ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:250/1282)

Ciasto cappuccino 246

Pomysł na to ciasto zaczerpnęłam z bloga "moje wypieki". Przepis nieco zmodyfikowałam, według własnych preferencji. Ciasto jest kremowe i lekko kawowe. Na pewno nie nadaje się dla osób na diecie:-). Pyszne... gorąco polecam Składniki biszkopt: 5 jaj 3/4 szkl. cukru 5 łyżek oleju 1 szkl. mąki (bez 2 łyżek) 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki(...)Kremówkę ubić na sztywno, powoli dodając cukier. Następnie powoli wlewać przestudzoną żelatynę, cały czas miksując. Ubitą masę dodać do serka mascarpone z cappuccino i dokładnie wymieszać. Na wystudzone ciasto wyłożyć krem cappuccino. Na górę : śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i śmietanofixem. Następnie wykładamy ją na masę cappuccino. Wierzch ciasta posypujemy gorzką czekoladą startą na tarce o grubych oczkach

IMPRESJA SMAKU
Marysieńka 147

Studzimy *** *** Krem: w 3/4 szklanki mleka mieszamy żółtka i mąkę *** *** Resztę mleka zagotowujemy wraz z cukrem. Do gotującego się mleka (musi zacząć kipieć) wlewamy roztwór z żółtkami. Stale mieszając gotujemy na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Studzimy *** *** Miękkie masło ucieramy na gładką masę i dodajemy po łyżce ostudzonej masy budyniowej. Miksujemy do uzyskania jednolitego kremu *** *** Kakaowe blaty ciasta nasączamy(...)kawą, herbatą lub likierem *** *** Na pierwszym blacie rozsmarowujemy połowę masy budyniowej. Na kremie układamy blat bezowy, a na niego resztę kremu. Całość przykrywamy drugim biszkoptem kakaowym i odkładamy do lodówki, do stężenia *** *** Przygotowujemy polewę: w garnuszku podgrzewamy mleko, dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia *** *** Ciasto polewamy czekoladą i ozdabiamy połówkami orzechów *** *** SMACZNEGO ***       Polecam również: PRZEPISY

Blog z Apetytem
Tort marchewkowo - piernikowy z kremem 230

Dodaję do niego trochę rodzynek i  kandyzowaną skórkę pomarańczowa . Można je przygotować parę dni wcześniej, wtedy idealnie przejdzie wszystkimi aromatami. Tort marchewkowo - piernikowy z kremem Składniki: Ciasto 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 szklanki drobno startej marchewki 1,2 szklanki cukru 1 1/4 szklanki oleju 4 jajka 2 łyżki(...)cukrem na puch, następnie dodajemy po łyżce serka. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Ciasto przecinamy na pół, dolną cześć smarujemy masą, układamy na to drugą część ciasta i smarujemy kremem wierzch i boki ciasta. Ozdabiamy plastrami pomarańczy i posypką. Ciasto jest najlepsze następnego dnia. insertCookd("6e4f49bca3ce95060f8c7a94bb7a1c22

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto limonkowe z jagodami i kremem 301

Ciasto jednak tak kusiło, że przemogłam się i kupiłam borówki,  tym bardziej, że wreszcie tutaj osiągnęły jakąś rozsądniejszą cenę: 1 € za 125 g i nawet nawet smakowały prawie jagodowo. :)                        I limonkowy placek z jagodami i kremem śmietankowym(...)czasie ubić masło z cukrem pudrem na puch, dodać serek, skórkę i sok z pozostałej limonki, ponownie dokładnie ubić. Wstawić do lodówki na 20 minut.  5. Rozsmarować krem na wystudzonym cieście, pospać resztą jagód, lekko wgniatając je w krem, posypać całość cukrem pudrem i wstawić do lodówki na 30 minut. Po schłodzeniu można kroić; ciasto nie wymaga dalszego przechowywania

Kuchnia Prezydentowej
Malinowo gryczany tort wegański 158

jest pierwszy w życiu tort jaki upiekłam i do tego wegański. Dotychczas nie przepadałam za tym rodzajem wypieków, ze względu na kremy, których po prostu w ciastach nie lubiłam, a od dłuższego już czasu z oczywistych powodów nie jem gotowych ciast ani ciastek. Okazja była wyjątkowa, mianowicie 6 urodziny Miśki, a jak urodziny to tort musi być, pal licho tort(...)łyżki). Ubić na sztywną pianę mleko kokosowe z agarem i cukrem, można dodatkowo dodać mus malinowy. Włożyć do zamrażalnika na 30 minut. Na warstwę dżemu położyć warstwę kremu na to kolejny krążek ciasta (ja ułatwiłam sobie zadanie przekładając krążek za deskę do krojenia i zsuwałam do na warstwę kremu. Gotowy tort włożyć do lodówki na kilka godzin

greenscarf
Tarta cytrynowa 271

Dziś do kawy mam dla Was tartę cytrynową :) na kruchym cieście z domowym kremem cytrynowym (lemon curd), który pojawił się na blogu już jakiś czas temu i bezą. Tartę piekłam w foremce z wyciąganym dnem o średnicy 25 cm. Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 30 g masła 30 g margaryny 1 jajko(...)przygotowania tarty zużyłam połowę przygotowanej według przepisu porcji (resztę można przechować) Składniki na bezę: 2 białka 1/2 szklanki cukru Krem cytrynowy przygotowujemy według przepisu , można zrobić go dużo wcześniej i przechować w lodówce około tygodnia. Masło i margarynę na ciasto wyciągamy wcześniej z lodówki, żeby zmiękły. Wszystkie składniki zagniatamy na jednolite ciasto w misce lub na stolnicy. Gotowe ciasto rozwałkowujemy

Ciastkozercy
Ciastko francuskie z kremem waniliowym 162

mieszając, aż krem nabierze odpowiedniej konsystencji. Odstawić do wystygnięcia. Piekarnik nastawiamy na 200 stopni C. Gotowe opakowanie ciasta francuskiego dzielimy na pół. Na każdej połówce nakładamy krem i dokładnie sklepiamy ze sobą ciasto (można użyć widelca). Gotowe ciasto smarujemy białkiem i do rozgrzanego piekarnika na około 15-20 minut. Pieczemy do momentu, aż się zarumienią. Na słodkie śniadanie

Kredowe Menu
Ciasto mleczna kanapka 141

ucieramy mikserem na puch, cienkim strumieniem wlewamy mleko z cukrem. Następnie małymi porcjami na przemian dodajemy mleko w proszku i serek (u mnie Bieluch). U pieczone i wystudzone ciasto przekładamy kremem. Lekko dociskamy. Polewa:Czekoladę, mleko i margarynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, polewamy ciasto. odstawiamy na godzinę do lodówki aby stężało

Gotowanie moimi oczami
Karpatka z kremem adwokatowym 131

rodziny. Polecam na zbliżające się święta Wszystkich świętych, będzie rodzina, będzie mnóstwo ludzi, ciasto musi być.  TRUDNOŚĆ: średnie CZAS: powyżej 60 min PORCJE: 20   Karpatka z kremem adwokatowym CIASTO 1/2 kostka margaryny 1 szklanka wody 20 dag mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 jajek MASA 1 litr mleka 2 jajka 2 żółtka 1 cukier wanilinowy 1 kostka

Gotuję Testuję
Krem kokosowy - jak rafaello 187

Prosty domowy krem kokosowy, smakuje jak rafaello, można go zjeść na naleśnikach, chlebie, użyć do kremu do ciasta (o tym wkrótce), lub zjeść prosto ze słoika :)  Składniki (na 150 g kremu):  - 200 g wiórków kokosowych (nie odtłuszczonych), - 2 łyżki cukru pudru, zmielonego ksylitolu lub odrobinę stewii. Wykonanie: Kremu nie wychodzi dużo, więc można zrobić od razu podwójną porcję

Co na wege obiad?
Jesienny sernik z mlekiem w proszku i musem jabłkowym 184

musem jabłkowym i galaretki to prawdziwa kwintesencja jesieni. Zachwyca swoją delikatnością a warstwa jabłkowa tylko dodaje mu smaku. Polecam również na świąteczne okazje dla tych, którzy nie lubią ciast z kremami. Do dekoracji użyłam wspaniałych produktów  Dr.Oetker  które otrzymałam dzięki uprzejmości firmy. Składniki: Ciasto kruche: 1,5 szklanki mąki pszennej 15 dag masła 3 łyżki cukru 1 żółtko

Wanilia i Kardamon
Muffiny kakaowe z cytrynowym nadzieniem 112

ustawionych na blasze rozdzielamy połowę masy. Następnie do każdej foremki nakładamy po 1-1,5 łyżeczki lemon curdu uważając, by nie dotykał krawędzi (krem trzeba rozłożyć delikatnie na sam środek foremki). Następnie do foremek rozdzielamy pozostałe ciasto. Muffinki(...)wstawiamy do nagrzanego do 200 st. piekarnika na 20 minut. Gotowe odstawiamy do ostygnięcia i posypujemy cukrem pudrem.  Jeśli chcecie, żeby Wasz deser wyglądał bardziej elegancko, napełnijcie ciastem i kremem ceramiczne kwadratowe naczynia żaroodporne o wymiarach 6cmx6cm u podstawy. Z podanych składników wyjdzie Wam 7 takich deserów

W poszukiwaniu inspiracji
Biszkopt 140

Biszkopt, który wyjdzie zawsze!  Jest cienki, a jednocześnie m oże służyć jako baza na ciasto z kremem. Gdy się upiecze dwa lub trzy takie cienkie biszkopty - można wówczas zrobić ciasto przekładane ulubioną masą i przybrać owocami. Składniki: 3 jajka rozm. L 1/2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru Ja, miksując

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Malinowa chmurka 447

czego się nie robi dla doskonałego smaku. SKŁADNIKI Ciasto kruche 3 żółtka 10 dag. masła extra 15 dag mąki pszennej 1 łyżeczek proszku do pieczenia 1 łyżeczka esencji waniliowej 2 łyżki cukru pudru Beza z migdałami 15 dag cukru 3 białka 2 łyżeczki mąki  ziemniaczanej ok 50 g. płatków migdałowych Krem śmietankowy 1 łyżeczka esencji waniliowej 3 łyżki cukru(...)Krem śmietankowy Wszystkie składniki ubijamy  do otrzymania gęstego kremu. Składniki muszą   być schłodzone. przynajmniej 12 godzin w lodówce. Krem przygotowujemy bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto. Ciasto wyjmujemy z lodówki,  krem wykładamy na galaretkę Na wierzch kładziemy wystudzoną bezę. Ciasto dobrze się  kroi wstawione do lodówki na kilka godzin. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady

W kuchennym oknie Ewy
Placek królewski 225

pierwszy przypominam przepis w wykonaniu mojej drugiej Mamy, czyli Teściowej. Ciasto pyszne, a z czasem zyskuje na wartości, gdyż jest bardziej wilgotne pod wpływem masy grysikowej. Ja uwielbiam wszelkie ciasta kruche, więc i to było dla mnie "trafionym".  Ponadto receptura ma już dobrych kilkadziesiąt lat, sprawdzona jest przez różne pokolenia i myślę, że śmiało można nazwać ten wypiek klasykiem(...)waniliowym . Do gotującego się mleka wlewamy roztrzepane wcześniej jajko z dodatkowym żółtkiem. Studzimy. Kostkę masła ucieramy dodając po odrobinie masy grysikowej. Do smaku dodajemy olejek migdałowy. Tak przygotowanym kremem przekładamy ciasta. Wierzch posypujemy cukrem pudrem.  Prawda, że proste? Pamiętajcie, by podzielić się ze mną opinią i zdjęciem, jeśli tylko to ciasto przygotujecie

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania