składnikiciasto* 2 jajka* 1/3 szklanki mąki pszennej* 3 łyżki proszku budyniu śmietankowego* 1/3 szklanki cukru* 1 łyżeczka octu* 1/3 łyżeczki proszku do pieczeniamasa jabłkowa* 3 w dowolnym smaku galaretki* 1 kg jabłekmasa cappuccino* 500 ml śmietany kremówki 36%* 3-4 łyżki cukru pudru* 1 opakowanie kawy cappuccino śmietankowego* 5 łyżek żelatyny* tarta czekoladaSposób przygotowaniaciastoOddzielić żółtka od białek.Białka ubić(...)pieczenia i ocet, wymieszać. Powinny się spienić jak gdyby były utarte.Dodać żółtka do białek i wymieszać.Na koniec dodać przesianą mąkę wymieszaną z budyniem i delikatnie połączyć.Ciasto wlać do tortownicy (24 cm) z dnem wyłożonym papierem do pieczenia.Piec w temp 180°C, ok 20 min.masa jabłkowaJabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce do jarzyn, odcedzić sok.Galaretki rozpuścić
Mix smakuzrobienia tego sernika wykorzystałam ser zrobiony z jogurtów greckich KLIK . Zwykły twaróg również będzie odpowiedni. Ciasto wyszło bardzo smaczne i puszyste o strukturze pianki. W sezonie owocowym świetnie będzie się komponować z truskawkami i galaretką. Serniczek jest łatwy i pyszny, polecam :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYMIARACH 28/15 CM: 0,5 kg dowolnego mielonego sera 330 ml śmietanki(...)nasączamy kawą. Ser ucieramy z cukrem pudrem. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy do sera, miksujemy. Wlewamy zimną galaretkę, ubijamy, dodajemy sok z cytryny wg uznania. Masę serową wylewamy na biszkopty. Na wierzch układamy biszkopty, które również nasączamy kawą. Ciasto chowamy najlepiej na całą noc do lodówki. Wyciągamy z blachy, usuwamy folię i dowolnie kroimy. Możemy posypać kakao
Pani na deserjuż pierwsze polskie truskawki. Kiedy je zobaczyłam musiałam coś z nimi wykombinować Lekki sernik z mascarpone i truskawkami to świetna propozycja dla osób, które nie lubią ciężkich i masiastych ciast. Przepis znalazłam gdzieś w sieci i trochę przerobiłam. Przede wszystkim zrobiłam go na cienkim biszkopcie, a w oryginale użyte zostały gotowe, małe biszkopty. Ja zdecydowanie wolę kiedy na dnie jest(...)używamy gotowych biszkoptów to rozpoczynamy od upieczenia klasycznego biszkoptu z 3 jaj z TEGO przepisu. Gotowy biszkopt pozostawiamy do wystudzenia. Ciasto pozostawiamy w formie. Jeśli używamy gotowych biszkopcików to układamy je ściśle na wyłożonym papierem do pieczenie dnie tortownicy. Galaretkę rozpuszczamy w szklance wody i studzimy. Pączujemy nią biszkopt/biszkopciki. Używamy tylko kilka łyżek (u mnie 5 łyżek), resztę po stężeniu
PatiGotujeudało mi się spotkać na swojej drodze osoby, która by za nimi nie przepadała. Doskonale komponują się zarówno w wersji słodkiej (np. w deserach, ciastach czy dżemach), ale ... The post Panna cotta z arbuzową galaretką first appeared on Pogotujmy.pl . Artykuł Panna cotta z arbuzową galaretką pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl
Pogotujmy.plCiasto ze śliwkami na oleju Takiego przepisu na ciasto ze śliwkami na oleju jeszcze nie znasz. Zaskakująco prosty przepis na pyszne ciasto ze śliwkami
Dieta moja pasjaPyszna, szybka i bardzo łatwa w wykonaniu tarta owocowa. Zrobiłam ją na niedzielę i zjedliśmy całą praktycznie na raz. Taka była smaczna ;)
Prosty przepis naWystarczą tylko 3 składniki by zrobić to proste i smaczne ciasto. Dzieci będą zachwycone a goście oczarowani! Artykuł Sernik na zimno (jak żółty ser) pochodzi z
Pieprzyć z FantazjąBardzo proste i efektowne ciasto bez pieczenia. Jako spód możemy wykorzystać suche gofry, biszkopty lub cienką warstwę upieczonego wcześniej biszkoptu. Ciasto jest lekkie i nie mocno przesłodzone, a cytrynowy smak galaretek nadaje mu dodatkowej, orzeźwiającej nuty. Składniki: 600 ml śmietany 30% 3 galaretki przeźroczyste 2 galaretki cytrynowe ok 320 g kruchych ciasteczek w kształcie kwiatków opakowanie gofrów lub biszkoptów
Walijskie PichcenieRobi się szybko, smakuje obłędnie, dlatego warto zrobić i zajadać się do kawy, herbaty zielonej czy czystka. Będzie idealnym uzupełnieniem śniadania jak i wspaniałym deserem. Zapraszam
Moje Małe CzarowaniePrzepyszna pianka, dla wszystkich łasuchów, idealna do kawy, koniecznie gorzkiej czy kubka zielonej herbaty. Polecam na spotkanie z przyjaciółmi przy kieliszku wytrawnej sherry. Pianka bardzo malinowa
Moje Małe Czarowaniedodajemy ostudzoną śmietanę, Masę serową dzielimy na 4części, każdą mieszkamy z innym musem owocowym, jedną zostawiamy białą Masę bez dodatków wkładamy na spód ciasta, potem wykładamy masę jeżynowa, jagodową i malinową Dekorujemy owocami, galaretką, lub wcale Wstawiamy do lodówki na minimum 2-3 godziny Smacznego P.S Możemy użyć dowolnych owoców jeśli nie lubicie jeżyn możecie wykorzystać truskawki, dzieląc
Luźna Kuchnialekką propozycję sernika na makowcu Brześć Myślę że dla zapracowanych takie ciasto do kawy będzie w sam raz, szybkie i łatwe w przygotowaniu:) Zapraszam :) Składniki: 1 makowiec 400 g Brześć 1 kg dobrego sera w wiaderku 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 1 cukier waniliowy 3 galaretki o smaku malinowym + 3 szklanki przegotowanej wody 2 galaretki przezroczyste o smaku(...)grubości aby starczyło na spód i górę. Na makowiec wykładamy masę serową i przykrywamy lekko dociskając plasterkami makowca. Odstawiamy do stężenia. Dwie galaretki przezroczyste zalewamy przegotowaną wodą i odstawiamy do lekkiego stężenia, następnie wylewamy na warstwę ciasta i odstawiamy na kilka godzin do stężenia. Życzę smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliprzygotowania. Jabłek nie trzeba obierać ze skórki, ponieważ po ugotowaniu owoców, masę należy zblendować. Taki mus z papierówek idealnie sprawdzi się do przygotowania ciasta (wystarczy podgrzać mus i rozpuścić w nim proszek z galaretki), naleśników czy placuszków. Zachęcam do przyrządzenia 😀 Składniki na 4 słoiki 0,5 l: 2 kg papierówek (waga bez gniazd nasiennych) 1 szklanka zwykłego cukru
Ugotować