ciasto pychotka - 658 przepisów (strona:35/44)

Ryba w cieście czosnkowo- koperkowym 121

Pychotka ! Ryby to spora dawka witamin – zawierają witaminy A, D, E oraz witaminy z grupy B. Są również źródłem składników mineralnych – fosforu, siarki, potasu, sodu, magnezu, wapnia, żelaza, a także mikroelementów taki jak: cynk, miedź, mangan i jod. Także kochani, jedzcie rybki , bo są zdrowe :)  Składniki : 2 filety  mintaja 1 jajko 2 szkl mleka 4 łyżki mąki(...)ząbek czosnku Świeży koperek Olej Przygotowanie : Filety mintaja  kroję na części . Opruszam solą i pieprzem . Jeżeli był odmrażany, należy go odsączyć z wody poprzez papierowe ręczniki. Przygotowuje ciasto: Dwie szklanki mleka wlewam do miseczki, dodaję jedno jajko, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, posiekany świeży koperek, sól,pieprz i 4 łyżki mąki. Wszystko dokładnie mieszam ( ciasto bez grudek) . Rybę moczę

Domowa Kuchnia u Mamy
Ukraińskie pierogi :) 183

znamy głównie z "Ogniem i mieczem". Tam można spotkać największą ilość naszych rodaków. Teraz wrócimy do tytułowych pierogów ukraińskich :) Nasza wersja to pierogi z kapustą, ziemniakami i cebulką. Pychotka :) Oczywiście nie bylibyśmy sobą, gdybyśmy ich nie zmodyfikowali. No to teraz przepis : Pierogi ukraińskie (4 osoby) Składniki na farsz : 1/2 kg dobrej kiszonej kapusty 5-6 średniej wielkości ziemniaków 1 duża(...)wymieszać z ziemniakami. Cebulę pokroić w drobną kostkę, przesmażyć na złoty kolor na oliwie. Do ziemniaków dodać przyprawy, dobrze wymieszać na gładką masę. Farsz powinien być dość pikantny. Ciasto: 250 gr mąki pszennej 250 gr mąki żytniej gorąca przegotowana woda łyżka oleju łyżeczka kurkumy Do mąki dodać olej, aby ciasto było elastyczne oraz kurkumę. Dodawać stopniowo gorącą wodę i zagnieść

vegetanie
Deser kawowo-malinowy z ciasteczkami Orito 151

Orito - to tak biedronkowa podróbka popularnych Oreo :) ale podejrzewam, że tańsza (nie wiem - nie znam ceny Oreo). Te kakaowe markizy z kremowym nadzieniem podbiły świat, więc

Kolorowy Przepisownik
PANI WALEWSKA ZWANA PYCHOTKĄ 161

Aż chciało by się zaśpiewać:"...Czterdzieści lat minęło jak jeden dzień..." Tyle właśnie lat wspólnego życia minęło moim rodzicom I choć były wzloty i upadki trwają

Kuchnia w opałach
Zapiekanka tortellini z kurczakiem 82

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapiekanka obiadowa Zapiekanka obiadowa to chyba najprostsze danie, które można zaserwować na rodzinny obiad. Zapiekanki obiadowe są bardzo smaczne, sycące a przede wszystkim

Przepiski.pl
CHLEBEK PITA 8915

warzywnym, mięsnym, z dowolnymi sosami i dodatkami. Podczas pieczenia ciasto napusza się i mocno rośnie, to m.in dzięki wysokiej temperaturze. Ja wykorzystałam płytę szamotową, którą nagrzałam już pół godziny wcześniej w piekarniku. Po przeczytaniu komentarzy, o tym, iż trzeba bardzo uważać przy przenoszeniu wyrośniętego ciasta, wykombinowałam, by nie trzeba było ciasta naciągać przy przenoszeniu. Moje krążki odkładałam na kawałki (arkusz(...)połączenia składników. Gdy użyjemy mąki pszennej, masę musimy wyrabiać kilka (nawet do 15) minut. Z ciasta formujemy kulę i odstawiamy do wyrastania pod przykryciem, na ok.1-1,5h. U mnie wyrastało 1 godzinę. Po tym czasie wykładamy masę na podsypany mąką blat. Zagniatamy ciasto. Dzielimy na 10 równych części (najlepiej użyć do tego wagi). Z każdego kawałka formujemy kulkę, obtaczamy

