ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:293/672)

3 bit 192

Hej! A teraz smaczne ciasto bez pieczenia znane pod nazwą 3 bit. Wielkim plusem jest to, że robimy go niemal z prędkością światła ☺ , no i z

Tylko pysznie
Ciasto cytrynowe 350

Jakże aromatyczny deser mam do pokazania. Deser jest leciutki jak pianka i mega pyszny. Znika szybko, za szybko ale jest taki dobry, że nie sposób mu

Moje Małe Czarowanie
Sernik gotowany z jagodami 173

Wszystko ucieramy i zagotowujemy. Mąkę ziemniaczaną rozpuszczamy w mleku  i cienkim strumieniem wlewamy do gorącego sera. Lekko przestudzoną masę serową wylewamy na upieczone wcześniej ciasto. Dodatkowo: 1 litr jagód 2 galaretki malinowe Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i studzimy. Na ser wysypujemy jagody i zalewamy tężejącą galaretką. Schładzamy w lodówce. Smacznego

Pyszności Słodkości
Fit tarta kokosowa z panna cottą i owocami 157

mlekiem kokosowym. Panna cottę wylej następnie na kokosowy spód i wstaw do lodówki do stężenia. Wierzch gotowego ciasta ozdób połówkami winogron i truskawkami. Na wierzch ciasta możesz wylać również cienką warstwę galaretki, przegotowaną na przykład z soku z cytryny i żelatyny. Dzięki temu owoce będą się trzymały podczas krojenia

Food Square
Maślankowy tort z owocami 232

Szybkie, lekkie i zdrowe ciasto na zimno czyli maślankowy tort. Byłam zaskoczona smakiem i rezultatem, maślanka smakuje wybornie ale zupełnie inaczej niż tort który zrobiłam. Wystarczy

Moje Małe Czarowanie
Sernik pieczony z owocami i galaretką 303

Sernik pieczony z owocami i galaretką na pierwszy rzut oka wygląda jak sernik na zimno z owocami. Nic bardziej mylnego! To sernik upieczony w piekarniku. Sernik

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kolacja degustacyjna ProVita Team i Przyjaciele 2 „Polska jesień” - część 2 179

dzięki dość wyraźnie zarysowanej resztkowej słodyczy. 7. danie główne: sarnina, czeremcha, rydz, lubczyk, kasztan, kacza krew i wino: Spatburgunder trocken 2012. Comber z sarny w boczku, galaretka z czeremchy, rydze smażone w cieście, kaszanka z kaczej krwi, krucha posypka z kasztanów (a kasztany z ogródka szefa kuchni). Idealnie upieczony, delikatny comber sarny podbił serca wszystkich uczestników kolacji. Zdecydowanie najlepsze danie

królestwo garów
Galaretka wytrawna z winogron do mięs 202

Winogrona nadają się nie tylko na zdrowe soki czy nalewki, można je dodać do ciasta lub zrobić winną lekko korzenną galaretkę do mięs szczególnie tych czerwonych takich jak wołowina czy dziczyzna. Zamiast borówki czy żurawiny. Warto mieć kilka takich słoiczków w domowej spiżarni. Składniki: 1 kg ciemnych winogron 1 szklanka wytrawnego czerwonego wina 3-4 gałązki świeżego rozmarynu ½ łyżeczki ziaren

Wanilia i Kardamon
Najlepszy na świecie sernik w 10 krokach 164

Ty też możesz zrobić najpyszniejszy na świecie sernik na zimno!   Myślisz, że sernik to nie jest wypiek dla Ciebie? Nawet wersja na zimno nigdy za

Wiszniówka
Sernik na zimno 230

Gości na moim stole, zawsze gdy pojawiają się sezonowe owoce Składniki 1 kg sera 200 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 1 cukier waniliowy 3

czarrna od kuchni
Tęczowy śmietanowiec i 5 urodziny bloga 236

Jak ten czas leci, dopiero co zakładałam bloga a już 5 lat jak z bicza strzelił. Cieszę się i bardzo Wam dziękuję za wspieranie mnie i

Moje Małe Czarowanie
Walentynkowe serniczki 275

Moja propozycja na Dzień Zakochanych. Totalna wariacja z ciastem na faworki i sernikiem na zimno.   Składniki ciasto 1 szkl mąki 1 jajko 1 łyżka śmietany

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Agrestowo-kokosowa pianka 191

  Składniki galaretka agrestowa, 2 opak wiórki kokosowe, 300g kefir, 500ml śmietanka 30%, 250ml cukier, 3/4 szkl biszkopty, 1 opak Przygotowanie Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach

Gotowanie moimi oczami
Śmietanowiec z figami i morską bryzą 199

Delikatny deser dla wielbicieli fig i ciast na zimno. Szybki w wykonaniu tylko trochę czasu potrzeba aby się schłodził. Polecam serdecznie do kawy czy herbaty. Śmietanowiec

Moje Małe Czarowanie
Deser mus malinowy z biszkoptami 216

pomysł na prosty i smaczny deser. Smak ciasta może się za każdym razem różnić, ponieważ zależy od słodkości malin.  Jest to lekkie ciasto. Idealne na lato. Składniki: - 3 galaretki malinowe - biszkopty - 250g  malin - 700ml wody Sposób przygotowania: Maliny myjemy i blendujemy na gładki mus. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odstawiamy do przestygnięcia. Po tym czasie dodajemy mus malinowy

Pan i Pani Smith w kuchni