ciasto tarta - 3287 przepisów (strona:106/220)

Fruit pizza with summer fruit 96

potrawa kuchni włoskiej, obecnie szeroko rozpowszechniona na całym świecie. W wersji podstawowej jest to płaski placek z wytrawnego ciasta makaronowego, znacznie później zaczęto także używać ciasta drożdżowego (focaccia), posmarowany sosem pomidorowym, posypany tartym serem mozzarella i ziołami, pieczony w bardzo mocno nagrzanym piecu. Pizzę podaje się na gorąco, lecz rozpowszechnione jest jedzenie jej również na zimno. Źródło

ClauditteMissCooking
Panforte di Siena. Włoskie ciasto pełne bakalii. 147

daktyli wyjmujemy pestki). Orzechy siekamy drobno. Obtaczamy wszystkie bakalie w mące. Następnie w małym rondelku rozpuszczamy masło z miodem. Przekładamy bakalie do foremki od tarty wyłożonej papierem do pieczenia. Zalewamy nasze ciasto gęstym syropem z miodu. Pieczemy około 30 minut w 150 stopniach. Taki deser jest bardzo słodki, ale bardzo smaczny

Aga w kuchni
Pełnoziarniste kruche ciasto z rabarbarem i bezą 190

foremki .Czesc zostawic na zrobienie rantu dookola tortownicy.Placek wylozyc na spod tortownicy,a z uformowanego rulonika przykleic rant dookola.Podziurkowc widelcem.Na przygotowany spod wylozyc owoce,wyrownac.Spod ciasta mozna podsypac 2-ma lyzkami bulki tartej lub lepiej,bo smaczniej zmielonami migdalami.Na wierzch wylozyc ubita piane z bialek.Nie wyrownywalam,tylko lopatka piane troche pofalowalam.Na koniec posypalam platkami migdalowymi.Wstawic do nagrzanego piekarnika

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
sernik "capri" z rodzynkami bez ubitej piany pieczony... 207

sparzone rodzynki odsączyć na sicie i wymieszać je z budyniem, proszkiem do pieczenia i kaszką manną - wsypać do ciasta i krótką chwilę w robocie zamieszać ciasto tortownica 24cm - wysmarować masłem i obsypać tartą bułką - wlać sernik i piec z 45-50 minut, zostawić w uchylonych drziwczkach do wystudzenia czekoladę mleczną 100 gram z 1 łyżkją smietany gęstej

W Mojej Kuchni Lubię
Quiche z bakłażanem 203

zależności od aktualnie dostępnych produktów oraz naszych potrzeb i upodobań. Niezmienne w nim jest to, że jest to potrawa wytrawna, zatem w odróżnieniu od tart, nie przyrządzimy jego słodkiej wersji. Składniki:Ciasto: http://tasteofmyday.blogspot.com/2013/06/ciasto-na-quiche-wytrawna-tarte.html Nadzienie: bakłażan szynka cebula duża śmietana (ja użyłam śmietanę 18%, 400ml) 3 jajka przyprawy: majeranek, tymianek, oregano, bazylia, pieprz

Taste Of My Day
Szarlotka na kruchym cieście - wersja super prosta 477

okruszki jak na kruszonkę 1/3 masy pozostawić na pokrycie wierzchu ciasta, a resztą wylepić foremkę o wymiarach 28x24 cm, można wiekszą, ale ciasto bedzie cieńsze Ciasto w foremce posypać dość obficie bułką tartą i wyłożyć na wierzch przesmażone jabłka Z 6 białek ubić pianę, potem dodać stopniowo cukier puder oraz kisiel- wyłożyć na wierzch  Posypać odłożonymi okruszkami

Proste Potrawy
Lekka babka biszkoptowa z owocami 189

minut). Następnie dodajemy przesiane i zmieszane z proszkiem do pieczenia oba rodzaje mąki. Delikatnie mieszamy. Wlewamy gorące  rozpuszczone  masło, całość mieszamy. Ciasto przelewamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą tortownicy (24 cm). Dekorujemy truskawkami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. i pieczemy  ok. 45 min do suchego patyczka

Mia Cucina Sofieta
Ciasto lawendowo - porzeczkowe 211

pieczenia, dodać imbir, mak i lawendę. Wymieszać i stopniowo dodawać do jajek.Porzeczki (mrożone rozmrozić i odcedzić) zasypać cukrem pudrem. Dodać do ciasta, delikatnie wymieszać.Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułki tartą foremki keksówki.Piec około 70 minut w temp. 180st.Ostudzić, przed podaniem oprószyć cukrem pudrem

Z miłości do słodkości
Babka z orzechami i kremem czekoladowym 181

proszkiem do pieczenia oraz kakao. Na koniec dodać mleko.Białka wraz ze szczyptą soli ubić na sztywno w osobnej misce. Dodać do ciasta, delikatnie wymieszać.Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy na babkę lub do formy silikonowej. Piec 20 minut w temp. 160st, następnie kolejne 30 minut w temp. 170st.Ostudzić i wyjąć z formy.Polewa

