ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:300/672)

malinowa delicja 120

Sezon owocowy jest dość krótki, dlatego trzeba go maksymalnie wykorzystać. W ogródku obrodziły nam wielkie maliny i aż prosiły się, żeby zatopić je w galaretce. Tak właśnie powstało kolejne nasze ulubione ciasto. Można by powiedzieć, że nie ma w nim  nic szczególnego ale te dojrzałe w słońcu słodkie maliny nadają mu smaku i aromatu. Warto się skusić :) *foremka(...)Składniki: na ciasto: 3 jajka 1/2 szklanki mąki 1/3 szklanki kakao 3/4 szklanki cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia na krem: 500 ml mleka opakowanie budyniu malinowego łyżka mąki ziemniaczanej kostka masła 3 łyżki cukru dodatkowo: 1/2 szklanki posłodzonej herbaty malinowej 2 galaretki malinowe opakowanie delicji o smaku malinowym szklanka malin Przygotować biszkopt: białka ubić na sztywno i nadal ubijając

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
La vie en rose. Co znalazłam w płatkach róży. 119

rubinowa zawładnęła naszymi zmysłami i nie mogę przestać o niej myśleć. W głowie rodzą się kolejne pomysły jak i z czym ją połączyć - lody, sorbety, serniki, ciasta.... Ale najpierw jest apetyt na samą galaretkę wyjadaną łyżeczką lub nakładaną na pyszne chrupiące scones. Śniadanie w płatkach róży ...  Zamknijcie oczy, weźcie głęboki oddech, czujecie jej zapach?  Teraz ten zapach można

KUCHARNIA
Sernik na zimno z winogronami 780

międzyczasie rozpuścić galaretki w 700 ml wody. Gdy masa serowa stężeje rozłożyć na niej winogrona. Jeśli owoce są mniejsze, można je w całości ułożyć na cieście. Większe polecam przekroić na połówki. Owoce zalać tężejącą galaretką i sernik ponownie wstawić do lodówki aż do całkowitego zastygnięcia galaretki. Pozostawić najlepiej na kilka godzin (lub całą noc), gdyż wówczas sernik lepiej się kroi

My simple kitchen
Ciasto Pomarango 146

jedno z takich chcę Was zaprosić. Połączenie mokrego od nasączenia biszkopta z dwoma rodzajami mas: śmietankowej oraz kajmakowej w towarzystwie soczystej pomarańczy- zarówno w galaretce, jak i postaci samego owocu. Jest orzeźwiająco- ciasto w takiej formie z powodzeniem możemy podać nawet po Wielkanocnym obiedzie, mając pewność, że nie będzie przesytu. Kajmak, owoc i śmietanka= słodycz w zrównoważonej postaci 😊 Składniki(...)gorącej wody Śnieżkę ubijamy z zimnym mlekiem. Pod koniec dodajemy żelatynę. Składniki na nasączenie: 1 szklanka gorącej wody sok z 1 cytryny 4 łyżki cukru dodatkowo: mały słoik dżemu galaretka pomarańczowa 2 małe pomarańcze WYKONANIE: blat biszkoptowy+ nasączenie + dżem krem kajmakowy biszkopt + nasączenie krem śmietankowy owoce+ galaretka Schładzamy ok. 3 godziny. Najlepiej smakuje prosto z lodówki. Smacznego

Domowe ciasta
CIASTO CZEKOLADOWE Z PIANKĄ – jak WZetka 86

mamą prześcigamy się w pieczeniu ciast! I Ona ma do tego zapał, i ja! Dziś przygotowałam dla Was przepis na pyszne czekoladowe ciasto przypominające klasyczną WZetkę, ale WZetką absolutnie nie jest! Lekki, puszysty, czekoladowy biszkopt upieczony z budyniu ( tak, z budyniu! ) połączony z orzeźwiającym, lekko orzeźwiającym kremem jest fantastycznym pomysłem do kawki. Ciasto robi się bardzo szybko(...)przesiany z proszkiem do pieczenia i mieszamy szpatułką. Przelewamy na blachę, pieczemy ok.35 minut/180C. Studzimy, kroimy. PIANKA WINOGORNOWA: Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku, odstawiamy. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno, nie przerywając miksowania dodajemy serki homo i wlewamy zimną, lekko tężejącą galaretkę. CAŁOŚĆ: 2/3 kremy wykładamy na blat biszkoptowy, przykrywamy drugim blatem. Smarujemy roztopioną na kąpieli wodnej czekoladą mleczną

Ostra na Słodko
Tarta z musem rabarbarowym 158

łyżki śmietany 18%, Mus rabarbarowy: 40 dag rabarbaru, 100 ml wody, 1/3 szklanki cukru, 1 opakowanie galaretki zielonej, Dodatkowo: 200 ml śmietany 30%, 1 łyżka cukru pudru. PRZYGOTOWANIE: 1. Mąkę przesiewam na stolnicę. Łączę z margaryną. Dodaję pozostałe składniki i zagniatam ciasto. Ciasto zawijam w folię spożywczą i wkładam do lodówki na 30 minut. Ciasto rozwałkowuję i wykładam na foremkę(...)kawałki. Przekładam do garnka, podlewam wodą i gotuję do momentu, aż rabarbar całkowicie się rozpadnie. Dodaję cukier i mieszam. Do gorącego musu wsypuję galaretkę. Mieszam i odstawiam do przestudzenia. Gęsty mus wykładam na upieczone kruche ciasto. Wyrównuję.  3. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Przekładam do rękawa cukierniczego. Śmietaną ozdabiam brzeg ciasta. Ciasto wstawiam na godzinę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Rabarbarowa galaretka z pianką 112

Ciasto jest lekkie jak puch. Delikatny biszkopt, do tego pyszna galaretka rabarbarowa i pianka ze śmietany. Kakao jest przysłowiową wisienką na ciachu. Jest jedna wada tego ciacha. Na jednym kawałku nie poprzestaniecie, nie oderwiecie się od niego. biszkopt: 3 jajka L 1/2 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki tortowej galaretka rabarbarowa: 80 dkg rabarbaru  3 galaretki(...)dodaję w trzech porcjach i mieszam delikatnie od spodu. Dno formy o wymiarach 27x18 cm wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp 160 stopni góra dół i piekę biszkopt około 20 minut aż się zarumieni. Galaretka rabarbarowa: Rabarbar umyty kroję na kawałki. Przekładam do garnka, wlewam 300 ml wody i gotuję na wolnym ogniu aż będzie miękki

wesoła kuchnia
Tartaletki z niespodzianką w środku 127

Dziś ciasto mini albo tarteletki jak wolicie ??? Pewnie dowiem się za parę dni z waszych komentarzy. Robiłam je na specjalne zamówienie czyli mąż zażyczył sobie" No wiesz te małe pyszne co ostatnio robiłaś" Myślę , myślę i nie odgadłam hi hi .No to mi pokazał, wyjął ze szafki foremki i mówi " to ,no to zrób " Płeć męska ech no to zrobiłam(...)cukier to tylko połowę szklanki). Zagniatam składniki, zawijam w folię spożywczą i do lodówki na 2 godzinki by się dobrze schłodziło.W tym wolnym czasie rozpuszczam galaretki i studzę.Po 2 godzinach wyjmuje ciasto, wałkuje i nakładam je na foremki lecz nie do środka ale na wierzch (nie muszę wtedy obciążać ich niczym i lekko ściągają się z foremki). Wkładam

