ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:378/672)

Ciasto Tajemniczy Ogród 947

serków: 300g serka homogenizowanego waniliowego, 2 opakowania galaretki żółtej, Polewa: 2 łyżki margaryny, 3 łyżki wody, 3 łyżki cukru, 3 łyżki kakao, kakaowa posypka do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt jasny : Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję kolejno żółtka, cukier, olej, mąkę, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto przekładam na blaszkę o wymiarach 24cm x 24cm, wyłożoną papierem(...)wrzącej wody. Studzę. Zimne serki homogenizowane miksuję z tężejącą galaretką. Masę wykładam na biszkopt ciemny, wyrównuję i przykrywam drugim blatem biszkoptu jasnego. 5. Polewa: Margarynę, wodę, cukier oraz kakao przekładam do garnuszka i gotuję 2 minuty. Odstawiam do przestudzenia. Gęstą polewę rozsmarowuję na wierzchu ciasta. Gotowe ciasto posypuję kakaową posypką i wstawiam na godzinę do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Piankowy sernik na zimno z truskawkami 126

masca rpone . Doda ć twaróg i wymieszać, połowę przelać do tortownicy , posypać truskawkami i przykryć drugą połową masy. Wstawić do lodówki. Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Odstawić do wystygnięcia. Na górze sernika ułożyć truskawki, zalać ciasto gala retką i zostawić do całkowitego stężenia na ca ł ą noc do lodówki

Magiczne Życie Marty
Wiśniowy sernik w polewie z białej czekolady 82

znalazł, a ja dziś obierałam wiśnie i tak się zastanawiałam co zrobić za ciasto no i wyszło takie cudeńko. Składniki: 140 g herbatników 3 łyżki miękkiego masła 1 szklanka cukru 2 szklanki wiśnie wydrylowanych 750 g twarogu 2 łyżki żelatyny 1 galaretka wiśniowa odrobina wrzątku 200 g białej czekolady  2 łyżki masła Przygotowanie: herbatniki rozdrabniamy(...)malakserze, miksujemy twaróg z cukrem, dodajemy wiśnie i nadal miksujemy, aż będzie gładka masa. Na sam koniec dodajemy rozpuszczoną galaretkę z żelatyną we wrzątku (ok 20 ml). Jak masa serowa zacznie gęstnieć przelewamy do tortownicy i wkładamy ciasto do lodówki na 3h.  Po tym czasie górę polewamy białą czekoladą z masłem, rozpuszczaną w kąpieli wodnej

Niezły Młynek
Wiśniowy sernik w polewie z białej czekolady 256

znalazł, a ja dziś obierałam wiśnie i tak się zastanawiałam co zrobić za ciasto no i wyszło takie cudeńko. Składniki: 140 g herbatników 3 łyżki miękkiego masła 1 szklanka cukru 2 szklanki wiśnie wydrylowanych 750 g twarogu 2 łyżki żelatyny 1 galaretka wiśniowa odrobina wrzątku 200 g białej czekolady  2 łyżki masła Przygotowanie: herbatniki rozdrabniamy(...)malakserze, miksujemy twaróg z cukrem, dodajemy wiśnie i nadal miksujemy, aż będzie gładka masa. Na sam koniec dodajemy rozpuszczoną galaretkę z żelatyną we wrzątku (ok 20 ml). Jak masa serowa zacznie gęstnieć przelewamy do tortownicy i wkładamy ciasto do lodówki na 3h.  Po tym czasie górę polewamy białą czekoladą z masłem, rozpuszczaną w kąpieli wodnej

Niezły Młynek
Ciasto makowo-serowo-orzechowo-jabłkowe 261

zmielonymi orzechami, lekko wymieszać i wylać na masę serową, wyrównać. Całość piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez około 1 godzinę. Upieczone ciasto wystudzić. Składniki na masę jabłkową: 1 słoik prażonych jabłek (900g); 2 galaretki agrestowe; Jabłka wyłożyć do garnka, podgrzać aż będą bardzo gorące. Do gorących jabłek wsypać galaretki i mieszać, aż się rozpuszczą. Całość lekko przestudzić. Składniki(...)czas przy tym ucierając. Na koniec dodać przestudzone orzechy, wymieszać. Do masy można dodać kilka kropli spirytusu w celu "podkręcenia" kremu. Biszkopt posmarować kremem (kilka łyżek zostawić na wierzch ciasta), na krem wyłożyć ciasto makowo-serowo-orzechowe, na ciasto wyłożyć jabłka i przykryć biszkoptem. Wierzch biszkopta posmarować kremem orzechowym. Ciasto polać polewą czekoladową

In my kitchen
Szarlotka biszkoptowa. 103

Miękki puszysty biszkopt, a w środku mus jabłkowy. Robię to ciasto od lat.  Przepis był już na blogu, ale postanowiłam go trochę odświeżyć.  Dodałam więcej zdjęć i dokładniejszy opis wykonania. Szczerze polecam ten przepis.  Ciasto nie jest trudne w wykonaniu, a smakuje naprawdę dobrze.  Piekłam w blaszce 23x32 Składniki: Biszkopt: 7 jajek szczypta soli szczypta soli(...)Wtedy możemy wyłączyć gaz. Do gorących jabłek wlać sok z cytryny i wsypać  galaretkę (proszek). Mieszać, aż galaretka się rozpuści i połączy z jabłkami.  Wystudzony biszkopt przekroić wzdłuż na dwie części.  Na jedną część wyłożyć jeszcze ciepłe jabłka i przykryć drugą częścią ciasta.  Lekko docisnąć. Wierzch posypać cukrem pudrem.  Odstawić, żeby masa jabłkowa przestygła

Agusiowe smakołyki
Ciasto śmietanowe z makiem 83

Ciasto śmietanowe z makiem Przekładanie ciasto, które zrobimy bardzo szybko i prosto, nie wymaga dużego wysiłku. Ciasto jest bardzo smaczne, na bazie śmietany z brzoskwiniami. Udekorowane płatkami migdałowi, wygląda pysznie z pewnością podane na imprezy, zachwyci każdego gościa. 20 porcji 40 minut czas przygotowania Dwie formy 24 cm X 24 cm Składniki na ciasto z makiem(...)wylewamy do dwóch form. Pieczemy 20 minut w 180°C. 3.   Galaretki rozpuszczamy w 1 ½ szk. gorącej wody, studzimy. 4.   Śmietany schłodzone ubijamy mikserem, dodajemy schłodzone galaretki. 5 .   Brzoskwinie kroimy w kostkę i łączymy z masą, delikatnie mieszając łyżką. 6.   Masę wylewamy na ciasto makowe i przykrywamy drugim ciastem z makiem. 7.   Wierch ciasta smarujemy

Kulinarna Chwila
Galaretka z płatków róży 69

sposób będę mogła ją szybko wykorzystać, dodając ją chociażby do herbaty. Świetnie też sprawdzi się jako dodatek do przełożenia ciast i ciasteczek. W takim przypadku wystarczy najzwyklejszy biszkopt. A może macie inne pomysły na wykorzystanie takiej galaretki? Czekam na wasze propozycje w komentarzach. Galaretka z płatków róży – przepis Składniki: galaretka z płatków róży Na ok. 7 małych słoiczków

okolicepalnika.pl
Metrowiec makowo-owocowy 384

Wiąże się to z odpowiednia kompozycja rożnych składników, które wydobywają duszę ciasta. Czasami wdaje się nam ,że połączanie niektórych składników ze sobą, nie pasuje i może wyjdzie coś  nie tak. A w rezultacie przekonujemy się, że uzyskaliśmy coś pysznego. Tak też myślałam o połączeniu maku i galaretek. Czy to będzie dobre?  Spróbujcie sami . Przepis zaczerpnęłam z książki(...)rozpuścić w 250 ml wody, odstawić do lodówki. Schłodzoną kremówkę obić na sztywno, podzielić na dwie części i d każdej dodać galaretkę. Na jasny blat biszkoptowy posmarować różową masę, przykryć biszkoptem makowym, masą zielona i resztą jasnego ciasta. Wierz dodatkowo można udekorować jak chcemy , np, polewą czekoladową. SMACZNEGO

W kuchennym oknie Ewy
Leśny mech 75

masa z bitej śmietanki i serka mascarpone oraz bita śmietana z czerwonym barwnikiem. Czytałam też o masie z bitej śmietany i galaretki więc następnym razem spróbuję też tej opcji.  Składniki na tortownicę 24 cm : na ciasto: 3 jajka 2 szklanki mąki 1 paczka mrożonego szpinaku mielonego (450 g) 320 ml cukru 320 ml oleju 3 łyżeczki proszku

cucinare
Leśny mech 400

masa z bitej śmietanki i serka mascarpone oraz bita śmietana z czerwonym barwnikiem. Czytałam też o masie z bitej śmietany i galaretki więc następnym razem spróbuję też tej opcji.  Składniki na tortownicę 24 cm : na ciasto: 3 jajka 2 szklanki mąki 1 paczka mrożonego szpinaku mielonego (450 g) 320 ml cukru 320 ml oleju 3 łyżeczki proszku

cucinare
Sernik malinowy z musem 89

Jako że te owoce mają lekko kwaskowaty smak, świetnie sprawdziły się w deserze na zimno. Moim zdaniem nawet o wiele lepiej niż w innych ciastach. Dodatkowo wykończyłam go musem, a nie standardowo, czyli owoce zalane galaretką. Jest to ciekawe i fajnie wyglądające, dlatego będę go stosować częściej przy takich deserach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza 1 kawałka (10): 351 kcal

zdrowo i aktywnie
Ciasto Korona 135

Cytrynowo - owocowe letnie ciasto z biszkoptami. Składniki: 2 jogurty naturalne po 400 ml, 3 galaretki cytrynowe, 100 g borówki amerykańskiej, 50 g czerwonej porzeczki, 100 g malin, kilka sztuk winogrona, 5 - 6 połówek brzoskwiń w syropie, 8-10 okrągłych biszkoptów, 2 opakowania podłużnych biszkoptów (ok 22 sztuk) Przygotowanie: Jogurt wyjmij wcześniej z lodówki. Galaretki rozrób w 350 ml gorącej wody

Lena Gotuje
Ciasto chałwowe z orzechami i brzoskwiniami 146

ciasto to prawdziwy majstersztyk, obłędne połączenie chałwy, orzechów, mascarpone, brzoskwini i galaretki. Ah miodzio! Na samą myśl ciekanie ślina. Robiłam w formie o wymiarach 35 cm x 23 cm. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Sernik malinowy z musem 119

Jako że te owoce mają lekko kwaskowaty smak, świetnie sprawdziły się w deserze na zimno. Moim zdaniem nawet o wiele lepiej niż w innych ciastach. Dodatkowo wykończyłam go musem, a nie standardowo, czyli owoce zalane galaretką. Jest to ciekawe i fajnie wyglądające, dlatego będę go stosować częściej przy takich deserach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza 1 kawałka (10): 351 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Galaretkowiec na mleku (ciasto na zimno) 94

kojarzą mi się właśnie z galaretkowcem na mleku, lanymi kluskami czy mamałygą (o mamałydze i kluskach już kiedyś pisałam) Banalne i tanie w wykonaniu ciasto a bardzo smaczne i lekkie. Składniki: * 500 ml mleka * 3 galaretki o różnych smakach i kolorach * 3 łyżki cukru * 1 łyżeczka cukru wanilinowego * 3 łyżki żelatyny Galaretki rozpuściłam w 300 ml gorącej wody i przelałam

Pieprzyć z Fantazją
Niebiański sernik na zimno 157

resztę bitej śmietany. Powierzchnię sernika wyrównałyśmy szpatułką i wstawiłyśmy do lodówki na co najmniej 2 godziny, aby masa serowa stężała.  Przygotowałyśmy 1 niebieską galaretkę według przepisu na opakowaniu. Lekko tężejącą wylałyśmy na wierzch sernika. Ciasto wstawiłyśmy do lodówki na noc, aby dobrze stężało. SMACZNEGO! Pozdrawiamy, Kinga i Paula

Sprawni w smaku
jogurtowe ciasto z owocami (na jogurtach greckich) 116

Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem blaszki. Na wierzchu ułożyć owoce i posypać kruszonką.  Piec w 180*C około 45 minut. Wystudzone ciasto przed podaniem można posypać cukrem pudrem lub zalać cienką warstwą galaretki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ciasto z czerwoną porzeczką i bezą 134

Czerwona porzeczka to moja zmora z dzieciństwa i do niedawna tolerowałam ją jedynie w kompocie. W zaszłym roku robiłam z niej galaretkę (przepis-klik) a w tym roku skusiłam się na ciasto. Miałam zrobić zwykłe ucierane ale prawdę mówiąc nie chciało mi się ucierać więc ubiłam ciasto na bazie wody mineralnej Piwniczanka (zastąpiłam nią oranżadę). Ciasto z tego przepisu jest

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tarta biszkoptowa z chia i wiśniami 188

miejscu. Śmietankę ubijamy na bitą śmietanę, pod koniec dodajemy cukier i miksujemy do połączenia. Dodajemy nasiona chia i mieszamy do połączenia się składników. Składamy ciasto. Na biszkoptowy spód nakładamy krem śmietanowy z chia, a następnie galaretkę wiśniową z wiśniami

Życie zaczyna się w kuchni
“Fotografia smaku” – recenzja 119

vitello tonato w cielęcinę w sosie tuńczykowym.   Co miałabym ochotę ugotować z tej książki? Na pewno zrazy a la Radziwiłł, kwiaty bzu w cieście, zupę koperkową i deser Celiny, który przypomina nieco PRLowską białą galaretkę. Na pewno ugotuję jednak coś więcej, a to przez wygodę z gotowymi zestawami, gdzie poszczególne dania będą na pewno do siebie pasować

Ugotowane pozamiatane
Ciasto bajeczne 185

sama nazwa wskazuje, to ciasto smakuje bajecznie :) Lekkie, delikatne, wspaniałe. Rozpływa się w ustach - biszkopt, galaretka z kawałkami wiśni, masa karpatkowa i krem śmietankowy. Całość smakuje obłędnie! Spróbujcie koniecznie, polecam :) Ps. Zapraszam na http://autakrajowe.com.pl/ Składniki na biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Galaretka wiśniowa: 2 galaretki wiśniowe 400 g wiśni

Domowa cukiernia Ewy
budyniowiec ( bez pieczenia) 546

piekarniku dlatego na takie sytuacje doskonałym rozwiązaniem są ciasta bez pieczenia. Najbardziej lubię te na herbatnikach, bo równo się kroją i ładnie wyglądają. To ciasto to najprostsza wersja: herbatniki, gorąca masa budyniowa i brzoskwinie w galaretce. Proste ale jakże smaczne! *foremka 23*28 cm Składniki: 300 g herbatników kakaowych 150 g herbatników maślanych  1 l mleka 3 opakowania budyniu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto podwójnie cytrynowe z brzoskwiniami 161

Ciasto nie jest kwaśne mimo soku z trzech cytryn i cytrynowej galaretki. Jest idealne :) Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki przegotowanej ostudzonej wody Krem cytrynowy: 3 cytryny 1,5 szklanki wody 2 budynie waniliowe 1 i 1/2 szklanki cukru 1 kostka masła Cytrynowa pianka: 400 ml śmietanki kremówki

Na Ciasteczkowych Papierach
Galaretkowiec 120

salceson, śmietankowiec i wiele innych. Dużo nazw, a ciasto/deser jedno. Przepis dostałam już baardzo dawno.  Łatwy, lecz pracochłonny.  W sumie, deser czy ciasto? Raczej stawiałabym, że deser.. bo to nic innego jak galaretka  ;) Okej. więc utwierdzam się w przekonaniu, że jest to deser. Dość śmietankowy (bo mleko), owocowy ( bo galaretki owocowe), waniliowy (bo cukier wanilinowy

Garnkowe fanaberie