ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:260/444)

Racuchy z twarogiem i jarmużem 80

zalewamy wrzątkiem, po 2 minutach przecedzamy i przelewamy zimna wodą. Obsuszamy i siekamy. Twaróg rozdrabiamy widelcem. Do zaczynu dodajemy mąkę, mleko, jajo, twaróg, masło, sól i mieszamy. Następnie dodajemy posiekany jarmuż, ponownie mieszamy, przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 60 – 90 minut, do podwojenia objętości. Łyżką nabieramy porcje ciasta i smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron

Tajemnice Smaku
Parówki w cieście francuskim 366

Bardzo proste do przygotowywania parówki w cieście francuskim , to jedna z szybszych przekąsek. Gotowa do pieczenia w kilka minut. Takie parówki warto podać na przyjęciach oraz wtedy, gdy mamy mało czasu. - pomysł na prostą przekąskę - gotowe do pieczenia w 5 minut - można je jeść na ciepło i na zimno

AniaGotuje.pl
Najlepsze przepisy na sernik - 10 sprawdzonych receptur 157

Nadchodzi wiosna, za miesiąc Wielkanoc - z tej okazji na blogu zebrałam dla Was 10 najlepszych przepisów na najlepsze ciasto czyli SERNIK <3  Zakładka znajduje

Moje Kuchenne Rewelacje
Grillowane szparagi w szynce parmeńskiej 213

Grillowane szparagi w szynce parmeńskiej to chyba bardzo na czasie przepis. Za oknem jest już ciepło, pogoda sprzyja grillowaniu, a dodatkowo sezon na szparagi można powiedzieć

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chlebek bazyliowy 104

umieszczamy je pionowo w wysmarowanej masłem formie. Wierzch ciasta posypujemy parmezanem, przykrywamy ściereczką i pozostawiamy w ciepłym miejscu do ponownego wyrośnięcia na około 30 minut. Chlebek bazyliowy pieczemy w rozgrzanym do temperatury 180 o C piekarniku (opcja z termoobiegiem) przez około 30 – 40 minut. Fantastycznie smakuje na ciepło i na zimno. SMACZNEGO. Normal 0 21 false false false

Gotuj Się Kto Może
Tarta z zielonym groszkiem i serem pleśniowym 216

chwilę aż ciasto się zarumieni. Na tak podpieczone ciasto wykładamy groszek z szalotkami. Posypujemy wszystko serem pleśniowym pokrojonym w kostkę a następnie zalewamy wszystko masą jajeczno- mleczną Piecz przez 25-35 minut w temperaturze 190 stopni, aż masa jajeczna zetnie się i lekko zarumieni. Wyciągnij z piekarnika ostudź. Podawaj na zimno lub gorąco. Smacznego   Artykuł Tarta z zielonym groszkiem

I LOVE LIFE
Szarlotka według siostry Anieli 314

Hej! Tym razem podpowiem jak wykorzystać nadmiar jesiennych owoców. Zrobimy fantastyczną szarlotkę z przepisu siostry Anieli. Szarlotka jest bardzo smaczna i na ciepło i na zimno

Tylko pysznie
Łosoś w cieście francuskim 163

łososia,kawałek fety i porcję szpinaku. Złożyć ciasto na połowę i zlepić boki.  Gotowe porcje ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,każdy kawałek posmarować rozmąconym jajkiem i posypać sezamem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 20 minut.  Przekąska smakuje doskonale na ciepło jak i na zimno

Kolorowa kuchnia Elki
Serniczki z jabłkami 165

Serniczki z sokiem Hortex. Edyta Guhl. Smaczne serniczki z jabłkami. Apetycznym serniczkom z jabłkami nikt się nie oprze, są lekkie, orzeźwiające, trochę takie jak sernik na

dolcevitainmykitchen
Placuszki dyniowe z jabłkami na leniwe śniadanie 161

rozgrzaną patelnię z olejem nakładać łyżką porcje ciasta. Smażyć, aż na powierzchni pojawią się bąbelki. Na wierzchu układać plastry jabłka, przewracać na drugą stronę i smażyć jeszcze kila minut. Podawać gorące z miodem, cukrem pudrem lub syropem klonowym. Smacznego! Nie ma się co oszukiwać - listopad to nie październik . Ciemno, zimno, wietrznie, i już nawet mrozić zaczyna! Odpowiedniego światła do robienia

