ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:248/1282)

Ciasto jabłecznik stracciatella 719

Smażyć jeszcze około 5 minut do momentu aż galaretki się rozpuszczą. Odstawić do wystudzenia. Masę wyłożyć na ciasto gdy zacznie tężeć, w przeciwnym wypadku sok wsiąknie w ciasto i je rozmiękczy. Krem stracciatella:  Żelatynę zalać zimną wodą i zostawić do napęcznienia, a następnie podgrzać do rozpuszczenia. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno. Serek mascarpone wymieszać z jogurtem greckim(...)jedną łyżką ubitej śmietany dla wyrównania temperatury. Na końcu wsypać płatki czekoladowe i ponownie wymieszać tym razem szpatułką. Gotową masę wyłożyć na zastygniętą masę jabłkową. Wstawić ciasto do lodówki aby krem stężał. Galaretkę pomarańczową rozpuścić w 400 ml wrzącej wody. Gdy zacznie tężeć wylać równomiernie na krem. Ponownie odłożyć do stężenia. Inspiracja: Wiem

Ala piecze i gotuje
Ciasto pawi ogon w wersji świątecznej 881

roku obok tradycyjnego makowca na moim stole pojawi się ciasto pawi ogon. W roladach z makiem znajdziemy truskawki i słodką konfiturę od Łowicza, a wszystko zamknięte w kremie i kruchym cieście. CIASTO PAWI OGON (wersja świąteczna) Składniki: biszkopt na roladę: (forma 30x32cm) 6 jaj 1 szk mąki 3/4 szk cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki maku (nie mielonego(...)masy budyniowej.  Na masie układamy rolady (każdą z rolad podzieliłam na części wyszły mi więc 4 mniejsze rolady). Rolady przykrywamy pozostałą częścią masy budyniowej, wyrównujemy krem i przykrywamy drugim blatem z kruchego ciasta. Wierzch polewamy czekoladą.   Odstawiamy do lodówki do stężenia. #lowicz #dzem #konfitura #truskawki

Bon appetit mon amie
tort czekoladowo kokosowy z masą kawową 130

ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do tortownicy (ok. 21 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia). Pieczemy w ok. 170-180 st. C przez ok 25-30 min. Upieczone ciasto pozostawiamy w formie przez ok. 10-15 min. składniki na krem kawowy: 375 ml mleka 1 budyń waniliowy 3 żółtka 1 płaska łyżka(...)następnie dokładnie mieszamy. Jeśli drip jest za gęsty dodajemy troszkę więcej śmietanki. Jeden biszkopt kakaowy układamy na paterze. Nasączamy go ponczem i rozsmarowujemy na nim 1/2 część kremu kawowego. Układamy ciasto kokosowe, na którym rozsmarowujemy drugą część kremu i układamy drugi biszkopt kakaowy, który nasączamy ponczem. Wierzch i boki smarujemy odłożonym kremem i odstawiamy tort na parę godzin a najlepiej

Domowy Smak Jedzenia
Tort malinowy 208

kieliszek malinówki 1/2 szklanki herbaty sok z polowy cytryny 1 łyżka cukru Wszystko wlewamy do kubka i mieszamy do rozpuszczenia cukru. Połową płynu nasączamy spód ciasta. Drugą część zostawiamy do nasączenia wierzchu.  Krem 350 ml śmietany 30% dobrze schłodzonej 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru sok z 1/3 cytryny 1 śmietan fix - ostateczność przy upałach maliny Śmietanę(...)cukier (oraz śmietan fix) i wlewamy sok z cytryny, całość mieszamy. Masę dzielimy na pół i do pierwszej części wsypujemy dwie duże garście malin i mieszamy. Krem malinowy rozkładamy na nasączonej części ciasta. Następnie nakładamy drugą część i nasączamy ją ponczem. Wykładamy pozostały krem i równo rozsmarowujemy go na cieście oraz na rancie tortu (tego momentu najbardziej nie lubię). Układamy

