ciasto z kawą - 3345 przepisów (strona:98/223)

PANI WALEWSKA 638

dokładnie wymieszać. Sztywną pianę z białek wyłożyć na ciasto i posypać płatkami migdałowymi. Blachę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut w temperaturze 175 C. gotowe ciasto dokładnie wystudzi a następnie przeciąć na dwie równe części.     Krem Zagotować szklankę mleka, pozostałą części mleka dokładnie wymieszać żółtkami, obiema mąkami, oraz cukrem i cukrem waniliowym. Masę jajeczną(...)czas miksując stopniowo dodawać przestygnięty budyń. Na końcu ucierania gdy krem jest już gotowy można dodać; kawę , kakao, lub alkohol. Na początku krem może wydawać się że jest „luźny” ale gdy się schłodzi w lodówce, robi się sztywny i puszysty. Pierwszą części ciasto posmarować kremem i nakryć drugą. Wstawić do lodówki na około 3 godziny. Schłodzone ciasto zdecydowanie lepiej się

RAROSSA
Placek cappuccino z kokosem 441

kakao opakowanie cukru waniliowego masa cappuccino: 5 żółtek cukier waniliowy 3 łyżki mąki pszennej budyń waniliowy bez cukru 2 szklanki mleka pół szklanki cukru 250 g margaryny 4 łyżki kawy cappuccino beza kokosowa: 5 białek szklanka cukru 200 g wiórków kokosowych łyżeczka proszku do pieczenia polewa: 2 tabliczki gorzkiej czekolady 2 łyżki masła Sposób przygotowania: Biszkopt Oddzielić białka od żółtek(...)papierem, wylać ciasto i piec przez około 30 minut w 180 stopniach. Masa cappuccino Do rondla wlać mleko, wsypać budyń, mąkę, cukier, cukier waniliowy oraz żółtka wszystko wymieszać trzepaczką i podgrzewać na małym ogniu ciągle mieszając aż powstanie budyń. Budyń ostudzić. Margarynę utrzeć na puch. Dodawać po jednej łyżce zimnego budyniu ciągle ucierając. Na koniec dodać kawę cappuccino i dokładnie

na moim stole...
Ciasto jogurtowe z rabarbarem 190

uszyste ciasto jogurtowe odwrócone z rabarbarem. To idealna propozycja na słoneczny weekend - mało pracy, szybkie pieczenie, proste składniki, lekka konsystencja... i na słońce z kawą lub herbatą :) Czas przygotowania: 45 minut Porcja: forma 25 cm Składniki: 2 szklanki mąki orkiszowej jasnej lub pszennej, 2 jaja, 3/4 szklanki gęstego jogurtu, 3/4 szklanki cukru, 4 łyżki cukru trzcinowego  gruboziarnistego(...)Dodać olej, jogurt, wanilię i skórkę cytryny, ubijać do połączenia składników. Masę wylać na rabarbar i wyrównać. Piec w 180 stopniach przez 35 minut (funkcja grzania góra-dół). Upieczone ciasto odwrócić do góry dnem i wyłożyć na tortownicę. Zimne posypać płatkami kwiatów i cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.  T kaniny lniane  Kardelen   by  Mira design . Zastawa

SzczyptaSmaQ
Ciasto urodzinowe 5896

pójdzie Wam szybko i sprawnie :) Ciasto składam się kakaowego biszkoptu z nuta kawową, budyniowego kremu, herbatników oraz masy karmelowej. A całość zwieńczona jest polewą czekoladową :) Jest pyszne - w sam raz do po południowej kawki :) Składniki: Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1,5 łyżeczki proszku(...)ubijamy aż powstanie lśniąca beza. Następnie dodajemy po jednym żółtku. Łyżeczkę kawy rozpuszczamy w niepełnej łyżeczce wody i wlewamy do masy jajecznej. Na końcu wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mąką ziemniaczaną oraz kakao. Delikatnie mieszamy aż składniki dobrze się ze sobą połączą. Gotowe ciasto przelewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20-25 minut

My simple kitchen
Muffiny z dodatkiem kawy 192

niego mleko i przelewamy do misy ze składnikami sypkimi, na końcu dodajemy roztrzepane jaja. Mieszamy łyżką do połączenia składników.Ciasto przekładam w papilotki do muffin i wkładamy do blaszki. Pieczemy 25 minut w 170 stopniach. Opinia: Wyczuwalny jest smak kawy instant, przyjemnie się je.            Taka mała informacja dla was o cykoriadzie, muszę

Różowa kuchnia
placek z truskawkami i marcepanem 186

Powoli partiami dodawaj mąkę. 5. Miksuj krótko tylko do połączenia składników z mąką (i zniknięcia grudek) 6. Wyłóż ciasto na blachę. Ułóż plaserki truskawek i marcepanu. 7. Piecz 30 minut do suchego patyczka 8. Obsyp cukrem pudrem. Rób kawę. Częstuj najbliższych