Z miłości do słodkości
GRYCZAKI. Kasza gryczana zupełnie inna. 152

masło. Odstawiłam do przestygnięcia.Cebulę posiekałam dość drobno, zeszkliłam na łyżce masła. Do wystudzonej już kaszy wbiłam jajka, dodałam cebulę, natkę i szczypior.Dosypałam bułki tartej, posoliłam, doprawiłam pieprzem i wyrobiłam zwarte ciasto. Usmażyłam je na głębszym tłuszczu (aby się nie rozpadały podczas smażenia, jeśli tak owo się dzieje, obtoczyć można w bułce.). Osączyłam na ręczniczku papierowym.sos pieczarkowy:300g

W kuchni Karmel-itki
KULINARNE WYZWANIA FAIRY - 20.08.2013, Warszawa. 193

niego zdziwieni.Rozumiałam go, gdyż sama myślę o tym kierunku studiów. fot.: Fairy. MENU: Sałatka Najsztuba z młodych ziemniaków z wędzonym dorszem. Kozi ser w cieście francuskim z kurkami i młodą włoszczyzną. Tarta z kozim serem na spodzie z krupczatki z kurkami i  młodą włoszczyzną.   Pstrąg z bobem, chorizo i pieczonymi pomidorami. Zupa rybna

W kuchni Karmel-itki
WALENTYNKOWE PRZEPISY. 181

Krem z dyni. Kotleciki mielone z fetą. Pizzerinki z patelni. Sałatka Najsztuba. Parówki z serem w cieście francuskim. Krewetki z szafranem z cydrze. Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem. Pesto z sałaty. Tarta pomarańczowa z piankami. Gorąca czekolada z rumem i piankami. Domowe cynamonowe latte. Kruchy placek z Kubusiem. Babeczki z kisieli. Kawowy sernik na zimno. Jabłka

W kuchni Karmel-itki
Chrupiące krokiety grzybowo – jajeczne 195

ciasto naleśnikowe. Smażymy duże , ale niezbyt grube naleśniki.Jajka gotujemy na twardo.Trzemy na tarce na dużych oczkach lub drobno siekamy. Cebulę i pieczarki drobno kroimy. Podsmażamy na odrobienie oleju , do momentu nabrania złocistego koloru.Ser żółty trzemy na dużych oczkach. Wszystko razem mieszamy. Przyprawiamy do smaku. Na naleśniki nakładamy farsz. Delikatnie zwijamy w rulony. Panierujemy w jajku i bułce tartej

Ostra na Słodko
Naleśniki z drobiem i warzywami 277

kawałek świeżej lub konserwowej papryki 5 małych ogórków konserwowych 5 łyżek tartego żółtego sera szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz Panierka: jajko + mleko bułka tarta Sposób wykonania: 1. Z podanych składników zrobić ciasto i usmażyć naleśniki. 2. Piersi pokroić w kostkę, obsypać przyprawą i szczyptą gałki muszkatołowej. Usmażyć na oleju. 3. Jak mięso będzie miękkie, dodać warzywa pokrojone

Kuchnia domowa Ani
Flammkuchen z botwinką 167

wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st C na ok 15 minut, aż liście lekko się podpieką. Cebulkę i szczypior pokroić w krążki, cebulę w cienkie pół krążki.Ciasto podzielić na 3 części i rozwałkować trzy cienkie placki. Ułożyć je na papierze do pieczenia. Każdy placek posmarować 2 - 3 - ma łyżkami jogurtu. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem  i ewentualnie(...)środkowej półce i nagrzewać co najmniej 40 minut przed rozpoczęciem pieczenia. Razem z papierem zsunąć tartę na blachę lub kamień w gorącym  piekarniku. Piec  pojedynczy placek  na blaszce 12 minut,  na kamieniu 7 minut.Smacznego!Uwagi : Ciasto wyrabiałam w maszynie do chleba. Piekłam na blasze, żeby łatwiej było zsuwać placki, blachę włożyłam do piekarnika dnem

Stare Gary
Podwójnie waniliowe ciasto biszkoptowe 295

pianę. Dodać żółtko - ubić dokładnie.Mąkę przesiać, delikatnie połączyć z masą jajeczną.Kwadratową tortownicę o bokach około 25x25 cm posmarować tłuszczem, posypać dokłądnie bułką tarta lub wyłożyć papierem do pieczenia.Wylać na blachę ciasto biszkoptowe. Piec 15-17 minut w 160 stopniach C.Ugotować budyń.2/3 napoju Alpro zagotować z cukrem.W pozostałej części napoju waniliowego rozprowadzić żółtka

kolorowotorcikowo
TARTA DYNIOWA KORZENNA NA CIASTECZKOWYM SPODZIE 231

polewą, której użyliśmy do „przyozdobienia” (tak, wiemy, artyści raczej z nas marni) na Halloween party, z motywem pochodzącym ze słynnego serialu The Walking Dead (chociaż zdecydowanie wolimy grę komputerową). Tarta jest pełna smaku, ale ma dość luźną konsystencję – dlatego polecamy ją amatorom puddingów. DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. DYNIA(...)wymieszajcie i ostrożnie wylejcie na ciasteczkowy spód. 7. PIECZENIE (50 min) Wstawcie tartę do nagrzanego piekarnika i pieczcie w 180 stopniach przez 40-50 min do momentu, aż wierzch zacznie się lekko rumienić i będzie sprężysty po dotknięciu. 8. POLEWA (opcjonalnie) (3 min) Zróbcie ja dopiero, kiedy ciasto ostygnie. Do rondelka wlejcie mleka i dodajcie cukru – gotujcie na małym ogniu

Nerds Kitchen