Różowa kuchnia
Szarlotka przekładana 90

przepisie się nie przydadzą).Z podanych składników zagniotłam jednolite ciasto i podzieliłam je na trzy równe części. Pierwszą część ciasta rozwałkowałam na wielkość blachy czyli prostokąt o wymiarach 25x30cm. Ciasto przeniosłam do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiłam do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto piekłam ok. 15 minut po czym wyjęłam je z piekarnika(...)Cztery szklanki musu jabłkowego przełożyłam do garnka i zaczęłam podgrzewać. Gdy mus zaczął bulgotać wyłączyłam gaz i wsypałam do niego galaretkę. Jabłka dokładnie wymieszałam, żeby galaretka się rozpuściła i odstawiłam do wystygnięcia. Do blachy włożyłam z powrotem jeden blat ciasta kruchego, wyłożyłam połowę nadzienia jabłkowego, równo je rozsmarowałam i ułożyłam drugi blat ciasta. Wyłożyłam drugą połowę nadzienia, rozsmarowałam i nałożyłam

Waniliowe Improwizacje
PUBLIKACJA 59

poniżej : Afrodyzjak -  przepis Ajarkoniakowe kwiatki -  przepis Babka morelowo – brzoskwiniowa -  przepis Babka pigwowa -  przepis Budynowiec z jabłkami - przepis Chmurka czereśniowa z galaretką -  przepis Choinka w serniku -  przepis Ciasto kokosowe z borówką -  przepis Ciasto migdałowe -  przepis Cytrynowiec jabłkowy -  przepis Cytrynowiec ze śliwkami -  przepis Czekoladowiec chałwowo – borówkowy -  przepis Deser cappuccino z borówką

Ciastka - domowe słodkości
Tęczowa galaretka 855

Tęczowa galaretka to wspaniały letni deser dla każdego. Idealne na urodziny, imprezę w ogrodzie, czy też po prostu bez okazji. Składniki 5 różnych galaretek śmietanka kremówka

Wasze Przepisy
Ciasto bez pieczenia z truskawkami 56

galaretki mango. Na niej truskawki i galaretka truskawkowa oczywiście. Ciacho pyszne, polecam i miłego piątku Wam życzę :-) Blaszka: 25x25 cm Składniki: 1 galaretka bezbarwna 1 galaretka mango 1 galaretka truskawkowa 4 serki homogenizowane waniliowe każdy 150 g 500 ml śmietanki 30% truskawki biszkopty okrągłe 1. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Galaretki - bezbarwną i mango zalewamy wrzątkiem 300 ml każdą, galaretkę(...)lodówki. 4. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, wlewamy do niej tężejącą galaretkę mango i miksujemy do połączenia się składników. 5. Masę przekładamy na warstwę truskawkową. Na wierzch układamy pokrojone w plasterki truskawki. Całość wkładamy do lodówki. 6. Jak galaretka truskawkowa zacznie tężeć wlewamy ją na wierzch. Ciasto zostawiamy na całą noc w lodówce. Smacznego

kruche babeczki
Makowiec z kremem borówkowym 156

Składniki: biszkopt: 5 jajek 80 g cukru kryształu 80 g mąki pszennej tortowej Lubella 70 g mielonego maku 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich 2 łyżki oliwy

czarrna od kuchni
20 PRZEPISÓW NA ŚWIĄTECZNE WYPIEKI 228

Ciasto kukułka 4.  Karpatka z kremem budyniowym i nadzieniem jagodowym 5.  Makowiec na kruchym cieście 6.  Ciasto góra lodowa 7.  Sernik z serków homogenizowanych na kruchym, kakaowym cieście 8.  Ciasto Wenus 9.  Sernik z rosą 10.  Orzechowiec 11.  Szybki, wilgotny piernik "last minute" z powidłami śliwkowymi 12.  Ciasto "Pleśniak(...)Malinowa chmurka z bezą na podłużnych biszkoptach 14.  Sernik krakowski 15.  Ciasto snickers 16.  Sernik królewski 17.  Ciasto z jagodami, kremem śmietankowym i galaretką 18.  Sernik krówkowy 19.  Sernik z piernikową nutą 20.  Makowiec zawijany

Zrób to smacznie