Fiolka w kuchni
Czekoladowo-kokosowa krajanka z kaszy jaglanej nadziana żurawiną 144

nasze stoły. Ja, zważywszy na to, że jestem ogromnym łasuchem na słodkości, podaję ją w przeróżnych deserach i ciastach. Dziś proponuję spróbować mojej czekoladowo-kokosowej krajanki z kaszy jaglanej nadzianej żurawiną. Smaczny, zdrowszy deser idealny do popołudniowej kawy lub herbaty. A co najważniejsze również najmłodsi po niego sięgają. Spróbujcie. * przepis własny - powstał na zasadzie udanego eksperymentu kulinarnego ... kasza jaglana

Słodkie okruszki
Ciasteczka na serku wiejskim - bez cukru 112

olejek pomarańczowy 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Serek wiejski rozdrabniamy i ucieramy w misce z kawą zbożową, mlekiem i olejem. Dodajemy jajko, zapach pomarańczowy, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Po dokładnym wymieszaniu zagniatamy elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkowujemy dość cienko (w razie potrzeby podsypujemy odrobiną mąki), wykrawamy dowolne wzorki i układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy

Kolorowy Przepisownik
PIZZERIA FRONTIERA (POZNAŃ) 140

drożdżowym, płaskim włoskim chlebem, ale co ja tam wiem. Ważne, że znów mogłam rozpływać się nad genialnym ciastem.    Jeszcze oryginalne, włoskie napoje - sok przecierowy i pomarańczowy tonik. Tym oto akcentem kolacja dobiegła końca. Myśleliśmy o prawdziwej, włoskiej kawie, ale niestety oboje nie pijamy jej o tak późnej porze. Następnym razem przybędę prędzej i pokuszę się o filiżankę

W kuchni Karmel-itki
Ciasteczka Jacobsiki 156

pieczenia cukier puder do obtaczania Kawę rozpuścić w 1 łyżce wrzącej wody. Wszystkie składniki na ciasteczka razem z rozpuszczoną kawą dokładnie i szybo wyrobić, następnie wstawić do lodówki na ok. 0,5 do 1 godziny. Po tym czasie z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać obficie w cukrze pudrze, układać na wysmarowanej tłuszczem blaszce i piec 20 minut

Jadło i czytadło
Biszkopt 110

niektórych recepturach część mąki pszennej w biszkopcie jest zamieniona na mąkę ziemniaczaną. Jej dodatek obniża zawartość glutenu w cieście, co sprawia, że ma ono delikatną strukturę. [źródło:  http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasto_biszkoptowe ] Do wszystkiego Można je jeść do wszystkiego do kawy, herbaty czy też soku owocowego. Pomysłów na ciekawe dekoracje też jest sporo. Smaczny na sucho jak i z kremem. Świetnie

ClauditteMissCooking
Po co liczyć książki? I sorbet gruszkowy 178

lżejszy od tradycyjnych lodów na żółtkach i śmietanie. A pachnie piernikiem i gruszkami. Zaczęło się od tego, że po cieście z całymi gruszkami zostało mi kilka owoców i pół garnka syropu. Poprzednim razem rzeczonym syropem słodziłam sobie herbatę (do kawy też pasuje świetnie), ale, o czym już pisałam, ostatnio herbatę pijam gorzką. Szkoda mi go było po prostu wylać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciastka kawowe- Grudniowe Wyzwanie Blogerek 172

zajrzę na pewno do wszystkich uczestniczek akcji.  12 dag masła  ½ szkl. cukru  1 jajko 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 2 szkl. mąki  1 łyżeczka proszku do pieczenia Ponadto: 1 żółtko 1 łyżka mleka Z podanych składników wyrobić ciasto i odstawić je do lodówki na co najmniej godzinę.Ciasto rozwałkować na grubość 5 mm i wycinać z niego

Moje domowe kucharzenie
Jagodzianki z borówką amerykańską - pyszne drożdżowki na maślance 136

smaczna,tak samo zdrowa i prostsza w obsludze.Nie ma potrzeby mieszania borowek z maka.Po raz pierwszy robilam ciasto drozdzowe na maslance.Jest doskonale,bardzo plastyczne,naprawde godne polecenia.Na drozdzowki jest zawsze dobra pora.Poza tym to najzdrowszy i najmniej kaloryczny slodki dodatek do kawy lub na drugie sniadanie,a te upieczone w domu nie maja sobie rownych.Zapraszam do przepisu. Skladniki(...)opakowanie suchych drozdzy,dodac mleko,zoltka i wyrobic hakiem gladkie,nie lepiace sie ciasto.Przykryc mise robota folia spozywcza i odstawic w cieple miejce do podwojenia objetosci z podanej ilosci ciasta zrobilam 14 buleczek odwazajac na wadze po 50 g ciasta na buleczke.Mozesz zrobic mniej bulek troche wiekszych.Uformowac kulki,rozplaszczyc je w dloniach,ulozyc na blaszce i zostawic do napuszenia.Nastepnie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mokry piernik 137

rozpuszczoną w 1/3 szklanki wody, wódkę (30 ml), kakao i śliwki. Wyrobić ciasto i przełożyć do podłużnej formy (30x11cm) wysmarowanej masłem (lub wyłożonej papierem do pieczenia). Piec godzinę w 185 stopniach. Ostudzić i wyjąć z formy. Zawinąć w folię i odstawić na 1 tydzień. Po tygodniu nasączyć kawą wymieszaną z 50 ml wódki (użyłam do tego celu strzykawki). Ponownie zawinąć

Pobite gary Barbary