ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:333/672)

Kilimandżaro 164

lodówki. Przepis pochodzi z książki ,,KUCHNIA SIOSTRY ANASTAZJI" z minimalną modyfikacją.   Składniki:   na ciasto ciemne: 8 jaj 20 dag cukru 6 łyżek mąki pszennej 4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa jabłkowa: 1 1/2 kg jabłek 1 galaretka 1 łyżka masła kilka łyżek wody masa budyniowa: 1/2 l mleka 1/2 szklanki cukru 2 żółtka(...)obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Masło roztopić, dodać jabłka, smażyć kilka minut. Dodać wodę i suchą galaretkę i smażyć jeszcze kilka minut. ----------- Z mleka, cukru, żółtek i mąki ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń. ----------- Na pierwszy placek ciasta wylać jeszcze ciepłą masę jabłkową. Po przestudzeniu wyłożyć na nią masę budyniową i przykryć drugim plackiem. ---------- Wszystkie składniki polewy

Pysznie & Pięknie
Ptasie mleczko 260

kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 500 g śmietanki 30 % 600 g serka waniliowego 2 op. galaretki cytrynowej 2 łyżki cukru pudru Polewa: 1 szklanka mleka 200 g mlecznej czekolady 2 łyżeczki czubate żelatyny Sposób przygotowania  : Ciasto : Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do piany dodajemy 3/4 szkl. cukru i żółtka. Dokładnie miksujemy(...)dodajemy cukier puder i serek waniliowy. Następnie do masy dodajemy tężejącą galaretkę i całość wymieszać. Taka masę wykładamy na wcześniej upieczony i wystudzony biszkopt. Polewa: Do 1 szklanki mleka wsypujemy 2 łyżeczki żelatyny . Dokładamy połamaną czekoladę . Należy zagotować cały czas mieszając. Odstawiamy do wystygnięcia. Na koniec rozlewamy na ciasto.  Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc . Smacznego

Różne smaki w kuchni
Ciasto Malinowa Kraina 389

Przepisów na ciasta z malinami jest wiele, nawet na tym blogu znajdziecie ich kilka. Świeże maliny dobrze łączą się z galaretką, bitą śmietaną czy kremem budyniowym. Sprawdzają się również w formie pieczonej jako dodatek do ciast kruchych, ucieranych lub biszkoptów. Poniżej chcę się z Wami podzielić kolejnym przepisem na ciasto malinowe . Tym razem jest to ciasto Malinowa Kraina , które

MeCooks
Serniczek dyniowy z oreo i chia 230

Składniki: 400 g musu z dyni 400 g jogurtu greckiego (1 duży kubeczek) 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny 2-3 płaskie łyżki chia 1/2

czarrna od kuchni
Biszkopt – wszystko co chcieliście wiedzieć ale nie mieliście kogo zapytać 398

grudki, do pieczenia biszkoptu otwórzcie kolejne opakowanie. Przygotowanie formy Biszkopt do przekładanych tortów najwygodniej piec w tortownicach z odpinaną obręczą. Jeśli Wasze ciasto ma być bazą rolady, podkładem pod krem lub inną słodką masę, np. jabłka i galaretkę, pieczcie go w kwadratowej lub prostokątnej formie.   Dno formy wykładamy papierem do pieczenia. Ja formy do swoich ciast nie smaruję masłem

Karo in the Kitchen
Biszkopt z pianką owocową i truskawkami 211

sztywno dodając stopniowo i po kolei pozostałe składniki (mąki można przesiać). Tortownice o średnicy 22 cm natłuszczamy i podsypujemy mąką. Wylewamy ciasto i pieczemy je w temp. 170*C przez 25 - 30 minut Jedną dowolną galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzącej wody, studzimy. Śnieżkę ubijamy z zimnym mlekiem i kiedy nasza galaretka będzie tężeć lecz nadal będzie płynna wlewamy

W Moim Magicznym Domu
CIASTO BISZKOPTOWE Z JABŁKAMI I OWOCOWĄ PIANKĄ 415

ciasto zupełnie inne, może nawet smaczniejsze, bardziej wykwintne, wszak była to wyjątkowa okazja... ;-) Oczywiście ciasto powstało również z dodatkiem jabłek, bo to jedyny owoc jaki jada moje Dziecię w ciastach, a to ciacho było właśnie dla niej. Piekłam w blaszce 33x23cm. Składniki biszkoptu: - 6 jajek (osobno białka i żółtka) - 6 łyżek* ksylitolu lub cukru - 7 łyżek* mąki orkiszowej typ750(...)odstawić do wystudzenia. Na wystudzony biszkopt (boki blaszki wyłożone papierem do pieczenia) wyłożyć masę jabłkową i rozprowadzić ją równo na całym cieście. W misie miksera umieścić kremówkę, dodać mascarpone i całość ubić. Następnie do masy śmietanowej wlać chłodną galaretkę i dokładnie wymieszać. Galaretka musi być chłodna, ale nie powinna jeszcze tężeć, by w zetknięciu z zimną masą śmietanową nie porobiły

