ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:256/444)

Tarta z zielonym groszkiem 275

polać na tartę. Tak przygotowane ciasto wstawić do rozgrzanego do 190°C piekarnika i piec przez 30 minut. Następnie ustawić grzanie piekarnika „na dół”, i zwiększyć temperaturę do 200°C i piec jeszcze przez 10 minut. Po upieczeniu odstawić tartę do ostygnięcia. Jest smaczna zarówno na ciepło, jak i na zimno.   Źródło: alba.blox.pl linkwithin_text='Zobacz również inne

Świat Domowej Kuchni
Sernik z budyniem. 349

 Jeżeli ciągle oglądacie mego bloga, to na pewno zauważyliście, że jestem miłośnikiem serników. Bardzo je lubię w każdej postaci. Na zimno, na ciepło każdy mi

Kuchnia Łukasza
Naleśniki ze szpinakiem i fetą 315

zielony szpinak ;-). Pyszne na ciepło i na zimno ! Naleśniki ze szpinakiem i fetą Składniki: Na naleśniki 3 jajka 200 g maki pszennej 300 ml wody 100 ml mleka 2 łyżki oleju szczypta soli Na farsz: 500 g świeżego szpinaku 200 g fety 5 ząbków czosnku sól, świeżo zmielony pieprz olej Wykonanie: Składniki ciasta na naleśniki miksujemy i odstawiamy

Kulinarne przygody Gatity
Tarta cebulowa 280

przygotowaną masą zalałem cebule ułożone na cieście. Na wierzch tarty dodałem pozostałą część cebul.  Całość umieściłem w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni i zapiekałem przez 40 minut. Po tym czasie wyjąłem danie z piekarnika i odstawiłem na 10 minut do lekkiego ostygnięcia. Wierzch udekorowałem gałązkami tymianku.  Tarta doskonale smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło. Proponuję podać

Wyprawy kulinarne
Sernik mascarpone 186

serka mascarpone. Rewelacyjny smak, łatwy do przygotowania. Całość na spodzie ciasteczkowym. Jego kremowa konsystencja zadowoli  wszystkich sernikożerców.:) Na moim blogu znajdziecie również inne przepisy na serniki pieczone, na zimno lub gotowane. Jeżeli przygotowaliście danie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. Spód 160 g ciastek herbatników 40 g masła(...)Miksować krótko. Masę wyłożyć na spód ciasteczkowy i piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C przez 1godzinę i 10 minut. Masa musi być stężona. Wyłącz piekarnik i zostaw ciasto do schłodzenia nie wyciągając. Po tym czasie zdjąć boki tortownicy i sernik schłodzić w lodówce. sernik mascarpone

O kuchni z uczuciem
BURRITO Z PALUSZKAMI RYBNYMI 153

sałatki ) lub olej tłoczony na zimno ( do sałatki ) SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Czerwoną kapustę drobno szatkujemy ( w piórka ), dodajemy drobno posiekaną cebulę oraz chili. Zalewamy oliwą lub olejem tłoczonym na zimno, doprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy do przegryzienia. Placki tortilli podgrzewamy na parze – będą one bardziej elastyczne i wygodniejsze do zwijania ( można to zrobić również na suchej patelni ). Na patelni rozgrzewamy(...)jeszcze np. koperek! ). Smarujemy placki tortilli, świeża sałatę oraz sałatkę z czerwonej kapusty ( wszystko układamy jak najbliżej środka ), dodajemy po 4-5 paluszków rybnych i delikatnie, ale w miarę ciasto zwijamy w roladę. Kroimy na połówki i zajadamy! Smacznego! RADY! 1.Jeśli mamy małe placki tortilli ułóżmy 2 na sobie, żeby zwiększyć ich powierzchnię! 2. Paluszki rybne możemy przygotować również

Ostra na Słodko
Jagielnik czyli wegański sernik na zimno z kaszy jaglanej 673

ostatnio staram się ją częściej wykorzystywać. Ze wszystkich wegańskich deserów najbardziej lubię "serniki" na zimno, dlatego dziś  przygotowałam dla Was jagielnik.  Jagielnik czyli wegański sernik na zimno z kaszy jaglanej  Składniki (na formę o średnicy 27 cm): 100g migdałów 100g daktyli  1 szkl. suchej kaszy jaglanej 3 szkl. wody 1 puszka mleka kokosowego (schłodzonego przez dobę(...)Migdały zmiksuj na mąkę i dodaj do niej odciśnięte daktyle. Zmiksuj. Powstałą masę schłodź w lodówce przez 20 minut.  Ugotowaną i przestudzoną kaszę przełóż do malaksera. Wyjmij spód ciasta z lodówki i równomiernie rozprowadź po formie. Z mleka kokosowego oddziel tłuszcz kokosowy i przełóż do garnka, dodaj agar i zagotuj często mieszając. Następnie gotuj jeszcze przez ok. pół

wegujemy
Ryba po grecku 305

Ryba po grecku to potrawa, która z Grecją nie ma nic wspólnego, znana i popularna jest tylko w Polsce. Najczęściej gości na naszych stołach na Święta

