ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:369/672)

Zimny drań delikatny jak ptasie mleczko-szybki tort bez pieczenia 1255

Szybkie ciasto bez pieczenia.  Skladniki - - opakowanie biszkoptow do tiramisu -sok porzeczkowy -galaretka porzeczkowa (badz o smaku owocow lesnych ewentualnie wisni) -galaretka brzoskwiniowa -smietana do ubijania 36 % okolo 500 g -swieze lub mrozone borowki -dzem z owocow lesnych lub borowkowy Przygotowywujemy galaretki. Dodajemy ciut mniej wody niz jest to w przepisie na opakowaniu. Galaretka brzoskwiniowa bedzie potrzebna do bitej smietany

Z Kuchni Do Kuchni
CYTRYNOWO-BRZOSKWINIOWY TORCIK Z KASZY MANNY 224

Zeszyt z przepisami mojej mamy wciąż kryje w sobie zapomniane przeze mnie przepisy. Dzisiaj proponuję wypróbować torcik z kaszy manny, który może być alternatywą dla sernika

Przepisy Aleksandry
Tarta z budyniem i owocami 215

być przez Was zrobiona naprawdę w wielu różnych wersjach. Możecie zamienić budyń na czekoladowy, dodać dowolne owoce, a w innej wersji nawet dodać galaretkę na wierch. Jest tu naprawdę dużo wariacji związanych z tą tartą. Lubisz ciasta ze świeżymi owocami, wypróbuj także: – najlepsze ciasto kruche ze śliwkami – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt

nietylkopasta.pl
Truskawkowe pyszności nie dla Bożenki :-) 172

Siostra, jak jej postura wskazuje, lubi sobie dobrze zjeść więc jej ciasta, z reguły, są bardzo smaczne i kaloryczne. Jak jest z innymi potrawami - nie wiem. Książkę pt. ciasta siostry Leonilli, można kupić chyba w każdym przykościelnym sklepie, ma ona już nawet swoją naśladowczynię - niejaką siostrę Anastazję - równie pulchną :-D. Przepisy są u naszej siostrzyczki nawet ciekawe, ale opis(...)wszystko:-D. Tak więc w sobotę powstała tzw Pychotka, którą troszkę zmodyfikowałam tzn zamiast owoców leśnych dałam truskawki i polałam galaretką. A oto przepis! Pychotka (wg s. Leonilli) troszkę trudne ok 2h duża blacha 23/33 Składniki ciasto: * 4 jajka * szklanka mąki * szklanka cukru * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 2 łyżki wody Masa: * 4 żółtka * 2 i pół szklanki mleka

sierotka maRysia w kuchni
Ciasto Bez Pieczenia “Koktajl Truskawkowy” 190

jego przygotowania użyłam różowych wafelków o smaku “Koktajl Truskawkowy”. Ciasto jest lekkie i wygląda wspaniale, bardzo polecam… Ciasto Bez Pieczenia “Koktajl Truskawkowy” Składniki: Spód: 250g wafelków Pryncypałki o smaku “Koktajl Truskawkowy” 50g miękkiego masła, w temperaturze pokojowej Krem: 1 galaretka truskawkowa + 200ml gorącej wody 450g gotowego sera na sernik 300g schłodzonej śmietanki kremówki 36% 250g umytych, obranych truskawek 3 łyżki(...)ubitej śmietanki, cały czas mieszając mikserem, wlewać galaretkę. Następnie dodać ser i wymieszać mikserem. Połowę kremu wyłożyć na przygotowany spód z wafelków, wyrównać. Na wierzchu poukładać pokrojone wafelki i blaszkę wstawić na około 5 minut do zamrażalnika. 5. Do pozostałego kremu dodać zmiksowane truskawki, wymieszać. Dodać fix i wymieszać. Krem wyłożyć na ciasto wyjęte z zamrażalnika, wyrównać. Blaszkę wstawić

Mała Cukierenka
Wenecka Truskawka 84

twarogu sernikowego ·        660 ml śmietany 30% ·        2 galaretki zielone ·        1 galaretka czerwona ·        160 g czekolady mlecznej ·        3 łyżki żelatyny ·        ½ kg truskawek(...)Ponownie wykładamy masę tym razem z zieloną galaretkę i układamy wokół formy pokrojone w plasterki truskawki a w środek masy utykamy całe truskawki. 8.    W szczeliny wokół truskawek wlewamy trochę czerwonej galaretki. 9.    80 g czekolady rozpuszczamy razem ze śmietaną, studzimy i polewamy wierzch ciasta. 10.   Chłodzimy w lodówce dwie godziny. 11.   Ciasto gotowe

