ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:297/672)

Cytrynowiec 162

Idealne ciasto na małe przyjęcie - urzeka nie tylko smakiem ale i wyglądem. Przepis znaleziony na blogu Domowe-Wypieki Składniki: Biszkopt: 3 jajka 60g mąki pszennej 60g mąki ziemniaczanej 100g cukru ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka wody   Poncz: ½ szklanki wody trochę soku z cytryny (ok. ćwiartka cytryny) 1 łyżeczka cukru   Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe(...)masę. Dalej miksując dodawać stopniowo zimny budyń. Przygotować poncz. Wodę wymieszać z sokiem z cytryny i cukrem. Biszkopt nasączyć ponczem. Na biszkopt wyłożyć masę budyniową. Ciasto wstawić do lodówki. Przygotować cytrynową piankę. Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody. Pozostawić do ostygnięcia. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Kolejno, dalej miksując, dodać stopniowo tężejącą galaretkę

cucinare
Cytrynowiec 585

Idealne ciasto na małe przyjęcie - urzeka nie tylko smakiem ale i wyglądem. Przepis znaleziony na blogu Domowe-Wypieki Składniki: Biszkopt: 3 jajka 60g mąki pszennej 60g mąki ziemniaczanej 100g cukru ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka wody   Poncz: ½ szklanki wody trochę soku z cytryny (ok. ćwiartka cytryny) 1 łyżeczka cukru   Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe(...)masę. Dalej miksując dodawać stopniowo zimny budyń. Przygotować poncz. Wodę wymieszać z sokiem z cytryny i cukrem. Biszkopt nasączyć ponczem. Na biszkopt wyłożyć masę budyniową. Ciasto wstawić do lodówki. Przygotować cytrynową piankę. Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody. Pozostawić do ostygnięcia. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Kolejno, dalej miksując, dodać stopniowo tężejącą galaretkę

cucinare
Ciasto lodowiec bez pieczenia 59

galaretki zielone lub niebieskie galaretka czerwona pół szklanki orzechów 2 opakowania biszkoptów okrągłych opcjonalnie: wiśnie z syropu Przygotowanie Żółtka utrzeć z cukrem i budyniem, zalać gorącym mlekiem, gotować do zgęstnienia. Wystudzić. Masło utrzeć na puszystą masę i dodać zagotowaną wcześniej zimną masę. Podzielić na pół. Do jednej części dodać kakao, orzechy i wiśnie, a do drugiej 2 łyżki rumu/spirytusu. Galaretkę(...)Włożyć na chwilę do lodówki. Pozostałe galaretki również rozpuścić w szklance gorącej wody każdą i odstawić do wystygnięcia. Na biszkopty wyłożyć na początku białą później brązową masę. Powbijać biszkopty według własnego wzoru i chwilę schłodzić. Później wylać jedną galaretkę, chwilę schłodzić, później drugą. Schłodzić do stężenia galaretek i gotowe. Autor przepisu: Paulina Artykuł Ciasto lodowiec bez pieczenia pochodzi z serwisu

Wasze Przepisy
Krówka 155

upieczenia ciasta, zrobienia kremu oraz polewy.                 Udekorowałam je  płatkami migdałowymi i galaretką.  Gdy brakuje czasu można skorzystać z gotowych mieszanek. Czemu nie!? A upieczenie  takiego ciasta też kosztuje sporo 'zachodu

Proste Potrawy
babka marchewkowo-marcepanowa Lusette ze śmietaną galaretkową... 179

tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 1 łyżeczka, marcepan w czekoladzie 200 gram, śmietana w proszku 1 opakowanie, mleko zimne 3,2% 220 ml, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, wafelek Lusette czekoladowy 1 sztuka, wafelek Lusette cappuccino 1 opakowanie jajka z cukrem mikserem utrzeć do białości z 4 minuty na dużych obrotach wsypać mąkę z proszkiem(...)silikonowa z kominkiem, wlać ciasto i piec w nagrzanym piekarniku na 200 C około 55 minut, do suchego patyczka, ciasto w formie wystudzić zimne ciasto wyjąć z formy i przekroić na części, śmietanę i galaretkę wsypac do mleka i mikserem ubijać z 5 minut na dużych obrotach połowę śmietany dać na część ciasta i nakryć drugą częścią, resztę śmietany rozsmarowac

W Mojej Kuchni Lubię
Oszukane Bajaderki 135

Słodkie, miękki i pyszne. Oto całe bajaderki! Chyba nie ma lepszego sposobu na wykorzystanie zakalca lub starych biszkoptów, babek i innych ciast (pomijając tez  z kremem, owocami czy galaretką). Ja swoje bajaderki zrobiłam z bezglutenowego biszkoptu, który zbyt mocno wyrósł i musiałam pozbyć się połowy. Bajaderki okazały się świetnym pomysłem. Moje są ciut oszukane, ale nadal pyszne! Składniki

Mango Papaja
Ciasto makowe z malinami i kremem/Makowa Panienka 190

DODATKOWO -500g malin -1 galaretka malinowa -pół łyżki żelatyny -1 i 3/4 szklanki wrzątku Blaszkę 25x25cm wykładamy papierem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier i miskujemy chwilę, następnie dodajemy 2 żółtka-miksujemy. Dodajemy mak, olej, wodę, mąkę, proszek do pieczenia i wszystko miksujemy chwilę na najniższych obrotach do połączenia składników. Ciasto przekładamy do blaszki i pieczemy(...)biszkoptowe czyli spód-krem-spód i krem. WARSTWA MALINOWA Do miski dajemy galaretkę, żelatynę i wrzątek, wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Do zimnej galaretki dodajemy maliny, gdy zacznie tężeć wykładamy na ciasto.  Wyrównujemy i wstawiamy do lodówki na całą noc.  I gotowe :)  Ciasto pięknie się kroi, pięknie wygląda i jest po prostu wspaniałe :)  Bardzo

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kruche ciasto z musem jagodowym i bezą 163

musem. Wspaniałe, chrupiące ciasto, mus i beza to poezja smaku i aromatu. Polecam!!! Kruche ciasto: 30 dag mąki pszennej 15 dag masła 2-3 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 żółtka Mus jagodowy: 1 szklanka jagód 2 łyżki cukru 1 opakowanie galaretki o smaku owoców leśnych Beza: 4 białka 1-2 łyżki cukru  Wykonanie: Żółtka ucieram(...)piekarnika nagrzanego do 180'C na 10 min. W tym czasie umyte i przebrane jagody miksuję z cukrem i mieszam z suchą galaretką. Białka ubijam na sztywną pianę dodając cukier. Mus wykładam na podpieczone ciasto, przykrywam ubitymi białkami i ponownie wstawiam do piekarnika

Ciasteczkowy Potwór
Malinowo jeżynowa kostka 83

mąki ziemniaczanej płaska 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem: 250 g serka mascarpone 1/2 galaretki malinowej 350 ml śmietany kremówki 30 % 200 g malin 200 g jeżyn 3 łyżki cukru pudru mus jeżynowy: 1 galaretka malinowa 400 g jeżyn Biszkopt:   Jajka wyjmuję wcześniej z lodówki. Białka ubijam na sztywno, dodaję po łyżce cukru stopniowo(...)maliny. Wstawiam do lodówki do stężenia. Mus jeżynowy: Jeżyny przekładam do garnka, podgrzewam aż zrobią się miękkie. Przecieram przez sitko. Mus zagotowuje i wsypuję suchą galaretkę, mieszam aż się rozpuści. Mus zimny wylewam na ciasto. Wstawiam do lodówki do stężenia. Dekoruję ciasto jeżynami, i czekoladą