Oryginalny smak
10 najlepszych dań na nadchodzące święta 175

ciasta, dużo ciast, bo uwielbiam słodycze. W wyborze kierowałam się smakiem własnym i smakiem mojej rodziny. Zapraszam poczytania i oglądania, mam nadzieję, że znajdziecie coś dla siebie. 1. Groch z olejem rzepakowym Groch z olejem rzepakowym przygotowujemy na wigilie odkąd pamiętam, nie może być wieczerzy wigilijnej bez grochu! Oczywiście z olejem rzepakowym tłoczonym na zimno i podsmażoną cebulką. Takie smaki(...)uwielbiam tahini to jestem pewna, że mi posmakuje (zresztą wszystkie przepisy Marzenki są bardzo smaczne, sprawdźcie na jej blogu KLIK ). Przepis Marzenki jest TUTAJ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 6. Ciasto Jamajka Muszę przyznać, że to ulubione ciasto mojego męża. Czekoladowe, z bitą śmietaną i świeżymi bananami w galaretce. Pyszne, orzeźwiające, nie jest tak ciężkie jak większość przekładańców (choć te "cięższe

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Imprezowe kuleczki z kapustką kiszoną i kiełbasą 134

która zniknie ze stołu w mgnieniu oka! :). Pyszne kuleczki z ciasta pizzowego z farszem z cebulki, kiełbasy i kapusty kiszonej to pomysł który powstał w mojej głowie spontanicznie a wywołał furorę wśród rodziny i znajomych :). Podawajcie koniecznie z domowej roboty sosem czosnkowym!. Mniam… (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 opakowanie ciasta na pizzę 500 gram kapusty kiszonej 2-3 kiełbaski śląskie(...)czasu do czasu mieszkając. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotowy farsz odstawiamy do przestudzenia, gdy farsz wystygnie rozwijamy ciasto na pizzę, dzielimy na mniejsze kawałki kwadraty, każdy kawałek ciasta lekko rozciągamy w dłoni, łyżką na środek nakładamy porcję farszu i zawijamy ciasto do środka tworząc kuleczki i kładziemy na blachę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia złączeniem w dół., gotowe kuleczki

Blog kulinarny S9.PL
Placuszki ziemniaczane z sezamowym pesto! 168

Dłonie najlepiej zwilżaj wodą wtedy ciasto się będzie kleić Ci do dłoni. Placuszki smażymy na oleju rzepakowym na średnim ogniu na jasnozłoty kolor. Podajemy polane pesto. Gotowe!  ;-) SEZAMOWE PESTO: - 1 pęczek natki pietruszki - garść świeżej kolendry - 2 -3 ząbki czosnku - duża łyżka pasty tahini - oliwa z oliwek - rzepakowy olej tłoczony na zimno  Natkę i kolendrę włóż do słoja

SMYKWKUCHNI
Paszteciki z kapustą kiszoną i grzybami 139

sezamu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Drożdżowe ciasto: Do miseczki wlać podgrzane mleko (ok. 30 o C) i rozpuścić w nim drożdże. Wsypać cukier oraz łyżkę mąki, zamieszać. Przykryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 15 minut. Resztę mąki przesiać, dodać sól, jajko, olej i wyrośnięty rozczyn. Wyrobić jednolite i sprężyste ciasto. Przykryć ściereczką, pozostawić w ciepłym miejscu(...)środek każdego z nich wzdłuż dłuższego boku wyłożyć porcję nadzienia. Zamknąć ciasto, tworząc wałek, zlepić brzegi i przełożyć łączeniem na dół na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut. Po tym czasie ciasta ponacinać na szerokość ok. 2-3 cm, używając ostrego noża natłuszczonego olejem. Każdą część posmarować rozkłóconym jajkiem, posypać wybranym dodatkiem

niecodziennikpary
Arbuzowa lemoniada 220

Lemoniada wszystkim kojarzy się głównie z wodą i cytryną. Jednak tym razem pokażę Wam jak przygotować pyszną, słodką lemoniadę z arbuza. Arbuzowa lemoniada to szybki i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klasyczna lemoniada 239

Klasyczna lemoniada to nasza propozycja na upalne dni. Woda mineralna nawodni nasz organizm, a dodatek cytryny sprawi, że napój stanie się jeszcze bardziej orzeźwiający. Składniki oraz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Drożdżówki z grzybami i serem 215

Ciasto drożdżowe króluje w większości domów włoskich i polskich z uwagi na jego nie ograniczone możliwości komponowania z rożnymi dodatkami. Połączyłam polską z włoską tradycją zrobiłam pyszne bułeczki z grzybami i serem mozzarella, które zadowolą nie jednego smakosza. Drożdżówki z serem i mozzarellą są pyszne na zimno i gorąco. Podane z barszczykiem czerwonym czynią danie wyjątkowym

Kulinarne pyszności Molki