ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:852/1282)

Tort orzechowo-czekoladowy 125

ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki wody Biszkopt kakaowy:  2 jajka 2 łyżki mąki 2 łyżki cukru 1 łyżka ciemnego kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy czekoladowy: 2 budynie czekoladowe (po 40g każdy) 2 szklanki mleka (500ml) 3 łyżki cukru 200 g masła Dodatkowo:  mały słoik konfitur wiśniowych mocny napar z czarnej herbaty orzechy(...)wodę. Ciasto przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, piec w 170 st.C przez ok 30 minut. Piec do suchego patyczka. Po upieczeniu całkowicie wystudzić, dopiero potem wyjąć z formy. 2. Biszkopt kakaowy: Białka ubić ze szczyptą soli, partiami dodawać cukier, a potem żółtka. Mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao wsypać partiami do ciasta, delikatnie wymieszać. Ciasto przelać

Kuchnia domowa Ani
Tarta jabłkowa- Rose 146

czasu jak zmiękną. Będą się dały dobrze formować. Ciasto wyjmujemy z lodówki i podpiekamy 10 minut w nagrzanym na 190⁰C piekarniku. Jeśli pieczecie w formie ceramicznej, wyjmijcie ciasto z lodówki chwilę wcześniej żeby zdążyła się ogrzać, nie przeżyła w piekarniku wstrząsu termicznego i nie pękła. Którą formę wybrać? Metalowa szybciej się nagrzewa ale i szybciej stygnie. Nie wolno(...)porcje w naczyniu.   Pora na krem. Zagotujcie 500ml mleka z masłem, cukrem i nasionami wanilii. W pozostałych 200ml rozmieszajcie dokładnie 2 budynie, mielony cynamon i startą gałkę. Wlejcie rozmieszany proszek budyniowy na gotujące mleko i stale mieszając doprowadźcie do zgęstnienia. Zdejmijcie z ognia.   Podpiekanie wstępne w przypadku kruchego ciasta sprawia, że nie nasiąknie ono masą z nadzienia

Karo in the Kitchen
Cytrynowe muffinki z różowym kremem. 174

jogurtu naturalnego krem: 200 g śmietany kremówki 30 lub 36%, 3 łyżki cukru pudru, 100 g owoców leśnych, 2 łyżki cukru brązowego  Wykonanie: Do jednej miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia i cukier. W drugiej wymieszać jajka, jogurt, sok z cytryny i roztopione masło. Zawartość obu misek połączyć i wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, ciasto nakładać(...)sito.  Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Następnie po łyżce dokładać mus owocowy. Mieszać mikserem na wolnych obrotach. Nie należy dodać zbyt dużo musu, bo krem będzie za rzadki (u mnie trzy płaskie łyżki). Po wystudzeniu dekorować kremem owocowym

zadanie-gotowanie
Sernik królewski 189

startą drugą część zamrożonego ciasta. Sernik piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C przez 60 minut. Po upieczeniu przez 10 minut studzić w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami, a następnie wyjąć i całkowicie wystudzić bez wyjmowania z formy. Wystudzony sernik posypać cukrem pudrem. Masa serowa: Masło utrzeć z cukrem na puszysty krem. Pod koniec ucierania dodawać stopniowo(...)rodzynki odcedzić, lekko osuszyć ręcznikiem papierowym i wymieszać z mąką, a następnie delikatnie wmieszać do masy serowej. Jeśli nie lubimy rodzynek, można ich nie dodawać. Masę serową wyłożyć na ciasto. Zobacz również: sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie

Kuchcik gotuje
Fale Dunaju z wiśniową pianką 180

ubijamy na sztywną pianę. Gdy galaretka zacznie tężeć to powoli wlewamy ją do śmietanki i miksujemy do połączenia. Piankę wstawiamy do lodówki do lekkiego zgęstnienia. Następnie wylewamy ją na ciasto i wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Połowę mleka nastawiamy w garnku na palnik wraz z cukrem. W pozostałym rozpuszczamy proszek budyniowy. Gdy mleko zacznie wrzeć to wlewamy rozpuszczony budyń(...)cytryny i miksujemy do połączenia. Krem wykładamy na wiśniową piankę i równomiernie rozsmarowujemy.  Czekolady łamiemy na kawałki do rondelka, dodajemy mleko i podgrzewamy na małej mocy palnika, cały czas mieszając do całkowitego rozpuszczenia. Jeśli Waszym zdaniem polewa będzie zbyt gęsto to należy dodać niewielką ilość mleka. Gotową polewą dekorujemy wierzch ciasta. Dodatkowo możemy zrobić wzorki za pomocą widelca

kulinarne odsłony pati
Mazurek czekoladowy 101

wysmarowaną blaszkę zgrabnie formując boczki, dno nakłuwam widelcem. Blaszkę z ciastem wstawiam do zamrażarki na ok. 15 minut, a w tym czasie nagrzewam piekarnik do 180 stopni. Wyciągam ciasto z zamrażarki i wstawiam do piekarnika na 15-20 minut, aż się lekko zarumieni. Składniki na masę czekoladową: 400 ml mleka 1 budyń czekoladowy 1 łyżka kakao 200 g masła(...)chwilę miksuję. Wyłączam mikser i wsypują posiekaną czekoladę. Krem mieszam. Składniki na polewę czekoladową: 1 czekolada mleczna 1 czekolada ciemna 200 ml śmietanki 30% Śmietankę wlewam do rondelka i mocno podgrzewam. Kruszę do śmietanki czekolady i chwilę czekam, następnie dokładnie mieszam i odstawiam do przestygnięcia. Teraz przystępuję do złożenia mazurka Ciasto smaruję dżemem z czarnej porzeczki (wystarczy 1 słoik

Słodki sentyment
Tort gwiazda 102

łyżeczka Kakao – 2 łyżeczki KREM: Wiórki kokosowe – 20 dag Cukier waniliowy – 1 op Masło – 25 dag Cukier – ¾ szkl Mleko – ½ litra Mąka pszenna – 1 łyżka Budyń waniliowy – 2 pełne łyżki Żółtka – 2 szt MASA: cukier puder 80 dag żelatyna spożywcza 3 łyzeczki glukoza w proszku 3 łyżeczki gorąca woda 50 ml barwnik spożywczy do ciast ozdoby cukiernicze  BISZKOPT: Białka oddzielić(...)proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać. Podzielić na3 części i do jednej dodać kakao. Upiec biszkopty osobno w formie posmarowanej masłem i posypanej mąką 25 min w 175st C. Wystudzić. KREM: Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym i ½ szklanki cukru, dodać mąkę, budyń i pół szklanki mleka. Resztę mleka zagotować z pozostałym cukrem i wlać zmiksowaną masę.Gotować aż zgęstnieje mieszając.Ostudzić

Camilla w kuchni
Tort w pandki na urodziny bloga (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegański) 337

łyżeczki proszku do pieczenia( u nas na kamieniu winnym) -2 łyżki barwnika spożywczego (u nas węgiel spożywczy w formie pasty, może być w proszku z apteki ok 2g) Krem z nerkowców -150g nerkowców Big Nature -40g płatków ryżowych -40g wiórków kokosowych -ksylitol -3 płaskie łyżki mąki kokosowej -1 łyżka pasty waniliowej -500ml płynu (u nas 200ml(...)mokre dodać do suchych i wymieszać dokładnie całość. 12. Ciasto przelać do tortownicy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. 13. Piec w 180’C ok 25 minut. Patyczkiem sprawdzić czy czas przedłużyć o 5-10 minut. 14. Gdy biszkopt wystygnie górę wyrównać i podzielić go na dwa równe blaty. KREM Z NERKOWCÓW 15. Nerkowce zalać wrzątkiem na kilka godzin

Candy Pandas
Wyniki konkursu! 134

Beaty przypomniało nam moment kiedy dopiero przechodziłyśmy na bezglutenową dietę i był to dla nas szok. Nasza babcia była bardzo zawiedziona, że nie zjemy już jej popisowego kruchego ciasta z owocami, więc kupiła wszystkie dostępne wtedy bezglutenowe mąki (kiedyś były bardzo trudno dostępne!) i upiekła bardzo podobny placek. Smak niezapomniany! Jednak babcia robiła go „na oko” i nie miałyśmy przepisu(...)więc musiałyśmy go wypróbować. Okazało się, że nie tylko krem jest genialny w smaku i w kolorze ale i spód świetnie się z nim łączy. W naszej wersji nie zmieniałyśmy zbyt dużo w składzie ale wygląd już przemeblowałyśmy. Wyczekujcie go na blogu! 3. Zestaw batonów od Zmiany Zmiany Agnieszka - Ciasto pomarańczowo-dyniowe z pianką czekoladową ( przepis ) bez glutenu, cukru białego

Candy Pandas
Owsiane koszyczki z truskawkowym kremem 174

lekki. Nie potrzebowałam nawet dodatku cukru do zrobienia tych babeczek. 😉 Muszę przyznać, że jestem baaardzo zadowolona i usatysfakcjonowana z tego małego, kulinarnego eksperymentu. Owsiane spody z lekkim, słodkim kremem o smaku prawdziwych lodów truskawkowych - bez cukru, bez "słodyczowych" wyrzeczeń! Dla takiego łasucha jak ja idealne! Co więcej - dla mojej mamy też idealne, więc tym bardziej się cieszę(...)Wstawić na ok. 30 minut do lodówki. Po tym czasie wyjąć ciasto, a następnie wylepić nim foremki na muffinki. Ja je najpierw delikatnie natłuściłam, oprószyłam mąką, na spodzie ułożyłam mały kawałek papieru do pieczenia, a potem zaczęłam wylepiać dno i boki foremek by uformować ,,koszyczki" z wgłębieniem na krem. Spody podpiekać przez ok. 10 minut w temp.220 stopni.  truskawkowy

Kuchnia Ellie
Rocznicowy tort 102

20 lutego razem z mężem obchodziliśmy 28 rocznicę ślubu. Z tej okazji upiekłam tort. Jako, że nie lubimy kremów maślanych i mas cukrowych robię te na

Ewa w kuchni
Tort bezowy z truskawkami 353

Królowa jest tylko jedna – beza! Można przygotować ją na wiele sposobów i z różnymi dodatkami. Dziś w towarzystwie kremu oraz truskawek i migdałów. Wierzcie mi

Przepisy na widelcu
Prosta Beza z Truskawkami 573

Prosta Beza z Truskawkami – Dzisiaj zapraszam na kolejne cudo z truskawkami :). Pyszną, prostą w przygotowaniu bezę z kremem śmietanowo – waniliowym. Beza jest chrupiąca, dobrze wysuszona, więc

Mała Cukierenka
Zupa krem z białych warzyw 126

 Zima to idealny czas, aby poeksperymentować w kuchni. To również czas, gdy nasze organizmy domagają się bardziej kalorycznych i rozgrzewających potraw. Świetnym pomysłem na zimowy

kulinarnyJa
TORCIK TRUSKAWKOWY 141

Dzień dobry :) Początek tygodnia i nowy przepis na pyszny i lekki torcik na biszkopcie z musem truskawkowym przełożony kremem grysikowym. Trzeba wykorzystać sezon truskawkowy, a co

Marcepanowa kuchnia
Domowa frużelina truskawkowa 144

Najlepsza do domowych gofrów, naleśników czy też innych deserów. Sprawdzi się jako dodatek do wszelkiego rodzaju ciast czekoladowych - truskawki idealnie się z nimi komponują! Do zrobienia

Chocolate Muffin Blog

Proponowane wyszukiwania