ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:334/672)

Sernik gotowany na herbatnikach 149

ukaże się przepis ) Zapraszam :) Sernik zebra czekoladowo waniliowy. klik Sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką. klik   Sernik na kruchym spodzie z brzoskwiniami i galaretką. klik Sernik waniliowy na herbatnikach. klik   Murzynek z serem. Ciasto czekoladowo serowe. Sernik izaura.klik Styropian. Ciasto kokosowe udające sernik :) klik

Kuchnia z widokiem na ogród
Sernik na zimno z rabarbarem 157

naturalnego 200g cukru kilka łyżek soku z cytryny kilka truskawek 3 łyżki żelatyny 1/3 szkl gorącej wody spód 1 duża podwójna paczka herbatników galaretka rabarbarowa łodygi rabarbaru 1 łyżka masła 2 łyżki cukru 2 torebki galaretki truskawkowej 3 szkl gorącej wody listonic_name = "Sernik na zimno z rabarbarem (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "1kg twarogu mielonego 1/2 szkl(...)masełku, dodajemy cukier. Uważamy, aby kawałki były całe i aby nam się nie rozpadł. Przygotowujemy galaretkę w osobnym naczyniu. Jak już mamy miękki rabarbar, wrzucamy go do galaretki i mieszamy. Czekamy, aż galaretka zacznie trochę zastygać i dopiero wtedy wylewamy ją na ciasto. Nie może być gorąca. Krok 4 Wstawiamy ciasto do lodówki. Dość szybko zastyga, po godzinie czy dwóch

CoolinarniePL
Śnieżny puch 174

kusiło mnie by zrobić to ciasto,czas więc przyszedł by zrealizować zamiary. Pełnia lata,gorąco więc takie bez pieczenia,prosto z lodówki jest wręcz idealne na tę porę roku.   spód: 1 szkl. wiórków kokosowych 50 g masła 2 łyżki cukru masa: 500 g twarogu trzykrotnie mielonego 200 ml śmietany 36%  2 galaretki cytrynowe 500 ml wrzątku posypka(...)powierzchnię. Tortownicę umieść w lodówce. Twaróg  zmiksować na małych obrotach z przestudzoną galaretką. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić i delikatnie wmieszać z masą serową. Ostrożnie przelać do tortownicy, tak, by nie naruszyć spodu z wiórków.    Sernik umieść w lodówce. Po godzinie posypać wierzch ciasta masą wiórkową wykonaną w ten sam sposób co spód z tym,że 1/2 proporcji

Kolorowa kuchnia Elki
Dwukolorowa rolada biszkoptowa z malinami 564

rolada biszkoptowa z malinami Smaczne i efektowne ciasto z delikatnym kremem malinowym. Palce lizać!     Składniki: Ciasto: 5 jajek 6 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki 80ml wody 45ml oleju 3 łyżki kakao Krem malinowy: 250g malin 3 łyżki cukru 1 galaretka malinowa 250ml śmietanki kremówki Dodatkowo: 150g malin     *** Białka jaj ubijamy na sztywno z 3 łyżkami cukru(...)blendujemy na gładki mus (można też owoce przetrzeć przez sitko aby pozbyć się pestek). Do gorącego musu wsypujemy galaretkę i dokładnie mieszamy. Całość odkładamy do całkowitego wystudzenia *** *** Po tym czasie śmietankę ubijamy na sztywno *** *** Dodajemy partiami zmiksowane owoce i delikatnie mieszamy *** *** Ciasto rozwijamy, smarujemy kremem zostawiając wolne miejsca przy brzegach i układamy rząd malinek *** *** Roladę delikatnie ale dość ciasto zwijamy

Blog z Apetytem
Lekkie ciasta na lato - pyszne, sprawdzone przepisy 132

prawdziwie domowej atmosferze? Zacznij piec, wykorzystując pyszne, sprawdzone przepisy na lekkie ciasta na lato. Jakie ciasta warto piec latem i dlaczego? Domowe wypieki uwielbiają dorośli i dzieci – warto zatem wykorzystać sezonowe owoce i przygotować lekkie ciasta, idealne na upalne dni. Wśród smakoszy szczególną popularnością cieszą się ciasta, babeczki i serniki na zimno. Wypieki, które łączą pokolenia, przygotujesz, korzystając z zamieszczonych(...)się opłacają!).  Ciasto z owocami i kruszonką Bardzo łatwe, lekkie i smaczne – ciasto z owocami i kruszonką smakuje każdemu, a jego tajemnicy należy się doszukiwać w dowolności dodatków. W tym wypieku wykorzystasz niemal wszystkie owoce sezonowe – maliny, truskawki, jagody lub borówki, czereśnie, wiśnie, brzoskwinie i śliwki, każdorazowo otrzymując wypiek o doskonałym smaku.  Składniki (ciasto): - 3 jajka

kruche babeczki
Malinowo czekoladowa kostka (bez pieczenia) 219

Prawdziwie letnie ciasto bez pieczenia na maślanych herbatnikach z budyniową warstwą oraz czekoladową z serkiem mascarpone , całość dopełnia warstwa galaretki z malinami. Błyskawiczny, słodziutki ,   wyborny i orzeźwiający deser na ciepłe dni.  Nie jest trudny do wykonania. Zaskakująco pyszny. Zapoznajcie się z tym przepisem, będzie służył całe lato, można tylko zmieniać owoce. Polecam. Blaszka(...)lodówki do całkowitego wystudzenia.  Do masy dodać serek mascarpone oraz cukier puder, zmiksować na gęsty krem, wyłożyć na herbatniki. Galaretki rozpuścić w 700 ml gorącej wody, do lekko tężejącej dodać maliny wymieszać i wylać na ciasto. Chłodzić całą noc w lodówce.   Smacznego

Wanilia i Kardamon
Sernik z truskawkami 182

lyżkami galaretki i na chwile wstawiamy do lodówki (do ścięcia sie galaretki), następnie wykładamy resztę masy serowej. na wierzchu układamy połówki truskawek, zalewamy galaretką. wstawiamy do lodówki na ok 1,5-2 godz. gotowe ciasto dekorujemy np śmietaną

Camilla w kuchni
Tort kokosowy na konfiturze z ananasa 97

mascarpone 200 gram śmietany kremówki 30 % 2 łyżki cukru pudru  1 śmietan -fix ekstrakt z wanilii dodatkowo: 1 słoik dżemu ananasowego  1 opakowanie galaretki ananasowej kilka kostek białej czekolady - do posypania wierzchu ciasta na poncz : 1/2 szklanki wody z sokiem z 1/2 cytryny Wykonanie: Do większego garnka wlewamy szklankę mleka, wsypujemy cukier,  połamaną na kostki białą czekoladę(...)masło  i ucieramy mikserem na krem. Kolejny krok - żelka ananasowa.  Dżem ananasowy przekładamy do rondelka  i podgrzewamy, aż zacznie się rozpuszczać.  Wsypujemy około pół saszetki galaretki ananasowej,  mieszamy szybko - gdy zacznie się rozpuszczać, ściągamy z palnika. Nie dopuszczamy do zagotowania, by nie straciła właściwości żelujących. Ja po chwili wkładam rondelek do zamrażarki,  na około

Kronika Piekarnika
Ciasto kokosowe z brzoskwiniami 168

kakaowym biszkoptem ze smakiem brzoskwiń, które kryją się w kokosie i górnej warstwie. Jak się okazało, połączenie to dało pyszne i wyglądające jak mini torciki kawałki ciasta. W tym cieście każdy znajdzie coś dla siebie. Polecam, bo pyszne. SKŁADNIKI Biszkopt: 6 jajek szczypta soli 200 g cukru 110 g mąki pszennej tortowej 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)zagotować. Wyłączyć palnik, wsypać obie galaretki i dobrze wymieszać. Zostawić do ostudzenia. Zimną śmietanę ubić dodając stopniowo cukier waniliowy. Do ubitej śmietany dodać tężejącą galaretkę i zmiksować krótko, tylko do połączenia składników. Składanie ciasta: Biszkopt przekroić na dwa oblaty. Oba nasączyć herbatą. Na dolnym wyłożyć równomiernie brzoskwinie. Następnie wyłożyć krem kokosowo-budyniowy, a na nim górny biszkopt. Na wierzchu biszkoptu

Passions hobbies life
Biszkopt z truskawkami kremem i galaretką 163

Ciasto, które z powodzeniem można przygotowywać cały rok. Jest proste i szybkie w wykonaniu. W zasadzie zmienia się tylko smak galaretki i owoce w zależności od sezonu. Aktualnie oczywiście zaczynają królować truskawki! Składniki (na dużą blachę) Składniki na biszkopt: Jajka 8 szt. Cukier 8 łyżek Mąka pszenna 8 łyżek Proszek do pieczenia ½ łyżeczki Aromat pomarańczowy (kilka kropel) Tłuszcz do formy(...)dodać do niej kilka łyżek ubitej śmietanki, wymieszać i dodać ponownie do pozostałej części śmietany. Delikatnie wymieszać. Składanie ciasta: Na skropiony biszkopt nakładamy masę kremową i odstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Następnie układamy owoce i zalewamy tężejącą galaretką. Ponownie schładzamy

