ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:240/1282)

Tort podwójnie czekoladowy. 178

papierem tortownicy i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku około 40-50 minut. Przed końcem pieczenia przykrywamy folią aluminiową, żeby się ciasto nie przypaliło. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzamy patyczkiem. Studzimy w formie. KREM Z BIAŁEJ CZEKOLADY: 1 łyżeczka żelatyny + 3-4 łyżki zimnej wody 100 g białej czekolady 300 ml zimnej śmietany kremówki (30-36%) ewentualnie(...)bądź miksujemy. Następnie spód ciasta nasączamy połową kakao, wykładamy 2/3 musu z gorzkiej czekolady i równomiernie rozprowadzamy. Na wierzch kładziemy drugi blat ciasta i nasączamy resztą kakao.Na nasączonym cieście smarujemy krem z białej czekolady, wyrównujemy wierzch i przekładamy do lodówki. LŚNIĄCA POLEWA CZEKOLADOWA: 4 płaskie łyżeczki żelatyny 150 ml wody 50 g gorzkiego kakao 120 g słodkiej śmietanki

Rozpustne gotowanie
Kruche ciasto śliwkowe 82

dużą formę 35 x 25 cm. Jeśli Wasza forma jest mniejsza, przygotujcie placek z połowy porcji, a nadmiar ciasta można zamrozić. Placek fantastycznie smakuje podany z miodem lub kremem karmelowym, ciasto nie jest zbyt słodkie, więc z czystym sercem można sobie na to pozwolić. Osobiście najbardziej lubię z lodami cynamonowymi. Jak wspomniałam już wcześniej możecie użyć innych owoców do tego

SprawdzonaKuchnia.pl
ŚWIĄTECZNE CIASTO MARCHEWKOWE 167

Inspiracją był przepis na świąteczny torcik marchewkowy , ja dopasowałam ilości na niedużą blaszkę, o wym.28x23cm (dół) , przygotowywałam ciasto z 1,5 porcji tego oryginalnego. Zmieniłam też trochę krem do ciasta. Składniki: - 300g obranej marchwi - 1-1,5 pomarańczy - 75g orzechów włoskich lub pekan - 300g mąki, dałam orkiszową tortową typ450 - 3 jajka - 75g wiórków kokosowych - 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia

Smaczne Zdrowe
PRZEKŁADANIEC KOKOSOWO - CZEKOLADOWY 167

kakao. Całość wymieszać. Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Po wystudzeniu biszkopt przekroić na 3 blaty. Na jeden blat ciasta  wyłożyć 1/2 masy kokosowej przykryć drugim blatem ciasta, na który wyłożyć cały krem czekoladowy. Przełożyć trzecim blatem ciasta. Na koniec wyłożyć resztę kremu kokosowego pamiętają, aby zostawić trochę kremu na posmarowanie boków tortu. Wierzch tortu ozdobić startą gorzką czekoladą

Ciastka - domowe słodkości
Karpatka dla leniwych 132

sposób. Karpatka sama w sobie jest bardzo fajnym ciastem na każdą okazję. Osobiście w takiej sytuacji czasami wspieram się gotowymi masami do ciast, w tym przypadku jest to masa do karpatki firmy Gellwe. Osobiście użyłem jednej paczki kremu i wyszło trochę mało jak na całą blachę piekarnika, a więc polecam robić karpatkę z dwóch opakowań, ponieważ karpatka musi mieć masę(...)Gellwe” i całość dokładnie mieszamy około 3 minuty na wysokich obrotach miksera. Do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Gdy oba placki już wystygną, jeden z nich smarujemy naszym kremem i całe ciasto przykrywamy drugim plackiem. Tak przygotowane ciasto posypujemy cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Napoleonka 144

