ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:296/672)

Orzechowa delicja bez pieczenia 129

jest przepyszne. Jest mało słodkie, ale mimo to nie traci na smaku. Ma przyjemną nutę owocową, dzięki warstwie dżemu z galaretką. Polewa czekoladowa jest idealnym dopełnieniem dla orzechowo - owocowych smaków. Dlatego kojarzy mi się z ciastkami delicjami. Do tego ciasto jest bardzo proste i szybkie do zrobienia. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 70szt. kakaowych herbatników 2szkl. zmielonych orzechów(...)ciastka czekoladowo - piernikowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/11/ciastka-czekoladowo-piernikowe.html), orzeszki z galaretką (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-z-galaretka.html), orzeszki czekoladowo - orzechowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-czekoladowo-orzechowe.html), babeczki z masą serową (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/babeczki-z-masa-serowa.html), kokosowe ciastka z kaszy manny (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/kokosowe-ciastka-z-kaszy-manny.html), rurki z ciasta francuskiego (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/rurki-z-ciasta-francuskiego.html), jeżyki bez pieczenia (link

Waniliowe Improwizacje
Kostka truskawkowa bez pieczenia 631

wykorzystać mrożone truskawki. Oczywiście w sezonie lepiej dodać świeże, najlepiej pokrojone w mniejsze kawałki żeby ciasto lepiej się kroiło. Ciasto jest kremowe, puszyste i delikatne, bardzo zasmakowało mojemu mężowi ;) Składniki na małą blaszkę 20x25cm: paczka maślanych herbatników  1 galaretka truskawkowa 250 ml kremówki 36 % szklanka mrożonych(...)truskawek (najlepiej niedużych) tabliczka mlecznej lub gorzkiej czekolady 3-4 łyżki mleka  posypka lub świeże owoce do dekoracji Przygotowanie: CIASTO: Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. następnie dno wyłożyć herbatnikami. Truskawki wyłożyć na sitko i pozostawić żeby trochę odmarzły. Galaretkę rozpuścić w niepełnej szklance gorącej wody (ok 200 ml), ostudzić. Kiedy zacznie tężeć, ubić bitą śmietanę. Dodać do niej tężejącą

Ze smakiem i z pasją
malinowa delicja 134

Sezon owocowy jest dość krótki, dlatego trzeba go maksymalnie wykorzystać. W ogródku obrodziły nam wielkie maliny i aż prosiły się, żeby zatopić je w galaretce. Tak właśnie powstało kolejne nasze ulubione ciasto. Można by powiedzieć, że nie ma w nim  nic szczególnego ale te dojrzałe w słońcu słodkie maliny nadają mu smaku i aromatu. Warto się skusić :) *foremka(...)Składniki: na ciasto: 3 jajka 1/2 szklanki mąki 1/3 szklanki kakao 3/4 szklanki cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia na krem: 500 ml mleka opakowanie budyniu malinowego łyżka mąki ziemniaczanej kostka masła 3 łyżki cukru dodatkowo: 1/2 szklanki posłodzonej herbaty malinowej 2 galaretki malinowe opakowanie delicji o smaku malinowym szklanka malin Przygotować biszkopt: białka ubić na sztywno i nadal ubijając

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
La vie en rose. Co znalazłam w płatkach róży. 141

rubinowa zawładnęła naszymi zmysłami i nie mogę przestać o niej myśleć. W głowie rodzą się kolejne pomysły jak i z czym ją połączyć - lody, sorbety, serniki, ciasta.... Ale najpierw jest apetyt na samą galaretkę wyjadaną łyżeczką lub nakładaną na pyszne chrupiące scones. Śniadanie w płatkach róży ...  Zamknijcie oczy, weźcie głęboki oddech, czujecie jej zapach?  Teraz ten zapach można

KUCHARNIA
Sernik na zimno z winogronami 798

międzyczasie rozpuścić galaretki w 700 ml wody. Gdy masa serowa stężeje rozłożyć na niej winogrona. Jeśli owoce są mniejsze, można je w całości ułożyć na cieście. Większe polecam przekroić na połówki. Owoce zalać tężejącą galaretką i sernik ponownie wstawić do lodówki aż do całkowitego zastygnięcia galaretki. Pozostawić najlepiej na kilka godzin (lub całą noc), gdyż wówczas sernik lepiej się kroi

My simple kitchen
Ciasto Pomarango 163

jedno z takich chcę Was zaprosić. Połączenie mokrego od nasączenia biszkopta z dwoma rodzajami mas: śmietankowej oraz kajmakowej w towarzystwie soczystej pomarańczy- zarówno w galaretce, jak i postaci samego owocu. Jest orzeźwiająco- ciasto w takiej formie z powodzeniem możemy podać nawet po Wielkanocnym obiedzie, mając pewność, że nie będzie przesytu. Kajmak, owoc i śmietanka= słodycz w zrównoważonej postaci 😊 Składniki(...)gorącej wody Śnieżkę ubijamy z zimnym mlekiem. Pod koniec dodajemy żelatynę. Składniki na nasączenie: 1 szklanka gorącej wody sok z 1 cytryny 4 łyżki cukru dodatkowo: mały słoik dżemu galaretka pomarańczowa 2 małe pomarańcze WYKONANIE: blat biszkoptowy+ nasączenie + dżem krem kajmakowy biszkopt + nasączenie krem śmietankowy owoce+ galaretka Schładzamy ok. 3 godziny. Najlepiej smakuje prosto z lodówki. Smacznego

Domowe ciasta
CIASTO CZEKOLADOWE Z PIANKĄ – jak WZetka 110

mamą prześcigamy się w pieczeniu ciast! I Ona ma do tego zapał, i ja! Dziś przygotowałam dla Was przepis na pyszne czekoladowe ciasto przypominające klasyczną WZetkę, ale WZetką absolutnie nie jest! Lekki, puszysty, czekoladowy biszkopt upieczony z budyniu ( tak, z budyniu! ) połączony z orzeźwiającym, lekko orzeźwiającym kremem jest fantastycznym pomysłem do kawki. Ciasto robi się bardzo szybko(...)przesiany z proszkiem do pieczenia i mieszamy szpatułką. Przelewamy na blachę, pieczemy ok.35 minut/180C. Studzimy, kroimy. PIANKA WINOGORNOWA: Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku, odstawiamy. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno, nie przerywając miksowania dodajemy serki homo i wlewamy zimną, lekko tężejącą galaretkę. CAŁOŚĆ: 2/3 kremy wykładamy na blat biszkoptowy, przykrywamy drugim blatem. Smarujemy roztopioną na kąpieli wodnej czekoladą mleczną

Ostra na Słodko
Tarta z musem rabarbarowym 172

łyżki śmietany 18%, Mus rabarbarowy: 40 dag rabarbaru, 100 ml wody, 1/3 szklanki cukru, 1 opakowanie galaretki zielonej, Dodatkowo: 200 ml śmietany 30%, 1 łyżka cukru pudru. PRZYGOTOWANIE: 1. Mąkę przesiewam na stolnicę. Łączę z margaryną. Dodaję pozostałe składniki i zagniatam ciasto. Ciasto zawijam w folię spożywczą i wkładam do lodówki na 30 minut. Ciasto rozwałkowuję i wykładam na foremkę(...)kawałki. Przekładam do garnka, podlewam wodą i gotuję do momentu, aż rabarbar całkowicie się rozpadnie. Dodaję cukier i mieszam. Do gorącego musu wsypuję galaretkę. Mieszam i odstawiam do przestudzenia. Gęsty mus wykładam na upieczone kruche ciasto. Wyrównuję.  3. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Przekładam do rękawa cukierniczego. Śmietaną ozdabiam brzeg ciasta. Ciasto wstawiam na godzinę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Rabarbarowa galaretka z pianką 135

Ciasto jest lekkie jak puch. Delikatny biszkopt, do tego pyszna galaretka rabarbarowa i pianka ze śmietany. Kakao jest przysłowiową wisienką na ciachu. Jest jedna wada tego ciacha. Na jednym kawałku nie poprzestaniecie, nie oderwiecie się od niego. biszkopt: 3 jajka L 1/2 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki tortowej galaretka rabarbarowa: 80 dkg rabarbaru  3 galaretki(...)dodaję w trzech porcjach i mieszam delikatnie od spodu. Dno formy o wymiarach 27x18 cm wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp 160 stopni góra dół i piekę biszkopt około 20 minut aż się zarumieni. Galaretka rabarbarowa: Rabarbar umyty kroję na kawałki. Przekładam do garnka, wlewam 300 ml wody i gotuję na wolnym ogniu aż będzie miękki

wesoła kuchnia
Tartaletki z niespodzianką w środku 159

Dziś ciasto mini albo tarteletki jak wolicie ??? Pewnie dowiem się za parę dni z waszych komentarzy. Robiłam je na specjalne zamówienie czyli mąż zażyczył sobie" No wiesz te małe pyszne co ostatnio robiłaś" Myślę , myślę i nie odgadłam hi hi .No to mi pokazał, wyjął ze szafki foremki i mówi " to ,no to zrób " Płeć męska ech no to zrobiłam(...)cukier to tylko połowę szklanki). Zagniatam składniki, zawijam w folię spożywczą i do lodówki na 2 godzinki by się dobrze schłodziło.W tym wolnym czasie rozpuszczam galaretki i studzę.Po 2 godzinach wyjmuje ciasto, wałkuje i nakładam je na foremki lecz nie do środka ale na wierzch (nie muszę wtedy obciążać ich niczym i lekko ściągają się z foremki). Wkładam

Różowa kuchnia
Szarlotka przekładana 107

przepisie się nie przydadzą).Z podanych składników zagniotłam jednolite ciasto i podzieliłam je na trzy równe części. Pierwszą część ciasta rozwałkowałam na wielkość blachy czyli prostokąt o wymiarach 25x30cm. Ciasto przeniosłam do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiłam do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto piekłam ok. 15 minut po czym wyjęłam je z piekarnika(...)Cztery szklanki musu jabłkowego przełożyłam do garnka i zaczęłam podgrzewać. Gdy mus zaczął bulgotać wyłączyłam gaz i wsypałam do niego galaretkę. Jabłka dokładnie wymieszałam, żeby galaretka się rozpuściła i odstawiłam do wystygnięcia. Do blachy włożyłam z powrotem jeden blat ciasta kruchego, wyłożyłam połowę nadzienia jabłkowego, równo je rozsmarowałam i ułożyłam drugi blat ciasta. Wyłożyłam drugą połowę nadzienia, rozsmarowałam i nałożyłam

Waniliowe Improwizacje
PUBLIKACJA 84

poniżej : Afrodyzjak -  przepis Ajarkoniakowe kwiatki -  przepis Babka morelowo – brzoskwiniowa -  przepis Babka pigwowa -  przepis Budynowiec z jabłkami - przepis Chmurka czereśniowa z galaretką -  przepis Choinka w serniku -  przepis Ciasto kokosowe z borówką -  przepis Ciasto migdałowe -  przepis Cytrynowiec jabłkowy -  przepis Cytrynowiec ze śliwkami -  przepis Czekoladowiec chałwowo – borówkowy -  przepis Deser cappuccino z borówką

Ciastka - domowe słodkości
Tęczowa galaretka 890

Tęczowa galaretka to wspaniały letni deser dla każdego. Idealne na urodziny, imprezę w ogrodzie, czy też po prostu bez okazji. Składniki 5 różnych galaretek śmietanka kremówka

Wasze Przepisy