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Rafaello 406

najpierw w piekarniku, potem na kratce.   Gdy ciasto się piecze można zacząć przygotowywać masę. Obie czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, mieszając dodać do nich śmietanę, podgrzewać, aż składniki dobrze się ze sobą połączą (nie dopuścić do zagotowania). Zdjąć z ognia i odstawić do zupełnego ostudzenia. Gdy będzie już zupełnie zimna dodać obie śnieżki i ubić na sztywną masę

Simply Food
Łazanki z kurczakiem i warzywami orientalnymi. 141

kulę przykryć ściereczką i odstawić na 10 minut.Gotowe ciasto rozwałkować dość cienko na podsypanej mąką stolnicy i pozostawić na około 15 minut do lekkiego przeschnięcia. Następnie wycinać paski o szerokości 2cm/4cm. W garnku zagotować osoloną wodę, wrzucać partiami łazanki, gotować około 5 minut od wypłynięcia.Wyjąć łyżką cedzakową i przelać zimna wodą na sitku. Na patelni rozpuścić masło, przełożyć mieszankę

Sama słodycz i szczypta chili
Naleśniki amarantusowe z jabłkami i cynamonem 111

Chłodek niezły mamy, no nie :)) Wiem, wiem, zimno trochę, ale jest czym pooddychać, co mnie cieszy :) Teraz troszkę o naleśnikach, które to ostatnio chodziły za mną. Takie  z jabłkami i cynamonem, a że miałam mąkę z amarantusa, to postanowiłam, że zrobię z nią. Ma charakterystyczny smak, więc dodałam do ciasta troszkę cynamonu, ksylitolu i 4 łyżki mąki

kruche babeczki
Tortilla de patatas 135

  Jednym z dań obowiązkowych w Hiszpanii jest tortilla. Ta hiszpańska potrawa ma niewiele wspólnego ze zwiniętym w rulon ciastem z dowolnym farszem. Podstawą są ziemniaki

Szybko Tanio Smacznie
Serowe poduszeczki z nadzieniem 1212

mocno seeerowe. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe, ale na zimno też szybko znikają. Istnieje możliwość podgrzania ich w kuchence mikrofalowej. Są bardzo syte i swobodnie mogą zostać alternatywą dla zwykłej kanapki - b ardziej kaloryczną... Nadzienie można modyfikować wg własnych upodobań. (około 15 sztuk; robiłam bardzo duże, więc mi wyszło 6-7) Ciasto: 100g mąki 50g margaryny 1 jajko 100g żółtego sera

Di gotuje
Ciasto filo z grzybami, papryką i serem feta 155

wymieszać z pokruszonym serem feta i natką pietruszki. Ciasto filo posmarować roztopionym masłem, nałożyć na jednym boku pas nadzienia i zwinąć w rulony. Ułożyć w blaszce, naciąć na kawałki i posmarować masłem wierzch. Posypać odrobiną sezamu. Piec ok 15 min w temp 180 st. Podawać z rosołem, barszczykiem lub na zimno jako przystawki

Gotowanie jest łatwe
Waniliowo – poziomkowy sernik na zimno z malinami i jeżynami 108

Mimo, że mamy już 1 września upały nadal trwają. Piekarnika dalej nie używam. Na gotowanie też nie mam specjalnej ochoty, bo za ciepło. Sernik na zimno

Smaki Ewy
Klasyczny chleb żytni 110

Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 40 minut. Znowu ciasto nam ładnie wyrośnie. Posypujemy słonecznikiem, możemy lekko palcami ponaciskać żeby ziarna lepiej przywarły. Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni i pieczemy chlebek przez 40 minut. Wyjmujemy z piekarnika, wyjmujemy z formy i studzimy na kratce. Moim zdaniem chleb żytni lepiej smakuje na zimno (w odróżnieniu od pszennego) więc dajmy mu spokojnie przestygnąć

