Biszkopt z masą jogurtową z truskawkami

Biszkopt z masą jogurtową z truskawkami

Biszkopt z masą jogurtową z truskawkami

To ciacho robiłam kilka dni temu, zjedzone było ze smakiem ,mimo tego , że przez pomyłkę do galaretki do masy jogurtowej dałam za dużo wody i masa nie stężała tak jak powinna.Ciasto na biszkopt można zrobić metodą tradycyjną a ja zrobiłam w termomiksie. Biszkopt 4 jajka 120 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 120 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 szczypta soli Dodatkowo 400ml gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka cukru pudru 2 galaretki truskawkowe  500 ml wrzącej wody truskawki Rozgrzać... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.