ciasto z kawą - 3345 przepisów (strona:105/223)

Rogaliki 168

Pyszne małe co nieco do kawy, herbaty.. 20 dkg  mąki 20 dkg margaryny 20 dkg twarogu [ zmielonego] Dodatkowo dowolne nadzienie  Wszystkie składniki umieścić w misce i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na około 1 godzinę.Blat/stolnicę oprószyć mąką.Ciasto [ połowę ciasta] rozwałkować tak, aby można było wyciąć koło o średnicy

Moje domowe kucharzenie
Odchudzona pizza. 505

domu z gorączką nie mając na nic ochoty. Plusem jest to, że nie muszę się poddawać szalonemu porankowi, kawa i bułka i biegiem do pracy. Tak więc łącząc troszkę mniej zajęty poranek z dużą wybrednością kulinarną, powstała odchudzona pizza. Na cieniutki cieście z minimalną ilością odtłuszczonego żółtego sera, a zamiast sosu jogurt naturalny. Składniki: 50 g mąki 1/4 łyżeczki suszonych

Brzuszki Łakomczuszki
Ptysie z bitą śmietaną 252

końcówką w kształcie gwiazdki. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia  wyciskać okrągłe porcje ciasta, w sporych odstępach (ciasto mocno rośnie). Śmietane ubijamy na sztywno można dodać cukier waniliowy aby podkreślić smak. Nakładamy na połówki ptysiów i przykrywamy czapeczką :) Podane z kawą montową- przepis tutaj Bon Appetit

Pudełko rozmaitości
Ciasto jabłkowe 148

Przepis na ciasto jabłkowe, który chciałabym Wam dzisiaj zaproponować dostałam kiedyś od naszej sąsiadki. W niczym nie przypomina tradycyjnej szarlotki, jest bardziej jak piernik - aromatyczny i pachnący, z nutą korzennych przypraw. Pasuje nie tylko do kawy czy na podwieczorek, świetnie nadaje się na smaczne i zdrowe śniadanie. Składniki: 600 g jabłek 300 g cukru cynamon rodzynki orzechy 1 szklanka oleju(...)Dodajemy cukier, cynamon, bakalie, mieszamy i odstawiamy na 20 min. Piekarnik nastawiamy na temperaturę 180°. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i przekładamy na blachę wyłożoną pergaminem. Pieczemy około 1 godziny. Ciasto podajemy posypane cukrem pudrem. Ciasto jabłkowe Cukrowy wzorek na cieście uzyskamy przez ułożenie na wierzchu ażurowej papierowej serwetki (często wykorzystywane jako ozdobna podkładka pod tort). Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Walentynkowe DIY - inspiracje 224

kształcie serca z filiżanką kawy .... romantyczne :) Śniadanko proste a jakie piękne i smakowite po prostu gofry , troszkę konfitury i truskawek a zaskoczenie murowane no i jak by mogło zabraknąć pizzy w kształcie serca to już tradycja :)) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ryżowe serca ,   Ażurowe naleśniki  , Ziemniaczane serduszka ,   Pizze małe serca, Lody truskawkowe , Ciasto z sercem

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Sernik gotowany z brzoskwiniami i galaretką 169

Ciemno. Pada. Śnieg? Deszcz? I jedno, i drugie. W sumie najlepsza pogoda do pieczenia ciasteczek. Ale skoro nawet kawa nie stawia dziś na nogi to wolę nie ryzykować katastrofy cukierniczej :P Zapowiada się leniwe po południe... Chociaż nie - młoda pewnie zapewni mi setki atrakcji byle bym tylko nie usiadła na tyłek :P Czas ucieka niemiłosiernie jak tykająca bomba zegarowa. Dopiero(...)swoją obecnością... Sernik gotowany w wersji na bogato. Zapewniam Was, że był przepyszny! I ładnie prezentował się na stole :) Placków miodowych nie trzeba dodatkowo obciążać, bo dość szybko miękną. Ciasto długo zachowuje świeżość i jest całkiem wydajne - 1 kawałek potrafi zaspokoić nawet apetyt dużego łasucha. Choć pewnie na jednym kawałku nie poprzestaniecie :) Na święta czy inne uroczystości idealny :) Ciasto

My simple kitchen
ciasto malina w czekoladzie 161

czekoladę, masło, kakao, wodę, kawę oraz cukier. Zagotowujemy do rozpuszczenia się cukru, zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz solą. Do wystudzonej masy czekoladowej dodajemy jajko, mieszamy. Następnie dodajemy mąkę i mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Przelewamy do natłuszczonej kek sówki (12x25cm). Połowę malin wciskamy w ciasto a pozostałą częścią posypujemy wierzch

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto „Wszystkiego Najlepszego” z wiśniami i czekoladą 765

Krem jest kawowy z orzechami, z dodatkiem spirytusu. Jeśli nie przepadamy za wiśniami, możemy użyć moreli z puszki. Wtedy nie musimy ich gotować, od razu połówki układamy na cieście. Ciasto jest bardzo smaczne i łączy w sobie wiele smaków, bardzo polecam (inspirację znalazłam w książce siostry Anastazji, przepis zmodyfikowany).   Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka(...)Ciasto przełożyć do blaszki 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC) przez około 30-35 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 10. Galaretkę wiśniową i truskawkową rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem: 11. Kawę rozpuszczalną zalać

