ciasto z białek - 13966 przepisów (strona:174/932)

Jabłecznik z pianką bezową na kruchym cieście 182

tego jabłecznika na kruchym cieście użyłam startych jabłek. Na jabłka nałożona jest piana z białek zabarwiona kisielem na różowy kolor, która częściowo pokryta jest ciastem. SKŁADNIKI ciasto: 3 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
CIASTO KAKAOWO - JABŁKOWE 120

jabłka Sposób wykonania: Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem, następnie dodać stopniowo olej, później mąkę, cynamon, kakao i na końcu sodę. Białka ubić i dodać do ciasta delikatnie mieszając.  Jabłka obrać, pokroić w kostkę, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do foremki keksówki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec

Prosto i Smacznie z Anetą
Zdrowe gofry kukurydziano-ryżowe z owocami. Bezglutenowe gofry domowe. 215

wsypujemy obie mąki i przyprawę, wstępnie mieszamy łyżką. Następnie dodajemy mleko, wodę, miód i 2 żółtka. Całość dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek, delikatnie mieszając ją z ciastem. Ciasto wylewamy do dobrze rozgrzanej (!) gofrownicy. Gofry równie dobrze smakują same, jak i z dodatkami np. jagodami i cukrem pudrem. Polecam podawać je z ulubionym naturalnym

Słodkie okruszki
Knedle z bułki tartej 116

czasie dodać, 1 łyżeczkę soli, roztopione masło i żółtka, dokładnie wymieszać/wyrobić. Białka ubić na pianę dodając szczyptę soli. Do bułki dodać białka i mąkę, wymieszać. Z ciasta wyrabiać okrągłe knedle. Wkładać do wrzącej, lekko osolonej wody i gotować 10 – 12 minut. Pamiętajmy, że knedle trochę urosną. Nie wrzucajmy ich za dużo na raz. Mają

królestwo garów
babka keksowa 138

mieszanki keksowej) Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch. Ucierając dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać z proszkiem i dodać do masy. Wlać wódkę. Z białek ubić pianę, dodać do ciasta, wymieszać. Wsypać bakalie i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do foremki na babkę o średnicy 21 cm (użyłam silikonowej). Piec w 175*C przez około godzinę. Po wystudzeniu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Lody Viennetta 123

upieczeniu ciasta zostały mi do wykorzystania białka. Zrobiłam więc coś oryginalnego choć może nie tak ładnego i nie idealnego w smaku jak oryginał kupiony w sklepie, ale za to bez sztucznych dodatków. A łamiąca się czekolada jest super :) Inspiracja Mia Cucina . Składniki: 150 g gorzkiej czekolady 400 ml śmietany kremówki 4 białka 150 g cukru pudru

Na Ciasteczkowych Papierach
Pomarańczowiec z piernikami 223

przyprawą do piernika. Margarynę ucieramy z cukrem. Cały czas miksując dodajemy stopniowo żółtka. Dodajemy miód i esencję z herbaty oraz wsypujemy sypkie składniki. Z białek ubijamy pianę. Delikatnie mieszamy z ciastem. Dzielimy na dwie części. Każdy placek pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w 180 stopniach C ok. 25 minut. Masa pomarańczowa: Masło roztapiamy w garnuszku

Pobite gary Barbary
Śmietanowy tort dla Scrabblisty z okazji Dnia Dziecka 140

dodaj łyżkę cukru. Do żółtek wsyp cukier i ubij na puszysto. Zacznij dodawać przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Teraz zacznij dodawać pianę z białek. Krótko mieszaj i wlej ciasto do wysypanej bułką tartą formy. Piecz w 180 stopniach 50 minut.  Krem:  Śmietankę wlej do wysokiego naczynia, dodaj trzcinowy cukier puder i zacznij ubijać

AZgotuj!
Czekoladowa pianka 134

tabletek (najlepiej spróbować) Sposób przygotowania: Jogurt, żółtka, budyń, kakao, stewie miksujemy białka ubijamy na sztywną pijane ze szczyptą soli delikatnie mieszając dodajemy białka do masy czekoladowej wylewamy ciasto do blaszki pokrytej papierem do pieczenia (chyba że mamy silikonową) pieczemy minimum 60 minut w temperaturze 160 stopni pozostawiamy w piekarniku do wystygnięcia, a potem najlepiej jeszcze

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Mój nowy wymysł, czyli otrębowe ciasto z piernikową nutą i odrobiną marchewki :) 139

), mieszamy a następnie odkładamy na chwilę żeby otręby spęczniały w tym czasie ubijamy białka z ksylitolem na sztywną pianę delikatnie miksując dodajemy białka do otrębowej masy przekładamy ciasto do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w temp. 170 stopni przez około 40 minut (do suchego patyczka, jeśli góra zacznie się przypalać przykrywamy ją folią

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Drożdżowy omlet 107

drożdże oraz letnie mleko mieszamy powstałą mieszankę odstawiamy na kilka minut, żeby drożdże zaczęły "działać" ;) białka ubijamy na sztywną pianę delikatnie mieszając dodajemy do białek drożdżową masę oraz żółtka ciasto wylewamy na rozgrzaną teflonową patelnię delikatnie przetartą olejem smażymy omlet dość długo na małym ogniu (na chwilę możemy przykryć patelnię pokrywką, wtedy góra się zetnie

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Chleb 234

zioła typu rozmaryn, szałwia itd Wykonanie Najpierw podgrzej wodę do 37 stopni C i rozrób drożdże z wodą. Do misy wsyp mąkę, sól, cukier, miekkie masło , białka, dodaj mąkę. I wyrabiaj ciasto. Mnie pomógł robot i hak do ciasta. Pod koniec wyrabiania dodaj ziarna i dokładnie je wmieszaj w ciasto. Odłóż misę w ciepłe miejsce na półtorej

Z Kuchni Do Kuchni
Pełnoziarnista drożdżówka z owsianą kruszonką | ani grama cukru! | dietetyczna | bez laktozy 377

Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto i dekorujemy kruszonką. Pieczemy ok. 50-60 min. w 180 stopniach. Kroimy aż ciasto będzie całkowicie wystygnięte. 1/8 ciasta ma: ok. 330 kcal Białko: 11,6g  Węglowodany: 46,5g Tłuszcze: 9,9g Błonnik

Czarnawisienka
Rolada z jabłkami 104

Białka ubić na pianę dodając po trochu cukier i po 1  żółtku. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do ubitych białek. Delikatnie wymieszać i wylać ciasto na jabłka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160'C na ok 30-35 min. Po upieczeniu wyjąc gorące z piekarnika na deskę przykrytą ściereczką i szybciutko

Ciasteczkowy Potwór

Proponowane wyszukiwania