wesoła kuchnia
"Piękny Leon" 361

cukru pudru  cukier waniliowy  2 szkl. mleka  kostka masła  2 żółtka Krem jabłkowy:   l kg antonówki lub szarej renety  galaretka truskawkowa i morelowa . Wykonanie Z podanych składników przygotować ciasto biszkoptowe. Przełożyć je do wysmarowanej masłem i oprószonej mąką  dużej tortownicy, piec 40 min. w temp. 160-180 C Przygotować ciasto miodowe. Tłuszcz(...)części wlać po jednej galaretce. Na pierwszy placek miodowy rozsmarować porcję kremu budyniowego,  niego rozłożyć czerwony mus jabłkowy, następnie drugą porcję kremu i biszkopt nasączony herbatą. Na nim znów rozłożyć krem budyniowy,  żółty mus jabłkowy i pozostały krem. Wierzch przykryć ciastem miodowym. Ciasto ozdobić polewą czekoladową

kgwjanczewo
Lekki Walentynkowy torcik-serce, bez pieczenia ;-) Pyszny 225

czerwonego, żeby wzmocnić kolor :-) Banana kroimy na plasterki, można tak jak ja, wyciąć małe serduszka :-) Układamy na masie. Smarujemy sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. Gdy galaretka będzie tężejąca wylewamy ją na ciasto. Dajemy do lodówki na całą noc, następnego dnia ściągamy obręcz tortownicy, i delikatnie usuwamy formę, dobrze jest pomóc sobie nożem. I gotowe :-) Torcik jest lekki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tort Frozen 158

uwagę.Zrobiłam ja to zrobi każdy . Składniki gotowe 3 blaty na tort, kakaowe. 500 ml śmietanki do ubijania 36% 2 łyżki cukru pudru galaretki- czerwona,niebieska, 2 łyżki żelatyny - gotowa masa cukrowa biała barwnik do ciast niebieski i zielony opłatek cukierniczy - krem maślany pod masę cukrową, przepis poniżej Każdą galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie, zgodnie z opisem na opakowaniu(...)mniej więcej połowy szklanki i odstawiamy do wystygnięcia. Mocno wychłodzona śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodając żelatynę. Na koniec już łopatka delikatnie mieszamy dodane wcześniej kostki galaretki. Do okrągłej tortownicy z możliwością regulacji wkładamy krążek biszkopta, wykładamy połowę masy galaretkowej, dociskamy drugim krążkiem i wykładamy drugą połowę masy. Następnie kładziemy trzeci i ostatni krążek biszkopta. Dociskamy i wkładamy

Z Kuchni Do Kuchni
Tort czekoladowo-wiśniowy z kremem waniliowym i galaretką 152

Składniki: Biszkopt (średnica tortownicy 26 cm) 6 jajek (w temperaturze pokojowej) osobno białka i żółtka 280 g cukru pudru 100 g mąki pszennej 100 g mąki

Moja Galeria Smaku
Sernik na zimno z jogurtem naturalnym 271

Sernik, który nie wymaga pieczenia ani zbyt skomplikowanych składników. Wystarczy serki homogenizowane wymieszać z galaretkami i całość nalewać warstwami. Poniższy sernik na zimno to ciasto obowiązkowe na moim świątecznym stole :) Składniki*: 3 serki homogenizowane o smaku waniliowym  (każdy po 200 g) 1 duży jogurt naturalny (370 g) 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki cukru z wanilią 1 galaretka brzoskwiniowa

Ugotować
Bajaderki 149

moim domu ziemniaczkami to nic innego jak pozostałości ciast po małych i dużych imprezach, albo po świętach. Pamiętajcie tylko, że do bajaderek dodajemy suche ciasta (biszkopty, pierniki, drożdżowe, ucierane), bez mas i galaretki. U mnie bajaderki powstały z nieudanego biszkoptu i kawałka piernika. Z podanej porcji wychodzi ok. 25-30 sztuk. Składniki: - 70 dag ciast - 1 słoik dżemu 280g

Apetyczna babeczka
Jabłecznik w biszkopcie 135

Moje ciasto również jest z dodatkiem bitej śmietany , takiej w sprayu..więc dodatek tej śmietany "lądował" na cieście tuż przed podaniem..ale w przepisie podaję jak zrobić śmietanę samodzielnie. biszkopt  2 kg jabłek  3-4 łyżki cukru  2 op. galaretki np.agrestowej  Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Udusić na patelni, pod koniec dodając cukier.Następnie

Moje domowe kucharzenie