Marder&Marder Manufacture
muffinki serowe z papryką 126

Połączyć suche składniki z mokrymi, mieszając je widelcem. Ciasto wyłożyć do papilotek umieszczonych w formie do muffin tak aby dosięgały prawie ich krawędzi .Posypać żółtym serem oraz papryką ostrą w proszku dla dekoracji. Piec przez około 25 minut w temperaturze 190 stopni, bądź do suchego patyczka. Sa równie smaczne na zimno, jak i na gorąco

ChilliJemy
Pierniczki dla alergika (bez glutenu, mleka i jaj) 253

oleju kokosowego.  Pierniczki dekorowałyśmy lukrem ucieranym na zimno z cukru pudru i wody, aby był jeszcze bielszy dodałyśmy mleka kokosowego.  Przygotowanie: Margarynę ogrzać aby lekko zmiękła. Migdały lub orzechy zmielić. Wymieszać mąki, siemię lniane, proszek do pieczenia, przyprawy i pozostałe suche składniki, połączyć z margaryną i miodem. Wyrobić gładkie ciasto, uformować kulę i schłodzić w zamrażarce.  Ciasto

głodny alergik
Oliwkowe knedelki 156

przez maszynkę. Dodać przesiana mąkę i jajko. Zagnieść ciasto Uformować długi wałek o średnicy 4 cm. Ciąć w plastry, na każdy położyć  jedna oliwkę i utoczyć kulkę. Wrzucić na wrząca wodę i gotować, aż wypłyną. Odcedzone bardzo lekko przesmażyć na rozgrzanym maśle, posypując czarnym sezamem. Są smaczne ciepłe i na zimno

Kulinarny karnet Christophera
Focaccia z pieczoną dynią i rozmarynem 179

ciepło i na zimno... Jak tylko sobie człowiek zamarzy.  Ponieważ zostało mi trochę upieczonej dyni, a wybierałam się na blogerskie spotkanie przy ognisku, pomyślałam, że focaccia będzie idealnym pomysłem na taką okazję i na to, żeby upchnąć  w niej dynię. Zmniejszyłam więc ilość wody w cieście,  a w jej miejsce dałam

Kulinarne przygody Gatity
Sernik z malinami 541

Latem często robię ciasta bez pieczenia. Lubimy takie schłodzone smakołyki jeść w ogrodowej altance z dodatkiem pachnącej kawy z ekspresu. Jednak w tym roku lato plata nam figle z pogodą, ale mam nadzieję że nadejdą jeszcze ciepłe letnie dni. W ten weekend zrobiłam sernik na zimno z malinami. Użyłam sera z wiaderka kanapkowo - sernikowy "Mój Ulubiony" firmy Wieluń. Ser jest

Ala piecze i gotuje
Tarta z warzywami 153

łyżka); - czosnek niedźwiedzi (1 łyżka); - sól morska (1 łyżeczka); - pieprz ziołowy (1 łyżka); - pieprz cayenne (szczypta lub dwie:) ); - ser mozzarella (ok.200g);  - 2 łyżki oliwy; - 3 cienkie arkusze ciasta (ja używam firmy Henglein) - są bardzo cienkie dzięki czemu wykorzystując tylko 3 na całą tarte - tarta jest mało kaloryczna (w jednym opakowaniu Henglein jest ok.10 arkuszy). Oczywiście można dodać również inne(...)oraz pieprzem ziołowym cebulkę, aby się zeszkliła; g dy marchewka zmięknie wycedzam ją i łącze z zeszkloną cebulką (zazwyczaj gotuję większą ilość marchewek, gdyż taka marchewka jest dobra na zimno jako przekąska np. na kolację.); - następnie pokrojone wszystkie inne warzywa wrzucam na rozgrzaną patelnię, na którą wlałam wcześniej łyżkę oliwy, i w której smażyłam uprzednio cebulkę; - do warzyw dodaję wszystkie

