krem 200 g serka mascarpone 100 g masła 2 łyżki cukru pudru łyżeczka skórki pomarańczowej lub kilka

Farmażony
Tort śmietanowy z frużeliną ananasową 167

Piec w 165 stopniach przez około 40 minut,   do tzw. suchego patyczka. Po czasie pieczenia ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm upuścić je (w formie) na podłogę. Odstawić do uchylonego piekarnika do wystudzenia. Zimny biszkopt przekroić na 3 części. Krem śmietanowy: 500 ml śmietanki kremówki 36% 4 łyżki cukru pudru Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Śmietankę

kulinarnyswiatdomi
Muffinki z likierem orzechowym 179

Wykonanie :  Do miski przekładamy żółtka , masło, cukier, śmietanę, likier i olejek waniliowy ucieramy na gładki krem, następnie przesiewamy mąkę z proszkiem i mieszamy.Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy łyżką. Formę do babeczek wykładamy papilotkami, nakładamy porcje ciast ja nakładam łyżką do lodów, wtedy wszystkie są równe. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni

Sama słodycz i szczypta chili
Biszkopt z kremem budyniowym i truskawkami 182

ciasto robię najczęściej w sezonie truskawkowym bo jest przez nas uwielbiane. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki maki ziemniaczanej 2 żółtka 25 dkg margaryny Dodatkowo: 60 dkg truskawek 1 galaretka truskawkowa 1. Biszkopt: białka

Kuchnia u Bietki
Szarlotka bez jabłek z soku jabłkowego 203

Czy można zrobić szarlotkę bez jabłek? :) Ja spróbowałam i wyszła wyśmienicie ! Połączenie soku jabłkowego i kremu karpatkowego dało zadziwiający efekt. Składniki na biszkopt: 8 jajek ¾ szklanki

Tradycyjna Kuchnia
“Naturalnie. Prosto, zdrowo, smacznie”- recenzja 183

ugotowała z tej książki? Przepisy podzielone są na pory roku. Zaczynamy jesienią z kremem selerowym z gorgonzolą, polentą z pamezanem i szałwią, surówką z rzepy i jabłek, oraz pieczonym ananasem. Zima to zupa z kluseczkami z ricotty, tatar z krewetek, ciasto selerowe, dietetyczna wersja lemon curd i lasania ze szpinakiem i orzechami. Wiosna to twarożek i lody ze szczawiu, pory

Ugotowane pozamiatane
Ganasz czekoladowy do ciast i deserów 381

Polewa czekoladowa w wersji ganasz, czyli na śmietance 30% (lub 36%) - idealna do tortów i innych ciast oraz do wszelkich słodkich deserów. Świeżo przygotowana polewa, najlepiej

Anioszek w kuchni
Pomarańczowe muffiny ze śnieżną pierzynką. 175

robimy nic. Wypełniając foremki ciastem nalezy pamiętać aby ciasto sięgało do ¾ ich wysokości. Ja nakładam ciasto, gałkownicą do lodów, szybko i czystko jednocześnie. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 175 st C, piec około 20 minut Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, wystudzić nałożyć krem. Krem 200 g serka mascarpone 100 g masła 2 łyżki cukru pudru łyżeczka skórki pomarańczowej lub kilka

Farmażony
Tort kokosowo-truskawkowy 172

wylać ciasto. Piec w temperaturze 160 stopni przez ok 40 minut, do tzw. suchego patyczka. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 30 cm upuścić je (w formie) na podłogę. Odstawić do uchylonego piekarnika do wystudzenia. Zimny biszkopt przekroić na 3 blaty. Krem kokosowy: 2 puszki mleka kokosowego (2 x 400 ml) 750 g serka mascarpone 1/2 szklanki

kulinarnyswiatdomi

Proponowane wyszukiwania