Delikatne kruche ciasto z pysznym budyniowym kremem, czyli znana wszystkim napoleonka. Ciasto piekę od wielu lat i niezmiennie cieszy się dużym zainteresowaniem. Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej tortowej 200 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki śmietany 18% 1 jajko Krem: 3/4 litra mleka 4 żółtka 1 szklanka cukru 100 g masła 10 łyżek mąki pszennej tortowej Dodatkowo(...)Uformować w kulę i wstawić pod przykryciem do lodówki na ok. godzinę. Ciasto podzielić na dwie części i cienko rozwałkować. Przełożyć do foremek o wymiarach ok. 20 x 30 cm wyłożonych papierem do pieczenia. Piec ok. 30 minut w temp. 180°C. Powinno być lekko brązowe. Krem: Z mleka odlać 3/4 szklanki. Pozostałą część mleka zagotować z masłem. Mąkę

Bullio
Ciasto Czarna Owca ;) 37374

jest bardzo delikatne i puszyste, wręcz rozpływa się w ustach ;) Blacha 22x33cm. Ciasto kakaowe: 3/4 szklanki   oleju rzepakowego pół szklanki wody 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 5 jajek pół szklanki cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej Krem:   masło 200g 1/2 litra mleka 2 żółtka 6 łyżek cukru(...)minut ( do suchego patyczka). Studzimy. Kroimy na 2 części (2 blaty). Krem: masło ucieramy mikserem na puch, następnie dodajemy po łyżce budyniu ugotowanego wcześniej. Miksujemy, aż powstanie gładki krem. Przełożenie ciasta: blat kakaowy cienka warstwa dżemu masa blat kakaowy cienka warstwa dżemu cienka warstwa masy pokruszone prażone orzechy Ciasto należy schłodzić w lodówce kilka godzin. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Bananowiec 122

Uwielbiam banany i jestem ogromną fanką ciast z ich udziałem. Dzisiaj mam dla Was przepis, na bananowe ciacho z galaretką, które ostatnio robiłam dla rodzinki i zniknęło w mgnieniu oka :) Składniki blaszka 23/33: biszkopt: jajka 3 szt, cukier 6 łyżek, mąka ziemniaczana 3 łyżki, mąka pszenna 3 łyżki, masa bananowa: banany 4 szt , masło 150 g, galaretka gruszkowa 2 opakowania(...)stopniowo dodajemy tężejącą galaretkę oraz zmiksowane banany. Wszystko musi być w temperaturze pokojowej, aby krem się nie zwarzył. Masę wykładamy na biszkopt. Krem śmietankowy: Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę, miksujemy do połączenia i wykładamy na ciasto. Jeśli krem jest zbyt rzadki to należy go włożyć na chwilę do lodówki.  Pozostałe

kulinarne odsłony pati
Kokosek na herbatnikach 230

Kokosek to taka moja wariacja znanego ciasta raffaello. Ciasto to robiłam na krakersach i na biszkopcie . Tym razem zrobiłam wersję na ciemnych herbatnikach, które ładnie komponują się z jasnym kremem. Dla przełamania słodkiego smaku dodałam konfiturę z czarnej porzeczki. składniki: 3 duże opakowania herbatników kakaowych (po 250 h) 8 łyżek konfitury porzeczkowej krem kokosowy 2,5 szklanki mleka, u mnie(...)śmietanową Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić do przestudzenia. Śmietanę wlać do miski i ubić na sztywno. Na koniec dodać przestudzoną roztopioną czekoladę. Zmiksować do połączenia składników. Złożenie ciasta: herbatniki, krem koksowy, herbatniki, konfitura porzeczkowa, herbatniki, krem kokosowy, herbatniki, masa śmietanowa, prażone wiórki kokosowe Blaszkę 35x25 wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć połowę kremu

Monia miesza i gotuje
Tort bezowy z kremem cytrynowym i orzechami 228

następnie zmniejszyłam do 100 stopni i piekłam jeszcze godzinę. Studziłam w zamkniętym piekarniku. Blaty przełożyłam kremem, zostawiając jeszcze trochę na wierzch i przyozdobiłam całość orzechami Wykorzystanie białka Ciasto bezowe Beza z kremem cytrynowym Smacznego!!! Justyna Zapisz Zapisz Zapisz

Relaxtime
Torcik Gruszkowo-Jabłkowy 163

cytryn sok wyciśnięty z 2cytryn 4 łyżeczki żelatyny Krem czekoladowy: 150 g czekolady 250 g serka mascarpone Gruszki w czerwonym winie: 3 gruszki 1,5 szklanki czerwonego wina 3 łyżki cukru 1 laska cynamonu 6 goździków skórka otarta z 1 pomarańczy Wykonanie: 1. Przygotować spód z kruchego ciasta: Mąkę przesiać przez sito do miski. Dodać kakao, cukier puder i sól(...)kawałki i rozpuścić na parze. Gdy czekolada ostygnie dodać serek  mascarpone i dokładnie wymieszać. 6. Gdy nadzienie stężeje w cieście wyrównać brzegi ciasta na wysokości nadzienia. 7. Ciasto posmarować kremem, na wierzch ułożyć gruszki gotowane w winie

Mama Gotuje
Brzoskwiniowiec bez pieczenia 111

Brzoskwiniowiec bez pieczenia Brzoskwiniowiec bez pieczenia to kolejna słodka propozycja na ciasto bez użycia piekarnika, czyli idealne na upały Spód z herbatników, krem budyniowy, masa ze świeżych brzoskwiń i bita śmietana. Prawdziwa rozpusta Ciasto jest pyszne, niezbyt słodkie i przyjemnie orzeźwiające. Brzoskwiniowiec bez pieczenia to ciasto warte polecenia, a zatem polecam   Przepis na formę o wymiarach

WSZYSTKO SMACZNE
Ciasto orzechowo - jabłkowe z ananasem i galaretką - Meduza 299

gotować do zgęstnienia. Ostudzić całkowicie. Masło w temperaturze pokojowej utrzeć, dodawać stopniowo zimny budyń.4. Galaretki rozpuścić w 750 ml wrzątku. Ostudzić do lekkiego stężenia.5. Na ciasto wyłożyć krem budyniowy, na krem wyłożyć ananasy, w środek ananasów włożyć kandyzowane czereśnie / drylowane wiśnie / truskawkę. Całość zalać tężącą galaretką.6. Odstawić ciasto w chłodne miejsce, by galaretka stężała.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Mocno czekoladowe ciasto z surowym burakiem i test robota planetarnego Silvercrest 187

sprzedaży za 399zł w sklepach sieci Lidl. Co to takiego dokładnie? Urządzenie, które pomoże przygotować Ci nie tylko ciasta ucierane, ale także- a może przede wszystkim drożdżowe, do których ja osobiście nie mam siły ;) Ponadto bez problemu poradzi sobie z kremami, a w mikserze kielichowym przygotujecie koktajl lub zmiksujecie zupę na gładki krem.   Co mnie zauroczyło tak na pierwszy(...)ubijecie w niej pianę na pokaźną bezę lub wyrobicie ciasto na dwa chlebki pokrywa do misy wraz z lejkiem, który ułatwia nam dodawanie składników już w trakcie wyrabiania ciast czy kremów hak do ugniatania i mieszadło z powłoką Teflon® zapobiegającą przywieraniu (naprawdę łatwe czyszczenie!) szklany blender (zazwyczaj spotykałam się z plastikowymi) moc 1300W, czyli dość sporo, nie będzie więc problemu

Kuchnia w czekoladzie
Makowa panienka 150

makiem.  Wszystko delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do blaszki wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia  i pieczemy ok. 35 minut  w temperaturze 180 stopni. Następnie z 500 ml mleka odlewamy połowę  do wysokiego naczynia i mieszamy z zawartością opakowania.  Pozostałe mleko gotujemy  i wlewamy rozprowadzony krem.  Ciągle mieszamy i ponownie gotujemy.  Odstawiamy(...)wiśnie i odstawiamy do wystudzenia,  aż galaretka zacznie tężeć.  Do przygotowanego wcześniej budyniu dodajemy stopniowo miękkie masło. Wystudzony biszkopt przekrajamy na pół.  Na pierwszy blat ciasta wykładamy krem budyniowy i  tężejącą galaretkę z wiśniami. Przykrywamy drugą częścią biszkoptu. Teraz rozpuszczamy polewę deserową,  zanurzając ją w gorącej wodzie.  Polewamy nią wierzch ciastaCiasto wstawiamy

Pyszności Słodkości

Proponowane wyszukiwania