Przepis na ten oszukany sernik jak pisze autorka znalazłam u Ani [ klik ] i zauroczył mnie bardzo gdyż ja jestem sernikowym pożeraczem więc czemu tego z
Moje Małe CzarowanieBardzo mi się spodobały zabawy z ciastem filo jakie pojawiło się niedawno w jednym z marketów. Mniej już podoba mi się fakt, że była to jakaś
Smaczna PyzaKasi 160-200 g cukru pudru 8 jajek 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kaszy manny 2 łyżeczki proszku do pieczenia, płaskie 1 laska wanilii 1 kg twarogu na sernik, mielonego 100 g migdałów, płatki Wykonanie. Tłuszcz stopić. Przelać do większej miski, przestudzić. Odważyć cukier. W zależności od zapotrzebowania na "słodkość" 160-200 g. Cukier wsypać do tłuszczu(...)dokładnie wymieszać. Tortownicę ,24 cm,lekko wysmarować i posypać połową płatków migdałowych. Wyłożyć masę serową. Wierzch posypać resztą migdałów. Ciasto wstawić do zimnego piekarnika. Piec w temp. 160stop.. 60 minut. Pozostawić w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach, aż sernik przestygnie
Kulinarny karnet Christopherawolność nie jest nam dana raz na zawsze. Powinniśmy o tym pamiętać. Aby podkreślić uroczysty charakter dzisiejszego dnia, postanowiłam uczcić to święto pysznym ciastem. Przepis znalazłam na kwestii smaku, ale zmodyfikowałam go po swojemu. Sernik przygotowuje się bardzo szybko. Smakuje świetnie. Będzie idealny, aby uczcić ważne okazje. Polecam. Składniki: • 150 g ciasteczek digestive • 50 g miękkiego masła
W mojej kuchniW oryginale na wierzchu były brzoskwinie zalane galaretką. Takie ciasto przyniosła do pracy Jola z okazji swoich urodzin. Wszystkim oczy wychodziły z orbit, a ślinianki nie
bistro mamaSkładniki: 1 kg sera na sernik 1 mały jogurt naturalny 1/2 opakowania ptasiego mleczka 3 łyżki chia 2 łyżki cukru pudru 3-4 łyżki żelatyny
czarrna od kuchniz tego przepisu wyszedł idealnie kremowy bez użycia jakiejkolwiek śmietany a jeśli chcesz się przekonać jak smakuje to zielone ciasto, zapraszam do wykorzystania tego łatwego przepisu. SPÓD: ½ szklanki płatków owsianych ½ szklanki suszonej żurawiny 1 łyżka oleju kokosowego ZIELONY SERNIK Z DODATKIEM AWOKADO: 750g chudego twarogu 1-2 dojrzałe awokado 200ml jogurtu naturalnego(...)szklanki ciepłej wody 3 łyżeczki żelatyny 2/3 szklanki erytrytolu lub innego słodzidła sok z jednej cytryny lub aromat cytrynowy Przygotowanie naszego zielonego sernika z dodatkiem awokado zaczynamy od przyrządzenia „masy” na żurawinowy spód tego ciasta. Do malaksera wrzucamy płatki owsiane, suszoną żurawinę oraz łyżkę oleju kokosowego. Wszystko razem blendujemy przez kilka minut. Tak przygotowaną masę wykładamy do tortownicy, wyłożonej papierem
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiPogoda za oknem taka, że zupełnie nie myślę jeszcze o świątecznych wypiekach. Dlatego niedzielne ciasto było jeszcze w letnim klimacie. A był nim wysoki sernik na kakaowym spodzie, z wysoką warstwą delikatnej kisielowej pianki. Lekkie, puszyste ciacho doskonale na każdą okazję. *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 20 dag mąki 10 dag masła 2 żółtka(...)sernik (użyłam pół na pół wiaderkowego i swojskiego twarogu) 3/4 szklanki cukru 6 żółtek 3/4 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 2 opakowania budyniu waniliowego 2 cukry waniliowe skórka otarta z cytryny łyżka soku z cytryny łyżka kakao na piankę: 2 opakowania kisielu truskawkowego 6 białek 3/4 szklanki cukru szczypta soli Ze wszystkich składników zagnieść ciasto, schłodzić. Wylepić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia"rosa"? Prawidłowo, po wystygnięciu i "odleżeniu" kilku godzin w lodówce, na warstwie bezowej tworzą się bursztynowe kropelki. Niestety ciasto trzymane czasem 5 minut dłużej w piekarniku pozbawione jest tej charakterystycznej ozdoby, jednak nawet i bez rosy sernik jest przepyszny :) I szczerze powiem, że mi smakuje nawet bardziej z wysuszoną, bezową warstewką na górze ... Składniki na ciasto(...)ciasta) 1/2 szkl. cukru Wykonanie: CIASTO: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i wykleić nim wysmarowaną masłem blachę wraz z bokami. MASA SEROWA: jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, a następnie dodawać w kolejności: zmielony ser, budyń w proszku, olej i mleko. Całość wylać na ciasto. Nie przerażajmy się, masa serowa jest bardzo rzadka
Walijskie PichcenieKrucho, miękko, delikatnie i bardzo, bardzo smacznie, czyli małe kłamstwo w kuchni, SERnik bez sera :D Składniki (duża blacha): Ciasto kruche: 3 szklanki mąki (500 g) 0,5 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu 250 g margaryny 5 żółtek smalec do posmarowania blachy Masa: 3 x 400 g śmietany 18% 2 budynie śmietankowe
Malinowo w kuchnitylko ujrzałam zdjęcie tego serniczka w gazetce, wiedziałam , że będzie to nr1 na weekend. Sernik , który cała rodzinka uwielbia , dodatkowo jeszcze kajmak- pychotka...nie mogło być inaczej. Co prawda moje paski nie wyszły idealne, za to smak wynagrodził niedoskonałości. Polecam gorąco wielbicielom słodkości. Obawiałam się co prawda , że będzie aż nazbyt słodki - ale niepotrzebnie, słodyczy wbrew pozorom(...)proponuję dodać więcej ksylitolu lub cukru. Przepis znaleziony w dodatku do gazety, trochę jednak zmodyfikowany- nie używam sernixów, dlatego musiałam wprowadzić pewne zmiany. Składniki na tortownicę 26cm.Składniki na ciasto:- 100g masła-- 1 szkl mąki orkiszowej( z czubkiem) białej- 1 żółtko- 2 łyżki kakao- 2 łyżki ksylitolu ( lub cukru)Składniki mas serowych:- 1000g sera ( użyłam z wiaderka-gęsty)- 65g masła
Smaczne ZdroweKRUCHE - mąkę i cukier puder przesiać, dodać pokrojone na mniejsze kawałki zimne masło oraz żółtko, składniki posiekać razem, zagnieść gładkie ciasto - ciasto zafoliować, schłodzić przez 1 godzinę - formę wyłożyć na dnie papierem do pieczenia, wypuszczając go poza obręcz - schłodzonym ciastem wylepić dno formy, nakłuć widelcem - wstawić do piekarnika nagranego do 180 stopni, piec przez 20-25 minut lub do zrumienienia(...)formę z masą serową wstawić do nagrzanego piekarnika, piec przez około 60 minut, po tym czasie temperaturę obniżyć do około 120 stopni i piec do momentu ścięcia się sernika - sernik po upieczeniu pozostawić w wyłączonym i uchylonym piekarniku do ostygnięcia - po całkowitym ostygnięciu schłodzić przez noc w lodówce, dopiero wtedy wyjąć go z formy, odcinając brzeg cienkim nożem - sernik
Smakołyki Berenikiefekt końcowy daje nam dość mocno rzadką masę. Ciasto rozwałkować pomiędzy dwoma kawałkami folii spożywczej, zerwać wierzchnią i przerzucić ciasto do foremki wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą tak, żeby druga warstwa folii spożywczej była na wierzchu. Wstawić do lodówki na 5-10 minut. Po wyjęciu zerwać drugą warstwę folii, rozgnieść ciasto tak, żeby równomiernie przykryło całe dno, może też(...)trochę wystawać na boki. Masę serową wylać na ciasto i piec 50 minut w 150 stopniach - wstawić do nagrzanego piekarnika (jeśli przez ten czas się nie zezłoci na wierzchu, można jeszcze dopiec 10 minut. Po wyłączeniu piekarnika, zostawić sernik za zamkniętymi drzwiczkami jeszcze przez godzinę, uchylić i trzymać w piecyku jeszcze godzinę. Po tym czasie można go wyjąć - zawsze
Przepysznik - BLW i nie tylkoZnów dokuczają nam upały, więc desery na zimno są jak najbardziej potrzebne:) Tym razem przygotowałam sernik na zimno na ciasteczkowo - owsianym spodzie z dodatkiem
Z miłości do słodkościSernik kojarzy mi się tylko z jednym smakiem z tradycyjnym sernikiem mojej mamy. Ale życie byłoby za nudne gdyby jeść tylko taką wersje, dlatego postanowiłam
Bernika - moj kulinarny pamietnik