MintTaste
Jajko na miękko zapieczone w bułce 222

chrupiącym cieście czymś fajnym a co spełnia zawartość takiego wielkanocnego koszyczka. Zapraszam do wypróbowania. Jajek na miękko zapieczone w pysznym chrupiącym bułce na jogurcie z dodatkiem sera chedar. Ślinka leci. Po dotarciu do środka płynne żółtko rozpłynie się po chrupkiej otoczce. Szybkie do zrobienia bo jajka możemy ugotować dużo wcześniej. Pyszne na ciepło i na zimno. SKŁADNIKI: 130 g mąki(...)pracujemy szybko: na papierze rozłożonym na blaszce rozkładamy ok. połowę masy na cztery kupki, wciskamy w nie pionowo jajka nie dociskając ich całkowicie do dna a następnie oblepiamy jajka ciastem dookoła. Możemy pomóc sobie łyżką. Na jajka nakładamy po równo pozostałe ciasto i oblepiamy równomiernie wokół jajka od góry. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika do 245*C Piec jajka

Sztuka gotowania w/g Samiry
Greckie chlebki pita – miękkie i elastyczne, bez kieszonek 340

okrężnym, do siebie, żeby jak najmocniej ją wysklepić i napiąć.   Kulki ciasta przykrywamy bawełnianą ścierką i dajemy im 15 minut na odpoczynek i napuszenie – zrelaksują się pasma glutenu, ciasto zmięknie, będzie elastyczne i da się łatwo formować. Bierzemy jedną napuszoną kulkę, rozpłaszczamy palcami na okrągły placek (zobaczycie bąble od pracujących drożdży) i wałkujemy na grubość około 3mm, nie cieniej(...)pieczemy kolejny. Gorące placki układamy jeden na drugim i od razu nakrywamy ścierką – dzięki temu zostaną miękkie.   Można jeść je ciepłe, zaraz po upieczeniu, smakują też na zimno. Bez problemu można je odgrzać, np. w opiekaczu czy na grillu kontaktowym. Zaraz po upieczeniu można też je zamrozić – przełóżcie chlebki warstwami papieru do pieczenia i włóżcie do woreczka z grubej

Karo in the Kitchen
Kotlety z jajek i pieczarek 77

Dość często robię kotlety jajeczne, które wszyscy lubimy, natomiast dzisiaj chciałabym zaprosić Was na kotlety jajeczne z dodatkiem pieczarek. Są bardzo łatwe do przygotowania i smakują

To co lubię - gotuję i polecam
PIECZONA ROLADA Z CUKINII Z BOCZKIEM (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 161

polecam też z łososiem, mięsem mielonym czy jajkami. Tak naprawdę ogranicza Was tylko fantazja i makro Pieczona rolada z cukinii smakuje doskonale zarówno na ciepło, jak i na zimno w formie śniadania, obiadu czy przystawki w towarzystwie różnego rodzaju dipów. Składniki – pieczona rolada z cukinii: 1300 g wydrążonej cukinii 200 g cebuli 1 duży ząbek czosnku 4 jajka(...)rolady. Ciasto zwijać w roladę za pomocą papieru, na którym była pieczona. Roladę ponownie zapiekać przez ok 15-20 minut w temperaturze 150 ° C pilnując by nie przypiekła się za bardzo. Używając innego farszu np z mięsa mielonego trzeba dobrać odpowiednia temperaturę. Gotową roladę lekko ostudzić a następnie pokroić. Smakuje doskonale zarówno na ciepło, jak i na zimno

Ola la LCHF
Paszteciki drożdżowe z pieczarkami 105

wersji na ciepło, jednak na zimno również będą przepyszne. Najczęściej przygotowuje je na Boże Narodzenie oraz na Sylwestra, ale nadają się również na imprezy rodzinne. Mimo, iż są czasochłonne, są warte pracy poświęconej na ich wykonanie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Paszteciki drożdżowe z pieczarkami – Składniki Paszteciki składają się z ciasta drożdżowego oraz farszu pieczarkowego. Farsz pieczarkowy można przygotować wcześniej, jeśli

