ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:234/444)

Placuszki/naleśniki żołędziowe z miodem, cynamonem i konfiturą 237

rozgrzać niewielką ilość masła/oleju (*) i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta (1 łyżka stołowa na 1 placuszek)   lub wylewać więcej - na naleśniki. Obie wersje placków należy smażyć z obu stron - do lekkiego zarumienienia się i p odawać bezpośrednio po przygotowaniu - z ulubioną konfiturą. (Na zimno również świetnie smakują.) (*) Do smażenia bez tłuszczu powinna być patelnia dobrej jakości

Di gotuje
KROKIETY BURACZKOWE Z BROKUŁEM I FETĄ 195

talerz i studzimy. Na każdy naleśnik nakładamy porcje farszu, zwijamy brzegi ciasta do środka i zwijamy krokiety. Panierujemy i smażymy na oleju z każdej strony na złoto. Na talerzu układamy krokiety, polewamy sosem pieczarkowymi i podajemy. Uwagi ; Krokiety są równie pyszne bez sosu, podane na zimno i na ciepło do barszczu

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik na zimno 234

Polecam przepyszny i naprawdę łatwy sernik na zimno:) SKŁADNIKI: 1 kg sera w wiaderku (z lidla) 2 galaretki cytrynowe 1 szklanka cukru kryształu 0,5 l śmietany 30% można dodatkowo dodać aromat cytrynowy 1 opakowanie biszkoptów 1 galaretka truskawkowa na wierzch ciasta Ser ucieramy z cukrem, obie galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody (u mnie szklanka ma pojemność 250ml). Studzimy

Moje Słodkie Piekiełko
Brytyjskie kruche paszteciki 258

rozwałkowanym ciastem ( można użyć ścinków ) . W cieście wycinamy otworek , który zapobiegnie pęknięciu ciasta . Paszteciki wkładamy do nagrzanego do 180 C piekarnika i pieczemy około 30-40 minut aż będą pięknie złociste i apetyczne . Wyciągamy z foremek po lekkim przestudzeniu . Paszteciki są pyszne na gorąco i na zimno , szczególnie z barszczykiem . Smacznego Post Brytyjskie kruche paszteciki pojawił się poraz pierwszy

Ogrodnik w podróży
Ciasto gruszkowo-limonkowe bez pieczenia 206

skropić sokiem z pozostałej limonki, ułożyć na cieście i zalać tężejącą galaretką. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia. Rady: Śmietanka musi być mocno schłodzona. Gdy jogurt jest zimny, wtedy masa szybko zacznie tężeć. Najlepiej zacząć od przygotowania galaretki agrestowej. Gdy ta będzie zimna można zabrać się za przygotowanie masy jogurtowej

Smakołyki Asi
na upał 179

lody truskawkowe lody w kwiatach cukinii, w tempurze lody zapiekane w cieście lody z owocami   napój imbirowo cytrynowy   na upalny wieczór - arbuz i wino poncz   poncz II sałatka ogórkowo truskawkowa z "malibu" sałatka owocowa sałatka z ogórków z arbuzem sałatka z ogórków z koperkiem, na zimno, sorbet   shake lodowo -truskawkowy sorbet melonowy

królestwo garów
Tarta z pokrzywami i szparagami-danie główne 202

ciasto kruche wykładamy zielone warzywa-szparagi i pokrzywę tak aby równomiernie pokryły ciasto, Zalewamy warzywa masą jajeczną z serem, wstawiamy do nagrzanego do 200*c piekarnika, zmniejszamy temp do 180*c i pieczemy około 30 minut. Po wyjęciu z pieca kroimy i podajemy.Smakuje też rewelacyjnie na zimno. Życzę smacznego ;-) Ps. Mój przepis bierze udział w akcji organizowanej na Durszlaku "Lokalna

Wanilia i Kardamon
Pikantna tarta serowo-cebulowa 193

kilkunastu miejscach widelcem. Ciasto podpiec 10 minut w 200°C. Na podpieczonym cieście wyłożyć cebulę z serem, polać masą śmietanowo-jajeczną. Wstawić do piekarnika, piec jeszcze 30 minut w 190°C. Po ok.10 minutach wierzch posypać pestkami dyni i słonecznika. Podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego! Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego sponsorem

Pełny talerz
Kulki serowo - pietruszkowe z żurawiną 183

zrobić płaski placek na dłoni, na środek ułożyć ok. 3 owoców żurawiny, ciasto uformować w kulkę i obtoczyć w bułce tartej. Gotowe kulki smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor, w czasie smażenia należy je obrócić na drugą stronę. Kulki najlepiej smakują na ciepło, ale na zimno również są bardzo dobre

Jadło i czytadło
Zbójcy w Pałacu i Tydzień Restauracji Groupon 187

szczypiorek … – z przyjemnością spróbowałam! Potem grillowane warzywa podawane na zimno z chrupiącymi grzankami. Grzanki super – chrupiące , lekko maślane …. ale warzywa zdecydowanie zbyt tłuste i polane zbyt dużą ilością oliwy, w której niestety utonęły. A potem pierożki ! Domowe , świeżo robione , niesamowicie chrupiące , w cienkim cieście , wypełnione 4 różnymi farszami. Razem z T. zdecydowanie zachwyciliśmy się tymi

Ostra na Słodko
Wykwintny gulasz - Quiche 346

brzegi smarujemy naszą zawiesiną pozwoli to na ładne sklejenie oraz wyrównanie ciasta - - wkładamy do piernika na kolejne 20 min na 180-200 stopni - gdy tarta jest już gotowa delikatnie wyciągamy ją z formy kroimy i możemy ją konsumować. Świetnie smakuję na ciepło jak i na zimno. - podaję ją z jogurtem       WSKAZÓWKI: - czas pieczenia tarty najlepiej obserwować

Basia w kuchni
P... Pizza francuska! 197

sklepie znajdziecie jej surową wersję, jak i wędzoną, które można jeść na zimno i ciepło. Co ciekawe, można ją gotować zarówno w białym, jak i czerwonym winie (moja ulubiona! wersja). Tym razem dodaliśmy ją do pizzy. Na początku byłam zaskoczona tym połączeniem, jednak szybko zmieniłam zdanie! Ciasto na pizzę co prawda robiliśmy w maszynie, ale równie dobrze można go przyrządzić

Kitchens Alphabet
francuskie babeczki z pieczarkami,szpinakiem,porami,mięskiem gotowanym,pietruszką z chilli nadziane... 201

żyłam królewski/ piec w 200C około 30-35 minut do złotego ciasta SOS: przecier pomidorowy 100 gram wymieszać z oregano, 1/2 łyżeczką miodu, 2 łyżkami wodą filtrowaną lub przegotowaną i jest sos do babeczek można je jeść ciepłe z sosem ale nam smakują też na zimno do gorącego barszczyku..............SMACZNEGO!!! javascript

W Mojej Kuchni Lubię
Tarta ze szpinakiem 216

minut w 200 stopniach. Następnie wyciąg i ostudz ciasto. Gdy podpieczone ciasto będzie chłodne , połóż jeśli chcesz kilka plasterków dobrej szynki, ale niekoniecznie.  Wyłóż na wierzch masę szpinakowo-śmietanowo-jajeczną, połóż ser na wierzchu i ..zapiekaj około pół godziny. Podawaj ciepłą ,ale nie gorącą, zimna też jest bardzo dobra ! Ja podałam z ziarnami , gdyż pasują idealnie , nie mówiąc już

Z Kuchni Do Kuchni
Truskawki w kremie jagodowym 270

połączenie jagód i truskawek, co prezentowałam tutaj . W moim deserze truskawki są otulone mocno jagodowym kremem. Jest na tyle gęsty, że może być wykorzystany do tortów albo do innych ciast. SKŁADNIKI: 500g truskawek 150g jagód sok z 1/2 cytryny 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka wody 125g serka mascarpone 1/2 szklanki śmietanki 30% Jagody, cukier(...)Połączyć partiami z masą jagodową. Truskawki pokroić na mniejsze części i dodać do kremu. Delikatnie wymieszać i nałożyć do pucharków. Podawać schłodzone. Smacznego :) Kategoria: Desery , DLA DZIECI , Serniki na zimno , SŁODKO Tagged: jagody , kremówka , mascarpone , truskawki

https:KKuchniaMniam