ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:262/444)

Chlebek bananowy. 'Lepszy'... 162

morele. Garść powinna wystarczyć. Rozdziel ciasto pomiędzy przygotowane foremki i piecz do czasu, aż patyczek wetknięty w środek będzie wychodził czysty. Mniejsze bochenki około 30 minut, a większe około 50. Wyjmnij z piekarnika, zostaw na 5-10 minut, a potem ostudź na kratce. Chlebki sa pyszne na ciepło, ale i na zimno. Zimne można zawinać dokładnie w folię i zamrażać

Lejdi of the house
Hummus – pasta z ciecierzycy, przepis klasyczny 142

ząbki czosnku 2-3 chlusty oliwy zimna woda - opcjonalnie Sposób przygotowania Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki blendujemy, do uzyskania gładkiej masy. Jeśli hummus jest za gęsty, dodajemy trochę lodowatej wody. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/hummus-pasta-z-ciecierzycy/ MieszamWGarnku Zapisz Zapisz Artykuł Hummus – pasta z ciecierzycy, przepis klasyczny pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Rustykalna tarta z jagodami / blueberry galettes 154

mlekiem, następnie posyp ciasto cukrem ( użyłam brązowego) Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 stopni około 20-30 min ( w zależności od wielkości), aż pięknie się zarumienią.     Mini rustykalna tarta z jagodami to idealna porcja deseru „per person”. Możesz podać ją na ciepło zaraz po wyjęciu z piekarnika lub na zimno. Doskonale smakuje z gałką śmietankowych

Rusty Fork
Tarta z burakami i serem feta. 160

kostkę. Wyjmujemy foremkę z lodówki. Na cieście wykładamy szpinak, następnie pokrojoną szynkę i buraki. W misce mieszamy jajka ze śmietaną i przyprawami. Wylewamy sos na tarte. Na wierzchu układamy kawałki sera. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180C i pieczemy około 40 min aż się zetnie i zarumieni. Podajemy na ciepło, chociaż na zimno też zasmakuje.  Zapraszam

Radość kipiąca uśmiechem.
Uszka z grzybami i uszka z buraczkami 189

grzyby opłukać pod bieżącą wodą. Zalać zimna woda i odstawić na minimum 2 godziny. W nowej wodzie obgotować je minimum 30 minut. Na masełku zeszklić cebulkę, dodać grzyby i podsmażyć do odparowania wody. przyprawić i dodać posiekana pietruszkę. Tak jak farsz z buraczków ten tez najlepiej pozostawić przez kilka godzin w lodówce. ciasto wg znanego już przepisu http://marciochakucharzy.blogspot.com/2013/02/klasyczne-pierogi-ruskie.html

MarciochaKucharzy
Sernik w łatki 161

już na moim blogu serniki na zimno, ale taki pieczony tylko przeze mnie, bez pomocy innych :) - to pierwszy raz. Sernik to zmora moja była. Kiedyś już dawałam przepis na sernik przekładany , ale w tamtym przypadku byłam tylko obserwatorem. Nie robiłam go wtedy. A dzisiaj mój! :D Na święta Bożego Narodzenia! :) Składniki: na ciasto 150 gramów margaryny Kasi 2 jajka

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Kwieciste parówki w cieście francuskim 211

prostokątów Na każdy nakładamy parówkę Nakładamy ciasto z krótszych boków na parówkę Zawijamy dokładnie  i zaklejamy Nastawiamy piecyk na 200 stopni C Kroimy w cienkie (ale nie za bardzo) plasterki... ... i zawijamy w kółko nacięciami do zewnątrz Smarujemy roztrzepanym jajkiem... ... i wkładamy do piecyka na 20 minut Zjadamy na ciepło lub na zimno z keczapem lub bez niego :) Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Fugasse z zielonymi oliwkami 189

razy wewnątrz i delikatnie rozciągamy, alby ciasto podczas wyrastania się nie zrosło. Gotowy chlebek przekładamy na formę do pieczenia i pozostawiamy na 15 minut do ponownego wyrośnięcia. 5. Piekarnik rozgrzewamy do 220 C, wierzch fugasse przez włożeniem do piekarnika smarujemy oliwą. Czas pieczenia ok. 25 minut. Wspaniale smakuje na ciepło i na zimno

Apetyczna babeczka
KRUCHE CIASTKA Z KREMEM KASZTANOWYM, MUSEM Z BIAŁEJ CZEKOLADY I CHRUPIĄCĄ PIERNIKOWĄ KRUSZONKĄ 189

połączą, odstawiamy. Resztę śmietany ( musi być zimna! ) ubijamy na sztywno, a następnie delikatnie łączymy z masą czekoladową, chłodzimy. KRUSZONKA PIERNIKOWA: W garnku roztapiamy masło z miodem i cukrem pudrem. Dodajemy przyprawę do piernika , mieszamy , studzimy. Mąkę przesiewamy z odrobiną soli , sodą i kakao. Dodajemy jajko i przestudzoną ( taką letnią ) masę. Wyrabiamy gładkie ciasto, rozwałkowujemy na ok. 4 mm i wkładamy

Ostra na Słodko
Potrawy i zwyczaje wielkanocne. 253

pierdółki. Dalej przechodzimy do propozycji na zimno. Oczywiście królują jajka na tysiąc sposobów. W kopercie z kawiorem, po królewsku, zapiekane, zapiekane w pomidorach, zapiekane pikantne no można by wymieniać i wymieniać. Następnie pojawiają się przeróżne propozycje mięs, a na koniec (może tak na prawdę nie na koniec tylko od połowy książki) mamy ciasta, ciasta i jeszcze raz ciasta. Serniki, mazurki

Brzuszki Łakomczuszki
Kotlety jajeczne 94

Dzisiaj zapraszam Was na pyszne kotlety jajeczne, robiłam je pierwszy raz, ale z pewnością będą dużo częściej gościły na moim stole. Z sezonowymi warzywami stanowią całkiem

To co lubię - gotuję i polecam
SERNIK KOKOSOWY Z MALINAMI 182

    Sernik kokosowy z borówkami był pyszny, natomiast sernik kokosowy z malinami jest wprost genialny. Obłędny, przepyszny... To najlepsze ciasto na upalne, letnie dni... Totalnie

Smaczne Zdrowe
Prosty i zdrowy sernik na zimno 205

Doskonale wiecie, że ostatnio całkowicie stawiam na prostotę.  Upały nie pozwalają odpalić piekarnika, a ochota na coś dobrego zawsze jest... Więc ratować się trzeba FIT

Czarnawisienka
Serniczki bez pieczenia 128

Serniczki bez pieczenia to bardzo smaczny i łatwy do wykonania deser, który świetnie sprawdzi się na każdym przyjęciu. Z niewielkiej ilości składników powstaje pyszna serowa babeczka

Kuchcik gotuje
Śmietanowiec z galaretkami i borówką amerykańską 347

Smerfny ten deser i to bez pieczenia! Świetny na lato, ale sprawdzi się o każdej porze roku. Jest puszysty, śmietankowy i prawie jak sernik na zimno

Smaczna Pyza