Emskie Smaki
Karpatka 158

Karpatka to nic innego jak pyszne ptysiowe ciasto z kremem budyniowym. To właśnie swoim górzystym kształtom zawdzięcza swoją nazwę. Jest to jedno z ulubionych ciast mojego Męża. Gorąco zachęcam do wypróbowania mojego sprawdzonego przepisu na Karpatkę The post Karpatka appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto wiosenna zebra 3512

cukrem waniliowym i śmiatanexem. Za pomocą silikonowej szpatułki firmy Tarka i Miarka nakładamy ją na schłodzone już ciasto. Jest uniwersalna i bardzo przydatna w kuchni. Dzięki niej ciasto lub krem zostanie w całości wykorzystane a naczynie łatwiejsze do mycia. 6. Wierzch posypujemy utarta czekoladą. Ciasto ponownie wstawiamy do lodówki. Smacznego życzy Kategoria: Ciasta , Przepisy Tagged: akcesoria kuchenne , biszkopt , bita śmietana

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Tort z bitą śmietaną i różami z kremu 295

Tort z różami- smaczny i dekoracyjny jest złożony z siedmiu warstw ciasta biszkoptowego, przełożonych bitą śmietaną. Część warstw jest kakaowa. Róże na torcie zrobione są z kremu na bazie białek i masła. Taki krem jest gładki i łatwo się go wyciska. Jest też bardzo słodki, jednak dla wyrównania smaku bita śmietana zawiera niewielki dodatek cukru. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
Świąteczne ciasto dla niejadka 219

gust starszego niejadka: wciągnął dwa kawałki, zanim się obejrzałam. I pochwalił! Byłam w szoku; właściwie to ciągle jestem... Jeśli więc Wasze dzieci nie tkną piernika, sernika ani ciasta z kremem - oto rozwiązanie. Delikatnie miodowe, z nutą cynamonu, wilgotne od migdałów i ładnie udekorowane gwiazdkami: ciasto idealne.  Nie tylko na Święta! Ciasto cynamonowe Składniki: (na formę o średnicy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto miodowe z orzechami 265

najmniej przez dwa dni przegryzać,  a blaty przejść wilgocią kremu. N ajlepiej przykryć je szklanym kloszem lub czymś innym, co nie pozwoli ciastu wyschnąć. A następnym razem do kremu grysikowego dodał parę kropel alkoholu, będzie bardziej wyrazisty.    Ciasto miodowe z orzechami Proporcje na tortownicę o średnicy 21 cm  Czas przygotowania: 180 minut Składniki(...)część masy może spłynąć, ale wtedy wystarczy tuż po wyjęciu ciasta z piekarnika zgarnąć ją nożem z powrotem na ciasto. Ciasto studzimy na kratce. A teraz przyszedł czas na krem. Mleko wlewamy do garnka, dodajemy cukier trzcinowy i cynamon. Gdy mleko będzie gorące dodajemy kaszę mannę, cały czas mieszając

Kulinarne przygody Gatity
Tiramisu - najlepszy przepis 149

Uwielbiam domowe tiramisu z dodatkiem malin. Jest jeszcze lepsze od oryginalnej wersji. Mój mąż stwierdził nawet, że jest to jedno z najsmaczniejszych ciast jakie przygotowuję. Spróbujcie sami. ;)  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI: BLASZKA 24 x 24 cm 500 g mascarpone 4 jajka 0.5 szklanki cukru pudru 400 g podłużnych herbatników ( na 2 warstwy) 4 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka kawy(...)Ciągle miksując dodawaj stopniowo mascarpone aż do powstania gładkiego, jednolitego kremu; 4. W blaszce wyłożonej papierem ułóż warstwę biszkoptów namoczonych w kawie; 5. Wyłóż połowę kremu i posyp wierzch dwoma łyżkami kakao; 6. Rozsyp równomiernie maliny i przykryj kolejną warstwą biszkoptów nasączonych w kawie; 7. Rozsmaruj resztę kremu na cieście, wierzch posyp kakao i wstaw całość do lodówki - najlepiej

Prosty przepis na
ciasto delicja 486

pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do blaszki (21cm x 25,5 cm) wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy przez ok. 30 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do całkowitego wystudzenia a następnie przekrawamy na dwa blaty. składniki na warstwę galaretkową: 2 galaretki o smaku pomarańczowym 2 duże pomarańcza 700 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej(...)następnie dokładnie mieszamy na aksamitny krem. Orzechy podprażamy na suchej patelni, wykładamy je na ściereczkę i pocieramy aby usunąć skórki, następnie siekamy je i dodajemy do kremu. wykonanie ciasta: Na pierwszy blat biszkoptu wylewamy tężejącą galaretkę z pomarańczami i przykrywamy drugim blatem. Wierzch biszkoptu smarujemy kremem czekoladowym na który wykładamy masę budyniową. Całość posypujemy startą czekoladą. Schładzamy w lodówce

