ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:237/1282)

Tarta migdałowa z figami i kremem pomarańczowym 140

ciasto: 200 g mąki migdałowej, 100 g mąki pszennej, 200 g masła, 3 żółtka, krem: 500 ml mleka, 4 żółtka, 1 jajko, 80 cukru, 30 g mąki ziemniaczanej, skórka otarta z jednej pomarańczy, 8-10 fig Mąkę, pokrojone masło, cukier, żółtka i skórkę włożyć do malaksera, szybko zmiksować. Przełożyć na blat lub do miski – zlepić ciasto w kulę, zawinąć(...)mieszając zagotować, ciągle mieszając dodać utarte jajka. Zagęścić na parze ciągle mieszając. Następnie mieszając ostudzić w zimnej wodzie. Figi umyć, osuszyć, pokroić wzdłuż na 6 części. Na ostudzone ciasto wyłożyć krem i ułożyć figi. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Można dodać listki mięty. zastawa

królestwo garów
CIASTO ARBUZ – BISZKOPT SZPINAKOWY ZE ŚMIETANOWYM KREMEM, BORÓWKAMI I GALARETKĄ 1204

wszystkie te ciach z kremami są przeważnie wypiekami mamy ( Ona strasznie lubuje się we wszelkiego rodzaju piankach i kremach ). Szpinakowe biszkopty przełożone lekką śmietanową pianką z dodatkiem borówek i galaretki tworzą fantastyczną całość, które żaden łasuch się nie oprze. Ciasto możecie zrobić na 1 grubszym lub 2 cieńszych blatach tak jak ja. Jak wolicie! Gorąco polecam! SKŁADNIKI: ( tortownica

Ostra na Słodko
Tarta z owocami -jagodami 170

tworząc jak najbardziej płaskie ,oraz zrobić falbankę wokół ciasta. Nakłuć dno ciasta. Piec w175 ° C przez około 25 – 30 minut, aż do lekko złotego koloru na brzegach ciasta. Podczas pieczenia robić krem W rondelku zagrzać mleko prawie do wrzenia,w misce ubić żółtka z cukrem,wanilią i skrobią ziemniaczaną na puszysta masę.Do tej mieszaniny dodać pół mleka gorącego(...)gotować dwie minuty do zagotowania,całkowitego zgęstnienia kremu.Wstawić przykryty folią do lodówki na minimum 1 godzinę . Zimną śmietanę z lodówki ubić i połączyć z zimnym kremem. Gotowy krem wyłożyć na ciasto ,udekorować dowolnymi owocami.:))    Uważaj, niektóre owoce jak banan lub jabłko ,Będą szybko zmieniać kolor (chyba ,że skropić je sokiem z cytryny

w mojej kuchni
Miodownik przekładany kremem z kaszy manny 263

różnymi masami,często smarowany też powidłami,posypany orzechami. Co kuchnia to inne pomysły. Ja upiekłam taki tradycyjny przekładany kremem z kaszy manny. Górę posypałam złotymi małymi perełkami cukrowymi. Chociaż do Świąt jeszcze trochę czasu,u mnie już nimi zapachniało.  ciasto: 500 g mąki pszennej 130 g cukru pudru 1 łyżeczka sody oczyszczonej 200 g masła 3 łyżki miodu naturalnego(...)dodawać porcjami kaszę cały czas miksować aby powstał puszysty krem. Na koniec dodać ekstrakt i sok z cytryny. Gotowym kremem przełożyć upieczone placki.  Składniki polewy roztopić i mieszając połączyć ze sobą. Polewę rozsmarować na wierzchu miodownika,dowolnie udekorować. Ciasto nadaje się do spożycia dopiero na następny dzień po zrobieniu,kiedy dobrze zmiękną wszystkie warstwy ciasta i będzie można

Kolorowa kuchnia Elki
Babeczki Wielkanocne z budyniem 100

Zagnieść szybko jednolite ciasto i uformować kulę. Zawinąć całość w folię spożywczą i odłożyć do lodówki na minimum 30 minut. Ciasto wyjąć z lodówki. Stolnicę oprószyć mąką. Rozwałkować ciasto na grubość ok. 5 mm. Przygotować małe foremki do babeczek o średnicy 7 cm. Wysmarować je dokładnie masłem, a następnie wylepiać przygotowanym ciastem. Następnie babeczki napełnić kremem budyniowym, zostawiając odstęp(...)babeczkę przykryć plasterkiem ciasta, wyciętym za pomocą wolnej foremki - tak żeby idealnie pasowała do kształtu. Każdą babeczkę nakłuć delikatnie widelcem. Piec w temperaturze 180°C przez około 25 minut, do momentu, kiedy babeczki nabiorą ładnego złotego koloru. Wystudzić, wyjąć z foremek i oprószyć cukrem pudrem. Źródło przepisu na ciasto do babeczek: smakizycia.pl   Przepis na krem: własny   drukuj