Mała Cukierenka
Ciasto 'procenty na pierzynce' 359

formie np. jako ciasto. SKŁADNIKI   NA BISZKOPT 4 jajka 120 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g mąki tortowej 2 łyżki wody 1-2 krople aromatu rumowego NA KREM BUDYNIOWY 1 opakowanie budyniu waniliowego 450 ml mleka 200 g masła 50 g cukru pudru NA MASĘ CZEKOLADOWĄ Z BISZKOPTAMI biszkopty 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej około(...)niskiej miseczki wlać wódkę. Biszkopty moczyć najpierw w kawie, żeby lekko zmiękły, a następnie w wódce i kłaść jeden obok drugiego na kremie budyniowym. W garnuszku pogrzać śmietanę i mieszając rozpuścić w niej czekoladę (do polewy można dodać przelany przez sitko alkohol, który nam został z nasączania biszkoptów). Zostawić do ostudzenia. Ciasto polać gęstniejącą polewą czekoladową (zrobić grubą warstwę). Opcjonalnie

Passions hobbies life
Magdalenki 129

magicznie doskonałe, to robi się je błyskawicznie. Wystarczy, jak powiem, że zrobiłam sobie kubek kawy, nabrałam ochoty na magdalenki, zrobiłam i pochłonęłam od razu 4 zanim wystygła mi kawa? :) Przepis z magazynu "Palce Lizać" nr 2, wydanie specjalne "Jesień 2011" S kładniki (na 30 sztuk w formie na magdalenki, ale piekłam w foremkach babeczkowych, jednak nie polecam,  weźcie formę(...)foremki ciastem do 2/3 wysokości (jeżeli użyjecie formy muffinkowej, wyłóżcie ją papilotkami). Ciasto włóżcie do nagrzanego piekarnika, pieczcie 8-10 minut bez termoobiegu. 4. Wyjmijcie gotowe magdalenki, powinny być puchate, wyrośnięte i złote. Zostawcie na 5 minut, wyjmijcie z formy, jeszcze chwilka i możecie jeść! ;) Do kawy i herbaty nie ma nic lepszego. No chyba że z wisienką amareno

Kuchnia Prezydentowej
Ciasto bananowo - czekoladowe. 203

już przyjdzie taki chłodny , jesienny , ponury czas to na poprawę humoru i wewnętrzne rozgrzanie proponuje dzisiejsze ciasto. Jak wiemy czekolada poprawia nastrój :) A do tego słodkie  banany . Ciasto dzięki dodatkowi tych owoców jest wilgotne i bogate w smaku.Dlatego też jeśli zostało nam kilka bananów i stały się już nieco przejrzałe to zawsze , dodając kilka składników możecie przemienić(...)zagęszczonego niesłodzonego lub śmietany 30% Wykonanie: Masło, czekoladę , cukier , kakao i kawę włożyć do garnka i rozpuścić ustawiając na malutkim ogniu. Gdy całość już jest jednolita zdjąć z ognia i przestudzić. Banany rozgnieść widelcem. Wbić do masy jajka ,dodać banany , przesiać pozostałe składniki i utrzeć całość na jednolite ciasto. Wlać do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec

Malinowa Kawiarenka
Ciasto czekoladowe - bez cukru i mąki 6116

miałam dostępu do świeżych daktyli zmodyfikowałam przepis. Moje ciasto wyszło dużo wyższe niż to oryginalne.  Dlatego też musiałam je piec prawie dwa razy dłużej.   Zapraszam na urodzinowe ciasto i dziękuję, że już tyle lat tutaj zaglądacie.   Składniki: 250 g suszonych daktyli (bez pestek) 100 g wrzątku 1 dojrzały banan 3 jajka 4 łyżki oleju 50 ml espresso(...)zmiksować na gładką masę.  Dodać banana, jajka, kawę, wanilię i ponownie zmiksować.  Dodać kakao, proszek i migdały.  Wymieszać.  Formę o średnicy 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia (dno).  Przelać masę.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na około 50 - 55minut (do suchego patyczka).  Ciasto ostudzić przed podaniem

Sto kolorów kuchni
Takie łatwe, takie dobre... 162

posta. Wstałam o czwartej czterdzieści pięć, po mniej więcej czterech godzinach snu, i mimo kilku kaw nie potrafię się obudzić. Plan na dziś: umyć naczynia po wczorajszym obiedzie (tak, wiem, wstyd...) , zmiksować kilka składników i wstawić do lodówki z nadzieją na uzyskanie smakowitego ciasta na uczczenie końca pracowitego weekendu, wyspacerować psę, wziąć prysznic i zakopać się pod kołdrą z mocnym(...)opierając się na podstawowej zasadzie: 125 gram cukru na dwa białka. A później dodatki - cukier lub ekstrakt waniliowy, sok czy skórka z cytryny, czasem ocet, czasem łyżeczka mąki ziemniaczanej. Kawa, pomarańcza, kakao - co tylko dusza zapragnie. Wszystko zależy, jaki efekt smakowy chcę osiągnąć. Ważne jest, żeby bezy były chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Nadają się do pochrupywania

Pożeraczka, czyli raz adobrze
likier kawowy [+18] 156

  składniki: 60 g kawy ziarnistej 200 g cukru 100 ml spirytusu 100 ml wódki 600 ml wody gorącej wykonanie: Cukier zalewamy gorącą wodą, mieszamy do

Domowy Smak Jedzenia
Muffinki kawowe 323

wlac mleko, jajka, szczyptę soli, cukier waniliowy i rozpuszczoną kawę w łyżce gorącej wody. Miksujemy na kremową jednolitą masę . Następnie dodajemy margarynę , cukier i znowu miksujemy. Gdy składniki sie połączą wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ucieramy do uzyskania jednolitej masy. Na sam koniec wsypujemy płatki owsiane. Ciasto nakładamy do foremek do 3/4 jej wysokości. Radziłabym piec muffinki

Słodkości i nie tylko