ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:359/672)

CZEKOLADOWA ROLADA W SERDUSZKA 97

malują:). Wygląda bardzo efektownie i smakuje świetnie. Nadziałam ją niezawodnym kremem z bitej śmietany i mascarpone. Pokrojona drobniutko galaretka pasuje idealnie do tego duetu. Polecam na romantyczną kolację, na walentynki albo po prostu do kawki CZEKOLADOWA ROLADA W SERDUSZKA Ciasto na serduszka 1 białko 30 g cukru 40 g mąki tortowej 20 g miękkiego masła czerwony barwnik Biszkopt: 4 jajka(...)szkl + 1 łyżka cukru 60 g roztopionego masła 1/2 szkl mąki tortowej 1/4 szkl kakao Krem: opakowanie mascarpone 330 ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 galaretka Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, wylać na płaski talerz i pozostawić do stężenia. W małej miseczce wymieszać łyżką białko, cukier i mąkę na jednolitą masę. Dodać miękkie masło i barwnik. Dokładnie

Pieguskowa Kuchnia
Śmietanowiec z galaretkami i borówką amerykańską 324

Smerfny ten deser i to bez pieczenia! Świetny na lato, ale sprawdzi się o każdej porze roku. Jest puszysty, śmietankowy i prawie jak sernik na zimno

Smaczna Pyza
Tarta z galaretką dyniową 213

Tym razem tarta dyniowa o ciekawym smaku, na miękkim biszkoptowym spodzie :) Składniki: Biszkopt - 2 jajka - 2 łyzżi cukru - 1/3 szklanki mąki pszennej - 2 i 1/2 łyżki

Zainspirowana w kuchni
Lekki torcik malinowy 141

Białka ubijamy na sztywno, ucierając dodajemy cukier i po jednym żółtku. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy(26cm.), pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Galaretkę malinową rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody, odstawiamy do ostudzenia. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę, miksujemy. Dodajemy maliny

Bajeczna Kuchnia
Kremówka z kremem marchewkowym 131

ciasta dzielimy na 9 kawałków i również pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Upieczone ciasto francuskie studzimy. Sok marchewkowy wlewamy do garnka i zagotowujemy. Do gotującego się soku wsypujemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia. Zdejmujemy sok z gazu i studzimy. Zimną galaretkę marchewkową wstawiamy do lodówki na około 30 minut. Gdy galaretka zacznie tężeć, wyjmujemy ją z lodówki(...)wlewamy zimną śmietankę, wsypujemy cukier puder i miksujemy na sztywno. Potem dodajemy partiami po łyżce mascarpone cały czas miksując. Następnie dodajemy tężejącą galaretkę marchewkową i miksujemy razem, aż składniki kremu się połączą. Na dno blaszki wkładamy ciasto francuskie w dużym kawałku. Na ciasto wkładamy krem i wyrównujemy. Na kremie układamy w małej odległości od siebie poduszeczki z ciasta francuskiego. Lekko

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Bułeczki odrywane z rabarbarem i waniliową kruszonką 149

Ciasto Zaczyn drożdżowy 2 łyżki mąki 3 łyżki mleka 10 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru Ciasto właściwe 500 g mąki pszennej 250 ml mleka 1 łyżeczka pasty waniliowej 50 g cukru 60 g masła 1 jajko Nadzienie rabarbarowe 450 g rabarbaru 1 galaretka malinowa 50 g cukru Kruszonka 80 g mąki pszennej 50 g masła 4 łyżki cukru Dodatkowo(...)zredukuje się. Zdejmujemy garnek z palnika, dodajemy galaretkę i mieszamy, aż galaretka się rozpuści. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Kruszonka Mąkę, cukier i masło rozcieramy między palcami tak, aby powstała kruszonka. Tortownicę o wymiarach 26 cm wykładamy papierem do pieczenia. Masło rozpuszczamy. Połowę masła wylewamy na dno tortownicy. Wyrośnięte ciasto drożdżowe dzielimy na 12 równych części. Z każdej porcji ciasta formujemy

Wędrówki po kuchni
Walentynkowy sernik na zimno 90

Bardzo efektownie wyglądający sernik na zimno na Dzień Zakochanych. Mimo że przygotowanie serduszek z galaretki jest żmudne i wymaga cierpliwości, zostanie to wynagrodzone zachwytem ukochanej osoby

niecodziennikpary
Ciasto „Wenus” 66

Ciasto Wenus czyli delikatny, piankowy sernik o cytrynowym smaku, na biszkopcie i z kokosową posypką. Pyszne ciasto na każda okazje. Jego dużą zaletą jest prostota wykonania no i oczywiście smak. Bardzo polecam użycie kremu cytrynowego do tego przepisu, ale jak najbardziej możecie zastąpić go ulubionym dżemem. Składniki: Biszkopt: 5 białek 5 żółtek szczypta soli 3/4 szklanki cukru łyżeczka ekstraktu waniliowego(...)przez około 25 – 35 minut. Ciasto pieczemy do suchego patyczka. Kiedy ciasto się upiecze, wyjąć z piekarnika i wystudzić na kratce. Wystudzone ciasto wyjąć z formy i przekroić wzdłuż na dwie części. Jedną z nich ułożyć z powrotem na dnie formy. Zrobić masę serowa: Galaretki rozpuścić we wrzątku i odstawić do wystudzenia. W dużej misce ubić śmietankę z cukrem

Pani M - kuchnia smakowita
MIĘTUSEK 132

łyżeczki proszku do pieczenia krem miętowy: 150g landrynek miętowych 1/4 szklanki wody 1 budyń śmietankowy 3/4 kostki masła 2 szklanki mleka pianka: 250ml śmietany kremówki 30% 1 galaretka agrestowa 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki żelatyny czekolada mleczna poncz: woda i sok z cytryny  2 opakowania herbatników Sposób wykonania: biszkopt kakaowy: Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać cukier(...)nadal ucierając na puszystą masę. pianka: Galaretkę rozpuścić z żelatyną i pozostawić do wystygnięcia. Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Połączyć śmietanę z tężejącą galaretką. Wystudzony biszkopt nasączyć ponczem, wyłożyć masę miętową, następnie herbatniki i pianę. Ciasto wstawić do lodówki na ok. 1h po tym czasie posypać startą czekoladą. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Czekoladowiec z masa cytrynową 118

łyżki mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy Masa śmietanowa: 0,5 l śmietany 30% 3 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru Ponadto: polewa czekoladowa galaretka cytrynowa do dekoracji Sposób przygotowania. Mleko podgrzewamy w garnku dodając do niego połamaną czekoladę. Czekamy aż czekolada się rozpuści. Odstawiamy do ostygnięcia.  Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, kakao, sodą oczyszczoną(...)Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości ciepłej wody. Studzimy. Śmietanę ubijamy mikserem. Pod koniec ubijania dodajemy 3 łyżki cukru pudru. Dodajemy żelatynę. Wykładamy na ciasto. przykrywamy drugim biszkoptem. Polewamy polewą przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Posypujemy galaretką. źródło: przepis własny Ilość porcji: 25 Czas przygotowania: 1,30 h Koszt wykonania

Pobite gary Barbary
Sernik na zimno z jogurtu z pianką kokosową 177

mili zapraszam do wypróbowania ciasta lekkiego jak piórko, a za to pełnego smaku! Podobny przepis na lekkie, piankowe ciasto znajdziecie tutaj . Składniki na formę o średnicy 21cm: – 125g herbatników pełnoziarnistych – 50g masła lub oleju kokosowego – 1 ulubiona galaretka (u mnie poziomkowa) – 300ml wrzątku – 200g jogurtu naturalnego – 60g żelatyny deserowej – 400ml mleczka kokosowego