Świat Ciasta
Ciasto Marchewkowo – Jabłkowe z Kremem 159

stopni piekarnika. Pieczemy około 60 minut, sprawdzając patyczkiem czy ciasto jest już gotowe. Pod koniec pieczenia ciasto możemy przykryć folią. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Ostygnięte ciasto przekrawamy na pół. Krem: 400 g serka kremowego (typu Philadelphia) 250 g śmietany kremówki 36% 100 g cukru pudru Serek, śmietanę i cukier puder umieszczamy w misie miksera i ubijamy do uzyskania pustego(...)gęstego kremu. Nie ubijamy zbyt długo, gdyż krem mógłby nam się zważyć. Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta nakładamy więcej niż połowę kremu. Przykrywamy drugim blatem. Lekko dociskamy. Na wierzch nakładamy pozostały krem. Posypujemy cynamonem lub płatkami migdałów. Przed podaniem odstawiamy ciasto na około 1 h do lodówki i tam też przechowujemy. The post Ciasto Marchewkowo – Jabłkowe z Kremem appeared

Made By Mom And Son
"Oczy carycy" z kremem cappuccino 592

cukru 1 szklanka mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki oleju 7 białek 1 łyżeczka octu Ciasto ciemne 2 jajka 7 żółtek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki oleju Krem 1/2 l mleka 50 g mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 4 łyżki cukru 3-4 łyżki cappuccino(...)wody, pozostawić do lekkiego stężenia. Wszystkie składniki na polewę umieścić w garnuszku i wstawić na ogień, mieszać cały czas do rozpuszczenia cukru, nie doprowadzając do zagotowania. Dolny blat ciasta posmarować połową kremu następnie ułożyć nasączone biszkopty i zalać tężejącą galaretką. Schłodzić do całkowitego stężenia a następnie rozsmarować pozostały krem. Przykryć drugim blatem i polać polewą. Smacznego

Złote przepisy
Muffinki z orzechami i nutellą 113

dokładnie mieszamy. Masę wlewamy do wysokości ok.3/4 foremek. Do wypełnionych ciastem foremek dodajemy po 1 malutkiej łyżeczce kremu czekoladowego np. nutelli oraz  pokrojone orzechy. Mieszamy delikatnie aby ciasto pokryło zarówno krem jak i orzechy włoskie. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C c ok. 25 minut.  Artykuł Muffinki z orzechami i nutellą pochodzi z serwisu I LOVE

I LOVE LIFE
CIASTO LEŚNY MECH 598

godzinę lub dłużej do tzw. suchego patyczka (ja piekłam 70 minut). Upieczone ciasto wyjmij z piekarnika, ostrożnie obkrój ostrym nozem brzegi od formy, odepnij obręcz i pozostaw ciasto do całkowitego ostygnięcia. KREM ŚMIETANKOWY Z NUTĄ LIMONKOWĄ: Smietana kremówka i mascarpone muszą być wcześniej porządnie schłodzone w lodówce, najlepiej przez noc. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Dodaj do niej mascarpone, cukier(...)mniej więcej na 2/3 wysokości ciasta . Odkrojoną część pokrusz na okruszki i odłóż. Pozostały blat ciasta ułóż na paterze lub talerzu ozdobnym i posmaruj gotowym kremem.  Na wierzch posyp wcześniej przygotowane okruszki z ciasta. Możesz to zrobić równomiernie lub niedbale, jak wolisz:)  Górę ciasta posyp "ziarenkami" granatu* lub innymi ulubionymi. Ciasto schłodź w lodówce przez

Słodko-Słony Świat Ilony
Niebo, czyli biszkoptowe ciasto z złotym kokosem i kremem budyniowym 1604

Jedno z moich ulubionych ciast :) W ogóle to uwielbiam krem budyniowy i ciasta z nim powiązane :) Niebo jest dość proste w zrobieniu, a za to jakie efektowne :) Gorąco polecam :) Biszkopt: 6 jajek 1 ½ szklanki cukru 1 ½ szklanki mąki 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy: 2 budynie waniliowe (bez cukru) 1 cukier waniliowy ¾ szklanki cukru 750ml mleka(...)kremu budyniowego, po czym przykrywamy go drugim biszkoptem i smarujemy resztą kremu. Pustą patelnie nagrzewamy, by była gorąca, po czym wsypujemy na nią kokos, który stale mieszając podsmażamy. Złoty kokos przesypujemy na talerz i pozostawiamy by wystygł (pozostawiony na patelni się nam przypali). Zimnym kokosem posypujemy wierzch ciasta i pozostawiamy je na kilka godzin, by wystygło