To Musisz Wiedzieć
Groszkowe placuszki z wędzonym łososiem i sosem jogurtowo chrzanowym 68

szczypiorkiem 150 g łososia wędzonego na zimno MOWI pure (6 plastrów) 6 łyżek gęstego jogurtu 2 łyżki chrzanu ze słoiczka olej do smażenia Wykonanie Mrożony groszek wykładamy na sitko i płuczemy chwilę pod bieżącą letnią woda, osączamy.  W misce mieszamy trzepaczką jajo, mąkę, mleko i szczyptę soli do uzyskania ciasta naleśnikowego. Dymkę siekamy, białą część i osączony groszek dodajemy

Tajemnice Smaku
Focaccia z czarnymi oliwkami 101

ciepłe miejsce. Ciasto ma podwoić swoją objętość. W cieście robimy palcami zagłębienia. Układamy oliwki, lekko dociskając. Oprószamy solą oraz suszonym oregano. Skrapiamy oliwą z oliwek-wierzch będzie pięknie złocisty! Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200-200 st. C. Pieczemy przez 25 minut. Upieczone studzimy. Idealnie smakuje na ciepło i na zimno. Podajemy posypane solą morską. Świetny zamiennik tradycyjnego, polskiego pieczywa

Moja smaczna kuchnia
Przekąski imprezowe dla wybrednych 350

ciasta również cienko rozwałkować i przykryć nią ciasto z nadzieniem. Boki ze sobą skleić. Za pomocą noża, wykroić paski, które należy delikatnie zwinąć w spiralę. Przygotowane paluszki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 15-18 minut w  180ºC.  Przekąski świetnie smakują podane na ciepło jak i na zimno. Przygotowywanie ślimaczków z pikantnym nadzieniem Przygotowywanie paluszków

Ugotować
Sprawdzone domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 329

polewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Ciasto buraczkowe Tarta Rafaello Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Napoleonka na kruchym spodzie Cytrynowa beza Babeczki z budyniem waniliowym Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Serniki Cytrynowy sernik z truskawkami Sernik z żurawiną Tęczowy sernik Bazyliowy sernik na zimno z borówką amerykańską Jogurtowy sernik na zimno

Kulinarne przygody Gatity
Sernik na zimno, ku chwale truskawkom! 149

bardzo umiem piec ciasta, ale słodkości lubię, owszem. Uczę się, próbuję, ale jednak pieczenie wymaga często dużej precyzji, której niestety zwykle mi brakuje. Nie mówię, że nic nie wychodzi. Niby wychodzi, ale żeby rezultaty były jakieś spektakularne, to nie powiedziałabym. Niedawno postanowiłam spróbować przygotować sernik... na zimno, bez pieczenia, czyli przepis idealny dla mnie. Przewertowałam dużą ilość przepisów z przeróżnymi

Pichceniomania
Zielone naleśniki z wytrawnym nadzieniem 164

wymieszać ciasto. (można dodać kilka łyżek oleju do ciasta lub smarować patelnię, jak kto woli) Smażyć naleśniki niezbyt cienkie ponieważ są delikatniejsze od zwykłych. Sery rozetrzeć, w razie potrzeby dodać 1-2 łyżki mleka , oliwki pokroić w kosteczkę, doprawić pastę do smaku i nadziewać naleśniki. Podawać w temperaturze pokojowej lub na zimno, z dowolnym sosem pomidorowym i oliwkami Opublikowany

Gotowanie jest łatwe
Ziemniaczane, panierowane pierożki z pieczarkami 6268

podsmażyć (do czasu odparowania płynów). Przestudzić. Ciasto wyłożyć na wysypaną mąką stolnicę, rozwałkować. Szklanką wykroić placuszki, nałożyć porcje farszu i zlepić brzegi (docisnąć). Pierożki delikatnie obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.  Podawać gorące z porcją kwaśnej śmietany. Świetnie smakują również na zimno - jako przekąska do barszczu czerwonego

Nie tylko w kuchni
z serkiem homo i powidłami pyszne naleśniki z mąki chlebowej... 128

powidła śliwkowe 5 łyżek jajka, mleko, woda zimna nie gazowana, cukier, sól, olej, mąka chlebowa typ 750 umieścić w dzbanku miksera i wszystko dokładnie zmiksować, przelać do innego naczynia i odstawić na 30 minut patelnia naleśnikarka 22 cm - patelnię ręcznikiem papierowym przetrzeć z ciut olejem i dobrze rozgrzać, nakładać porcję ciasta i smażyć złociste naleśniki serek bezsmakowy homogenizowany włożyć