Domowy Smak Jedzenia
Piernik z kremem i powidłem śliwkowym 194

pysznego, prostego i szybkiego przepisu na piernika to polecam Wam ten. Wychodzi puszysty, krem budyniowy i powidło śliwkowe pasuje do niego idealnie. Moje dzieci oszalały na jego punkcie i mam oczywiście zrobić na Święta :-) Polecam i miłego dnia Wam życzę :-)  Blaszka 23x33 cm Składniki ciasto: 2 jajka L 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 150 g masła (roztopione(...)porcjach dodajemy budyń, miksujemy (nie długo, żeby się nam masa nie zważyła) do połączenia się składników. Przełożenie ciasta: blat ciasta -  około 250 g powidła śliwkowego - krem budyniowy - blat ciasta - reszta powidła śliwkowego - polewa czekoladowa

kruche babeczki
TARTA ORZECHOWA Z JABŁKAMI I KREMEM ŚMIETANKOWYM 122

zapachu. Zawsze miej w domu trochę ziarna i przygotowuj mąkę "na świeżo". Dzięki temu będziesz mógł najlepiej wykorzystać jej składniki odżywcze :) Razowa tarta orzechowa z jabłkami i kremem śmietankowym Składniki na ciasto:  (porcja na 2 średnie tarty lub dużą i małą) 2,5 szklanki pszenicy zmielonej na mąkę (lub tyle samo mąki razowej) 3 garście zmielonych orzechów włoskich(...)lodówki. Kiedy piekarnik się rozgrzeje - wyjmij tartę z lodówki, zabezpiecz brzegi tarty folią aluminiową i  podpiecz przez około 20 minut. (Robimy tak, żeby ciasto na środku tarty było upieczone jeszcze przed wlaniem kremu. Później się już nie upiecze...) Krem śmietankowy do tarty z Amaretto i wanilią - sposób przygotowania: Śmietankę, jaja, cukier i wanilię połącz za pomocą ubijaczki na jednolitą

Gary Bez dna
Proste Ciasto Torcik Kremowa Uczta Bez Pieczenia 245

Cukierence. Jest proste, szybkie w przygotowaniu. Wygląda wspaniale i apetycznie. Jest pyszne, kremowe, waniliowe, nie za słodkie. Nasączone herbatniki w kakaowym mleku bardzo dobrze smakują z puszystym, delikatnym kremem. Do ozdoby ciasta możemy użyć dowolnych owoców. Bardzo polecam! (trochę zmodyfikowany przepis ze strony Quiero Cupcakes ) Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej(...)Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Proste Ciasto Torcik Kremowa Uczta Bez Pieczenia Składniki: Krem: 500g serka mascarpone 120ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 160ml słodkiego, skondensowanego mleka (użyłam z puszki) 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Dodatkowo: około 200g herbatników 100ml mleka 2 łyżki kakao bez cukru Polewa czekoladowa: 60g gorzkiej czekolady (użyłam 70%) 60ml śmietanki kremówki 36% lub 30% owoce

Mała Cukierenka
Ciasto czekoladowo –truskawkowe 229

Biszkopt czekoladowy pieczony na samych białkach , równie mocno czekoladowy krem oraz warstwa z serka mascarpone i musu truskawkowego z dodatkiem likieru , tworzy pyszne puszyste ciasto na różne okazje. Najlepiej smakuje na drugi dzień gdy smaki się połączą. Mus to nic innego jak zmiksowane blenderem truskawki, dobry sposób na pozbycie się tych mrożonych. Składniki: Biszkopt czekoladowy: 8 białek ¾ szklanki mąki krupczatki(...)mieszać do rozpuszczenia, połączyć z musem truskawkowym. Dobrze schłodzoną kremówkę umieścić z serem mascarpone  i cukrem pudrem w misce i miksować do uzyskania gładkiego kremu, dodać mus delikatnie wmieszać razem z likierem. Złożenie ciasta: Ciemny biszkopt posmarować cienko konfiturą lub dżemem , wyłożyć czekoladowy krem przykryć jasnym biszkoptem i przykryć masą truskawkową. Udekorować dowolnie. Schłodzić w lodówce. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon