Rumowe Kakałko ze śmietanką

Rumowe Kakałko ze śmietanką

Rumowe Kakałko ze śmietanką

Składniki na biszkopt 5 jajek szklanka drobnego cukru do wypieków szklanka pszennej mąki tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej czubata łyżeczka proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej 2-3 łyżki dobrej jakości kakao 2 łyżki oleju 5 ml zapachu rumowego Przygotowanie biszkoptu Włączamy piekarnik na 160-170 stopni, góra-dół.  Mąki przesiewamy i łączymy razem z kakao i proszkiem do pieczenia. Żółtka oddzielamy od białek. Ubijamy białka, tak aby pod koniec dodać stopniowo cukier. Kiedy nasza piana będzie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karczma Honorietty

Autor

Ostoja LasuOstoja Lasu

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

biszkopt, kokosowe, mascarpone, konfitura, ciasto, budyń, krem, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto kokosowe, ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe, ciasto z kremem, ciasta z kremami, biszkopt idealny, ciasto z białek , krem mascarpone, ciasta tortowe

Inne przepisy z Karczma Honorietty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.