Cudowne połączenie smaków! Chrupiący orzechowy spód z dodatkiem musu bananowego, kremowa warstwa serowa z nutą cynamonu i pierzynka z domowych jabłek ze słoika... Jesień w kuchni czuć coraz bardziej :) Z tego przepisu ucieszą się ci, którzy nie lubią czasochłonnego pieczenia, a chcą stworzyć coś pysznego :) Spód: 1 szklanka orzechów włoskich 1 szklanka płatków owsianych 1 banan 2 łyżeczki kakao gorzkiego Orzechy i płatki zmielić lub zmiksować na mąkę w blenderze kielichowym. Dodać banana i ponownie zmiksować. P... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Kochająca piec słodkości, ciągle poszukująca nowych inspiracji uczennica, która w kuchni może przesiadywać godzinami :)
Zapraszam na mój blog :) Dopiero zaczynam przygodę z blogowaniem, dlatego bardzo serdecznie zapraszam w odwiedziny! :)