Składniki ciasto: 2 szklanki mąki pół szklanki cukru pudru cukier waniliowy 1 łyżka proszku do pieczenia 250 g masła 4 żółtka 3 łyżki śmietany bezy: 4 białka 2 łyżki mąki … Czytaj dalej Pychotka
czarrna od kuchniJestem pożeraczką migdałów, a takie migdałowe masło na świeżutki chlebek z jakimś dżemikiem to pychotka. Masło migdałowe przyrządza się bardzo prosto. Dodaję je do wszystkiego, więc zawsze robię porcję z pół kilograma migdałów. Można je przechowywać w zamkniętym słoiku w lodówce do tygodnia. Idealne do ciasta, smarowidło do naleśników czy chleba, wspaniałe do owsianki czy kaszki. Masło migdałowe Składniki
codojedzeniaZnów wzięło mnie na słodko...Dziś przepis na babeczki z budyniem. Znaleziony w Przepisach Ani. Babeczki z budyniemPotrzebne będą:150g masła - rozpuszczonego;170 ml mleka;2
MiksturownikCzekladowy Ganache, to pyszny sos sporządzony na bazie śmietanki i czekolady, posiadający wiele smacznych zastosowań. Możecie wykorzystać go do ciast, tortów, lodów, deserów czy trufli lub
Domowe TortyJakoś tak przypadkiem, choć tych ponoć nie ma, natknęłam się na ten oto przepis. Serniczek od razu został przetestowany. Jest pychotka ! Bardzo delikatny, kremowy i to połączenie z cynamonem- strzał w dziesiątkę. Idealny na nadchodzące święta. Jeżeli nie macie jeszcze swojego ulubionego , a nie jesteście tradycjonalistami, jak mój mąż- który preferuje tylko tradycyjny sernik, bez dodatków, to baaardzo mocno polecam(...)cynamonu - 2-3 łyżki zimnej wody + puszka lub słoik brzoskwiń oraz mielony cukier trzcinowy na polewę, kremówka i 1/2 płaskiej łyżeczki cynamonu Z podanych składników zagnieść szybko kruche ciasto, schłodzić. Następnie wylepić nim dokładnie tortownicę, ponakłuwać gęsto widelcem i i zapiekać ok.15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 *C (góra-dół), do lekkiego zrumienienia. Następnie wyjąć i odstawić
Smaczne Zdrowerazem postanowiłam nie wybierać i zgarnąć wszystko :) Koktajl Duo, malinowy i jagodowy, pychotka :) Nie słodziłam cukrem, posłodziłam miodem akacjowym, który coraz odważniej wchodzi do mojej kuchni. Żeby było jasne, my nie lubimy miodu na surowo :) W mojej kuchni miód idzie w ogromnych ilościach do marynat, ciast itp., ale na surowo nikt się nie odważy jeść :) Ja nawet jak uciapię palca
Blondynka Gotujejeszcze w ciepłym deserze? Ja uwielbiam! A płynny środek, oklejający łyżeczkę! Wszystkim smakoszom czekolady i tym, którzy po prostu lubią słodycze ;) Albo chcą kogoś zaskoczyć ciekawym deserem... Czekoladowa pychotka Składniki: 60 g masła 60 g gorzkiej czekolady max. 60 % 60 g cukru 2 jajka 25 g mąki pszennej Przygotowanie: W kąpieli wodnej trzeba roztopić masło z czekoladą(...)mąkę. Całość mieszamy na jednolitą masę. Przygotowujemy dwie kokilki, mocno je natłuszczając. Do tak przygotowanych foremek wlewamy masę czekoladową. Zostawiamy ok. 5 mm od góry (by mogło nam wyrosnąć ciasto ;) Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Pozostawiamy niedopieczony środek, tak by nasze ciasto płynęło czekoladą w czasie jedzenia. Prosto z piekarnika stawiamy przed konsumentami ;) Kto spróbuje zakocha się
Lawendowe Niebowspominałam uwielbiam piec coś z ciasta drożdżowego. Tym razem postanowiłam upiec coś na słono i innego, konkretnie nadać jakiś fajny kształt. I tak powstało słoneczko. Na internecie można znaleźć bardzo dużo przepisów na słoneczka drożdżowe (nie którzy nazywają to kwiatuszek) z różnymi farszami. Ja zrobiłam z pieczarkami i kiełbaską. Do tego sosik czosnkowy, pychotka. Składniki: 500g(...)puszczą dużo wody trzeba ją odparować. Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć. Cebulę z pieczarkami oraz kiełbasę przełożyć do miski aby składniki wystygły. Po wystygnięciu dodać starty parmezan i wymieszać. Ciasto drożdżowe : mąkę wsypać do plastikowej miski dodać zaczyn i pozostałe składniki, zagnieść ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić na około 1 godz. Ciasto podzielić na dwie części. Rozwałkować tak aby powstało
Amatorka kuchennaSernik pod kokosem Bardzo lubię serniki właściwie to jest moje ulubione ciasto, ale jak do tej pory każda próba kończyła się zakalcem. Wreszcie znalazłam przepis, z którego sernik wyszedł mi wręcz idealny taki jak lubię najbardziej lekko kruchy i wilgotny. Przepis pochodzi z bloga słodkie pychotki . Robi się go na prawdę bardzo szybko i jest przepyszny
Gotuj Się Kto MożePyszne kruche ciasto z beza.Nadaja sie do niego praktycznie kazde owoce,lecz beza w towarzystwie kwasnych owocow jest szczegolnie smaczna.Takze rabarbar,czerwona porzeczka,agrest czy jezyny
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Czekoladowy brzoskwiniowiec to pyszne, wilgotne, podzielne ciacho – idealne gdy spodziewamy się gości (chociaż jestem pewna, że niejedna rodzina poradziłaby sobie z blaszką takiego ciasta, bez
Domowe TortyLatem, gdy mam ochotę na coś słodkiego najczęściej robię przeróżne serniczki bez pieczenia. Tym razem postanowiłam zrobić z brzoskwiniami i jagodami, pychotka !!! SKŁADNIKI tortownica
słodki bratekCiasteczka z cudownym aromatem masła i kokosa, pychotka. Składniki na niecałe 2 blaszki ciastek: 200 g miękkiego masła 100 g cukru pudru 200 g mąki pszennej 60 g wiórków koksowych ewentualnie esencja waniliowa 1. Masło wraz z cukrem, mąką oraz kokosem zagniatamy na gładkie ciasto. Jeśli ciasto bardzo by się sypało, kruszyło można dodać trochę kwaśnej śmietany i ponownie
Gotowanie...to proste !dodajemy sól. Pamiętajmy, żeby nie dodawać od razu całej ilości wody/mleka, ciasto musi uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Naleśniki smażymy na złoty kolor na mocno rozgrzanej patelni, z niewielką ilością oleju. Szklankę jagód wymieszać z dwiema łyżkami drobnego cukru , posmarować naleśniki , zwinąć w rulon. Z bitą śmietaną to naprawdę pychotka. Artykuł Naleśniki z jagodami pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecam