ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:229/1282)

Łatwa karpatka ;) 151

Składniki Ciasto: 150 g margaryny 1 szklanka wody 1 szklanka mąki 5 jajek Krem budyniowy: 3 szklanki mleka ¾ szklanki cukru 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 250 g masła 1 łyżka mąki Wykonanie: Margarynę zagotować z wodą. Dosypać mąkę i gotować na bardzo małym ogniu ok 2 minut cały czas energicznie mieszając. Odstawić do ostygnięcia. Następnie dodawać po jednym jajku(...)rozpuścić budynie z łyżką mąki. Ugotować budyń i odstawić do ostygnięcia. Następnie rozetrzeć masło i dodawać po łyżce zimnego budyniu. Ucierać do momentu, kiedy otrzymamy kremową masę. Krem rozsmarować na jednym z ciast i przykryć drugim. Rozprowadzając krem powinno się zachować 2 cm wolnego miejsca od brzegów. Gotowe ciasto odstawić do lodówki. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego

The Sweet Damsel
Nieco odchudzony tort makowy z kawową nutką 368

następnie wymieszałam z makiem, kaszą, proszkiem i bułką tartą. Na koniec delikatnie wmieszałam pianę z białek. Ciasto wylałam do tortownicy o średnicy 22 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w 180 st C , przez  ok 40 minut, do suchego patyczka.  Krem: 400 g serka twarogowego 200 g. śmietany 30% 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżki(...)posmarowania wierzchu i boków tortu. Zimny spód makowy rozkroiłam na 3 części, pierwszą z nich posmarowałam cienko dżemem porzeczkowym, a na dżem wyłożyłam krem. Przykryłam drugą częścią ciasta i wyłożyłam krem kawowy.  Przykryłam 3 częścią i rozsmarowałam resztę kremu. Dekorację pozostawiam Waszej fantazji, ja użyłam płatków czekoladowych i wiśni z nalewki

Cynamonowe szczęście
kakaowy piernik z pomarańczowym kremem z mascarpone... 138

pomarańczowym sokiem z wodą, na blatach rozsmarować porcjami krem mascarpone. Resztę kremu rozsmarować na wierzchu i na rantach ciasta, posypać skórką kandyzowaną pomarańczową, schować do lodówki - ciasto piernikowe z kakao i przełożone kremem z mascarpone jest prawie jak torcik, aromatycznie korzenny przełamany pomarańczowym kremem mascarpone.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
KRUCHE CIASTECZKA Z KREMEM ORZECHOWO- KAKAOWYM+ MOJA RECENZJA KREMU ORZECHOWO- KAKAOWEGO SUPER KRÓWKA 161

szklanki cukru drobnego * 1/3 kostki masła * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 2 jajka * ok. 150 g  kremu orzechowo- kakaowego Super Krówka Wykonanie: Do miski wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, wbić całe jajka i dodać miękkie kawałki masła. Rękami zagnieść ciasto ( w razie potrzeby dosypać(...)mąki). Na stolnicę podsypaną mąką wyłożyć ciasto. Rozwałkować na grubość 6-7 mm. Szklanką wycinać koła. Na połowie wyciętych kół umieścić niedużą ilość kremu, zakryć to kołem z ciasta (tym bez kremu) i skleić brzegi, lekko zakładając je na spód. Ciastka układać na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170'C i piec około

Zrób to smacznie
Czekoladowe ciasto z kremem śmietankowym. 169

przełożone śmietankowym kremem, oblane mocno czekoladową polewą. Niby proste, niby banalne, a jednak przepyszne i uwielbiane przez wszystkich łasuchów ciacho. Zapraszam do przepisu i życzę SMACZNEGO! Artykuł Czekoladowe ciasto z kremem śmietankowym. pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Z ŁĄKI NA TALERZ: Fiołkowe gniazdka z kremem 148

domu, skoro nie możemy chłonąć jej pełni na zewnątrz. Na fiołki teraz najwspanialszy czas! ...i na fiołkowe gniazdka pełne pysznego kremu, ma się rozumieć!:) Fiołkowe gniazdka ptysiowe z kremem Potrzebujesz: Ciasto ptysiowe 250ml wody 70g masła 150g mąki pszennej 4 jajka szczypta soli Fiołkowy krem budyniowy 1 opakowanie budyniu śmietankowego mleko 3 łyżeczki cukru 2 czubate łyżeczki przecieru(...)ciasta wbijaj pojedynczo jajka i dokładnie łącz z ciastem za pomocą miksera. 4. Ciasto przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj wianuszki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. 5. Piecz 15- 20min, w 200*C z termoobiegiem. 6. Wystudzone wianuszki przekrój na pół w poprzek i nadziewaj kremem. 7. Polej z wierzchu polewą z białej czekolady i ozdabiaj świeżymi kwiatkami fiołków

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciasto FALE DUNAJU 137

pszennej • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 2 łyżki kakao • 2 łyżki mleka • wiśnie, mogą być z kompotu KREM: • 400 ml mleka • 1 budyń waniliowy • 2 łyżki cukru • 1 cukier waniliowy • 2 łyżki soku z cytryny • 250 g masła, w temperaturze pokojowej PRZYGOTOWANIE : CIASTO: Białka ubić na sztywną pianę, dodawać cukier, miksujemy, aż masa będzie gęsta i lśniąca, następnie dodajemy żółtka(...)cukru zagotować budyń, gdy zgęstnieje odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć na jasną, puszystą masę, dodawać po łyżce ostudzony budyń i sok z cytryny, cały czas miksując. Na ostudzone ciasto wylać krem, schować do lodówki do schłodzenia i stężenia. Gdy stężeje można posypać kakao lub zrobić polewę czekoladową

KUCHNIA POLSKA
KREM RAFAELLO 183

Delikatny krem kokosowy z migdałami na bazie śmietanki kokosowej przywodzi na myśl znane pralinki kokosowe. Krem rafaello idealnie komponuje się z jasnym biszkoptem i słodko-kwaśną

Słodki Pomysł
Ciasto z kremem limonkowym 175

jednym żółtku i miksować na wolnych obrotach. Mąkę z proszkiem przesiać i partiami dodać do masy, delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 26cm  i piec 20-25 minut w 180 º C. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Krem: 200 ml śmietanki 36% 250 g serka mascarpone skórka z limonki sok z połowy limonki 100 g białej czekolady

Anielskie wypieki
Kora 234

Bakaliowe blaty przełożone budyniowym kremem i brzoskwiniami, to pyszne połączenie, które jeszcze lepszego smaku nabiera podane ze schłodzonym, owocowym winem Monte Santi – ma piękny, intensywny

czarrna od kuchni
KREM BUDYNIOWY 184

Puszysty krem wykorzystywany przeważnie do karpatki świetnie też wygląda i smakuje w babeczkach, lub deserach. Idealny do dekorowania tortów. Składniki  500ml mleka 3 łyżki mąki

RAROSSA
Tort czekoladowo-wiśniowy (również bez glutenu) 247

przygotowanych tortownic. Piec około 30 minut, do momentu aż wbity w ciasto patyczek będzie suchy. Wyjąć z piekarnika, przestudzić przez około 10 minut, następnie zdjąć obręcze i wystudzić ciasta na kratce. Krem śmietankowy: 800 g schłodzonej śmietany kremówki 36% 250 g schłodzonego sera mascarpone 2 - 3 łyżki cukru pudru Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec stopniowo dodając cukier puder(...)góry dnem, położyć na paterze. Skropić kilkoma łyżkami likieru wiśniowego, posmarować połową dżemu. Na warstwę dżemu ułożyć gęsto wiśnie z kompotu. Posmarować je dość grubą warstwą kremu śmietankowego. Nałożyć drugi blat ciasta, ponownie nasączyć go likierem, posmarować pozostałym dżemem, ułożyć wiśnie. Posmarować wierzch i boki ciasta pozostałą masą śmietankową.  Odłożoną masę śmietankową przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego dużą gwiazdką

maniapieczenia
Ciasto marchewkowe na pierwsze urodziny bloga 243

lewym górnym rogu). Mam nadzieję, że kolejny rok będzie równie udany, a ja nie raz zaskoczę Was jakimś przepisem :) Na koniec zamieszczam przepis na przepyszne ciasto marchewkowe! CIASTO MARCHEWKOWE Z KREMEM TWAROGOWYM Składniki na ciasto: - szklanka mąki pszennej - 2/3 szklanki brązowego cukru - 3 jajka - 1/3 szklanki oleju - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1,5 szklanki startej marchewki - 1/2 szklanki posiekanych(...)też zmielić). Miksować, aż masa będzie gładka.  Po 35 minutach wyjąć ciasto i odstawić do ostygnięcia. Następnie przekroić wzdłuż na pół i przełożyć połową kremu. Drugą częścią kremu posmarować wierzch ciasta. Posypać orzechami. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Smacznego

Zgrabne Gotowanie
Jeż - ciasto biszkoptowe z kremem ganache 223

krótkiej przerwie wracam do Was z przepisem na jeża, czyli ciasto z czekoladowymi biszkoptami przełożonymi rewelacyjnym kremem ganache.  Powyższy krem to połączenie czekolady i śmietany 30%. Co ciekawe, niektórzy uważają, że ganache to lukier, sos lub polewa. Jestem pewna, że przygotowanie kremu ganache nie będzie sprawiało Wam trudności . Składniki: 3 biszkopty czekoladowe 2 i 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady(...)biszkoptu - nasączyć syropem i udekorować kremem (tym razem dekorować boki, tak aby nie było widać ciasta). Tak samo postąpić jeszcze z 2 warstwami. Na sam koniec resztę kremu rozsmarować na całym cieście - tak, aby nigdzie nie było widać ciasta biszkoptowego. 6. Jeżeli uważacie, że jeż ma za szeroki pyszczek - to za pomocą noża wytnijcie nadmiar ciasta. Na sam koniec udekorować

Ugotować
ciasto marchewkowe z kremem 178

jeśli chcecie upiec w standardowej blaszce należy zrobić z półtorej porcji) Składniki: na ciasto: 2 szklanki mąki  1 szklanka cukru 4 jajka 1 szklanka oleju 2 duże marchewki 3 łyżki orzechów włoskich łyżeczka cynamonu łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody  na krem: 30 g mąki ziemniaczanej 20 g mąki pszennej 20 g mąki kukurydzianej(...)blaty.  Przygotować krem: mąki wymieszać z cukrem i odrobiną mleka. Resztę mleka zagotować i wlać rozrobione mąki. Ugotować budyń i wystudzić. Utrzeć z miękkim masłem. Gotowym kremem przełożyć ciasto. Składniki polewy zagotować mieszając, przestudzić i polać ciasto. Wierzch można posypać wiórkami czekolady

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania