ciasto sernik - 3500 przepisów (strona:120/234)

Na zimę. Brzoskwinie w syropie - do ciast i deserów 206

Lubicie brzoskwinie z puszki? Zimą przydają się do różnych ciast albo deserów, np. do sernika z brzoskwiniami, który tak lubimy.. Ale te kupne, puszkowe owoce nie zawsze są smaczne a do tego jedno opakowanie z zaledwie kilkoma kawałkami kosztuje kilka złotych. Latem, kiedy dostępne są dojrzałe i pyszne świeże brzoskwinie część z nich można zamknąć w słoikach i mieć(...)potem rozgotują się. Muszą być twarde, jędrne, bez żadnych uszkodzeń czy obić. Trzeba obchodzić się z nimi delikatnie, tak jak na to zasługują te pyszne owoce. Do zimowych ciast i deserów mam przygotowane też wiśnie w syropie - będzie smacznie! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
SERNIK BRZOSKWINIOWY Z 3 SKŁADNIKÓW 170

rondelka, dużego naczynia dodaj pozostałe połówki brzoskwini oraz pozostałą galaretkę. Zmiksuj całość na gładko blenderem. Mus się napowietrzy, wtedy od razu wylej go na sernik i rozprowadź po jego powierzchni. Odstaw ciasto do lodówki do całkowitego stężenia masy serowej, przynajmniej na 24 h. Zanim zaczniesz kroić sernik, oddziel go nożem powoli od pierścienia łączącego dno tortownicy

Calzonella.com
sernik z agrestem na herbatnikach... 211

tortownica 20 cm - wysmarować tylko masłem i wsypać herbatniki połowę sernika dać na herbatniki do reszty wsypać obrany agrest i łyżką wymieszać i dać na ciasto piec w 200C około 45 minut, sernik z blaszki wyjąć jak wystygnie sernik jest smaczny, wilgotny a agrest delikatnie łamie słodycz sernika.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pierniczki herbaciane 235

dużą miskę, są mono korzenne, słodkie i nie da się im powiedzieć nie:) haha moje uzależnienie. Przyznaję się moimi faworytami co do pieczenia są właśnie pierniczki, serniki i wszelkie wytwory z ciasta drożdżowego. Pochłaniam to w każdej ilości jakie tylko jest w stanie pomieścić mój żołądek. W tym roku postanowiłam trochę zmodyfikować przepis i dodać esencji herbacianej. Efekt był

ciastkarnia na kruchym spodzie
Sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką. 218

Dziś zapraszam na pyszny sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką. Sernik autorstwa mojej mamy bardzo lubiany przez naszą rodzinę, pojawia się zawsze na świątecznym stole i szybko znika :) Składniki ( na blaszkę 40x25 cm ) Ciasto - 1,5 szklanki mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/3 kostki masła - 0,5 szklanki cukru - 1 całe jajko+1 żółtko - 2 łyżeczki śmietany(...)ubita pianę z białek, lekko mieszam. Masę wykładam na ciasto,które jest w blaszce. Na kruszonkę ubijam dwa białka, mieszam je z cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi. Całość wylewam na masę serową. Blaszkę z sernikiem wkładam do średnio nagrzanego piekarnika i piekę w 180 stopniach ok.1 godzinę. Upieczony sernik zostawiam w piecu do ostudzenia. Gotowe, ostudzone ciasto zazwyczaj delikatnie

Kuchnia z widokiem na ogród
Sernik na zimno waniliowo - jagodowy z truskawkami 226

No to zapachniało latem, jagodami, truskawkami to najlepsze co może się przydarzyć sernikowi na zimno. Dni coraz cipelejsze więc można chłodzić sie takim właśnie serniczkiem na

Moje Małe Czarowanie
SERNIK NA KRUCHYM, TARTYM CIEŚCIE 204

większą kulkę ciasta, na którą wykładamy całą masę serową i na wierzch ponownie ścieramy pozostałe ciasto (   na drugi raz podpiekę spód ciasta przed wyłożeniem mamy serowej aby uniknąć ewentualnego nie dopieczenia , które może się pojawić) sernik pieczemy 60minut w piekarniku nagrzanym do 180°C , studzimy przy zamkniętych drzwiczkach piekarnika ( taka jest sugestia autorki) zimne ciasto schładzamy w lodówce

Słodkie zapomnienie
Ciasto na zimno z truskawkami i kaszą jaglaną 451

prawda sezon na truskawki ma się już ku końcowi mam dla Was jeszcze jeden truskawkowy przepis;)) Pyszne ciasto na zimno wyglądem przypominające sernik, jednak z serem nie mając nic wspólnego:) Zamiast sera w masie natomiast znajdziemy odrobinę bardzo zdrowej kaszy jaglanej i sporo truskawek:)  Spód: 100g herbatników maślanych,  70g masła lub margaryny. Herbatniki zmiksować w blenderze(...)kaszy wraz z cukrem, jogurtem naturalnym i nasionami wanilii. Zmiksować na gładką masę. Dodać przestudzoną żelatynę. Masę wylać na ciasteczkowy spód. Powtykać przebrane truskawki około 200g. Schłodzić. Na wierzchu ciasta rozłożyć resztę truskawek. Galaretkę rozpuścić w 400ml wrzątku, ostudzić. Tężejącą galaretkę wylać na ciasto. Schłodzić. Inspiracja: Moje wypieki

Z miłości do słodkości
kostki kokosowo-twarogowe 153

roztopionej czekolady w kąpieli wodnej Wykonanie 20 minut przygotowanie plus 1 godzina do pieczenia i co najmniej 3 godziny w lodówce. N ajtrudniejsza część przepisu to czekanie na sernik ,który jest w lodówce zanim będzie można wyciąć kwadraty. Tylko wtedy jak jest dobrze schłodzony ,można ładnie pokroić . Ubić ser z cukrem przez kilka minut, aż będzie miękkie i kremowe(...)ekstrakt migdałowy, śmietanę i zmiksować  dokładnie . Dodaj jajka i zmiksować do połączenia składników. Upewnij się, że nie pokazało sie zbyt dużo pęcherzyków powietrza wewnątrz ciasta, które może być przyczyną pęknięcia sernika u góry podczas pieczenia . Wiórki kokosowe dodać do masy serowej,dokładnie połączyć.Gotowa masę wylać na ostudzony spód . Piec w dolnej części piekarnika na 55 minut

w mojej kuchni
Sernik puszysty 5963

Naszym dzisiejszym deserkiem do kawy jest przepyszny sernik wg. przepisu Małgorzaty Caprari z książki "Robimy imieniny ". Bardzo zachęcam do wypróbowania przepisu na świąteczne stoły. Goście będą zachwyceni :)Ciasto na blachę 28x40Temp. pieczenia 160 C - sernikTemp. pieczenia  160 C - spódSkładniki na ciasto:1 szkl. mąki tortowej1/2 szkl. mąki ziemniaczanej2 jajka1/2 szkl. cukru1/2 kostki margaryny ( 125 g )1 łyżeczka proszku

Słodkości i nie tylko
Sernik na zimno z borówkami w kształcie półkuli 208

Dzisiaj mamy dla Was propozycje na przepyszny sernik na zimno z borówkami. Ciasto ma bardzo fajny oryginalny kształt, który przyciąga wzrok, a do tego wyśmienicie smakuje. W naszej lodówce wyglądał tak apetycznie, że nie mogłyśmy doczekać się całkowitego zastygnięcia czekolady i zaczęłyśmy kroić go wcześniej… mniam! Czas przygotowania: 20 minut + czas na ochłodzenie Ilość porcji: 8 dużych Składniki: 400g(...)przykładamy paterę i całość odwracamy do góry nogami. Ściągamy miskę, folię i otrzymujemy piękną serową półkule. W kąpieli wodnej rozpuszczamy gorzką czekoladę wraz z pozostałą śmietaną kremówką i polewamy sernik. Odstawiamy do lodówki, aby czekolada zastygła. Smacznego

Kolizje Smaków
Sernik kajmakowy na cieście orzechowym 196

więc sięgnęłam po przepis z bloga Kasi Guzik Gotuję bo lubię . Jak szukam ciasta tak żeby coś wybrać na szybko, to zaglądam właśnie tam. Ciasta wychodzą i są pyszne. Tym razem padło na sernik gotowany z kajmakiem na spodzie orzechowym. Przepis zmodyfikowałam nieco, bo zmniejszyłam ilość cukru i nie przekrawałam spodu na dwa blaty, tylko zostawiłam jeden, potem dałam(...)który przed podaniem posypałam kakao, nie dodawałam też alkoholu i kawy, bo ciasto jadły dzieci. Ciasto naprawdę pyszne, polecam, idealne na święta :-) Blaszka 22x32 cm Składniki ciasto orzechowe: 6 jajek 250 g zmielonych orzechów 150 g cukru 70 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sernik gotowany: 1 kg gęstego twarogu sernikowego (Piątnica, Mój ulubiony

kruche babeczki
Sernik kajmakowo-kokosowy 216

naszym blogu gościły już różne serniki ale połączenia z kajmakiem jeszcze nie dlatego dzisiaj sernik kajmakowo-kokosowy Składniki na spód sernika: - 70 g mąki - 70 startych migdałów - 30 g cukru pudru - 50 g masła - 1 żółtko - 1/2 łyżki jogurtu naturalnego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę serowo-kajmakową: - 500 g sera mielonego - 75 g masła(...)wyrobionej masy serowej, delikatnie mieszamy aby składniki się połączyły i całość przekładamy do tortownicy, w której wyłożyliśmy wcześniej spód naszego sernika. Tortownicę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta możemy wykonać masę kokosową. Najpierw żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, którą to po wymieszaniu studzimy. Potem ubijamy śmietankę na sztywno

Kuchenne Wariacje
Bezglutenowy sernik na haloween 165

Sprawdzony przepis na sernik z dynii, który smakuje nie tylko na Haloween. Sernik jest wilgotny, z wyczuwalnym smakiem przypraw korzennych, nie za słodki…idealny. Przepis do którego wracam co roku podczas sezonu dyniowego.  My podwoiliśmy ilość składników na ciasto i z reszty zrobiliśmy "paluchy wiedźmy" :) Świetna zabawa dla dzieci. Polecam gorąco. SKŁADNIKI: kruche ciasto: ciasto

Kuchnia bezglutenowa