W Mojej Kuchni Lubię
Rabarbarowy szał - najprostsze ciasto świata z rabarbarem i kompot jak u babci 173

temperaturze ok. 160C 8. Po upieczeniu możemy posypać ciasto cukrem pudrem. Zostało Wam za dużo rabarbaru? Zróbcie pyszny kompot! Wystarczy wrzucić rabarbar do garnka, zalać wodą, dodać kilka jabłek i pogotować przez co najmniej pół godziny. Później dosładzamy do smaku i gotowe. Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i podany na zimno z kostkami lodu. Można dodawać do niego inne

two broke sisters
Paszteciki drożdżowe z mięsem i grzybami. 221

ciepła przekąska na śniadanie. Pyszne zarówno na zimno jak i na ciepło. Polecam!!! Składniki na paszteciki drożdżowe z mięsem i grzybami: NADZIENIE: 800 g karkówki 50 g suszonych grzybów 1 duża cebula 1/3 szklanki rosołu sól pieprz 1 czerstwa kajzerka lub pół bułki + trochę ciepłej wody do namoczenia tymianek olej CIASTO DROŻDŻOWE: 800 g przesianej mąki tortowej

Rozpustne gotowanie
Brownie z kaszy gryczanej z musem truskawkowo-miętowym 144

warzyw, świetnie sprawdzają się w sałatkach, deserach na zimno i słodkich wypiekach, a nawet jako samodzielna przekąska. Postanowiłam wykorzystywać je częściej w swojej kuchni. Pierwszym kaszowym eksperymentem było docenione w konkursie w konkursie "Lubię kaszę" sushi z kaszą jaglaną, szparagami i bryndzą . Drugim moim eksperymentem, bardzo udanym zresztą jest to oto ciasto czekoladowe z kaszy gryczanej. Nie jest to odchudzające

Zawsze głodna!
Kotlety krojone z kurczaka 133

mąkę, majonez i pomału mleko, mieszamy aż ciasto będzie miało gęsta konsystencję. Dodajemy przyprawy, mieszamy i odstawiamy na 30min.  Rozgrzewamy dużą patelnie z olejem. Dużą łyżką (taką od zupy) nakładamy przygotowaną masę z kurczaka na patelnię i smażymy z obu stron na złoty kolor. Kotlety smakują na ciepło i na zimno. Smacznego

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Placuszki z tuńczykiem - zdrowa przekąska dla małych i dużych;) 203

pietruszki - wymieszać z dodać do ciasta. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia - połączyć z masą jajeczno-tuńczykową. na koniec dodać żółty ser, trochę soli i pieprzu -  wszystko dobrze wymieszać. Smażyć na złoto na oleju - a dla dzieci na teflonowej patelni. Można jeść na ciepło i na zimno! UWAGA! Danie odpowiednie dla diabetyków. Inne dania

Kulinarne Inspiracje
Ryba po japońsku - ryba w cieście z sosem pomidorowym z marynatami (przystawka na zimno) 352

nazwa jak nazwa. Rybę się je na zimno i przygotowuje dzień wcześniej, aby smaki się przegryzły.   Ja robię ją często i na stałe zagościła w menu imprezowym. POLECAM:-) Składniki: 1 kg filetów z ryby (np. Dorsz, Morszczuk itp.) 1 słoik papryki konserwowej 1 słoik ogórków konserwowych 2 duże cebule Składniki ciasto naleśnikowe: 1 szkl. mąki 1/2 szkl. wody

IMPRESJA SMAKU
Biszkoptowe placuszki z miętowym jabłuszkiem i syropem klonowym 236

proszek do pieczenia, mleko i przestudzoną margarynę. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Placuszki pieczemy z obu stron na średnio rozgrzanej suchej patelni na lekko rumiany kolor - tak samo jak pancakes'y. Placuszki są bardzo puszyste i po przestudzeniu można je zajadać jak biszkoptowe ciastko :) Podajemy na ciepło lub na zimno, polane syropem klonowym z dodatkiem miętowego jabłuszka. Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna