ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:327/672)

żyrafa- rolada z truskawkami i galaretką 173

się bez deseru. Tym razem nie była to niespodzianka a zrobiłyśmy go z dziewczynami wspólnie. Ala pomagała robić biszkopt a Emilka wypełnienie. Z takimi pomocnikami uwinęłyśmy się ekspresowo a ciasto wyszło nie dość, że bardzo dobre to jeszcze ciekawie wyglądało. Doskonale wpisało się w klimat dziecięcego święta.  *duża blaszka z piekarnika Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki cukru(...)proszku do pieczenia łyżka kakao na masę serową: 200 g serka białego  200 ml śmietanki kremówki 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżki cukru pudru zielona galaretka pokrojona w kostki 150 g truskawek banan Przygotowanie ciasta zacząć od upieczenia biszkoptu . Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Ubijając dalej dodawać cukier a następnie żółtka, później wodę i olej. Mąkę wymieszać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Leśny mech z masą jogurtową 147

aromatu waniliowego Krem jogurtowy : -> 2 opakowania jogurtu greckiego -> 1 galaretka ( preferowana agrestowa) -> 1-2 łyżki cukru pudru Wykonanie: Szpinak należy dokładnie umyć i wysuszyć. Przełożyć do blendera, zmielić na papkę, która później najlepiej postawić na gazę, aby skapał nadmiar wody. Nastawiamy piekarnik na 180C. Ciasto rozpoczynamy od ucierania całych jajek razem z cukrem. Kolejno ciągła stróżką dodajemy(...)serwatki spłynie). Kolejno szybkim ruchem przekładamy masę do misy,  miksujemy przez kilka minut dodając stopniowo cukier. Pod koniec ciągiem wlewamy rozpuszczoną galaretkę ( letnia woda, około 1/3 wody na opakowanie), miksując do połączenia się składników. Kolejność składania ciasta 1 część placka – masa – 2 część placka – masa – rozdrobione ciasto – pestki granatu  Produkty, mogą Państwo znaleźć  https://biogo.pl/ Serdecznie polecam

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Ciasto Cherry 4452

słoik wiśni w syropie, 200 ml wody, 3 opakowania galaretki wiśniowej, 50 ml wódki cherry, kuleczki zbożowe w różowej skorupce Delecta do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt ciemny : Żółtka oddzielam od białek. Białka ubijam na sztywno. Nie przerywając miksowania dodaję kolejno cukier, żółtka, olej, mąkę, kakao, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto wykładam na blaszkę o wymiarach 24cmx24cm, wyłożoną papierem(...)biszkopt ciemny, wyrównuję. Masę przykrywam biszkoptem makowym. 4. Wiśnie razem z syropem przelewam do garnka. Wlewam wodę i zagotowuję. Do wrzących owoców wsypuję galaretki. Mieszam i odstawiam do przestudzenia. Gęstniejące owoce wykładam na wierzch ciasta. Odstawiam do stężenia. Wierzch ciasta posypuję kuleczkami zbożowymi

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tęczowy sernik na zimno – super lekki (175 kcal) 331

Przepis na sernik za zimno z serków homogenizowanych, do którego przygotowania potrzebujemy tylko trzech składników. Jest pyszny i niskokaloryczny, więc nawet będąc na diecie można sobie

e-PrzepisyKulinarne
KOSTKA MALINOWA 266

soku malinowego MASA MALINOWA: 250 ml śmietany 36 % galaretka malinowa Sposób przygotowania: Biszkopt: Żółtka  oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki(...)gorącej wody, odstawać do stężenia. Gdy galaretka zacznie żelować, śmietanę ubić na sztywno, i po koniec ubijania dodać tężejącą galaretkę, miksować do chwili połączanie się składników. Malinową bitą śmietanę wyłożyć na poprzednią masę. Ciasto wstawić do lodówki, najlepiej smakuje na drugi dzień.  Smacznego.  rrarossa@gmail.com

