Intensywnie czekoladowy sernik bez glutenu i dodatku cukru. Pyszny, ciemny, rozpływający się w ustach. Cztery tabliczki czekolady dają mnóstwo słodyczy, więc dodatkowe dosładzanie nie jest
Mienta blogPrzy okazji świąt w związku z dietą bezglutenową córki szukałam przepisu na sernik, który mogłabym jej upiec bez obaw. Przeszukując internet natrafiłam na sernik
Bernika - moj kulinarny pamietnikSernik to zdecydowanie jedno z najbardziej popularnych i obowiązkowych ciast świątecznych. na blogu znajdziecie już naprawdę sporo przepisów na serniki, zarówno pieczone jak i na zimno. Dziś mam dla Was przepis na taki zwykły sernik, jednak w smaku jest niezwykle delikatny i puszysty. Wręcz sprawia wrażenie pianki. Zdecydowanie podbił moje serce:) foremka 23 x 33 cm Składniki
Z miłości do słodkościLubicie brzoskwinie z puszki? Zimą przydają się do różnych ciast albo deserów, np. do sernika z brzoskwiniami, który tak lubimy.. Ale te kupne, puszkowe owoce nie zawsze są smaczne a do tego jedno opakowanie z zaledwie kilkoma kawałkami kosztuje kilka złotych. Latem, kiedy dostępne są dojrzałe i pyszne świeże brzoskwinie część z nich można zamknąć w słoikach i mieć(...)potem rozgotują się. Muszą być twarde, jędrne, bez żadnych uszkodzeń czy obić. Trzeba obchodzić się z nimi delikatnie, tak jak na to zasługują te pyszne owoce. Do zimowych ciast i deserów mam przygotowane też wiśnie w syropie - będzie smacznie! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzarondelka, dużego naczynia dodaj pozostałe połówki brzoskwini oraz pozostałą galaretkę. Zmiksuj całość na gładko blenderem. Mus się napowietrzy, wtedy od razu wylej go na sernik i rozprowadź po jego powierzchni. Odstaw ciasto do lodówki do całkowitego stężenia masy serowej, przynajmniej na 24 h. Zanim zaczniesz kroić sernik, oddziel go nożem powoli od pierścienia łączącego dno tortownicy
Calzonella.comtortownica 20 cm - wysmarować tylko masłem i wsypać herbatniki połowę sernika dać na herbatniki do reszty wsypać obrany agrest i łyżką wymieszać i dać na ciasto piec w 200C około 45 minut, sernik z blaszki wyjąć jak wystygnie sernik jest smaczny, wilgotny a agrest delikatnie łamie słodycz sernika.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiędużą miskę, są mono korzenne, słodkie i nie da się im powiedzieć nie:) haha moje uzależnienie. Przyznaję się moimi faworytami co do pieczenia są właśnie pierniczki, serniki i wszelkie wytwory z ciasta drożdżowego. Pochłaniam to w każdej ilości jakie tylko jest w stanie pomieścić mój żołądek. W tym roku postanowiłam trochę zmodyfikować przepis i dodać esencji herbacianej. Efekt był
ciastkarnia na kruchym spodzieDziś zapraszam na pyszny sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką. Sernik autorstwa mojej mamy bardzo lubiany przez naszą rodzinę, pojawia się zawsze na świątecznym stole i szybko znika :) Składniki ( na blaszkę 40x25 cm ) Ciasto - 1,5 szklanki mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/3 kostki masła - 0,5 szklanki cukru - 1 całe jajko+1 żółtko - 2 łyżeczki śmietany(...)ubita pianę z białek, lekko mieszam. Masę wykładam na ciasto,które jest w blaszce. Na kruszonkę ubijam dwa białka, mieszam je z cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi. Całość wylewam na masę serową. Blaszkę z sernikiem wkładam do średnio nagrzanego piekarnika i piekę w 180 stopniach ok.1 godzinę. Upieczony sernik zostawiam w piecu do ostudzenia. Gotowe, ostudzone ciasto zazwyczaj delikatnie
Kuchnia z widokiem na ogródNo to zapachniało latem, jagodami, truskawkami to najlepsze co może się przydarzyć sernikowi na zimno. Dni coraz cipelejsze więc można chłodzić sie takim właśnie serniczkiem na
Moje Małe Czarowaniewiększą kulkę ciasta, na którą wykładamy całą masę serową i na wierzch ponownie ścieramy pozostałe ciasto ( na drugi raz podpiekę spód ciasta przed wyłożeniem mamy serowej aby uniknąć ewentualnego nie dopieczenia , które może się pojawić) sernik pieczemy 60minut w piekarniku nagrzanym do 180°C , studzimy przy zamkniętych drzwiczkach piekarnika ( taka jest sugestia autorki) zimne ciasto schładzamy w lodówce
Słodkie zapomnienieprawda sezon na truskawki ma się już ku końcowi mam dla Was jeszcze jeden truskawkowy przepis;)) Pyszne ciasto na zimno wyglądem przypominające sernik, jednak z serem nie mając nic wspólnego:) Zamiast sera w masie natomiast znajdziemy odrobinę bardzo zdrowej kaszy jaglanej i sporo truskawek:) Spód: 100g herbatników maślanych, 70g masła lub margaryny. Herbatniki zmiksować w blenderze(...)kaszy wraz z cukrem, jogurtem naturalnym i nasionami wanilii. Zmiksować na gładką masę. Dodać przestudzoną żelatynę. Masę wylać na ciasteczkowy spód. Powtykać przebrane truskawki około 200g. Schłodzić. Na wierzchu ciasta rozłożyć resztę truskawek. Galaretkę rozpuścić w 400ml wrzątku, ostudzić. Tężejącą galaretkę wylać na ciasto. Schłodzić. Inspiracja: Moje wypieki
Z miłości do słodkościroztopionej czekolady w kąpieli wodnej Wykonanie 20 minut przygotowanie plus 1 godzina do pieczenia i co najmniej 3 godziny w lodówce. N ajtrudniejsza część przepisu to czekanie na sernik ,który jest w lodówce zanim będzie można wyciąć kwadraty. Tylko wtedy jak jest dobrze schłodzony ,można ładnie pokroić . Ubić ser z cukrem przez kilka minut, aż będzie miękkie i kremowe(...)ekstrakt migdałowy, śmietanę i zmiksować dokładnie . Dodaj jajka i zmiksować do połączenia składników. Upewnij się, że nie pokazało sie zbyt dużo pęcherzyków powietrza wewnątrz ciasta, które może być przyczyną pęknięcia sernika u góry podczas pieczenia . Wiórki kokosowe dodać do masy serowej,dokładnie połączyć.Gotowa masę wylać na ostudzony spód . Piec w dolnej części piekarnika na 55 minut
w mojej kuchniNaszym dzisiejszym deserkiem do kawy jest przepyszny sernik wg. przepisu Małgorzaty Caprari z książki "Robimy imieniny ". Bardzo zachęcam do wypróbowania przepisu na świąteczne stoły. Goście będą zachwyceni :)Ciasto na blachę 28x40Temp. pieczenia 160 C - sernikTemp. pieczenia 160 C - spódSkładniki na ciasto:1 szkl. mąki tortowej1/2 szkl. mąki ziemniaczanej2 jajka1/2 szkl. cukru1/2 kostki margaryny ( 125 g )1 łyżeczka proszku
Słodkości i nie tylkoDzisiaj mamy dla Was propozycje na przepyszny sernik na zimno z borówkami. Ciasto ma bardzo fajny oryginalny kształt, który przyciąga wzrok, a do tego wyśmienicie smakuje. W naszej lodówce wyglądał tak apetycznie, że nie mogłyśmy doczekać się całkowitego zastygnięcia czekolady i zaczęłyśmy kroić go wcześniej… mniam! Czas przygotowania: 20 minut + czas na ochłodzenie Ilość porcji: 8 dużych Składniki: 400g(...)przykładamy paterę i całość odwracamy do góry nogami. Ściągamy miskę, folię i otrzymujemy piękną serową półkule. W kąpieli wodnej rozpuszczamy gorzką czekoladę wraz z pozostałą śmietaną kremówką i polewamy sernik. Odstawiamy do lodówki, aby czekolada zastygła. Smacznego
Kolizje Smaków