ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:254/1282)

Ciasto cappuccino z malinami 616

Bardzo dobre ciasto, nasączone alkoholem. Ciasto biszkoptowe jest bardzo dobre, puszyste nic suche. Maliny dodają kwasowości. Krem fantastyczny. Zrobiłam to ciasto na urodziny kolegi. Wykonanie biszkoptu cappuccino – białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Jak już białka są sztywne powoli podczas mieszania wsypywać cukier. Dalej ubijać i co jakiś czas dodawać po jednym żółtku. Mąkę, proszek cappuccino, proszek(...)wodą. Dokładnie wymieszać. Odstawić żeby ostygła. Jak już jest zimna dodać maliny i odstawić do stężenia. Jak już zacznie gęstnieć wylać galaretkę z owocami na zimne ciasto. Odstawić do całkowitego stężenia. Przygotowanie kremu – żelatynę wsypać do kubka, zalać zimną wodą tylko tyle żeby żelatyna napęczniała. Następnie zalać żelatynę wrzącą wodą, około 1/4 szklanki. Żelatyna musi się rozpuścić. Dokładnie wymieszać

Kuchnia Pokoleń
BUCHE DE NOEL ROLADA POLANO 156

Rolada Buche-de-Noel popularna rolada francuska przypominającą pień drzewa/ polano. Bardzo łatwa w przygotowaniu. Do ciasta użyłam biszkoptu idealnego, a wierzch to ta sama polewa co Izaurze plus masło, krem to bita śmietana. Jest naprawdę smaczna, przygotowuje się ją bardzo szybko ;) Dodatkowo nasączyłam roladę nalewką z wędzonych śliwek. Składniki: 5 jajek ¾  szklanka cukru 1/4 szklanka mąki pszennej(...)lodówki na około godzinę. Krem na wierzch rolady W rondelku rozpuścić masło cały czas podgrzewając dodać cukier, mleko oraz kakao cały czas mieszając gotować na małym ogniu około 5 minut. Odstawić do przestygnięcia.  Masło zmiksować na puszystą masę dodać przestygniętą masę kakaową. Gotowym kremem posmarować roladę. Z rolady ukośnie odciąć części ciast odcięty kawałek przyłożyć do rolady

RAROSSA
Ciasto mleczna kanapka 167

Zapraszam na moją wersję ciasta "mleczna kanapka". To ciasto będzie świetne na weekend do kawki czy herbaty. Polecam   Składniki: biszkopt: 4 jajka szczypta soli 0,5 szkl cukru 0,5 szkl mąki pszennej 2 czubate łyżki naturalnego kakao 1 łyżka oleju krem: 150 g masła 0,5 szkl cukru pudru 360 g serka homogenizowanego 2 szkl mleka pełnego(...)miski, dodajemy cukier puder i miksujemy na puch. Następnie dodajemy po łyżce serka cały czas miksując. Na koniec wsypujemy partiami mleko w proszku i miksujemy do połączenia.Wykładamy krem na ciasto, wyrównujemy i przykrywamy drugim biszkoptem, lekko dociskamy. W mikrofalówce (lub w kąpieli wodnej) roztapiamy czekoladę z mlekiem i masłem i polewamy ciasto. Wstawiamy do lodówki na całą

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Czekoladowa tarta z kremem kokosowym 385

takim prezentem byłabym wniebowzięta, a Wy? Oczywiście jak to ze mną bywa, trzy razy w sklepie zmieniałam zdanie, w jaki sposób przyrządzić krem. Skończyło się w końcu, że bazą była kremówka i nie żałuję. Składniki: Ciasto: 250g mąki 2 żółtka Pół kostki margaryny - miękkiej Szczypta soli Płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany – ja dałam 18% 2 łyżki kakao(...)pieczenia, obciążyć tarte grochem lub ryżem, aby nie urosła. Pod koniec pieczenia go zdejmuję (ok. 5 ostatnich minut) i wstawiam na jeszcze chwilę. Piec w temperaturze 200 stopni. Ostudzić ciasto. Krem: Do garnka wlać kremówkę, zagotować, wsypać wiórki kokosowe. Mieszać do czasu, gdy nie wchłoną śmietany. Ostudzić. Następnie margarynę utrzeć z cukrem pudrem i dodać do masy kokosowej. Na ostudzony

Fabryka pomysłów
Czekoladowa Karpatka 158

Czekoladowa karpatka? A dlaczego nie? Dodatek kakao do ciasta i czekolady do kremu zmienił to popularne ciasto nie do poznania. Pyszne no i bardzo czekoladowe. Idealne dla fanów czekoladowych ciast. Składniki: na ciasto: 200 mąki 100 masła 5 jajek 250 ml wody sól 2 łyżeczki kakao pół łyżeczki proszku do pieczenia na krem: 0,5 litra mleka 2 łyżki mąki

Pysznie & Pięknie
Ciasto jabłecznik stracciatella 682

Smażyć jeszcze około 5 minut do momentu aż galaretki się rozpuszczą. Odstawić do wystudzenia. Masę wyłożyć na ciasto gdy zacznie tężeć, w przeciwnym wypadku sok wsiąknie w ciasto i je rozmiękczy. Krem stracciatella:  Żelatynę zalać zimną wodą i zostawić do napęcznienia, a następnie podgrzać do rozpuszczenia. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno. Serek mascarpone wymieszać z jogurtem greckim(...)jedną łyżką ubitej śmietany dla wyrównania temperatury. Na końcu wsypać płatki czekoladowe i ponownie wymieszać tym razem szpatułką. Gotową masę wyłożyć na zastygniętą masę jabłkową. Wstawić ciasto do lodówki aby krem stężał. Galaretkę pomarańczową rozpuścić w 400 ml wrzącej wody. Gdy zacznie tężeć wylać równomiernie na krem. Ponownie odłożyć do stężenia. Inspiracja: Wiem

Ala piecze i gotuje
Ciasto pawi ogon w wersji świątecznej 844

roku obok tradycyjnego makowca na moim stole pojawi się ciasto pawi ogon. W roladach z makiem znajdziemy truskawki i słodką konfiturę od Łowicza, a wszystko zamknięte w kremie i kruchym cieście. CIASTO PAWI OGON (wersja świąteczna) Składniki: biszkopt na roladę: (forma 30x32cm) 6 jaj 1 szk mąki 3/4 szk cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki maku (nie mielonego(...)masy budyniowej.  Na masie układamy rolady (każdą z rolad podzieliłam na części wyszły mi więc 4 mniejsze rolady). Rolady przykrywamy pozostałą częścią masy budyniowej, wyrównujemy krem i przykrywamy drugim blatem z kruchego ciasta. Wierzch polewamy czekoladą.   Odstawiamy do lodówki do stężenia. #lowicz #dzem #konfitura #truskawki

Bon appetit mon amie
tort czekoladowo kokosowy z masą kawową 94

ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do tortownicy (ok. 21 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia). Pieczemy w ok. 170-180 st. C przez ok 25-30 min. Upieczone ciasto pozostawiamy w formie przez ok. 10-15 min. składniki na krem kawowy: 375 ml mleka 1 budyń waniliowy 3 żółtka 1 płaska łyżka(...)następnie dokładnie mieszamy. Jeśli drip jest za gęsty dodajemy troszkę więcej śmietanki. Jeden biszkopt kakaowy układamy na paterze. Nasączamy go ponczem i rozsmarowujemy na nim 1/2 część kremu kawowego. Układamy ciasto kokosowe, na którym rozsmarowujemy drugą część kremu i układamy drugi biszkopt kakaowy, który nasączamy ponczem. Wierzch i boki smarujemy odłożonym kremem i odstawiamy tort na parę godzin a najlepiej

Domowy Smak Jedzenia
Tort malinowy 157

kieliszek malinówki 1/2 szklanki herbaty sok z polowy cytryny 1 łyżka cukru Wszystko wlewamy do kubka i mieszamy do rozpuszczenia cukru. Połową płynu nasączamy spód ciasta. Drugą część zostawiamy do nasączenia wierzchu.  Krem 350 ml śmietany 30% dobrze schłodzonej 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru sok z 1/3 cytryny 1 śmietan fix - ostateczność przy upałach maliny Śmietanę(...)cukier (oraz śmietan fix) i wlewamy sok z cytryny, całość mieszamy. Masę dzielimy na pół i do pierwszej części wsypujemy dwie duże garście malin i mieszamy. Krem malinowy rozkładamy na nasączonej części ciasta. Następnie nakładamy drugą część i nasączamy ją ponczem. Wykładamy pozostały krem i równo rozsmarowujemy go na cieście oraz na rancie tortu (tego momentu najbardziej nie lubię). Układamy

Emskie Smaki
Karpatka 119

Karpatka to nic innego jak pyszne ptysiowe ciasto z kremem budyniowym. To właśnie swoim górzystym kształtom zawdzięcza swoją nazwę. Jest to jedno z ulubionych ciast mojego Męża. Gorąco zachęcam do wypróbowania mojego sprawdzonego przepisu na Karpatkę The post Karpatka appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto wiosenna zebra 3445

cukrem waniliowym i śmiatanexem. Za pomocą silikonowej szpatułki firmy Tarka i Miarka nakładamy ją na schłodzone już ciasto. Jest uniwersalna i bardzo przydatna w kuchni. Dzięki niej ciasto lub krem zostanie w całości wykorzystane a naczynie łatwiejsze do mycia. 6. Wierzch posypujemy utarta czekoladą. Ciasto ponownie wstawiamy do lodówki. Smacznego życzy Kategoria: Ciasta , Przepisy Tagged: akcesoria kuchenne , biszkopt , bita śmietana

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Tort z bitą śmietaną i różami z kremu 253

Tort z różami- smaczny i dekoracyjny jest złożony z siedmiu warstw ciasta biszkoptowego, przełożonych bitą śmietaną. Część warstw jest kakaowa. Róże na torcie zrobione są z kremu na bazie białek i masła. Taki krem jest gładki i łatwo się go wyciska. Jest też bardzo słodki, jednak dla wyrównania smaku bita śmietana zawiera niewielki dodatek cukru. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
Świąteczne ciasto dla niejadka 180

gust starszego niejadka: wciągnął dwa kawałki, zanim się obejrzałam. I pochwalił! Byłam w szoku; właściwie to ciągle jestem... Jeśli więc Wasze dzieci nie tkną piernika, sernika ani ciasta z kremem - oto rozwiązanie. Delikatnie miodowe, z nutą cynamonu, wilgotne od migdałów i ładnie udekorowane gwiazdkami: ciasto idealne.  Nie tylko na Święta! Ciasto cynamonowe Składniki: (na formę o średnicy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto miodowe z orzechami 227

najmniej przez dwa dni przegryzać,  a blaty przejść wilgocią kremu. N ajlepiej przykryć je szklanym kloszem lub czymś innym, co nie pozwoli ciastu wyschnąć. A następnym razem do kremu grysikowego dodał parę kropel alkoholu, będzie bardziej wyrazisty.    Ciasto miodowe z orzechami Proporcje na tortownicę o średnicy 21 cm  Czas przygotowania: 180 minut Składniki(...)część masy może spłynąć, ale wtedy wystarczy tuż po wyjęciu ciasta z piekarnika zgarnąć ją nożem z powrotem na ciasto. Ciasto studzimy na kratce. A teraz przyszedł czas na krem. Mleko wlewamy do garnka, dodajemy cukier trzcinowy i cynamon. Gdy mleko będzie gorące dodajemy kaszę mannę, cały czas mieszając

Kulinarne przygody Gatity
Tiramisu - najlepszy przepis 114

Uwielbiam domowe tiramisu z dodatkiem malin. Jest jeszcze lepsze od oryginalnej wersji. Mój mąż stwierdził nawet, że jest to jedno z najsmaczniejszych ciast jakie przygotowuję. Spróbujcie sami. ;)  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI: BLASZKA 24 x 24 cm 500 g mascarpone 4 jajka 0.5 szklanki cukru pudru 400 g podłużnych herbatników ( na 2 warstwy) 4 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka kawy(...)Ciągle miksując dodawaj stopniowo mascarpone aż do powstania gładkiego, jednolitego kremu; 4. W blaszce wyłożonej papierem ułóż warstwę biszkoptów namoczonych w kawie; 5. Wyłóż połowę kremu i posyp wierzch dwoma łyżkami kakao; 6. Rozsyp równomiernie maliny i przykryj kolejną warstwą biszkoptów nasączonych w kawie; 7. Rozsmaruj resztę kremu na cieście, wierzch posyp kakao i wstaw całość do lodówki - najlepiej

Prosty przepis na

Proponowane wyszukiwania