Smaczne Zdrowe
Dżem z czarnej porzeczki / galaretka 116

potem cieszyć się smakiem i zapachem pysznych owoców i warzyw. Soki z czarnej porzeczki zrobione, dzisiaj pora na dżem, idealny do ciast lub naleśników albo po prostu na kanapkę.  W efekcie otrzymamy pyszny, pachnący dżem o konsystencji galaretki. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Dżem z czarnej porzeczki / galaretka Składniki 2 kg czarnej porzeczki 1 kg cukru Instrukcje Porzeczki dokładnie myjemy

To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto leśny mech z brzoskwiniami 219

Nowe, wiosenne ciasto w Małej Cukierence. Jest bardzo smaczne, wilgotne, owocowe. Proste i szybkie w przygotowaniu. Ładnie, apetycznie wygląda. Można z wierzchu ozdobić je owocami. W przepisie wykorzystałam wysokiej jakości Majonez Kielecki, z naszej współpracy powstał ten wspaniały przepis. Polecam! Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka Ciasto leśny mech z brzoskwiniami Składniki: Ciasto: 6 dużych jajek(...)odciąć cienki kawałek ciasta i pokruszyć go do miseczki, (okruszki odstawić na potem). Pozostałe ciasto przekroić w poziomie na dwie równe części. Jedną część ciasta włożyć z powrotem do blaszki. 8. Brzoskwinie osączyć, zachowując syrop (120ml). Owoce pokroić na kawałeczki. 9. Składniki do nasączenia wymieszać i połową przygotowanego ponczu nasączyć biszkopt w blaszce. Krem: 10. Dwie galaretki wyspać do miski

Mała Cukierenka
Śnieżny Puch 118

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto śnieżny puch to bardzo lekkie i smaczne ciasto bez pieczenia . Jest bardzo puszyste i delikatne, wręcz rozpływa się w ustach. Śnieżny puch możemy zaliczyć do grona serników na zimno, ponieważ w jego skład wchodzi ser twarogowy. Dzięki śmietanie kremówce i galaretce jest bardzo lekki i puszysty, stąd też jego nazwa. Jeśli jeszcze nie mieliście okazji wypróbować(...)tego smakołyku. Ciasto śnieżny puch jest bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu. Jedyny minus, to to, że musimy poczekać, aż stężeje i odstawić go na minimum kilka godzin do lodówki. Zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu na ciasto śnieżny puch w moim wydaniu. Na pewno Wam posmakuje. PRZEPIS NA ŚNIEŻNY PUCH Składniki 1 kg sera twarogowego 2 galaretki przeźroczyste

Przepiski.pl
Truskawkowe niebo 158

pysznej masy truskawkowej i śmietankowej. Do wykonania ciasta używamy mrożonych truskawek, więc jest to spokojnie wypiek całoroczny. Polecam!     Składniki: Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1 łyżka kakao 1/4 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka wody Masa truskawkowa: 1/2 kg mrożonych truskawek 1 szklanka wody 1 galaretka truskawkowa 2 budynie śmietankowe (po 40g) + 1 szklanka(...)piekarnika nagrzanego do temperatury 180’C (grzałka góra-dół) i pieczemy przez około 15-20 minut – do suchego patyczka. ciasto odkładamy do wystudzenia *** *** Następnie przygotowujemy masę truskawkową : mrożone truskawki + szklanka wody + pół szklanki cukru – zagotowujemy. Dodajemy galaretkę w proszku oraz dwa budynie rozpuszczone w szklance wody- mieszamy i ponownie zagotowujemy, aż masa zgęstnieje. Jeżeli truskawki są duże możemy

Blog z Apetytem
KOLOROWY SERNIK NA ZIMNO Z GALARETKAMI (Z TWAROGU) 273

puder, wymieszać. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzącej wody, gdy wystygnie wlać ją do masy serowej i dobrze połączyć za pomocą miksera. Na końcu dodać pokrojone galaretki i delikatnie wymieszać wszystko łyżką. Dno formy do ciasta wyłożyć herbatnikami a boki podłużnymi biszkoptami. Do tak przygotowanej formy wylać masę sernikową, udekorować owocami i wstawić do lodówki na około 4-5 godzin

Zrób to smacznie
Wegańskie wiśniowe Delicje 182

galaretka jest nie wyższa nić 5 mm, w przeciwnym razie musisz ją przekroić. Ułatwiłam sobie sprawę, umieszczając całą galaretkę pomiędzy dwoma deskami do krojenia. Wytnij odpowiedniej wielkości krążki z galaretki. Biszkopt (na podane proporcje potrzebne będą dwie blachy, lub 1, ale wtedy należy przeciąć biszkopt na pół): 300 g mąki tortowej 20 ml octu jabłkowego (2 łyżki stołowe(...)czasie rozpuść w kąpieli wodnej czekoladę. Wytnij odpowiedniej wielkości krążki z ciasta i umieść najlepiej na kratce do studzenia (lub na desce). Na każdy krążek ciasta połóż kleks z czekolady a na to krążek galaretki. Każde ciastko oblej czekoladą. Do wystudzenia czekolady najlepiej schowaj ciacha do lodówki na 15 minut. Można już śmiało jeść! Smacznego! ps. Przechowywane w lodówce

greenscarf
Brzoskwiniowiec bez pieczenia 215

nich jakieś pyszne ciasto. Ponieważ chwilowo nie mam piekarnika, to powstało ciasto na zimno/bez pieczenia. Na panujące upały, chyba nawet lepsze niż pieczone. Jest to moje pierwsze ciasto z użyciem świeżych brzoskwiń. Do tej pory korzystałam jedynie z brzoskwiń z puszki do wypieków, ale tym razem postanowiłam to zmienić. Powstało pyszne, choć dość słodkie ciasto na herbatnikach, z masą(...)mleka w proszku, warstwą brzoskwiniową i galaretką. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 400g herbatników ok. 1kg brzoskwiń 3 galaretki o smaku brzoskwiniowym 250g mleka w proszku 3/4szkl. mleka np. 2% 150g masła  1/4szkl. cukru 2 łyżki soku z cytryny Sposób przygotowania: Tortownicę o wymiarach ok. 25x25cm wyłożyłam na spodzie papierem do pieczenia. Boki dodatkowo owinęłam folią aluminiową

Waniliowe Improwizacje
Sernik gotowany na herbatnikach 149

ukaże się przepis ) Zapraszam :) Sernik zebra czekoladowo waniliowy. klik Sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką. klik   Sernik na kruchym spodzie z brzoskwiniami i galaretką. klik Sernik waniliowy na herbatnikach. klik   Murzynek z serem. Ciasto czekoladowo serowe. Sernik izaura.klik Styropian. Ciasto kokosowe udające sernik :) klik

Kuchnia z widokiem na ogród
Sernik na zimno z rabarbarem 157

naturalnego 200g cukru kilka łyżek soku z cytryny kilka truskawek 3 łyżki żelatyny 1/3 szkl gorącej wody spód 1 duża podwójna paczka herbatników galaretka rabarbarowa łodygi rabarbaru 1 łyżka masła 2 łyżki cukru 2 torebki galaretki truskawkowej 3 szkl gorącej wody listonic_name = "Sernik na zimno z rabarbarem (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "1kg twarogu mielonego 1/2 szkl(...)masełku, dodajemy cukier. Uważamy, aby kawałki były całe i aby nam się nie rozpadł. Przygotowujemy galaretkę w osobnym naczyniu. Jak już mamy miękki rabarbar, wrzucamy go do galaretki i mieszamy. Czekamy, aż galaretka zacznie trochę zastygać i dopiero wtedy wylewamy ją na ciasto. Nie może być gorąca. Krok 4 Wstawiamy ciasto do lodówki. Dość szybko zastyga, po godzinie czy dwóch

CoolinarniePL
Śnieżny puch 174

kusiło mnie by zrobić to ciasto,czas więc przyszedł by zrealizować zamiary. Pełnia lata,gorąco więc takie bez pieczenia,prosto z lodówki jest wręcz idealne na tę porę roku.   spód: 1 szkl. wiórków kokosowych 50 g masła 2 łyżki cukru masa: 500 g twarogu trzykrotnie mielonego 200 ml śmietany 36%  2 galaretki cytrynowe 500 ml wrzątku posypka(...)powierzchnię. Tortownicę umieść w lodówce. Twaróg  zmiksować na małych obrotach z przestudzoną galaretką. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić i delikatnie wmieszać z masą serową. Ostrożnie przelać do tortownicy, tak, by nie naruszyć spodu z wiórków.    Sernik umieść w lodówce. Po godzinie posypać wierzch ciasta masą wiórkową wykonaną w ten sam sposób co spód z tym,że 1/2 proporcji

Kolorowa kuchnia Elki