Be Fit Be Strong
Ciasto "Afrodyta" 376

papierem do pieczenia formy o wymiarach 33x20cm, wyrównać. Piec w 180 st.C około 35 minut. Upieczony biszkopt wystudzić. Zimne ciasto przekroić na dwa blaty.  Składniki na masę: 250 g mielonego sera białego (półtłustego); 4 łyżki cukru pudru; 2 galaretki cytrynowe; 0,5 l śmietany 30%; 1 opakowanie "Śnieżki"; 1 słoik dżemu brzoskwiniowego; Galaretki rozpuścić w 0,5 l gorącej(...)śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem "Śnieżki". Połowę lekko tężejącej galaretki dodać do masy serowej, wymieszać. Drugą połowę lekko tężejącej galaretki dodać do ubitej śmietany i również wymieszać. Obie masy połączyć ze sobą, wymieszać. Kremem przełożyć biszkopt. Wierzch ciasta posmarować dżemem brzoskwiniowym. Ponadto: 70 g masła; 3 łyżki cukru; 100 g wiórków kokosowych; Masło z cukrem roztopić, dodać wiórka kokosowe

In my kitchen
szybki sernik na zimno na spodzie ciasta z dżemem... 73

Składniki: galaretka poziomkowa 2 opakowania + gorąca woda 900 ml jogurt naturalny gęsty 3 opakowania po 380 gram każde, jogurt truskawkowy 380 gram, cukier puder 1 szklanka, żelatyna 7 łyżeczek + woda gorąca 3/4 szklanki, ciasto z dżemem 1 opakowanie 400 gram Do pojemnika dodać jogurt naturalny gęsty i jogurt truskawkowy, cukier puder, mikserem połączyć składniki, wlać letnią(...)rozpuszczoną żelatynę i szybko zmiksować masę sernikową.   Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dno formy wyłożyć kawałki ciasta z dżemem, na ciasto wylać masę sernikową.   Wygładzić łyżką wierzch sernika, schować do lodówki do zastygnięcia.   Galaretki wymieszać w gorącej wodzie i wystudzić, lekko stężałą galaretkę wylać na sernik, schować do lodówki na kilka godzin.   Najlepiej

W Mojej Kuchni Lubię
Brzoskwiniowe ciasto Agnieszki 153

święta gościło na naszym stole. Ciasto jest lekkie a krem nie za słodki więc szybko znikało z blaszki. Polecam Wam to ciasto na każdą okazję. Składniki : * jasny biszkopt  * puszka brzoskwiń  * 2 budynie śmietankowe  * 2 galaretki brzoskwiniowe  * kostka masła Przygotowanie : Biszkopt przekroić na pół. Odsączyć brzoskwinie, dodać wody do 1 litra i ugotować 2 budynie według przepisu(...)opakowaniu. Do ugotowanego budyniu wsypać 2 galaretki i mieszać aż się rozpuszczą. Dodać masło i wymieszać. Odstawić do wystygnięcia. Do zimnego kremu dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie. Masę wylać na połowę biszkoptu, przykryć drugim i wstawić do lodówki. Ciasto można posypać cukrem pudrem bądź polać czekoladową polewą

Magiczne Życie Marty
Ciasto miodowe z jabłkami i kremem 226

przypadku ciast z dodatkiem miodu, najlepsze jest na 2-3 dzień od przyrządzenia. Składniki: Ciasto miodowe: 4 szklanki mąki 2 jajka 250 g masła 1 szklanka cukru pudru 150 g miodu 1 łyżeczka sody 1 cukier waniliowy Masa jabłkowa: 1kg jabłek 1 galaretka cytrynowa Masa budyniowa: 1 budyń waniliowy 500 ml mleka 3 łyżki cukru 100 g masła Polewa(...)ognia i wsypać galaretkę. Energicznie wymieszać aby galaretka dobrze się rozpuściła. Gdy masa przestygnie, ale nadal będzie jeszcze ciepła, wyłożyć ją na jeden placek miodowy i przykryć drugim. Masa budyniowa : Ugotować budyń z mleka, cukru i proszku budyniowego. Masło utrzeć na puch i partiami dodawać zimny budyń. Gotowy krem wyłożyć na ciasto i przykryć ostatnim plackiem. Ciasto należy równomiernie obciążyć

My simple kitchen