RAROSSA
WIŚNIOWO MAKOWA FANTAZJA 162

obłędnym kremem ajerkoniakowym, kruchą bezą i wiśniami SKŁADNIKI Ciasto kruche z bezą: blaszka 24x38 cm 1,5 szkl. mąki,  3 jajka,  1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,  120 g margaryny,  1 łyżka mąki ziemniaczanej,  ½ szkl. cukru Masa wiśniowa 1 l drylowanych wiśni w syropie, 1 galaretka wiśniowa,  2 łyżeczki żelatyny,  1 łyżka(...)rozwałkowujemy i kładziemy na blaszkę. Pieczemy ok. 15 min. w temp. 180 stopni. Białka ubijamy z cukrem, dodajemy łyżkę mąki, nakładamy na podpieczone ciasto, pieczemy jeszcze 15 min. Masa wiśniowa: Wiśnie wraz z sokiem zagotowujemy, dodajemy galaretkę, żelatynę i rozrobioną w wodzie mąkę ziemniaczaną. Odstawiamy do stężenia. Biszkopt makowy: Białka oddzielamy do żółtek, białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka

słodki bratek
Łatwa biszkoptowa rolada z jabłkami lub galaretką 144

Rolada biszkoptowa to jedno z tych ciast, które robi się po kawałku w wolnej chwili, a efekt na drugi dzień jest taki, że chciałoby się ją jeść jeszcze i jeszcze. Jest na tyle uniwersalna, że można do niej włożyć swój ulubiony krem, mus jabłkowy czy galaretkę o wybranym smaku. Ja za kremami nie przepadam, więc wybieram galaretki i jabłka, które(...)delikatnie od papieru. Położyć wierzchem biszkoptu na ściereczce posypanej lekko grubym cukrem. Zwinąć biszkopt razem ze ściereczką jak sushi/maki, wierzchem ciasta na zewnątrz. Odłożyć zwinięte rolady na kilka godzin lub na noc.  Nadzienie 1. Przygotować nadzienie z galaretek: w dwóch szklankach gorącej wody rozpuścić dwie galaretki. Odstawić do ostygnięcia. Galaretka ma się ściąć, ale nie za bardzo. Gdyby zbyt

Weekendy w domu i ogrodzie
GALARETKI DROBIOWE. 325

Przygotowania trwają jeszcze pełną parą. Domownicy krzątają się w pocie czoła, dokonując ostatnichpoprawek. Okna już umyte, obrusy wyprasowane, baby i serniki upieczone, galarety tężeją, żurstygnie... Jeszcze

W kuchni Karmel-itki
Brak tytułu 196

Taki oto deser na szybko. Użyłam galaretkę o smaku truskawkowy i pomarańczowym. Udekorowałam bitą śmietaną, posypką czekoladową i brzoskwiniami. Galaretka Pyszne, owocowe galaretki Dr. Oetkera to najbardziej elegancki z deserów. Są wspaniałe jako dekoracja lodów, ciast z owocami i na zimno. Ich wesołe kolory, owocowy aromat oraz orzeźwiający smak sprawiają, że są wspaniałym pomysłem na letnie(...)Oetker poleca specjalne przepisy na galaretkowe drinki i inne szalone desery. Galaretki są dostępne w następujących smakach: wiśniowym, truskawkowym, pomarańczowym, cytrynowym, owoców leśnych, malinowym, agrestowym, poziomkowym, brzoskwiniowym i kiwi. P atki cukrowe o smaku czekoladowym Zastosowanie:  - do dekoracji ciast, lodów i deserów Produkty Dr Oetkera ułatwiają mi pracę w kuchni. Z nimi zawsze szybko wyczaruję

kolorowotorcikowo
Jogurotowiec truskawkowy 236

Pozostajemy nadal w truskawkowym, gorącym klimacie.  Temperatura wysoka bo prawie 30 stopni -  w cieniu.  Pomimo tego, że za oknem leje się żar z

Krakowskie smaki Ani
Orzechowy jabłecznik z migdałami 178

dwóch turach, mieszam delikatnie łyżką od spodu. Dno blaszki o wymiarach 24x24 cm wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp 160 stopni i piekę 25 minut do suchego patyczka. Masa jabłkowa: Jabłka obieram i ścieram na tarce jarzynowej. Galaretki rozpuszczam w garnku w 750 ml wody gorącej, dodaję jabłka starte. Wstawiam na chwile na gaz aż się(...)rozcieram mikserem żeby był bardziej gładki. Dodaję łyżkę śmietany i dalej miksuje. Potem kolejną łyżkę i tak dalej. Krem wykładam na stężałą galaretkę jabłkową. Orzechy i migdały prażę na patelni. Posypuję na wierzchu. Wstawiam do lodówki ciasto

wesoła kuchnia
Malinowa chmurka na biszkopcie 234

ciasto Malinowa Chmurka! Puszysty biszkopt z delikatną malinową masą, kremem mascarpone a na wierzchu słodka chrupiąca beza. Ciasto jest tak pyszne, że wszystkich uwodzi swym wyjątkowym posmakiem. Wypróbujcie sami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Malinowa chmurka składniki: Składniki na biszkopt: 5 jaj w temperaturze pokojowej pół szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Składniki na galaretkę(...)minut. Pozostawić bezę w uchylonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami do wysuszenia. Przygotowujemy warstwę galaretki z malinami. 3 opakowania galaretek rozpuszczamy w 750ml gorącej wody. odstawiamy do ostygnięcia. Do ostudzonych, lecz jeszcze płynnych galaretek dorzucamy maliny. Wkładamy do lodówki, aby lekko galaretki stężały. Na biszkopt wylewamy tężejącą galaretkę z owocami i wkładamy do lodówki. Przygotowujemy masę śmietanową. Do miski wlewamy śmietanę

Olcia gotuje!
PLACEK DROŻDŻOWY Z TARTĄ DYNIĄ i kruszonką ( łyżką mieszany ) 74

Placek bez wtrabiania, ciasto mieszamy łyżką. W cieście mamy puree dyniowe. Ale placek posypujemy jeszcze tartą dynią i kruszonką. Prosty, szybki i smaczny placek.    Ciasto ; mąka pszenna 340 g drożdże 40 g puree z dyni 230 g mleko 125 ml cukier puder 100 g 2 mniejsze jajka olej 3 łyżki szczypta soli, cukier waniliowy ok. 1/2 łyżeczki Dodatek(...)odstawiamy w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Dodatek dyniowy. Dynię ścieramy na dużych oczkach tarki, ew. delikatnie odciśnijmy. Dynię mieszamy z galaretką i sokiem z cytryny. Kruszonka. Wszystkie składniki na kruszonkę rozprowadzamy dłońmi, aż powstanie miękki gruby piasek. Wyrośnięte ciasto przekładamy do blaszki. Na ciasto delikatnie wykładamy startą dynie oraz kruszonkę. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego

Smaczne moje
Ciasto kruche z budyniem i truskawkami 90

kawałka (18): 168 kcal B 4 g W 14 g T 10 g Składniki: ciasto ▪ 300 g mąki gryczanej ▪ 200 g masła zimnego ▪ 1 jajo ▪ 2 łyżeczki proszku do pieczenia ▪ pół szklanki cukru pudru (zmielony słodzik) masa budyniowa ▪ 2 budynie śmietankowe ▪ 3 szklanki mleka ▪ 1 galaretka cytrynowa wierzch ▪ 700 g truskawek ▪ 2 łyżki mąki ziemniaczanej ▪ cukier puder do posypania Przygotowanie(...)mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier puder,  jajo, masło pokrojone z kostkę i zagniatamy ciasto. Dzielimy je na pół, owijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki na ok 30 minut. 2. Budynie gotujemy na mleko i pod koniec dodajemy galaretkę (sam proszek). 3. Truskawki kroimy na pół i obtaczamy delikatnie w mące ziemniaczanej. 4. Formę (35x25) wykładamy

zdrowo i aktywnie
Ciasto kruche z budyniem i truskawkami 131

kawałka (18): 168 kcal B 4 g W 14 g T 10 g Składniki: ciasto ▪ 300 g mąki gryczanej ▪ 200 g masła zimnego ▪ 1 jajo ▪ 2 łyżeczki proszku do pieczenia ▪ pół szklanki cukru pudru (zmielony słodzik) masa budyniowa ▪ 2 budynie śmietankowe ▪ 3 szklanki mleka ▪ 1 galaretka cytrynowa wierzch ▪ 700 g truskawek ▪ 2 łyżki mąki ziemniaczanej ▪ cukier puder do posypania Przygotowanie(...)mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier puder,  jajo, masło pokrojone z kostkę i zagniatamy ciasto. Dzielimy je na pół, owijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki na ok 30 minut. 2. Budynie gotujemy na mleko i pod koniec dodajemy galaretkę (sam proszek). 3. Truskawki kroimy na pół i obtaczamy delikatnie w mące ziemniaczanej. 4. Formę (35x25) wykładamy

Zdrowie i pysznie na talerzu