Tradycyjna Kuchnia
całuski kokosowe z konfiturą malinową 208

cukru pudru 1 żółtko 50 g drobnych wiórków kokosowych szczypta soli dodatkowo: słoiczek konfitury z malin Stovit duża łyżka galaretki malinowej sypkiej 3/4 szklanki cukru pudru 3 łyżki wódki lub wrzątku 2-3 łyżki drobnych wiórek kokosowych   Składniki ciasta szybko zagnieść, uformować kulę, zawinąć ją w folię i wstawić na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować na dobrze podsypanym

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Dupa pawiana na ciemnym spodzie. 227

Nazwa jest conajmniej rozbrajająca ;) Smak niebanalny i co najważniejsze. . z tym ciastem można nieźle poszaleć, a to zmienić kolor spodu, a to dodać kolorowe lody, a to znowu wybrać inny kolor galaretki, z bitą śmietaną może i da się coś zrobić, choć przyznam szczerze, że nigdy nie próbowałam ;) do tego można ciasto ozdobić na różnoraki sposób - mnóstwo możliwości(...)używam silikonowej tortownicy.  Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut. Do suchego patyczka.  WARSTWA SEROWA: 250 g serka homogenizowanego, ja użyłam waniliowego jedna galaretka o dowolnym smaku, użyłam brzoskwiniowej, rozpuszczona w 1 szklance wody Około 10 małych ciepłych lodów. Rozpuszczamy galaretkę w szklance wrzątku i odstawiamy, aby wystygła i zaczęła tężeć. Kiedy już osiągnie ten stan

MamaOskarka
puchate ciasto malinowe 191

mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 4 łyżki cukru 1 opakowanie galaretki malinowej dodatkowo: 200 g biszkoptów lady fingers (podłużne) 2 kostki czekolady 1/2 szklanki wody z cytryną Wodę i masło zagotować, dodać mąkę i mieszać (najlepiej mikserem). Po chwili powstanie gęsta pulpa, jeszcze ciągle mieszając kilka minut zaparzyć ciasto uważając, żeby nie przypalić. Odstawić do wystudzenia. Do zimnego ciasta wmiksować(...)karpatki. Wystudzić po upieczeniu.  Maliny zasypać cukrem, postawić na ogniu i smażyć kilka minut. Zdjąć z ognia, wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać, wystudzić. Kremówkę ubić, zmiksować z mascarpone a następnie dodać maliny i dokładnie połączyć. Wylać na ciasto. Biszkopty nasączyć wodą z cytryną i układać na cieście, lekko docisnąć, żeby przykleiły się do masy malinowej. Czekoladę rozpuścić nad parą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Słodka wieża 120

schowaj do lodówki na ok.godzinę.Następnie rozwałkuj ciasto,wyłóż nim formę i piecz ok 30 minut w temperaturze 180 stopni.  Na schłodzone ciasto wylej masę z ubitego mascarpone z dodatkiem przestudzonej,lekko tężejącej galaretki(przygotowanej z połowy wody).Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.Gdy stężeje wylewamy na wierzch galaretkę(przyrządzoną wg przepisu).Gdy zastygnie wycinamy szklanką

Wielki apetyt
WIENIEC NA ZIMNO 3 SMAKI 552

bardzo lubi dlatego i ja je chętnie robię. W tamtym tygodniu otrzymałam od firmy Tupperware Polska Formę Lilianna do testów, przygotowałam w niej pyszne ciasto na zimno, zapraszam Składniki: szklanka smietany 18% op.serka mascarpone 2 galaretki cytrynowe 2 galaretki brzoskwiniowe 2 galaretki wisniowe Wykonanie: Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 1.5 szklanki wrzątku,studzimy. Wylewamy do formy. Odstawiamy do stężenia. 2 galaretki(...)szkl wrzątku,studzimy, dodajemy śmietanę 18 , miksujemy, wylewamy na stężałą galaretkę, odstawiamy do lodówki do stężenia. Galaratki brzoskwiniowe rozpuszczamy w 2 szkl wrzątku, studzimy, dodajemy mascarpone, miksujemy, wylewamy na stężałe poprzednie warstwy. Odstawiamy do lodówki do stężenia. Opinia: Forma idealnie nadaje się do przygotowania ciast na zimno. Ciasto idealnie odchodzi i wielkim plusem oprócz pięknego wyglądu ciasta jest też możliwośc

Z Majeczką w kuchni