Kulinarna Chwila
Sernik na zimno z domowym twarożkiem i owocami 110

pozwala, podczas tężenia w lodówce, zanim wylejemy ją do formy z ciastkami również możemy ją podbić kilka razy mikserem. Przeźroczystą galaretkę rozpuszczamy w 500 ml wody, czyli zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy poza lodówką. Składamy ciasto:  Na spód tortownicy wykładamy biszkopty. Wylewamy tężejącą już masę serową. Chłodzimy w lodówce do całkowitego stężenia. Następnie na wierzch wykładamy umyte

Życie zaczyna się w kuchni
Sernik na zimno z truskawkami 463

truskawek mogą się odrobinę różnić. Były nieco podjedzone. ;) Nie powinno to jednak wpłynąć na efekt końcowy. Sernik jest kremowy i delikatny. Galaretka również nie jest mocno usztywniona żelatyną. Może nawet bardziej przypomina bardzo gęsty mus. Ciasto bardzo wszystkim smakowało, więc z pełną odpowiedzialnością gorąco polecam. Składniki na kwadratową tortownicę 24x24: Spód 320 g ciastek typu Oreo (mogą być też(...)mikrofalówce. Do rozpuszczonej żelatyny dodać 2 łyżki masy serowej, wymieszać, połączyć z pozostałą masą serową. Delikatnie wmieszać ubitą śmietanę. Całość przełożyć na truskawki, wyrównać. Wstawić do lodówki. Przygotować galaretkę truskawkową. Galaretka truskawkowa 400 g oczyszczonych truskawek 2 łyżeczki żelatyny + 2łyżki zimnej przegotowanej wody 2-3 łyżki cukru (lub więcej - do smaku) 2 łyżki soku z cytryny Truskawki zmiksować z cukrem

Pełny talerz
Malinowy król 269

cukier. Cały czas mieszając wsypujemy proszek do pieczenia i mąkę. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia i natłuszczonej tortownicy, wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnia i pieczemy około 30 minut (do suchego patyczka). Biszkopt studzimy i kroimy wzdłuż na pół. Masy: Proponuję przygotowania zacząć od rozpuszczenia galaretek malinowych: 2 galaretki rozpuszczamy w 350 ml wrzątku, kolejne dwie galaretki(...)wody. Przygotowaną masę przekładamy na biszkopt. Na wierzch masy wylewamy tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 650 ml wody i przykrywamy blatem biszkoptu. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Śmietanę kremówkę ubijamy, stopniowo dodajemy cukier puder i na końcu wlewamy wystudzoną żelatynę. Śmietaną dekorujemy wierzch ciasta, posypujemy malinami i starkowaną czekoladą. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin przed podaniem. Smacznego

paapilotkaa
Muffiny cytrynowo-migdałowe 229

szklanki mielonych migdałów 100 g masła 1 jajko 1 szklanka mleka kilka kropel aromatu cytrynowego lub 2 łyżki soku z cytryny oraz 1 galaretka cytrynowa + 3/4 szklanki wody 250 ml śmietanki 30 % Wszystkie składniki na ciasto muffinkowe przygotować wcześniej aby były w temp.pokojowej. Masło rozpuścić i przestudzić. W jednej misce wymieszać składniki suche a w drugiej połączyć składniki mokre. Następnie(...)Masę przełożyć do foremek na muffinny na wysokość ok 3/4 foremki. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 15-20 minut, do suchego patyczka. Muffiny wystudzić. Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wody i odstawić do wystudzenia. Śmietankę ubić na sztywno i dodać tężejącą już galaretkę. Krem wstawić na 10 minut do lodówki aby nieco stężał. Następnie

Monia miesza i gotuje
Czerwony Kapturek 257

Ciasto to powstało kiedyś z połączenia smaków, na które akurat miałam ochotę - biszkopt z makiem, krem z mascarpone i wiśnie. A do tego obowiązkowo ulubiona galaretka mojej córci. Jego smak przeszedł moje oczekiwania! SKŁADNIKI: (na blachę 25x35cm)Biszkopt z makiem4 jajka2/3 szkl cukru2/3 szkl mąki2/3 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 szkl suchego makuKrem z mascarpone375 g mascarpone (1,5 standardowego(...)koniec śmietan fix-y. Dodać cukier puder i mascarpone i ubijać jeszcze chwilę do wymieszania składników. Ułożenie ciasta:Na spód biszkoptowy rozsmarować krem. Na wierzch ułożyć delicje (czekoladą do dołu), na to wyłożyć odsączone wiśnie. Całość zalać tężejącą galaretką

Kto ugości moich gości?
Pyszne desery delikatne jak piórko? Sprawdź, jak je przygotować! 84

dodatków, tworząc tym samym fantazyjne i słodkie kompozycje. Idealnie będą prezentować się w przezroczystych pucharkach. Śmietana kremówka stworzy również idealny duet z galaretką, którą można zrobić samemu lub też kupić gotową – najlepiej taką o wyrazistym smaku, np. Galaretka jagodowy smak WINIARY. W ten sposób stworzymy lekki, ale wyjątkowo smaczny deser, którym bez wyrzutów można się zajadać nawet wieczorem! Równie dobrze(...)przekąski były delikatne… Zatem co zrobić z sera białego, by stworzyć deser lekki jak piórko? Oczywiście sernik! Ten może mieć klasyczną formę, czyli dodatek ciasta i kruszonki, może być także lżejszy, z delikatnymi biszkoptami i galaretką lub z kaszą manną zamiast mąki. Co ciekawe, ci, którzy z różnych względów chcą w ogóle zrezygnować z jakichkolwiek zbożowo-mącznych dodatków, również mogą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tort z lukrem plastycznym 157

Moje pierwsze podejście do tortu z lukrem plastycznym. Przyznaję, że miałam lekkie obawy czy się uda, czy lukier nie będzie zbyt twardy, czy nie będzie odstawał od ciasta, czy masa mi się właściwie zetnie... Postawiłam na masy owocowe, aby tort nie był zbyt słodki, bo lukier nadrabiał słodyczą. Tort robiłam na chrzciny najmłodszego dziecka, na komunię też byłby idealny. Użyłam(...)będą ładniejsze (ja kroiłam ciepły biszkopt więc blaty wyszły mi troszkę poszarpane). *blaty biszkoptowe najlepiej przekładać w tortownicy, bo galaretki mogą wypłynąć. *masa maślana nie rozpuszcza lukru więc jest najbezpieczniejsza, gdybyśmy nie posmarowali tortu żadną masą, to lukier odstawałby od ciasta podczas krojenia, a gdybyśmy użyli innej masy (np. z bitej śmietany), lukier mógłby się rozpuścić. *do dekoracji tortu oprócz

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
KAKAOWIEC ZE ŚLIWKAMI 93

Składniki: Ciasto kruche kakaowe: 3 szklanki mąki pszennej 4  żółtka 2 łyżki cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego 250 g margaryny 1 lub 1,5 łyżki kakao Mus śliwkowy: 0,5 kg śliwek 1 łyżka cukru 2 opakowania galaretki  cytrynowej 2 łyżki żelatyny 1 słoik powideł śliwkowych (280g) Beza cytrynowa: 4 białka(...)opakowania budyniu o smaku cytrynowym Przygotowanie: Ciasto kakaowe-  margarynę rozpuszczamy w rondelku i schładzamy. Mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao przesiewamy. Następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy, wymieszać. Na koniec zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek wlać żółtka oraz dodać rozpuszczoną i schłodzoną margarynę. Zagnieść ciasto do momentu połączenia się składników. Ciasto dobrze schłodzić - najlepiej zrobić je dzień wcześniej

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto Dziwak 519

miękkie. Blaszkę wyłożyć ciastem nakłuć widelcem i podpiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni C Po podpieczeniu nałożyć jabłka , na wierzch ułożyć rozwałkowane ciasto i ponownie piec około 30-40 minut. Masa 250 g masła 1 galaretka (dałam truskawkową) cukier puder do smaku Masło utrzeć z cukrem na gładką puszystą masę. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wody i wlać tężejącą

O kuchni z uczuciem