Smakowy Raj
Rurki z kremem/bitą śmietaną Ewy Wachowicz 202

mnie z bitą śmietaną. To na co zwrócicie uwagę, to na pewno ciasto. Wychodzi przepyszne, bardziej jak ciasto francuskie ( jest tutaj spora dawka masła) niż ciasto kruche. A z czym się kojarzą rurki z kremem…z dzieciństwem wiadomo, tylko wtedy bardzo rzadko je jadaliśmy, bo nie było pieniędzy ani zbytnio gdzie ich kupować. Teraz, w zasadzie to wolę zrobić(...)gorące. Jak ostygną, będą się nam bardzo kruszyć. A tak, jeśli dobrze natłuścimy foremki i równo ułożymy na nich ciasto tak, aby po upieczeniu nie nachodziło na górną krawędź, nie powinniśmy mieć problemu z wyjęciem rurek. Rurki możemy nadziewać kremem budyniowym, budyniem, śmietaną ( p. Ewa radzi wspomóc ją mlekiem w proszku) a nawet marmoladą. Ja nadziewam rurki na bieżąco, inaczej

Mieszam w Garnku
Karpatka 215

ciasto uwielbiane u nas w domu, jak mało które. Wypróbowałam już ogromną ilość przepisów na to ciasto i to znalezione u Marty jest według mnie idealne. Budyniowy krem i kruche ciasto pięknie rosnące. Zniknęło u nas w mgnieniu oka. Akurat sposób przygotowania tej karpatki nie jest skomplikowany, a ja nie przepadam za mocno maślanymi kremami, a tu tego masła(...)kolejno jajka wraz z proszkiem do pieczenia, cały czas miksując. Otrzymane ciasto będzie klejące, ale nie należy się tym przejmować. Dzielimy je na 2 części i pieczemy kolejno w piekarniku rozgrzanym do 200 C przez 25-30 minut, w blasze wysmarowanej tłuszczem i wysypanej kaszą manną. Składniki na krem: 3 szklanki mleka 100 g masła 3/4 szklanki cukru

dom-agi.pl
Ciasto z soczewicy z kremem jaglanym i brzoskwinią 159

prąd, a dodatkowo mam pewność, że niczego nie spalę.  Szczerze mówiąc planowałam zrobić ciasto z cieciorki, niestety gdy zabierałam się do pracy, było zbyt późno na długie gotowanie. Idealna okazała się soczewica, która potrzebuje 15 min, być gotową do spożycia.  Jako dodatek sporządziłam krem jaglany i dla osłody wkroiłam na wierzch kawałki brzoskwini. Pyszna całość była śniadaniowym strzałem(...)składników- dokładnie mieszamy składniki na spód ciasta przekładamy do naczynia wyłożonego papierem do pieczenia kaszę jaglaną gotujemy w mleku migdałowym- do wchłonięcia całego płynu- po ugotowaniu blendujemy gotowym kremem smarujemy ciasto, ozdabiamy kawałkami brzoskwini

healthy dreams
Red Velvet Cake, czyli ciasto w kolorze miłości na maślance 143

zetnij wierzch, żeby je wyrównać. 9. Odcięte ciasto zmiel razem z migdałami tak, żeby powstał ciastowy piasek. Masa serowa: 1. Połącz ze sobą dokładnie wszystkie składniki na jednolity krem. Całość: 1. Ciasto podziel na 2 (lub 3) blaty i przełóż każdy kremem, pozostawiając część masy serowej na wierzch i boki ciasta. 2. Wierzch udekoruj ciastowym proszkiem.* Smacznego! * Być może

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Rolada z kremem 87

Dzisiaj polecam roladę roladę z kremem Składniki na biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru cukier waniliowy 80g mąki tortowej 60g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym, ubić na puszystą pianę. Gdy piana będzie już puszysta dodawać po jednym żółtku. Następnie dodajemy małymi porcjami mąkę wymieszaną z łyżeczką proszku(...)minut. Uważając aby nie spiec, wówczas biszkopt będzie pękał przy zwijaniu. Dokładny sposób zwijania przedstawiony na filmie. Jeszcze ciepły biszkopt wyłożyć na ściereczkę lniana i zwinąć. Jak ciasto przestygnie posmarować krem i ponownie zwinąć. Składniki na krem 250 g masła 2 jajka 110g cukru 10 g cukru wanilinowego 50 g czekolady gorzkiej Jaja ubić z cukrem w kąpieli wodnej, (miskę

Pomysłowa kuchnia