Smaczne Zdrowe
Zawijaniec ze szpinakiem i pieczarkami 186

obiad,lunch do pracy,lub piknik.do środka tak naprawdę można dać wszystko co lubicie.Ja wybrałam moje ukochane połączenie szpinaku z fetą ,pieczarki z cebulką i serrrrrr duuużo sera-pychotka-polecam Składniki: op.ciasta francuskiego  1 cebula 25 dag pieczarek ok 40 dkg szpinaku(u mnie mrożony) op.sera typu feta 2-3 ząbki czosnku 3 łyżki masła 20 dkg sera żółtego(...)pieprzem,studzimy. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na łyżce masła na złoty kolor razem z pokrojoną w kostkę cebulką,doprawiamy solą i pieprzem,studzimy. Ser ścieramy na tarce,ciasto francuskie rozwijamy i układamy wzdłuż na środku najpierw szpinak z fetą,na to pieczarki z cebulką i starty ser, brzegi nacinamy w paski i składamy je do środka tak żeby

Swojskie jedzonko
Sałatka śniadaniowa z tuńczykiem i fasolą czerwoną 193

tuńczyka i fasolkę.  Wszystko mieszamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Zapraszam też na mój profil fb Cukiernia Pychotki A może Ci się przyda: 1. zestaw świątecznych pieczątek do ciastek , 2. duża łyżka cedzak , 3. forma na misiowe żelki , 4.genialne czyściki z włókna szklanego , 5. krajalnica do spirali(...)herbaty , 9. niezastąpiona w każdej kuchni zgrzewarka do woreczków , 10. temperówka do warzyw , 11. podkładka talerz do dziecięcych posiłków, 12. a gdy masz dość brudnych lepiących rąk podczas zagniatania ciasta może przyda Ci się taki silikonowy worek

Cukiernia Pychotki
Paluchy drożdżowe-a'la pizzerinki 224

zaczyn  dodajemy rozkruszone drożdże,cukier,i wodę gorącą mieszamy,przykrywamy i odstawiamy na ok 15min aż podrośnie następnie do reszty mąki dodajemy sól,olej i wyrośnięte drożdże i zagniatamy ciasto oprószamy mąką przykrywamy ściereczką i zostawiamy w misce w ciepłym miejscu do wyrośnięcia Następnie rozwałkowujemy na prostokąt  -cieniutko, smarujemy przecierem i majonezem,na to kładziemy podsmażone pieczarki(...)wyciekało i posypałam po wierzchu resztą sera  i piekłam na papierze do pieczenia w 200 stopniach z termoobiegiem przez ok 10-12 min-żeby się zarumieniły. gotowe !!!pychotka

Swojskie jedzonko
Sernik z polewą czekoladową 1682

smak czekolady (można też nie dodawać cukru; wszystko zależy od tego na co mamy ochotę). Dodałam również łyżkę śmietany. Polewa wyszła rewelacyjna, jest mleczna, aksamitna, miękka (i zwarta zarazem). Pychotka. :) Aktualizacja wpisu z dn. 5 maja br. Tak się złożyło (zupełnie przez przypadek), że wpis ten powstał dokładnie 6 miesięcy po ukazaniu się pierwszego wpisu na blogu, a był(...)Dodać cukier puder. Wymieszać łyżką suche składniki. Zrobić zagłębienie i wbić jajko, wlać olej, mleko i miód. Wszystkie składniki dobrze rozetrzeć drewnianą łyżką. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto do formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC na ok. 20-25 min. (wierzch ma być sprężysty przy dotknięciu palcem w środek). Spód ostudzić. Masa serowa Śmietanę kremówkę

coolinarnastrefa.blogspot.com
KRUCHE CIASTECZKA WANILIOWO-MAKOWE Z KASZĄ JAGLANĄ 201

jaglanej. Jako, że kasza ta idealnie sprawdziła się w makowcu japońskim, teraz przyszła kolej na pyszne ciacha. Jako pierwsze - wiosenne motylki waniliowo-makowe, z dodatkiem zmielonej kaszy jaglanej - zdrowa pychotka !Do zmielenia kaszy idealnie sprawdził się mój młynek, którym mielę ksylitol na puder. Ciasteczka wyszły baaardzo smaczne. Gorąco polecam ! Składniki:- 250g mąki orkiszowej (u mnie typ 750)  lub ok.230g(...)żółtka- 1 łyżeczka proszku do pieczeniaŁącznie ksylitolu (lub cukru) i cukru waniliowego ma być 110g.Masło pokroić na mniejsze kawałki. Do misy miksera wrzucić wszystkie składnikii zagnieść kruche ciasto. Można także zagnieść ciasto ręcznie.Z ciasta uformować dwie kule, które następnie spłaszczyć i każdą po kolei rozwałkować na blacie na ok.3-5mm i wykrawać foremką ciasteczka.Wycięte ciacha układać na blaszce

Smaczne Zdrowe
JABŁKA W PUSZYSTYM WANILIOWYM CIEŚCIE :) 165

Lekkie waniliowe racuszki rozpływające się w ustach, pychotka:) Mogą być przekąską lub nawet na śniadanko. SKŁADNIKI 20g mąki kukurydzianej 20g mąki ryżowej 20g mąki ziemniaczanej 10g ksylitolu (lub zwykłego cukru) 1 duże jabłko 1 jajko 5 łyżek mleka szczypta świezej wanilii lub 1/4 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia   WYKONANIE   Jabłko obieramy usuwamy środek(...)ksylitolem na gładką jasną masę,dodajemy mleko wanilię i mąki najlepiej przesiane i połączone z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy Ubijamy białko na sztywną pianę i delikatnie łączymy z ciastem,tak aby nie było grudek. Krążki jabłka zanurzamy w cieście i układamy na patelni z tłuszczem Smażymy z obu stron aż ciasto się zarumieni. Racuszki smażą się bardzo szybko więc

Mała w garnku miesza
Naturalna Spiżarnia - Współpraca :) 226

inny od tradycyjnego masła orzechowego z fistaszków - lekko od niego "suchsze". Sól dodana w idealnych proporcjach. W składzie znajdziemy tylko migdały i wcześniej wspomnianą sól, dokładnie sól morską. Podsumowując - pychotka! Idealne do różnych słodkości, typu gofry, naleśniki, placuszki, ale także do owsianki, jogurtu czy po prostu wyjadania ze słoiczka :)  Olej kokosowy  W 90% składa się z tłuszczów nasyconych(...)antybakteryjne i antywirusowe. Ponadto olej ten zawiera witaminy: A, B i C oraz minerały takie jak: potas, fosfor i wapń. Doskonale nadaje się do smarowania pieczywa, gotowania czy pieczenia ciast. Można na nim smażyć potrawy, które nabiorą wspaniałego smaku i egzotycznego aromatu. Kostki wołowe  Posiadają zdrowszy skład od standardowych kostek rosołowych, które można kupić w niemalże każdym sklepie

Zdrowie na języku :P
Tosty z mozzarellą i rzodkiewką z sadzonym jajkiem przepiórczym 172

Dzień dobry! Na śniadanie dzisiaj serwujemy tosty, bo każdy je lubi. Ja osobiście mam coś takiego, ze mogę zapomnieć o tosterze jednak jak kupię

Niezły Młynek
FASOLKA SZPARAGOWA PO BOLOŃSKU 127

Fasolka szparagowa to przysmak lata! Najczęściej podaje się ją okraszoną smażoną bułką z masłem i/lub jajkiem sadzonym. A gdyby podać ją w całkiem inny sposób... Moją

Kuchnia MagdaLeny